09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza utakmice ? (by B0SANAC)

Pobjeda BiH
113
40%
Nerijeseno
54
19%
Pobjeda Meksika
115
41%

Ukupno glasova: 282

Edvin_Mg
Kontakt:

Re: 09.02.2011: Mexico - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Edvin_Mg » 23 jan 2011, 15:28

B0SANAC je napisao/la:Da li ce Pape pozvati Bicakcica za Mexiko :?: Da nije negdje nesto izjavio da bi ga mogao pozvat :roll:
nece.....rekao Susic da je jos prerano da ga se pozove.... nigdje vezee bgm,prijateljska je utakmica... zbog toga mi i gubimo igrace.... ccc...

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 24 jan 2011, 03:35

Edvin_Mg je napisao/la: nece.....rekao Susic da je jos prerano da ga se pozove.... nigdje vezee bgm,prijateljska je utakmica... zbog toga mi i gubimo igrace.... ccc...
Jaro moras shvatiti da igrac mora prvo igrati da bi se zvao u reprezentaciju.Pa to bi bas licilo na cirkus da i njega zovne.Dosta sto je i Besica zvao.Ovo mu je posljednja provjera pred "historijsku" utakmicu i nema vise experimentisanja

Fanaticosi_Medakovo
Kontakt:

Post Postao/la Fanaticosi_Medakovo » 24 jan 2011, 07:00

Nego bolan jel to 100% da će ona naš šugava državna TV prenosit tekmu?

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 jan 2011, 14:52

Na Sušićevom spisku su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke City), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Adnan Mravac (Westerlo), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (HSV), Muhamed Subašić (Olimpic), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Zlatan Muslimović (PAOK) i Edin Džeko (Manchester City).

Gdje je Vedo na spisku?

Nadam se da je greska

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 24 jan 2011, 14:54

noah je napisao/la:Na Sušićevom spisku su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke City), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Adnan Mravac (Westerlo), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (HSV), Muhamed Subašić (Olimpic), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Zlatan Muslimović (PAOK) i Edin Džeko (Manchester City).

Gdje je Vedo na spisku?

Nadam se da je greska
Procitaj opet listu :lol:
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Džoka_TM
Kontakt:

Post Postao/la Džoka_TM » 24 jan 2011, 14:55

noah je napisao/la:Na Sušićevom spisku su: Kenan Hasagić (Istanbul BB), Asmir Begović (Stoke City), Emir Spahić (Montpellier), Boris Pandža (Mechelen), Safet Nadarević (Eskisehirspor), Adnan Mravac (Westerlo), Ognjen Vranješ (Krasnodar), Muhamed Bešić (HSV), Muhamed Subašić (Olimpic), Mensur Mujdža (Freiburg), Zvjezdan Misimović (Galatasaray), Miralem Pjanić (Lyon), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (Hoffenheim), Senad Lulić (Young Boys), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Maccabi Tel Aviv), Senijad Ibričić (Lokomotiv Moskva), Zlatan Muslimović (PAOK) i Edin Džeko (Manchester City).

Gdje je Vedo na spisku?

Nadam se da je greska

noah
Kontakt:

Post Postao/la noah » 24 jan 2011, 14:58

Haha izvinite, gledao na pamet ove zadnje gdje bi trebao biti napadac pa nisam vidio u sredini da pise Vedad Ibisevic :mrgreen: :mrgreen:

Dobar spisak. Super sto su tu Subasic, Vranjes i Besic. Da je samo bio Bunoza umjesto Mravca krampona..

