Na jupolovu kantu.
Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Kazahstan - BIH/Ukrajina - BIH (9.10/12.10)
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
-
- Kontakt:

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Hoce mesa da mjenja formaciju."Sigurno je da će selektor o tome razmišljati. Mislim da to može biti opcija jer se radi o veoma kvalitetnoj reprezentaciji Ukrajine. Utakmicu nećemo kontrolisati, ali moramo imati kontrolu rezultata, a to ćemo uraditi ukoliko budemo dovoljno snažni i ozbiljni. Ukrajinci će imati vjerovatno veći posjed i kontrolu lopte, ali mi sve što budemo radili, moramo raditi konkretno. Zašto ne bi mijenjali formaciju. Ipak, vjerujem da selektor i stručni štab već o tome razmišljaju. Neće to biti nešto što će dovesti u pitanje našu dobru igru, ali moramo razmišljati i o drugoj varijanti i opciji", uvjeren je popularni Meša.

Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- ElCartel11
- Kontakt:
Znaci sutra 2:1 for Ukrajin
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Lakše je prirode povreda, trebao bi igrati.Goalgetter je napisao/la: ↑11 okt 2021, 21:58Igra li Cimirot sutra? Pricalo se da ima neku povredu.
Mada znaš kako je sa našim, trebao je i Krunić igrati protiv Kazahstana, pa evo momak mjesec dana nije zakoračio na teren

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Naslućuješ ga evo 2 dana

Baš rijetko kada imamo neku meč loptu i kada treba uvezati pobjede da smognemo mentalnu snagu.
Sa sutrašnjom pobjedom bi 90% osigurali prolaz.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Nisu ni Ukrajinci nešto bolji nazad.
Sve ekipe u ovoj grupi su u 5 deka.
Mongoloid koji je svojevjemeno izjavio da je formacija samo šifra na papiru.Maestro je napisao/la: ↑11 okt 2021, 23:00Hoce mesa da mjenja formaciju."Sigurno je da će selektor o tome razmišljati. Mislim da to može biti opcija jer se radi o veoma kvalitetnoj reprezentaciji Ukrajine. Utakmicu nećemo kontrolisati, ali moramo imati kontrolu rezultata, a to ćemo uraditi ukoliko budemo dovoljno snažni i ozbiljni. Ukrajinci će imati vjerovatno veći posjed i kontrolu lopte, ali mi sve što budemo radili, moramo raditi konkretno. Zašto ne bi mijenjali formaciju. Ipak, vjerujem da selektor i stručni štab već o tome razmišljaju. Neće to biti nešto što će dovesti u pitanje našu dobru igru, ali moramo razmišljati i o drugoj varijanti i opciji", uvjeren je popularni Meša.![]()
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Nadam se da su naši analizirali Ukrajince, jer ljudi igraju neki specifičan kaubojski fudbal sa hibrid formacijama 532 ili 343 što je rijetkost vidjeti u reprezentativnom fudbalu, pogotovo za reprezentacije koje nisu krema svjetskog fudbala.
Trojka u napadu Tsygankov-Yaremchuk-Yarmolenko je prilično opasna, naši moraju paziti da ne ostaju često 1vs1 sa njima jer su tu najopasniji. Sa druge strane defanzivno su prilično neodgovorni (što je, također, čudno za jednu reprezentaciju sa istoka), Yarmolenko koliko je opasan u napadu, toliko je igrač manje u defanzivi, po profilu i stilu igre meni vrlo vrlo sličan Josipu Iličiću.
Također, nadam se da će Petev izvesti 352, jer tri vezna + dva bočna igrača su sasvim dovoljno da pokriju sredinu, a Prevljak i Džeko bi svakako mogli unijeti pometnju u njihovu odbranu.
Očekujem da prvih 20-ak minuta igramo u sporijem ritmu, tj. nadam se da će tako biti, jer ne bi valjalo da se oni razmašu i da primimo rani gol. Kasnije kako vrijeme bude odmicalo tako će i kod njih nervoza rasti (a slični su kao i mi, znaju pući pod pritiskom vrlo lako).
Nama će sutra najvažnija biti koncentracija, fizička snaga (padnemo li trkački i ako se vratimo Šehiću u krilo, ovi će to u nekom momentu sigurno iskoristiti) i tranzicija, koja je protiv Kazahstana funkcionisala prilično dobro, a vjerujem da će i Ukrajinci ostavljati prostora da igramo tako, sad hoćemo li ili nećemo to iskoristiti, teško je reći, s obzirom da je naš vezni red prilično sumnjivog kvaliteta, pogotovo bez Pjanića.
Kako napisah ranije, gore se nadam Džeki i Prevljaku, Džeko je uvijek Džeko pogotovo ako se naloži + Prevljak koji je u odličnoj formi, vjerujem da možemo izmisliti makar jedan gol.
Trojka u napadu Tsygankov-Yaremchuk-Yarmolenko je prilično opasna, naši moraju paziti da ne ostaju često 1vs1 sa njima jer su tu najopasniji. Sa druge strane defanzivno su prilično neodgovorni (što je, također, čudno za jednu reprezentaciju sa istoka), Yarmolenko koliko je opasan u napadu, toliko je igrač manje u defanzivi, po profilu i stilu igre meni vrlo vrlo sličan Josipu Iličiću.
Također, nadam se da će Petev izvesti 352, jer tri vezna + dva bočna igrača su sasvim dovoljno da pokriju sredinu, a Prevljak i Džeko bi svakako mogli unijeti pometnju u njihovu odbranu.
Očekujem da prvih 20-ak minuta igramo u sporijem ritmu, tj. nadam se da će tako biti, jer ne bi valjalo da se oni razmašu i da primimo rani gol. Kasnije kako vrijeme bude odmicalo tako će i kod njih nervoza rasti (a slični su kao i mi, znaju pući pod pritiskom vrlo lako).
Nama će sutra najvažnija biti koncentracija, fizička snaga (padnemo li trkački i ako se vratimo Šehiću u krilo, ovi će to u nekom momentu sigurno iskoristiti) i tranzicija, koja je protiv Kazahstana funkcionisala prilično dobro, a vjerujem da će i Ukrajinci ostavljati prostora da igramo tako, sad hoćemo li ili nećemo to iskoristiti, teško je reći, s obzirom da je naš vezni red prilično sumnjivog kvaliteta, pogotovo bez Pjanića.
Kako napisah ranije, gore se nadam Džeki i Prevljaku, Džeko je uvijek Džeko pogotovo ako se naloži + Prevljak koji je u odličnoj formi, vjerujem da možemo izmisliti makar jedan gol.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
-
- Kontakt:
Ma realno mi nismo reprezentacija koja pobjedjuje u gostima (ne racunam ove zayebancija repke Kazahstan, Lihtenstajn, Andora itd). Nikad nismo ni bili.
Sutra bod uz izbjegnute povrede je dostojan slavlja.
Ukrajinci su nalozeni na max, ocekujem bas jaku utakmicu.
Baš tako, ja mislim da mi od Slovačke nismo uzeli neku solidnu reprezentaciju u gostima (o jačim da ne i govorim), a i njih smo uzeli zna se kakoBajramovic1999 je napisao/la: ↑11 okt 2021, 23:37Ma realno mi nismo reprezentacija koja pobjedjuje u gostima (ne racunam ove zayebancija repke Kazahstan, Lihtenstajn, Andora itd). Nikad nismo ni bili.

