FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
56
20%
2. Borbu za Evropu
132
47%
3. Sredinu tabele
50
18%
4. Borbu za opstanak
45
16%

Ukupno glasova: 283

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 24 okt 2021, 23:39

Samsa je napisao/la:
24 okt 2021, 23:32
Gdje ima ta izjava za plate
Od 14:05, tj. 14:30 do 14:41 prica o tome.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 25 okt 2021, 00:13

Za nekoga ko je realan ovo apsolutno nije neočekivan rezultat, svako ko prati Želju ove sezone svjestan je da ova ekipa ne može u kontinuitetu pobjeđivati.

Moram priznati da sam tačno očekivao ovakav razvoj situacije i poraz od Posušja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 25 okt 2021, 00:18

UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2021, 22:57
Stvarno ne znam čemu ovoliko talasanje,loši bili svi do jednog i zasluženo izgubili.
Garantujem,da smo dobili,krenula bi priča da možemo u Evropu.
Nekad šamar dobro dođe.
Bilo se u poreznoj,reprogram nije problem,ali jest produživanje agonije zbog visoke kamatne stope.Dali su nam ljudi prijedlog,šta i kako neke stvari riješiti i ako budemo pametni tako ćemo i uraditi.
Također znam da je ova skupština jako mlada i neiskusna,ali navijačka,i da ne smiju dozvoliti da im neki bivši "navijači" mišljenja kroje kroz neke mahalske priče,što je skoro slučaj bio,ako to dozvole,nek napuste skupštinu odmah.
Nadam se izboru novog direktora i finalizaciji nekih davno započetih pregovora.
Za bilo kakvog sponzora/ulagača moramo baš svaku tekmu slati lijepu sliku i biti što smo dosad bili,posebice zadnjih mjeseci.
Ajmo izgurati ovih 5-6 tekmi,izvući maksimum na terenu i tribinama,vjerujem da ćemo u decembru-januaru imati razloga za optimizam.
Postoji li uopste sansa da bude izabran novi direktor, odnosno, hoce li Nurko otici sa te pozicije i postoji li u ovom trenutku kvalitetna i sposobna osoba za tu poziciju?

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 25 okt 2021, 00:41

Nisam pisao odavno , jer se slabo sta i ima za reci..

Ekipa je tu gdje jeste, nemamo kvalitet za kontinuitet igara. Nekako sam dojma da nam dosta tekmi zavisi od toga kako udjemo u istu...mada iskreno posusje je DALEKO najgora ekipa u ligi, a mi im nismo posteno sutnuli na go...jbg i sa ovim timom je tragedija da nismo bod uzeli makar.

Sa pozitivne strane gledano, bod tamo bod vamo, nazalost nista nam ne znaci...neces ipsast al neces ni u evropu.

Sto se tice ivkovica ja ga ne bi tjerao, jes da nije neki trener, al vala ne znam ni koga bi doveli. Mislkm da radi sasvim korektno. Do nekih boljih vremena i nekog boljeg tima nek ostane.

Ja samo ne shvatam kako uspijemo odigrat ovako lose utakmice...sjecam se i kad smo gori bili na tabeli al jbg imo si sta vidjet, bilo je tekmi i poteza. Sad i kad dobro odigramo opet je to sve na ho ruk uglavnom, a kad lose osigramo...toliko je lose da nemas ni sta komentarisat. Ruku na srce ekipa nije neka, ali vala nije ni toliko losa da ovako sramotne partije pruza
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

kontrasviju
Kontakt:

Post Postao/la kontrasviju » 25 okt 2021, 01:44

Ja sam lično za to da Ivković ostane, ali on MORA poraditi na tome kako i kada vrši izmjene. U barem polovini utakmica u dosadašnjem dijelu prvenstva izmjene su ili kasnile ili u potpunosti promašene.

Takva je stvar bila i prošle sedmice protiv TC-a i ona luđačka 5-4-1 formacija sa Gasalom od 1.60m na špicu. Vile su nas pronosale, neočekivano smo pobijedili i zbog toga se jako slabo pričalo o tome.

Isto tako nadam se klupiranju Subašića i Boje, bar na jednoj utakmici. Kup je prava prilika za to. Beća/Hajdar i Gasal/Hrelja ne mogu biti lošiji.
1921

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 25 okt 2021, 08:11

Meni je iskreno poražavajuće ovaj poraz od jučer, imaš utakmice kad dominiraš i izgubiš, ali imaš ovu utakmicu gdje nismo ošutali u okvir gola i traži se neko opravdanje. Iskreno da je neki "domaći" trener (Adžem, Mulalić), glave bi se skidale, mene je sramota one blamaže od jučer
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 25 okt 2021, 08:18

