Ocjene (1-10) 6 prosjecna ocjena
Seha - 6, kod prvog gola sticem utisak da je morao pokupiti loptu na petercu, međutim iskupio se sljedecom odbranom.
Djeluje mi ne siguran sa loptom u nogama, sto nije bio slucaj ranije.
Ahmethodzic - 7,5 ponajvise zbog gola, prvo poluvrijeme par gresaka međutim on je igrac koji najvise “zna” lopte u zadnjoj liniji i daje nam neku sigurnost u odbrani.
Hadzikadunic- 5,5 previse izbijanja, ne ulijeva sigurnost treba raditi na masi, fale mu kilogrami.
Civic - 5, djelomicno kriv za gol, vidi se da je bek u prvom poluvremenu je imao 14 centarsuteva ni jedan nije bio dobar.
Zuti karton je prestrogo dosudjen.
Kolasinac - 7 odlicna utakmica, agresivan jak, letio gore dole, jedino kod one sanse je morao pogledati i vidjeti dzeku ostalo je odigrao i vise nego korektno.
Stevanovic - 8, jos jedna odlicna utakmica, gario je i gore i dole, centarsutevi su mu fantazija, asistencija kod gola perverzija, defanzivno OK.
Hadziahmetovic - 8,5 meni igrac utakmice, sat vremena sam drzao vezni red, dobijao vecinu duela, siguran s loptom u nogama, imao 2 suta, natrcao se kao niko. Diktirao je tempo utakmice, zna kada treba usporiti napad, a kada ubrzati. Odlicna utakmica.
Nalic - 5, izgubio se u vremenu i prostoru. Trudio se kad su oni imali loptu, međutim previse mlak u duelima. Opet kazem u ovakvom sistemu i formaciji ovo ne moze igrati. Mi kad smo imali loptu on i gojak igrali kao spicevi a dzeko dolazio po loptu.
Gojak - 5, isto kao i Nalic izgubljeni, njima nije odgovarala formacija, nisu dovoljno odgovorni za ovaj sistem to se vidjelo kada su usli Prcic i Saric gdje je to djelovalo puno ozbiljnije i puno su vise prilazili po loptu, samim tim je i Dzeko vise bio u sesnaestercu sto mu i jeste primarni cilj. A i Amir je puno manje morao “raditi”
Dzeko - 8, kapitenski odigrao vidi se da mu je stalo do ove zemlje i reprezentacije. Covjek je dolazio po loptu, igrao je 8-cu, 10-ku i 9-ku u prvom poluvremenu. Odlicno, isto kao da zna kad treba malo da zapne protiv Kazakhstana se stedio za ovu utakmicu.
Prevljak - 6, premalo od Smaila, obzirom da Dzeko povlaci dvojicu sa sobom citavu utakmicu moje misljenje je da to Smail nije iskoristio na najbolji nacin, i mislim samo da je Petev trebao ranije uvesti Demirovica jer on je igrac koji kvari napade protivnika, agresivniji, agilniji od Prevljaka Smail je igracki bolji igrac ali u ovakvim utakmicama vidim Demirovica prije Prevljaka, jer Smeta njihovoj defanzivi i to se vidjelo odmah cim je usao napravio presing i izvukao aut za nas.
Sve u svemu odlicno! Bravo BiH, bravo Petev, bravo Momci!