Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Neutral
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la Neutral » 22 sep 2021, 08:57

Celtic je napisao/la:
22 sep 2021, 08:55
Neutral je napisao/la:
21 sep 2021, 23:35
Otkad pisem o savezu, umrla tema. Sportski forum a vecina suti o kriminalu i navijaju za repku dok je Vico tu.

Prije ce metar u supak vec cenat u mozak, e moje Bosnje.

Savez napolje.
Ma koliko su krivi i ljudi na pozicijama, bilo to u sportu i politici, a kod nas jedno i drugo idu skupa toliko ima do ovoga našeg merhametli naroda. Čovjek ovako kad sagleda ne može se oteti dojmu da naš narod voli kad se po njemu gazi, od strane kriminalaca i sličnih ljudi, koji su uspjeli ubiti i onoga malo dobroga u ovoj zemlji. Ja u svijetu nisam vidio narod koji može toliko da šuti i da trpi ovo što se dešava. Bolja je situacija bila poslije rata nego sad toliko godina poslije. Bitno je da se ima za kafe, cigara i da se može gledati Grand Parada i praviti doček istim kad pobjede. To nam je vrhunac uspjeha očigledno. Isto onaj remi protiv Francuske koji ne bi ni bio trebamo realno kazati da nije bilo onoga crvenog i ona na "guzove" pobjeda protiv olimpijske selekcije Kuvajta je uspjela skoro napuniti Bilino polje i da se sve loše zaboravi. Mi radije pravimo proteste za druge države tipa Palestina i solidarišemo se sa tako tim zemljama nego za svoju. Mora se od naroda krenuti mjenjati situacija i mora narod shvatiti da on treba promjeniti stvari ali kod nas je drugačije uzdamo se da nam to neko drugi uradi ili lakše je iseliti odavde. Znam da će mnogi kazati ima važnijih stvari u životu ne treba se toliko zbog lopte zamarati, slažem se da ima, ali meni smeta što poslije toliko godina ova zemlja nema predstavnika u Euro takmičenjima, što smo samo jednom bili na svjetskom a mogli smo još koji put i na Euro jer realno imali smo jaku ekipu i plus što su napravili sistem takav da se na ista takmičenja možeš još lakše plasirati, smeta mi što u ni jednom sportu nismo dobri i gdje se uvijek slave porazi a za iste uvijek kriva sreća, drugi ljudi i slično. Mislim da se kroz Sport pa bila to ženska odbojka najbolje predstavlja država i narod u njoj.
:clap: :thumbup:

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 22 sep 2021, 12:37

Ovo prozivanje Hasica mi samo na provokaciju vuce. Izazivaj onog, koji ti ne podilazi i ne zavisi od vasih manifetluka ispod stola.

Sutra ce Vico isprovocirati ulazak navijaca i scene iz 91 na Maksimiru. Mnogo vise je sve ovo osim nogometa ...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 sep 2021, 11:09

Cekamo elaboraciju klosara iz saveza za suspenziju Hasica. Zbog cega je tacno dobio suspenziju?

Bl klosar zajedno sa smecem iz HNK rade na urusavanju lijepe price, a oni su se zaista umislili da mogu nesto srusiti sto se nije ni puskama i tenkovima moglo srusiti.

Ne znate vi sta je inat klosari.

Savez napolje!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 sep 2021, 13:14

https://www.klix.ba/sport/nogomet/legen ... /210923062

:clap: :clap: :clap:

Velicanje ratnog zlocinca i genocidasa Ratka Mladica - nema kazne.
Parola entitet dio Srbije - nema kazne.

Sudije sude za Borac - sudija najvecu mogucu ocjenu.

Htjeli ste rat, dobili ste ga.

Savez napolje.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 23 sep 2021, 14:32

Kako se zvala ona pjesma gdje naši reprezentativci (neki od njih, ne svi) idu kroz masu ljudi? To se tad desilo, i ja ne znam hoće li više kad..
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 okt 2021, 20:16

Hvala našem savezu koji je dodatno oslabio repku pred ovu/e utakmicu/e

Kasno poslali dokumentaciju, bravo precedniče.

Naprijed Kazahstan i Ukrajina!

SAVEZ NAPOLJE :bih:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 okt 2021, 15:58

Marko Topić, bivši fudbalski reprezentativac BiH, govorio je o aktulenim pitanjima u vezi s reprezentacijom, utakmicom protiv Kazahstana, kao i o stanju u Savezu.

Topić je bio gost emisije Novi dan na N1 televiziji i, kao i uvijek, bio je bez dlake na jeziku.

Da li je propust Fudbalskog saveza BiH što pojedini igrači nisu otputovali na izuzetno bitan meč u Kazahstanu?

