FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: F.C. Bayern
Ne znam sta reci za takvu odluku.Hare_BvB je napisao/la:Van Bommelaš blizu prelaska u Milan!!!![]()
Ako ode ili otidje
Isplativo je, kada se zna da ce na ljeto svakako morati spakovati kofere. Ali ,ali...hoce li se Gustavo do vaznijih tekmi "uhodati"? I ako uspije, opet nece imati ono sto "Gertruda" ima.
A to je ogromno iskustvo koje "nam" moze biti prijeko potrebno u Ligi prvaka.
Ne znam....
Vom Jäger zum Gejagten
Njegov potencijalni odlazak bi bio popriličan gubitak za Bayu. Moraš imati jednog mudonju u ekipi.geronimo je napisao/la:Ne znam sta reci za takvu odluku.Hare_BvB je napisao/la:Van Bommelaš blizu prelaska u Milan!!!![]()
Kao radovao bih se, ali mi nesto neda.
![]()
Ako ode ili otidjeBayi ostaje nekih 3-5 miliona, po mojoj racunici.
![]()
Isplativo je, kada se zna da ce na ljeto svakako morati spakovati kofere. Ali ,ali...hoce li se Gustavo do vaznijih tekmi "uhodati"? I ako uspije, opet nece imati ono sto "Gertruda" ima.
Ne znam....
Der Mann für die entscheidenden Tore.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Sto prije ide to bolje.geronimo je napisao/la: Ne znam sta reci za takvu odluku.Kao radovao bih se, ali mi nesto neda.
![]()
Ako ode ili otidjeBayi ostaje nekih 3-5 miliona, po mojoj racunici.
![]()
Ne znam....
Dovoljno sam zivaca izgubio gledajuci kako se za**bava ovih godina.
Tymo-Svinja, kud ce ti vise iskustva.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Ha ja, podijeljena misljenja, mada je vise onih koji prizeljkuju da Gertrudi vide ledja.
Gomezu je ovo bio 3 "Dreierpack" u sezoni ili 6 u Bundesligi.
Ovim golovima je prestigao Uli Hoeneßa, koji na svom kontu ima 86 postignutih golova, dok Mario ima 88 iz 167 utakmica.
Kad sam vec kod golova, evo i liste rekoredera po broju postignutih hattrickova.
1. Gerd Müller - 32
2. Klaus Fischer - 12
3. Burgsmüller - 10
4. Haynckes - 10
5. Dieter Müller - 9
6. K-H. Rummenigge - 9
7. Fritz Walter - 8
8. Kirsten - 7
9. Hrubesch - 7
10. Emerich - 7
11. Neubarth - 7
12. Gomez - 6
Po svemu sudeci "Capitano" nas napusta u pravcu Milana.
Najveci razlog, nesuglasice sa trenerom.
Milan mu ponudio ugovor do kraja sezone, prihvaceno, ide i to bez obestecenja.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... milan.html
Gomezu je ovo bio 3 "Dreierpack" u sezoni ili 6 u Bundesligi.
Ovim golovima je prestigao Uli Hoeneßa, koji na svom kontu ima 86 postignutih golova, dok Mario ima 88 iz 167 utakmica.
Kad sam vec kod golova, evo i liste rekoredera po broju postignutih hattrickova.
1. Gerd Müller - 32
2. Klaus Fischer - 12
3. Burgsmüller - 10
4. Haynckes - 10
5. Dieter Müller - 9
6. K-H. Rummenigge - 9
7. Fritz Walter - 8
8. Kirsten - 7
9. Hrubesch - 7
10. Emerich - 7
11. Neubarth - 7
12. Gomez - 6
Po svemu sudeci "Capitano" nas napusta u pravcu Milana.
Najveci razlog, nesuglasice sa trenerom.
