Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Jedino bi mogao biti remdesivir, on kosta par hiljada po terapiji i to nije vakcina kako sam upratio.
Jbg, neki ljudi za sve sto dodje u sprici kazu ‘vakcina’.
Recimo u martu sam kupovao taj tocilizumab i pomogao je. Znam ljude koji su kupovali redemsivir i kojima je pomoglo. Da pomogne svakom, rekli bismo da imamo 100% dobar lijek za koronu i ove frke ne bi bilo.
Recimo u martu sam kupovao taj tocilizumab i pomogao je. Znam ljude koji su kupovali redemsivir i kojima je pomoglo. Da pomogne svakom, rekli bismo da imamo 100% dobar lijek za koronu i ove frke ne bi bilo.
Slusam maloprije nekog Slovenca kaže situacija je mnogo gora nego prosle godine..svaki drugi im pozitivan.
U Zagrebu sve bolnice Covid pripremaju arenu...
A vakcinisali preko 50%..
Nisam antivakser ali izgleda i ta vakcina ubleha.
U Zagrebu sve bolnice Covid pripremaju arenu...
A vakcinisali preko 50%..
Nisam antivakser ali izgleda i ta vakcina ubleha.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nije ubleha cim svaki put na dnevniku naglase da je u bolnici preko 90% onih koji NISU vakcinisani.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Aha, ma to je onda propaganda kako bi se prepali ljudi pa da se vakcinisu...zato i jest toliko nepovjerenje gradjana. Petljaju lazu u javnim nastupima i narod sumnja.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
nije nego im je dnevni broj slučajeva isti kao ovo kad se ovako umiralo prije godinu dana, pa su se nevakcinisani ljudi s pravom prepali. A broj umrlih je znatno manji jer je puno vakcinisanih.
nepovjerenja stvaraju osobe koje pokušavaju poluinformacijama naći neki problem u vakcini.
u svakom slučaju, smiješno je traziti u svemu objasnjenje da vakcina ne radi, kad je više nego očigledno da radi.
nepovjerenja stvaraju osobe koje pokušavaju poluinformacijama naći neki problem u vakcini.
u svakom slučaju, smiješno je traziti u svemu objasnjenje da vakcina ne radi, kad je više nego očigledno da radi.
Razloga je mnogo sto je tako sad stanje sa brojem zarazenih. Vakcinisano 50%, nedovoljno, a pusteno sve kao da je >80%. Vakcinacija traje predugo, tj nije masovno. Delta soj utice da vakcina bude manje efikasna. Imunitet opada s protokom vremena a proslo je dosta kad su se prvi poceli vakcinisati. Ono sto je plus je sto ipak postoji neki imunitet kod vakcinisanih a koji brani da takvi umiru istom stopom kao i nevakcinisani. Odgadjanje vakcinacije kako individualno tako i masovno ce dovesti do toga da cemo ovo imati svake godine, mozda ne pandemiju ali epidemije sigurno i mozda sa istim brojem umrlih.
-
- Kontakt:
Ministar zdravstva ZHZ ili ZHK izasao s podatkom da je u toj zupaniji cijepljeno svega 10% ljudi
Ima li igdje u svijetu regija s manje cijepljenih?
🔹
- PointBlank
- Kontakt:
Radi ovog “anti-vakserskog” dijela familije, ovih postmodernih pametnica koje misle da su maske zakurac, mama mi se razbolila. Jedno ‘pametno’ bice je mislilo da je okej hodati okolo bez maske, ne vakcinisati se, uz sve parolu ‘cuva dragi ..Bog’, i eto sad 5 clanova familije u crvenom. Jeb.em ti dan i kad ovi dodjose do prava izbora
-
- Kontakt:
Kako si siguran da je baš ta osoba zarazila ? Možda si ti zarazio ...PointBlank je napisao/la: ↑01 nov 2021, 20:43Radi ovog “anti-vakserskog” dijela familije, ovih postmodernih pametnica koje misle da su maske zakurac, mama mi se razbolila. Jedno ‘pametno’ bice je mislilo da je okej hodati okolo bez maske, ne vakcinisati se, uz sve parolu ‘cuva dragi ..Bog’, i eto sad 5 clanova familije u crvenom. Jeb.em ti dan i kad ovi dodjose do prava izbora
Šta znači u crvenom ? Kako ti je mama ? Je li vakcinisana ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- PointBlank
- Kontakt:
Zato sto mama nigdje ne ide iz kuce kako treba, cujemo se preko vibera, samo joj je ta jedna osoba dolazila...
Nit sam tu da pomognem nit ista
Crveno znaci svi zarazeni i s losom slikom.
Vakcinisana jednom dozom sinofarma, bilo joj lose pa cekala dozvolu od doktora za drugu i eto sad ovo
Vakcinisana jednom dozom sinofarma, bilo joj lose pa cekala dozvolu od doktora za drugu i eto sad ovo
Kad sljivo kaze da se trebamo vakcinisati da zastitimo one koji ne smiju.PointBlank je napisao/la: ↑02 nov 2021, 00:36Zato sto mama nigdje ne ide iz kuce kako treba, cujemo se preko vibera, samo joj je ta jedna osoba dolazila...
Brz oporavak
naprijed rejal
- NerminFatic
- Kontakt:
Pa tamo gdje je uticaj Katolicke crkve usao od obdanista, firmi do drzavnih sluzbi, to me i ne cudi.PatriceKwedi je napisao/la: ↑01 nov 2021, 17:26Ministar zdravstva ZHZ ili ZHK izasao s podatkom da je u toj zupaniji cijepljeno svega 10% ljudi
-
- Kontakt:
Moraš se držati jako buraz , nemoj biti pesimista ! Biće ona dobro , pomoći će i ta jedna doza . Ne znam koliko možeš uticati , obezbijedi joj sve moguće medicinske potrepštine i alternativne.PointBlank je napisao/la: ↑02 nov 2021, 00:36Zato sto mama nigdje ne ide iz kuce kako treba, cujemo se preko vibera, samo joj je ta jedna osoba dolazila...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dozvoljavati nevakcinisanim i bez maske da ulaze u kucu.
Neodgovorno ponasanje.
Neodgovorno ponasanje.
Znas kakvi su stariji ljudi. Bilo joj sigurno neugodno reci da ne dolazi.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Kako to da virus divlja po Hrvatskoj, Srbiji i okolini, a kod nas neke ispodprosječne brojke?
Ovako je bilo i prosle godine pa smo to nadoknadili u martu.
Hrvatska 4 miliona stanovnika, jucer 40 umrlih.
Srbija 7 miliona stanovnika, jucer 60 umrlih.
BiH, 3 miliona stanovnika, jucer 40 umrlih.
Ko ti je slago da u njih divlja a kod nas OK?
Mi smo samo dovoljno blesavi da se cijelo vrijeme pretvaramo da je sve ok,
Srbija 7 miliona stanovnika, jucer 60 umrlih.
BiH, 3 miliona stanovnika, jucer 40 umrlih.
Ko ti je slago da u njih divlja a kod nas OK?
Mi smo samo dovoljno blesavi da se cijelo vrijeme pretvaramo da je sve ok,
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.