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 25 jan 2011, 13:00

malo pomalo, i jahica nema ni na spisku od 23 igraca.. :?
Volim te Bosno!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 jan 2011, 14:07

xavi26 je napisao/la:malo pomalo, i jahica nema ni na spisku od 23 igraca.. :?
Drago mi je da je neko primjetio. Svako ima svoje crne ovce, a kod Papeta je to eto haman Sanel Jahic. Naravno, nije to igrac bez kojeg reprezentacija ne moze, ali je on kao univerzalac veoma koristan i zahvalan, i prava je steta da se odrice(mo) usluga ovakvog igraca.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Zavatoni
Kontakt:

Post Postao/la Zavatoni » 25 jan 2011, 14:17

_dreamer_ je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:malo pomalo, i jahica nema ni na spisku od 23 igraca.. :?
Drago mi je da je neko primjetio. Svako ima svoje crne ovce, a kod Papeta je to eto haman Sanel Jahic. Naravno, nije to igrac bez kojeg reprezentacija ne moze, ali je on kao univerzalac veoma koristan i zahvalan, i prava je steta da se odrice(mo) usluga ovakvog igraca.
Potpisujem !
Pojacaj i uzivaj -- The greatest -- http://www.youtube.com/watch?v=Y7xvegPH_Lw --

Radioglava
Kontakt:

Post Postao/la Radioglava » 25 jan 2011, 15:02

_dreamer_ je napisao/la:Drago mi je da je neko primjetio. Svako ima svoje crne ovce, a kod Papeta je to eto haman Sanel Jahic. Naravno, nije to igrac bez kojeg reprezentacija ne moze, ali je on kao univerzalac veoma koristan i zahvalan, i prava je steta da se odrice(mo) usluga ovakvog igraca.
Još pogotovo kad se uzme u obzir da je zvao Rahimića, a nije Jahića, koji može igrati njegovu poziciju, plus još je mlađi od Rahimića.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 25 jan 2011, 15:05

Je li istina da nije pozvao Jahica zbog ove izgubljene utakmice AEK-a 0:4 ?

Ako jest,onda je to van pameti.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 25 jan 2011, 15:14

Johnyx95 je napisao/la:Je li istina da nije pozvao Jahica zbog ove izgubljene utakmice AEK-a 0:4 ?

Ako jest,onda je to van pameti.
jos jedna papetova izjava koja me iznenadila, ili bolje reci razocarala...mislim da je postenije da kaze: znate sta, ja jahica ne gotivim, i nemojte me vise pitati o njemu, tada mu mozda ne bih ni zamjerio....ali sam siguran da je jahic kvalitetniji igrac i od pandze, i od nadarevica, i od mravca, i moze igrate oba bocna igraca, stopera, zadnjeg veznog, i uz to je puno mladji od rahimica..kako vec neko rece, nije tolika klasa, ali za njega mora biti mjesta u nasoj reprezentaciji!
Zadnja izmjena: xavi26, dana/u 25 jan 2011, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.
Volim te Bosno!!!

TZ_BoY
Kontakt:

Post Postao/la TZ_BoY » 25 jan 2011, 15:16

Hoceli biti kakav tv prenos utakmice ?
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 25 jan 2011, 15:25

Smiješno je to. Jahić se vratio u prvih 11 AEK-a, a može igrati svaku poziciju osim golmanske. On je u startu prekrižen kod Sušića, ovo je samo završni udarac. Tužno baš. Igra desnog beka za AEK, a protiv Slovačke se tu daje šansa Vranješu, koji je tad nekad i izgubio mjesto u Šerifu, a evo ga opet na spisku, iako je Sušić Medunjaninu prijetio da neće biti pozvan ako preseli u drugu ŠPANSKU ligu. Ali, eto, druga ruska može. Nebrojeno puta se provalio ovaj naš selektor. Nevezano za Želju, Jahića mi je fakat žao, jer je nepravda očita. Protiv Portugala je bio odličan i na beku, a još bolji na stoperu u revanšu. Bilo bi super kad bismo bili takva sila da nam on ne treba.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jan 2011, 15:29

Nepozivanje Jahića me iznenadilo. Neko poredi njega i Rahimića. Valjda ste gledali utakmice u kojima je Rahimić igrao za BiH, pa on je nezamjenjiv, tako da poređenja Jahe i Elvira nemaju nikakva uporišta.