- Ne znam šta da kažem, možda da je traženo 30 viza bilo bi lakše, 66 osoba putuje na utakmicu, ja ne znam da li smo mi Brazil, Španija, Njemačka da putujemo na utakmicu sa toliko ljudi? Tridesetak, trideset pet ljudi bi trebalo putovati, ne znam zašto još trideset ljudi ide sa ekipom iako je korona. Ja bih volio da novinari traže listu putnika koji su išli u Kazahstan - rekao je Topić, koji vjeruje u pobjedu BiH u Nur Sultanu.

Da li ste zadovoljni radom novog predjsednika FSBiH Vice Zeljkovića?

- Prije nego je preuzeo funkciju, već je prijetio riječima tadašnjem predsjedniku sudijske organizacije (Komitet za sudije i suđenje), da će ga smijeniti i smijenio ga je. Onda je u aferi u vezi s Begovićem vrijeđao i prijetio Barbarezu, kojem je rekao da u narednih osam godina neće biti selektor. Odabir savjetnika koji prima 30.000 KM. Poslije utakmice Velež - Borac predsjednik Saveza direktno prijeti klubu da će biti kažnjeni i prijeti predsjedniku Veleža. To nije stil i ponašanje predsjednika Saveza. Čuo sam da ga policija prati, da ga odvoze i dovoze, ne znam koga se boji.

O kupovini mjesta u reprezentaciji BiH?

- Ja sam iskren i direktan, uvijek kažem šta mislim. Kada sam to čuo i od Bolića, šokirao sam se. Kovačević koji je top golman nije pozvan, razlog za tri pozvana golmana je harmonija među njima, pa nisu bračni par. Treba da igraju oni koji zaslužuju. Sve mi je to čudno.

Topić je prokomentarisao i priče o nepotizmu u Savezu.

- Familija se zapošljava, tu su ljudi sa aferama, suđenjima, sinovi od nekog funkcionera da budu treneri u reprezentacijama, to ima samo u BiH. Uopće se ne gleda stručnost, dokle god bude tako, nećemo izaći iz ovog. Dokle god gledamo nacionalni ključ - zaključio je Topić.

SAVEZ NAPOLJE!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 okt 2021, 16:01

"Pa nisu bracni par" wahahaha

Sve je rekao kako jeste i sve sto bi novinari trebali, a nece da istraze.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 okt 2021, 17:00

Ni da prenesu.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 10 okt 2021, 12:50

Ali ovo je vrhunac svega.
Putovanje u Kazahstan po stranačkoj liniji i zašto su prvotimcima odbijene vize

Buru negodovanja javnosti u BiH izazvala je vijest da čak šest naših prvotimaca koji su trebali otputovati u Kazahstan na utakmicu nisu dobili vize. Naknadno je dvojici od njih ipak odobreno putovanje, ali je ostala velika dilema zašto je do ovoga uopće došlo.
Pitanje je o ovome postavio i Marko Topić, nekadašnji reprezentativac naše države gostujući na jednoj televiziji.

Na pitanje novinara da li je propust Fudbalskog saveza BiH što pojedini igrači nisu otputovali na današnji izuzetno bitan meč u Kazahstanu, Topić je poručio kako bi on volio da novinari istraže listu putnika koji su išli na ovaj put.
“Ne znam šta da kažem, da je traženo 30 viza bilo bi lakše, 66 osoba putuje na utakmicu, ja ne znam da li smo mi Brazil, Španija, Njemačka da putujemo na utakmicu sa toliko ljudi?
Tridesetak, trideset pet ljudi bi trebalo putovati, ne znam zašto još trideset ljudi ide sa ekipom, iako je korona”, pitao je uvijek iskreni Topić.
I zaista, ovo jeste tema koja zaslužuje odgovor. Da je Topić u pravu i da sa pravim razlogom postavlja ovo pitanje i poziva novinare da istraže ko je tih 66 osoba koje su bile na spisku putnika za Kazahstan, govori i fotografija koju je na svome FB podijelio Adis Misaljević, iz Cazina. Adis je zamjenik predsjedavajućeg gradskog vijeća Cazin, kadar je lokalne A-sda/ NES stranke, a na slici je sa potpredsjednikom Nogometnog saveza BiH Irfanom Durićem, koji je i zastupnik u Parlamentu FBiH, ranije optužen za korupciju j namještanje utakmica, također kadar A-sda/ NES stranke.
Kad znamo da osim njih, u vrhu saveza je jos i Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK, također kadar A-sda/ NES stranke onda je jasna ogorčenost pravih sportista i navijača naših Zmajeva u kakvom se stanju nalazi danas naša reprezenatacija i sport u cjelini.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 okt 2021, 13:54

Drzava za filma. Jos cekamo da se Batman pojavi. Gotham na kvadrat.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 okt 2021, 00:55

Bosna i Hercegovina je u ovom izdanju nastupala u Ligi A što znači da je za učešće u najjačoj ligi našoj selekciji pripalo 1.5 miliona eura.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 13 okt 2021, 10:58

slika

Ko su svi ovi ljudi na slici?