Milan mu ponudio ugovor do kraja sezone, prihvaceno, ide i to bez obestecenja.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... milan.html
Vom Jäger zum Gejagten
odlazak van bommela ce biti veliki gubitak za ekipu...pa zar nam ekipa nije dovoljno neiskusna da bas sad treba da ide lider, vodja ekipe i covjek s toliko iskustva, jako potrebnog iskustva u ligi prvaka....on je zamolio upravu da mu dozvoli odlazak zbog toga sto je njegov odnos s van gaalom poremecen....ne bi volio da se sad sistem skroz raspadne pred bitne utakmice u kupu i ligi prvaka, sad nam se sezona lomi....van gaal je okrenuo sviju protiv sebe hoenessa, nerlingera, ev i van bommela....sada holandjanina samo rezultati mogu spasit....interesantno da je jako mnogo eksperta u njemackoj hvalilo do sad van gaala i opste ga nije osporavalo...prije su treneri kada je bayern zaostajao u prvenstvu brze dolazili na udar javnosti....sad ispade kao ljudi iz uprave se bespotrebno ljute....njemacka javnost je zahvalna van gaalu prije svega na tome sto je izbacio mullera, badstubera i sto forsira i druge talente u bayernu....al sad kad ipak sezona nije sjajna ipak vise kritike na racun van gaala bi trebalo biti....nazalost ono sto mi se ne svidja je sto smo ocekivali da ce nakon ubjedljive pobjede nad k'lauternom nastupit mir, ali onda je jos doslo do sukoba nerlinger-van gaal i jos sad van bommel odlazi.....al bar jedna pozitivna vijest je da je brafheid jako blizu prelaska u hoffenheim...tako da bi ekipu u tom slucaju pocistili i od ovih igraca koji definitivno nisu za bayern....demichelis je otisao, on je za razliku od brafheida puno klubu dao al je njegov nivo pao i nije bio vise za bayern, dok ovaj drugi nikad nije ni bio za bayern....nakon odlazaka dvojice holandjana (brafheida, van bommela) mogao bi se otvorit prostor da se dovede jos po neko pojacanje...to bi bilo sad pod moranjem
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
svasta. ne mogu da vjerujemeffe_sa je napisao/la:odlazak van bommela ce biti veliki gubitak za ekipu...pa zar nam ekipa nije dovoljno neiskusna da bas sad treba da ide lider, vodja ekipe i...
a ovo je od druga sece za dzubru bomela kojeg smo se konacno otarasili
el ima ko zivi???
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
aman ljudi jel ce se neko javiti??? hello!!!
Gde ste drugari??? jel ima snega.???
http://en.wikipedia.org/wiki/Ekrem_Jevric
čudno, ali nisam ikad gotivio Van Bommela.
neka ide, samo je pojačao Bayern!
neka ide, samo je pojačao Bayern!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- bayern4ever
- Kontakt:
Gluposti pisete mnogi s time da bi nas pojacao njegov odlazak , bez obzira sto on i nije neki igrac.Slazem se sa drugom koji je vec napisao da nam je potrebno njegovo iskustvo za LP, te s Geronimom kada kaze da bi onda sredinu terena nanovo morali prepravljati , te adaptirati ili Gustava ili Tymu da igraju tu poziciju(iako Tymoschuk jako dobro obavlja posao zadnjeg veznog nema iskustva kao Bommel u Lp).. Ja sam da ga damo dzaba u ljeto i onda taman imamo i vremena da se promijeni postavka i uigra ekipa , a ne sada kada idemo po titulu Lp-a, jer svi zelimo taj trofej koga briga vise za Bundesligu,dobro se zna ko je strah i trepet za sve ostale klubove u Njemackoj 
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!
Pustiše Bommela nakon najbolje odigrane utakmice u sezoni, pa sam malo tužan radi toga.
Zašto bez odštete, ne znam, očigledno je bio cilj samo da ga se riješe, a niko za igrača koji ima 33-34 godine za pola godine ugovora nije bio spreman izdvojiti ni eura. Isti slučaj je bio i s Tonijem.
Od ostalih igrača koji bi mogli otići su Haas i Braafonja, tako da nam tim ostane na 21 igraču, taman po želji Gaala. A ja imamo i Ottla
, šta s njim
I ja se slažem s ovim odlukama uprave, sada ćemo u timu imati samo kvalitetne pojedince. Nova pojačanja stvarno nisu potrebna.
Zašto bez odštete, ne znam, očigledno je bio cilj samo da ga se riješe, a niko za igrača koji ima 33-34 godine za pola godine ugovora nije bio spreman izdvojiti ni eura. Isti slučaj je bio i s Tonijem.
