Tatamata1946 je napisao/la: ↑26 okt 2021, 19:44
Foux87 je napisao/la: ↑26 okt 2021, 18:28
Ako sutra ne bude bar 2-3 K ljudi bruka i sramota. Niske cijene, dosta ljudi radi do 15, 16h, fin termin utakmice jest da je vrijeme loše ali bruka će velika biti ako nas bude ispod 2k. Ali pošto smo to mi očekujem oko 1k.
Posjeta je nam nije jaca strana. Ako bude hiljada bice dobro.
Moramo nesto raditi da vratimo raju koja je prije isla na utakmice. Ja ih znam puno koji su prestali ici. Vjerovatno i vecina vas zna dosta takvih. Druga stvar moramo vrbovati mladju raju da pocne navijati za nas klub i postanu zagrizeni navijaci. Redovno posjecivati skole, dovoditi djecu na utakmice, praviti razne igre i iznenadjenja. Treba malo ici po drugim gradovima jer mi imamo puno navijaca u drugim gradovima. Treba se i njih sjetiti. Ne mora svaka prijateljska utakmica biti u nasem kampu. Sta fali nekad otici u Maglaj, Olovo, Gorazde, Tesanj i sl. Usput ponijeti nesto iz fan shopa pa prodati ili mozda podijeliti.
Ne mozemo se osloniti samo na raju koja navija za Sarajevo jer mu je otac npr. navijao. Puno je onih kategorija kojima treba posvetiti paznju da bi nas za 10-20 godina bilo vise. Ja npr. nisam imao u porodici nikog zagrizenog da me vodi na utakmice i ako su svi navijali za Sarajevo ali u srednjoj sam otisao na utakmicu sa drustvom i zaljubio se u sjever i HZ a kasnije se to razvilo u ljubav prema svemu vezanom bordo boju i za FK Sarajevo. Znaci treba nam i jak sjever jer mnoga omladina tako bira klub za koji ce navijati.
Onda neki ovdje kritikuju besplatan ulaz ali nije ni to lose jer neki mladji ce doci bas tad i ostati mozda zagrizeni do kraja zivota. Djeci obavezno besplatan ulaz dati na svakoj utakmici.
Treba stalno raditi na jacanju navijacke baze. Da smo na tome malo vise radili poslije rata pa do danas sad ne bi pricali o ovakvim posjetama.
100% se slazem sa svime. Meni je iskreno tuzno procitati tipa ako nas sutra bude hiljadu bice dobro. Ja razumijem da je radni dan, neatraktivan protivnik, nije 25 stepeni ali **** ga ja je li moguce da su ljudi toliko nezaintersovani. Ja polazim od sebe, ljudi ako meni nije tesko glabati 6 sati autobusom da bih dosao, ne na utakmicu, nego ovaj put u Hastahanu, citav dan gore bio i iduce jutro izasao iz stana i u podne na bus i nazad kuci, kako neko nece da ide ko zivi tu, 10, 15, 20 minuta od stadiona. Niko ne ocekuje desetine hiljada ali da se ne moze napraviti kontinuitet od 3, 4, 5 hiljada ljudi? A i to je nikakva brojka. Definitivno i pod hitno treba raditi na hajcanju i na svemu sto je gore navedeno u citiranom, kako samog kluba tako i raje medju sobom.