-
- Kontakt:
I protiv te Slovacke u Zilini smo bili favoriti (mozes kvote na kladionici na netu pronaci), tako da... nije to ogromno iznenadjenje bilo.
Belgija 2009. (2:4) je posljednji put kad smo u gostima bas iznenadili. Nakon 12 godina vrijeme je da opet sokiramo nogometnu javnost

Belgija 2009. (2:4) je posljednji put kad smo u gostima bas iznenadili. Nakon 12 godina vrijeme je da opet sokiramo nogometnu javnost

A kad smo zadnji put kod kuće nekog jačeg potukli?
-
- Kontakt:
Vels (koji je došao rasterećen i već osigurao plasman na Euro 2016) u Zenici 2015-te i Austriju 2018-te.
Ostalo sve za zaborav.
Dakle od Grčke i 2013-te, dobili smo dvije ozbiljne repke kući, a u gostima je i gore. Pa mi smo baš kita od repke jbt

Red je da se i to mijenja yebemu.
Od sad pa nadalje i ubuduće
Od sad pa nadalje i ubuduće

A pri tome nam generalni kvalitet reprezentacije pada iz godine u godinu, doduše bio je u konstantnom padu od 2014 do 2017-te kada su se oprostili Mujdža, Spahić, Lulić, Misimović, Salihović i Ibišević.
Od 2017-te možemo konstatovati da smo u istom ritmu, niti padamo niti se dižemo sa perspektivom da ćemo još dobro grohnuti kada se Džeko oprosti.
Tako da je u ovom slučaju teško biti optimista
Od 2017-te možemo konstatovati da smo u istom ritmu, niti padamo niti se dižemo sa perspektivom da ćemo još dobro grohnuti kada se Džeko oprosti.
Tako da je u ovom slučaju teško biti optimista

Mišljenja sam da smo prije godinu dovoljno grohnuli...cak i kad se Dzeko oprosti sumnjam da ćemo biti na tako niskom nivou kao protekle 2 godine (2019.,2020)...
-
- Kontakt:
samo da ne primimo od njih pet komada ko Srbi prije dvije godine, ostalo šta bude
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ako se išta značajno popravilo to je odbrana koja zaista nema teže ispade koje su nas znale zadesiti prije ( a igrali smo bezbroj utakmici protiv top 10 ekipa evrope). To je jedan upgrade u odnosu na prije.
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 12 okt 2021, 00:35, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.