Raščić je tu, Sofrenić također, Čolpa i Milorad Lale, kao članovi izvršnog odbora. Također, glavonja u pozadini, Durićev potrčko Adis Misavljević, predsjedavajući GV Cazin.
Ostali?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2021, 14:47

"Imamo isti problem kao Velež, zbog mladih reprezentativaca. Koliko god je čast i dobro za klub, čudno je kao da se iz Zanzibara vraćaju autobusom, a ne avionom u 21. stoljeću. Ima tu još mladih igrača koji mogu uskočiti. Odlučit ćemo se na posljednjem treningu. Prije pauze smo bili u odličnom raspoloženju s prvog mjesta, iako Tuzla City ima utakmicu manje", iskren je trener Zrinjskog.

Savez šalje igrače autobusom :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 14 okt 2021, 14:59

Neutral je napisao/la:
14 okt 2021, 14:47
"Imamo isti problem kao Velež, zbog mladih reprezentativaca. Koliko god je čast i dobro za klub, čudno je kao da se iz Zanzibara vraćaju autobusom, a ne avionom u 21. stoljeću. Ima tu još mladih igrača koji mogu uskočiti. Odlučit ćemo se na posljednjem treningu. Prije pauze smo bili u odličnom raspoloženju s prvog mjesta, iako Tuzla City ima utakmicu manje", iskren je trener Zrinjskog.

Odakle li si izvukao taj zaključak... Kasne jer su bila neka velika kašnjenja na aerodromu.
BHF

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 14 okt 2021, 15:11

Neutral je napisao/la:

jos da znas citati :rol: :rol:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 14 okt 2021, 15:58

Miske01 je napisao/la:
14 okt 2021, 14:59
Neutral je napisao/la:

Odakle li si izvukao taj zaključak... Kasne jer su bila neka velika kašnjenja na aerodromu.
Iz NS BiH se nisu oglašavali na ovu temu, a očekuje se da to učine čim prije. Nogometaši zbog pravila i propisa svakako ne mogu govoriti na ovu temu, a saznajemo da su na jednom od aerodroma proveli pet sati uz razočarenje zbog katastrofalne organizacije

Jedan dobar rezultat i sve divno bajno krasno.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 14 okt 2021, 16:16

bavarian_bk je napisao/la:
13 okt 2021, 10:58
slika

Ko su svi ovi ljudi na slici?

Raščić je tu, Sofrenić također, Čolpa i Milorad Lale, kao članovi izvršnog odbora. Također, glavonja u pozadini, Durićev potrčko Adis Misavljević, predsjedavajući GV Cazin.
Ostali?
Pa ko su ovi ljudi pyčkaimmaterina, šta rade ovdje i zašto ih već nismo zapalili :kafa:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 okt 2021, 16:59

Ma nije do saveza😂

Neka se loce, gledaj intelektualaca, fudbalska krema.

Savez napolje!

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 22 okt 2021, 13:31

Dokazani ratni huškač i šovinista imenovan je u komitet NS BiH

Navijačka grupa BH Fanaticos oglasila se povodom najnovijih imenovanja u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine prema kojem je na mjestu predsjednika Komiteta za medije postavljen Dragiša Ćorsović.

"Novi cirkus u režiji NS BiH - već odavno prestalo je biti smiješno. Za predsjednika Komiteta za medije postavljen je dokazani ratni huškač, šovinista, mrzitelj svega bosanskog, Dragiša Ćo(r)sović. Kako je počeo izvještavati u vremenu oružane agresije na Bosnu i Hercegovinu, tako je nastavio i drugim metodama te 1996. godine odbija da izgovori ime i prezime Mehe Kodre koji je tog dana bio strijelac za Barcelonu. 'Gol je postigao igrač sa brojem 9 na leđima', riječi su Dragiše. S jedne strane to je sasvim ok, Meho Kodro ne zaslužuje da takav ološ izgovara njegovo ime, a s druge stane gubi se svaki oblik profesionalizma i realnog izvještavanja. Nerijetki su i TV prilozi kojima se izbjegava svaki spomen države BiH", stoji u saopštenju Fanaticosa.

"Ne dozvolite da vam bahati pojedinci unište kult reprezentacije, ne dozvolite da vas udalje i otjeraju od onoga što volite. Pokažite djeci, prijateljima, porodici kakvi zlotvori su na pozicijama gdje treba biti neko zadužen za napredak našeg nogometa i patriotski podstrek. BH Fanaticos će nastaviti da se bori sa svim oblicima negiranja! Podržimo momke što stoje iza grba, istjerajmo ološ", poručili su Fanaticosi.
Inače, osim Ćorsovića u Komitetu za medije još su izabrani Damir Suton, Dino Kurbegović, Adnan Demić, Sanja Kovač i Slađan Jeremić.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Imajednabrigada i 3 gosta.