Od ostalih igrača koji bi mogli otići su Haas i Braafonja, tako da nam tim ostane na 21 igraču, taman po želji Gaala. A ja imamo i Ottla
I ja se slažem s ovim odlukama uprave, sada ćemo u timu imati samo kvalitetne pojedince. Nova pojačanja stvarno nisu potrebna.
- JetSet_Hantraga
- Kontakt:
Moram priznati da mi je zao kap'tena.
Mozda jeste usporavao igru, ali je ipak bio vazan dio ovog tima. Sjetim se samo ove zadnje utakmice, gdje protivnik trci kontru i niko nema muda da uklize igracu. Niko osim Bommela koji prekida napad a nije dobio ni karton, mada sam siguran da je bio spreman i na to.
Pogotovo mi ne ide u glavu da ga se pusti bez odstete.
Pa bolje ga je bilo drzati na klupi do kraja sezone, pa nek onda ide besplatno. Sve je bolje od gledanja Ottla kako prekida Bayernove napade.
@gero
Ta statistika za Gomeza, sta reci drugo osim KLASA?
Mozda jeste usporavao igru, ali je ipak bio vazan dio ovog tima. Sjetim se samo ove zadnje utakmice, gdje protivnik trci kontru i niko nema muda da uklize igracu. Niko osim Bommela koji prekida napad a nije dobio ni karton, mada sam siguran da je bio spreman i na to.
Pogotovo mi ne ide u glavu da ga se pusti bez odstete.
Pa bolje ga je bilo drzati na klupi do kraja sezone, pa nek onda ide besplatno. Sve je bolje od gledanja Ottla kako prekida Bayernove napade.
@gero
Ta statistika za Gomeza, sta reci drugo osim KLASA?
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
E ovo je vijest! I to kakva!!!
Pa eto, rješili se igrača koji je u Bayernu bio samo "prometni policajac" na terenu.
Zbilja cijenim što je bio vođa ekipe, ali njegove igre nisu bile na razini.
Sad će priliku dobiti 3 igrača koji su odlični na toj poziciji, Tymo, L. Gustavo i Pranjić. A ne zaboravimo niti Krosa.
Jednostavno, bilo je neizbježno da nekoga prodamo kad nam je sredina popunjena kvalitetnim igračima. Ja ne mogu prijeći preko činjenice da je on bio u fazi otvaranja igre samo jedna martinela koja nije imala muda povući loptu naprijed. Možda je to bilo do trenera ali sjećam se jedne tekme kad je Tymo igrao veznog i odigrao savršenu utakmicu, išao naprijed, pomagao obrani, jednostavno bio je radilica na terenu. A mislim da je Mark van Bommel daleko od toga.
Kažete, izgubili vođu, da to je nešto što treba svakoj ekipi ali u ovom slučaju ćemo samo dobiti na igri, ne možemo izgubiti.
A zbilja mislim da je vrijeme da neki drugi igrači odrastu i preuzmu ulogu pravog vođe u momčadi!
Pa eto, rješili se igrača koji je u Bayernu bio samo "prometni policajac" na terenu.
Zbilja cijenim što je bio vođa ekipe, ali njegove igre nisu bile na razini.
Sad će priliku dobiti 3 igrača koji su odlični na toj poziciji, Tymo, L. Gustavo i Pranjić. A ne zaboravimo niti Krosa.
Jednostavno, bilo je neizbježno da nekoga prodamo kad nam je sredina popunjena kvalitetnim igračima. Ja ne mogu prijeći preko činjenice da je on bio u fazi otvaranja igre samo jedna martinela koja nije imala muda povući loptu naprijed. Možda je to bilo do trenera ali sjećam se jedne tekme kad je Tymo igrao veznog i odigrao savršenu utakmicu, išao naprijed, pomagao obrani, jednostavno bio je radilica na terenu. A mislim da je Mark van Bommel daleko od toga.
Kažete, izgubili vođu, da to je nešto što treba svakoj ekipi ali u ovom slučaju ćemo samo dobiti na igri, ne možemo izgubiti.
A zbilja mislim da je vrijeme da neki drugi igrači odrastu i preuzmu ulogu pravog vođe u momčadi!
- bayern4ever
- Kontakt:
Dok oni odrastu mogli bi i da ispadnemo i iz Lp-a i kupa i da upropastimo bundesligu.Stefan Effenberg je napisao/la:A zbilja mislim da je vrijeme da neki drugi igrači odrastu i preuzmu ulogu pravog vođe u momčadi!