No, to ne mijenja činjenicu da se Sanel mor'o naći na spisku(pa makar i ne zaigr'o niti jedne jedine minute na utakmici). Nekako ne želim vjerovati da je Safet izjavio kako "ne gotivi Jahića", te ne vjerujem da se ovo gleda kroz prizmu plavo-bordo boje, tako da...

Jahić jeste bio u lošoj formi, al' i takav Jahić može i mora biti na spisku; dakako ne u prvih 11, al' sigurno u protokolu za utakmicu(dakle u 18).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 25 jan 2011, 15:35

Monolog je napisao/la:Nepozivanje Jahića me iznenadilo. Neko poredi njega i Rahimića. Valjda ste gledali utakmice u kojima je Rahimić igrao za BiH, pa on je nezamjenjiv, tako da poređenja Jahe i Elvira nemaju nikakva uporišta.
Ja mislim da imaju, jer je Jahić 5,5 godina mlađi i igrao je sve vrijeme za klub, dok je Rahimić praktično cijelu sezonu presjedio. Poređenje temeljim na Sanelovoj ekstra partiji u Genku na poziciji zadnjeg veznog. Da je sve bilo pošteno, Elvira bi neigranje u startu eliminisalo, ako već ne bi godine. I mislim i da Sanel jeste za prvih 11. Bolji je i od Lulića na njegovoj poziciji, prema onome što je potonji pokazao u reprezentaciji.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 jan 2011, 15:39

Dakle, ti misliš da je Jaha najbolje rješenje za poziciju lijevog beka? Ne znam šta da ti kažem, činjenica je da Lulić ispada(al' to je iz razloga što mu to nije prirodna pozicija; gle čuda, nije ni Jahina), al' je mali Subašić sigurno čovjek koji će u budućnosti igrati tu poziciju.

Kada govorimo o poziciji zadnjeg veznog, ja bih se uvijek odlučio za varijantu Rahimić - Medunjanin. Vidjeli smo u posljednje 2 utakmice kako njih dvojica igraju te kako funkcionišu zajedno na terenu, tako da je samoubistvo razdvojiti ih. Nije valjda da ti nisi vidio kako su njih dvojica "kliknuli"?

Jaha je prespor da bi igr'o bočnog igrača; prije negoli me napadneš, gled'o sam ga malo i u Želji, te i u Aeku i reprezentaciji, momak može trčati, ima urođenu snagu, ali brzina mu nije jaka osobina(a to je za bočnog igrača presudno).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jan 2011, 15:45

Realno gledajuci Mexico je puno jaci od nas, mislim da cemo izgubiti. :(
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 25 jan 2011, 15:50

Kao prvo, evo izjave selektora za respektabilno OSLOBOĐENJE: "Što se tiče Jahića i Zeca njih nisam zvao zbog rezultata njihovih ekipa. Ne može se desiti da AEK izgubi na domaćem terenu sa 4:0 od neke ekipe za koju nikad nisam čuo (Olympiakos Volou, op.a), a Jahić igra u odbrani te ekipe. Očito da postoji neki problem."

Znači, stručnjak je na osnovu rezultata prosudio kako je Jahić odigrao i zbog toga mu uskratio poziv. Bruka.

Dalje:

1. Subašić je medijski produkt, čiji urnebes na lijevom beku se mogao vidjeti protiv poljskih rezervi. Dok sam ja to vidio i nekoliko puta ranije u utakmicama Olimpica i mlade reprezentacije. Znači, nestvarno da ima ikakvu medijsku pažnju, koliko je loš.

2. Medunjanin je kliknuo i odigrao super, kao i protiv Albanije, a po meni je samoubistvo oslanjati se na igrača u klupskoj penziji.

3. Jahić nije sporiji od moldavske rezerve i drugoligaša Vranješa, koji je igrao tu poziciju protiv Slovačke. I Jahić je puno bolje odigrao istu tu poziciju protiv Portugala u gostima.

Visca el Višća!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.