Oni su tu bukovinu platili 32 miliona

A jbg Mancini je uvijek puno rotirao, u takvoj situaciji Džeko je uglavnom bio žrtva bez obzira kako je igrao.
Balo je bio dobar igrač, ali lud s glavom.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Oni su tu bukovinu platili 32 miliona
Sve si u pravu, osim u ovoj konstataciji. Apsolutno irelevantno nakon prodaje Dzeke, Grafitea, Misimovica itd.
Bas zato sam i naveo, dovedeni su igraci koji su trebali biti zamjene za Dzeka, Misimovica i Grafitea koji nisu mogli odgovoriti tom zadatku. Mislim da je to dovoljan dokaz da je poredjenje besmisleno.
Ne znam ni gdje je on sad, moracu proguglati.Baloteli jest imao tog nogometnog znanja ali dzaba kad je u glavi na nivou balavca od 15 godina.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:58Oni su tu bukovinu platili 32 miliona![]()
A jbg Mancini je uvijek puno rotirao, u takvoj situaciji Džeko je uglavnom bio žrtva bez obzira kako je igrao.
Nigdje čini mi se. Bez kluba sa 32 godine.enobarca je napisao/la: ↑22 okt 2021, 11:30Ne znam ni gdje je on sad, moracu proguglati.Baloteli jest imao tog nogometnog znanja ali dzaba kad je u glavi na nivou balavca od 15 godina.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:58Oni su tu bukovinu platili 32 miliona![]()
Dovoljno pogledati gdje su sad oni a gdje je dzeko, eto bony bez kluba, to govori kakav je ko igrac. Ali hajd i ovako je dzeko imao sasvim pristojnu karijeru, da nije bilo tog perioda u cityu mozda bi imao i bolju ali ko ce znati.NerminFatic je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:54Prvo je bio Balo, pa Negredo, pa sokovi Bony...Jadna majko ko je njemu bio konkurencija.
Pa i da je bolji od Dzeke, mogli su biti gori rezultati ekipe, je li tako?
Dobro poznata priča...uz to Mandzukic je bio duplo jeftiniji od Dzeke i imao dobre igre na EP ili SP...ne sjećam se koje je tada bilo prvenstvo - to (?) prvenstvo ga je iznenada preporučilo čelnicima Bayerna.
Pa nije niko kriv Dzeki sto je Mandzukic kao puno losiji igrac na kraju zabijao u finalima Lige prvaka, Svjetskog prvenstva, osvajao Lp itd., a Dzeko tu nije ni prismrdio.
To je tačno. Na raskrsnici su upali svako u svoje vozove, ovaj Mandžin je bio bolji.PatriceKwedi je napisao/la: ↑22 okt 2021, 12:10Pa nije niko kriv Dzeki sto je Mandzukic kao puno losiji igrac na kraju zabijao u finalima Lige prvaka, Svjetskog prvenstva, osvajao Lp itd., a Dzeko tu nije ni prismrdio.
Nikad na hrvatskom forumu nisam vidio raspravu Dzeko-Mandzukic. Apsolutno nikad ni na jednom. Ovdje svako malo kompleksasi moraju napisati da je Dzeko bolji, kao da je itko normalan ikad napisao da nije. Zadojeni iskompleksirani pacijenti poput tebe, lijece frustracije.
Druze i Avdija Vršajevic je zabijao golove na SP u Brazilu dok ga je Ibrahimović gledao na TV...PatriceKwedi je napisao/la: ↑22 okt 2021, 12:10Pa nije niko kriv Dzeki sto je Mandzukic kao puno losiji igrac na kraju zabijao u finalima Lige prvaka, Svjetskog prvenstva, osvajao Lp itd., a Dzeko tu nije ni prismrdio.