Mamba21 je napisao/la:
25 okt 2021, 08:11
Meni je iskreno poražavajuće ovaj poraz od jučer, imaš utakmice kad dominiraš i izgubiš, ali imaš ovu utakmicu gdje nismo ošutali u okvir gola i traži se neko opravdanje. Iskreno da je neki "domaći" trener (Adžem, Mulalić), glave bi se skidale, mene je sramota one blamaže od jučer
+1
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 25 okt 2021, 08:49

UBIPITAR je napisao/la:
24 okt 2021, 22:57
Stvarno ne znam čemu ovoliko talasanje,loši bili svi do jednog i zasluženo izgubili.
Garantujem,da smo dobili,krenula bi priča da možemo u Evropu.
Nekad šamar dobro dođe.
Bilo se u poreznoj,reprogram nije problem,ali jest produživanje agonije zbog visoke kamatne stope.Dali su nam ljudi prijedlog,šta i kako neke stvari riješiti i ako budemo pametni tako ćemo i uraditi.
Također znam da je ova skupština jako mlada i neiskusna,ali navijačka,i da ne smiju dozvoliti da im neki bivši "navijači" mišljenja kroje kroz neke mahalske priče,što je skoro slučaj bio,ako to dozvole,nek napuste skupštinu odmah.
Nadam se izboru novog direktora i finalizaciji nekih davno započetih pregovora.
Za bilo kakvog sponzora/ulagača moramo baš svaku tekmu slati lijepu sliku i biti što smo dosad bili,posebice zadnjih mjeseci.
Ajmo izgurati ovih 5-6 tekmi,izvući maksimum na terenu i tribinama,vjerujem da ćemo u decembru-januaru imati razloga za optimizam.
Kakav slucaj je skoro bio ?

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 25 okt 2021, 08:53

Mamba21 je napisao/la:
Nemoj zezati , imali smo 3 4 pokusaja sa 16 do 20 metara gdje igraci pogadjaju laste iznad Posušja a koliko toliko im je otvoren prostor bio za šut, jedino da dzojstikom njima upravlja.
Što se izmjena tice ja bih prvog Juricica klupirao, juce korisniji vjetar od njega bio. Subasica isto, dok se ne opameti.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 25 okt 2021, 09:10

Meni je poraz od Posušja očekivan. Bezveze smo upali u njihov ritam, bez brzog protoka lopte, bez nekog tempa. Što se tiče kvaliteta, da se ne lažemo, ako nismo najlošija ekipa u ligi, onda smo među 4 najlošije. Domaćinska smo ekipa isključivo zbog navijača i najbolje podrške. Posušje je na Grbavici kontrolisalo utakmicu protiv nas, ako se neko sjeća. nedostajala im je završnica. Pormjenom trenera su promijenili i način igre, sad više ne teže posjedu, jer, kao ni mi nemaju kvaliteta da naprave nešto iz tog posjeda. KJljuč jučerašnje utakmice je neigranje Barišića i Landeke, dva igrača čije vrijeme je prošlo. Njihov trener je jako dobro skautirao našu ekipu, te je tačno znao kako nas neutralisati. Sve u svemu, ljudi su bili bolji i zasluženo pobijedili. Ovo Posušje je puno bolja ekipa od mjesta na kojem se trenutno nalaze. Što se tiče izmjena Ivkovičevih, po meni su očekivane. 1. izmjena Subašić- Blažević (pomjeranje Mujezinovića na lijevog veznog) je razumna, jer je Mujezinović imao ogromne probleme sa Milanovićem (Krupa, sarajevo, Olimpik) i Lučićem (Hajduk, Ostrava, Borac, Zrinjski,Tuzla City), Izmjene na poluvremenu Zec - Zdunićnje također očekivana, jer je Zunić bio možda i najlošiji u prvom poluvremenu. Beća- Malić također očekivana izmjena, jer je Malić bio na granici drugog žutog kartona (pored toga je i suspendovan za Zrinjski). Na kraju izmjene Bekrić- Crnčević i Gasal- Luka su također razumne. Crnčević je bio zatvoran danas, dok je evidentan drastičan pad forme Juričića. Ono što su izmjene pokazale jeste da definitivno Bekrićteško može ponuditi bilo šta. Blažević se vratio na formu iz prošle sezone, Zecu treba barem 4,5 utakmica u kontinuitetu da ponudi bilo šta. Vjerovatno je većina navijača priželjkivala ovakve izmjene. Ja jesam. U srijedu ćemo vjerovatno ispasti u kupu, jer je TC kvalitetnija, i teško ćemo moći ponoviti zadnju našu utakmicu protiv njih, jer su nam se poklopile neke stvari (realno). Nama je važnija utakmica protiv Zrinjskog, jer konkurenti za opstanak također imaju teške utakmice. Za bod protiv Zrinjskog nam treba ogromna borba, kvalitetno suđenje i velika doza sreće. Pogotovo ako uzmemo u obzir da će Zrinjski biti kompletan. Termin je također fuj (ponedjeljak).
Protiv Zrinjskog očekujem sastav:
Bender
Blažević Vrhovac Kosorić Vištica
Mekić Crnčević
Zdunić (21) Mujezinović Subašić (21)
Juričić
Jedan od ove dvojice (21) mora odigrati čitavu utakmicu. Juranović i Tičinović će nam uz pomoć bekova Ćorliuka i Memija(Bekić) praviti probleme po strani to je sigurno. Zrinjski igra najbrži, najljepši i najučinkovitiji fudbal, još kad dodamo da im teren na Grbavici odgovara za ovaj njihov stil, bojim se ponovnog rasturanja "ko Bugari skupštinu". Šta možemo?? Doći u što većem broju i dati podršku momcima. Nama je najbitnija utakmica u Prijedoru, a kako igramo na strani, trebaće nam da naša "radna ekipa" pogine na terenu da osvojimo bod protiv Rudara.
Samo Željo!!!!!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2021, 10:46