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!
Gattuso -Bommel kad zaigraju ,ko ce smijeti proci tu vezu
,al šalu na stranu ,mislim da je Bommel uvijek davao sve od sebe u dresu Bayerna i to se mora cijeniti .Bio je drugaciji od ostalih ,mozda i ne najbolji uzor ali je uvijek davao maximum i svaka mu čast na tome .Meni je iskreno zao sto ide ,ali eto drago mi je sto ce Gustavo sad dobiti sansu i smatram da on moze odlicno zamijeniti Bommela .Ostaje nam sada da vidimo ,a Bommelu nek je sretno u Milanu
- roy_makaay
- Kontakt:
Prilika da L.Gustavo postane centralna figura u igri,šteta što se nije oprostio na dostojan način.Kako god,iako je znao ić na živce sa svojim potezima moram reći DANKE HERR KAPITEN za prelijepe 4,5 godine.

Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."
Pricajte vi sta hocete ali meni je zao sto je Bommel otisao i trenutni igraci njega nemogu zamjeniti odmah,ovakav jedan nam je trebao i s iskustvo i s znanjem da prekine napad,volio bi da gresim ali vidjecemo ubrzo da je ovo bila greska,jos kad vidis tu sliku gore protiv Reala jos vise covjeku zao,bio je dobar vodja i dobar igrac...hvala mu za sve al mogao je on do ljeta ili jos jednu godinu odgirati na visokom nivou... 
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
- amel10071988
- Kontakt:
Ovo je jedan veliki gubitak za bayern,jer ovaj covjek nam je trebao u nokaut fazi Lige prvaka,zna kad treba prekinuti akciju,kad treba zakuhati,kad presutiti,jedan profesionalac i meni je jako zao sto bas sad napusta bayern
Volio bih da se njegovo prisustvo ne osjeti ali bojim se da ce bii suprotno,zivio herr kristian nerlinger i njegov koma LVG,bas vas je krenulo ove sezone 
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
- Omerbavarac
- Kontakt:
On je otisao!
Sta reci, nego da mi se ispunila zelja.
Od danas ocekujte novi Bayern koji ce da odusevljava u veznoj liniji.
Ovo me najvise reduje:
Altintop------------Muller---------------Robben
----------Tymo(Gustavo)-------Svinja-----------
Edit: hvala mu za onaj gol u Madridu!
Sta reci, nego da mi se ispunila zelja.
Od danas ocekujte novi Bayern koji ce da odusevljava u veznoj liniji.
Ovo me najvise reduje:
Altintop------------Muller---------------Robben
----------Tymo(Gustavo)-------Svinja-----------
Edit: hvala mu za onaj gol u Madridu!
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
ranije sam rekao svoje misljenje a sad citam malo komentare.....neki koji govore da nije pruzao neke igre trebaju znat da je u ove dvije utakmice poslije zimske pauze bio jedan od najboljih igraca.....pokazivao je žar i borbu a napravio i nekoliko sjajnih pasova koji su cak prethodili i golovima....prema tome ubuduce ovi pojedini nek malo bolje prate igru tokom utakmice.....ne samo gledat ko daje golove i asistira , neg malo bolje igru pratit 
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
effe sa vecinom tvojih postova sam se slagao,,ali ne mogu sa ovim da su zadnje tekme nakon pauze bile dobre od strane bomela ,,drugo poluvrijeme protiv kajzerslauterna je bilo odlicno ali ostalo nije bilo ni za pomena sto je i on sam priznao,,,ipak mi g aje zao,on je nas veliki gazda ali imamo mi jos pravih momaka koji mogu da budu vodje timaeffe_sa je napisao/la:ranije sam rekao svoje misljenje a sad citam malo komentare.....neki koji govore da nije pruzao neke igre trebaju znat da je u ove dvije utakmice poslije zimske pauze bio jedan od najboljih igraca.....pokazivao je žar i borbu a napravio i nekoliko sjajnih pasova koji su cak prethodili i golovima....prema tome ubuduce ovi pojedini nek malo bolje prate igru tokom utakmice.....ne samo gledat ko daje golove i asistira , neg malo bolje igru pratit
VOLIM BAYERN
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.