Postoji dobar razlog što su dali toliko za njega. U Španiji su klauzule obavezne, a to je bio jedini način da se dovede iz Bilbaa. Poznato je da oni nikada ne prodaju igrače i s njima nema cjenkanja. Ili plati klauzulu ili čekaj da igraču i stekne ugovor.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:50Martineza su doveli naredne sezone i meni je iskreno bilo iznenađenje da su dali toliku lovu za njega.PatriceKwedi je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:38
Iz kojeg razloga onda nisu doveli Dzeku? Jer im je preskup? Skupo im bilo dati 30m koliko je dao City, a dali 40 za Javija Martineza... Bas si panglu
Bilo im je jer im nije bio prijeko potreban napadač u tom momentu.
Da, to si u pravu, plus što Bilbao ne prodaje igrače ispod cijene, oni zategnu pa izvoli.Mokes je napisao/la: ↑22 okt 2021, 13:52Postoji dobar razlog što su dali toliko za njega. U Španiji su klauzule obavezne, a to je bio jedini način da se dovede iz Bilbaa. Poznato je da oni nikada ne prodaju igrače i s njima nema cjenkanja. Ili plati klauzulu ili čekaj da igraču i stekne ugovor.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:50Martineza su doveli naredne sezone i meni je iskreno bilo iznenađenje da su dali toliku lovu za njega.PatriceKwedi je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:38
Iz kojeg razloga onda nisu doveli Dzeku? Jer im je preskup? Skupo im bilo dati 30m koliko je dao City, a dali 40 za Javija Martineza... Bas si panglu
To ljeto je Juventus tražio Llorentea, nisu htjeli platiti klauzulu, već su nudili manje. Bilbao je to odbio, bez obzira što je za ovom isticao ugovor iduće godine, a nije ga htio produžiti. Na zimu je Juve opet nudio neku siću, oni opet odbili. Na kraju otišao besplatno u Juve, ali nakon što je čitavu sezonu ulazio s klupe. To uradili svom ponajboljem igraču.
A mi generalno imamo neka poređenja.PatriceKwedi je napisao/la: ↑22 okt 2021, 12:32Nikad na hrvatskom forumu nisam vidio raspravu Dzeko-Mandzukic. Apsolutno nikad ni na jednom. Ovdje svako malo kompleksasi moraju napisati da je Dzeko bolji, kao da je itko normalan ikad napisao da nije. Zadojeni iskompleksirani pacijenti poput tebe, lijece frustracije.
Cinjenica je da je Dzeko individualno bolji i to dosta, ali je cinjenica da je karijeru potratio u Romi i da nikad nije bio ni blizu osvajanja Lige prvaka. To su cinjenice kompleksasu, a ti i dalje rigaj nacionalisticki vatru, to ti jedino preostaje.
Bila je prica da je cak Martinez dio sam platio ili manja plata tako nesto.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 14:07Da, to si u pravu, plus što Bilbao ne prodaje igrače ispod cijene, oni zategnu pa izvoli.Mokes je napisao/la: ↑22 okt 2021, 13:52Postoji dobar razlog što su dali toliko za njega. U Španiji su klauzule obavezne, a to je bio jedini način da se dovede iz Bilbaa. Poznato je da oni nikada ne prodaju igrače i s njima nema cjenkanja. Ili plati klauzulu ili čekaj da igraču i stekne ugovor.Shategabri je napisao/la: ↑22 okt 2021, 10:50
Martineza su doveli naredne sezone i meni je iskreno bilo iznenađenje da su dali toliku lovu za njega.
To ljeto je Juventus tražio Llorentea, nisu htjeli platiti klauzulu, već su nudili manje. Bilbao je to odbio, bez obzira što je za ovom isticao ugovor iduće godine, a nije ga htio produžiti. Na zimu je Juve opet nudio neku siću, oni opet odbili. Na kraju otišao besplatno u Juve, ali nakon što je čitavu sezonu ulazio s klupe. To uradili svom ponajboljem igraču.
Oni dobro stoje finansijski i ne daju igrača ispod onog koliko misle da vrijedi.
Al opet generalno mi je bilo iznenađenje da je Bayern toliko dao za njega, poznavajući njihovu transfer politiku.
Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 6 gostiju.