Kako saznajemo, ovaj meč će biti odigran u ponedjeljak (01.11.), prema svemu sudeći od 18:30 sati.

Željezničar će u ovom meču biti bez Petra Boje i Luke Malića, dvojca koji je jučer u Posušju dobio treći žuti karton.

Zrinjski stiže kompletan, što svakako može radovati Sergeja Jakirovića.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 25 okt 2021, 11:15

Mi nemamo izmjena, klupa nam je ocajna.
Kad vidis da udje Zec i Bekric a stomak do koljena sta onda ocekivati, kad udje neki "mladi" igrac on nakon 5min ne moze vise kile.

Ovo je nasa realnost i gurati sto bolje mozemo.
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 25 okt 2021, 11:15

LjoZee je napisao/la:
25 okt 2021, 10:46
Kako saznajemo, ovaj meč će biti odigran u ponedjeljak (01.11.), prema svemu sudeći od 18:30 sati.

Željezničar će u ovom meču biti bez Petra Boje i Luke Malića, dvojca koji je jučer u Posušju dobio treći žuti karton.

E **** **** ce posjetu :roll: ali kako igramo svakako nebi nesto puno ni bilo ,jos ako nas City izbaci iz Kup a

**** Vam majku usta svima koji ste nas doveli do ovoga :damn: od Badzaka ,Amara .... ....

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 25 okt 2021, 15:06

nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 25 okt 2021, 17:33

KANA je napisao/la:
25 okt 2021, 11:15
LjoZee je napisao/la:
25 okt 2021, 10:46

E **** **** ce posjetu :roll: ali kako igramo svakako nebi nesto puno ni bilo ,jos ako nas City izbaci iz Kup a

**** Vam majku usta svima koji ste nas doveli do ovoga :damn: od Badzaka ,Amara .... ....
A miske. Bitno je napisati Amaw hahaha, kakav si ti levat
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 25 okt 2021, 17:50

Hvala PR službi mlađeg Sarajevskog premijerligaša. Btw. Sretan 75.

slika

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 25 okt 2021, 18:39

Danas sam saznao jedno važnu stvar.

Recimo da danas damo otkaz Ivkoviću, znate li šta se dešava.

Ostaju opet Blažević, Gasal, Subašić; Malić, Bojo, Jurčić, Hrelja, Mujezinović, Zdunić, Drina ...

Kamo sreče da je Amar imao prilku raditi sa ovakvim igračima gdje bi nam bio kraj, pobjede i samo pobjede sa obiljem golova. T

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 25 okt 2021, 19:25

Valter je napisao/la:
25 okt 2021, 18:39
Danas sam saznao jedno važnu stvar.

Recimo da danas damo otkaz Ivkoviću, znate li šta se dešava.

Ostaju opet Blažević, Gasal, Subašić; Malić, Bojo, Jurčić, Hrelja, Mujezinović, Zdunić, Drina ...

Kamo sreče da je Amar imao prilku raditi sa ovakvim igračima gdje bi nam bio kraj, pobjede i samo pobjede sa obiljem golova. T
Ko je doveo sve ove igrače ? Sve je ovo Amar skautirao i ove Tomine pobjede su njegove :rol: :mrgreen:
Rodjeni su pitarske picke!

1921blue
Kontakt:

Post Postao/la 1921blue » 25 okt 2021, 19:41

VELIK SI TOMO

NARODE GLUP SI !!!
FC Juventus 🖤🤍
FK Željezničar 🔵⚪

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 25 okt 2021, 19:58

Mamba21 je napisao/la:
100%
Nije problem poraz vec da nemamo suta u okvir gola, Ivković bi nakon onoga juce trebao letit realno al ko ce doci, djabe sve kad ti moze doci samo nekog gori i onda ga yebi. Svi na Grbavicu protiv Tuzle svi.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel i 14 gostiju.