Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Verstappen33
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Verstappen33 » 01 nov 2021, 19:04

meepo je napisao/la:
01 nov 2021, 18:55
Verstappen33 je napisao/la:
01 nov 2021, 18:07
meepo je napisao/la:
01 nov 2021, 17:57
Seria A je kvalitetom već bolja od La Liga a kroz naredne dvije tri sezone trebali biti rame uz rame sa EPL-om.
Kojom kvalitetom? :rol:

Mora da si mislio na konkurentnost timova, te zanimljiviju borbu za prvaka. Pa italijanski klubovi se godinama brukaju u LP, niko poštenog iskoraka nije napravio od Intera 2010. I ove sezone će Atalanta, Inter i Milan vjerovatno u grupi ispast. Juve i ako prođe satrat će ih neko u osmini. Svaka iole ozbiljnija momčad iz drugih liga bi se prošetala do Scudetta. Kakav crni kvalitet, preružan fudbal se igra.
Neka Atletico igra prelijep fudbal ili Barcelona :rol: Pa i Real je u fazi rekonstrukcije ekipe. Ako ćemo koristit Europska takmicenja kao argument sta je s Eurom ? Ko ono uze Euro ? Iz koje lige su igrači imali najbolji učinak ? Istina Seria A je bila u kanalu skoro deceniju ali evo liga diže svake sezone sve vise i više. Trenutno atraktivnija, zanimljivija i efikasinja liga od La Lige.
Atletico nikada nije ni igrao lijep fudbal ali bi izdominirao svaki italijanski klub što smo vidjeli u meču sa Milanom. Barcelona je u padu trenutno, Real je nadjačao Intera. To ti primjer samo za Špance govorim. Iz Engleske ne vrijedi ni spominjat, Bayern i Dortmund bi iz Njemačke pojeli svaki tim u Italiji, PSG također kao francuski. Liga se diže u fazonu zanimljivosti jer Juventus više nije dominantan. U smislu kvaliteta ne mrdaju nigdje. Sinoć igrači Rome više mašu rukama i ciganišu nego što igraju, Ibrakadabra riješava tekme sa 90 godina u guzici.

Što se tiče zanimljivosti poslije Engleske je najbolja, što se kvalitete tiče u rangu su Ligue 1. I to je samo zato ponavljam jer je Juve grohnuo, da je to onaj stari Juve opet bi bježali svima 10 bodova i bila bi smor Seria A.
The only place that matters is first.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 01 nov 2021, 19:20

Atletico izdominirao Milan :tokralju: :tokralju:

Prvi šut u okvir gola uputii u 75 minutu, o čemu pričaš, jesil pri sebi? Da nije bilo prestrogo dosuđenog crvenog kartona, primili bi još dva do kraja.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 nov 2021, 19:21

01 nov 2021, 19:04
Atletico nikada nije ni igrao lijep fudbal ali bi izdominirao svaki italijanski klub što smo vidjeli u meču sa Milanom. Barcelona je u padu trenutno, Real je nadjačao Intera. To ti primjer samo za Špance govorim. Iz Engleske ne vrijedi ni spominjat, Bayern i Dortmund bi iz Njemačke pojeli svaki tim u Italiji, PSG također kao francuski. Liga se diže u fazonu zanimljivosti jer Juventus više nije dominantan. U smislu kvaliteta ne mrdaju nigdje. Sinoć igrači Rome više mašu rukama i ciganišu nego što igraju, Ibrakadabra riješava tekme sa 90 godina u guzici.

Što se tiče zanimljivosti poslije Engleske je najbolja, što se kvalitete tiče u rangu su Ligue 1. I to je samo zato ponavljam jer je Juve grohnuo, da je to onaj stari Juve opet bi bježali svima 10 bodova i bila bi smor Seria A.
Druže nista ti nisi vidio. Kakva dominacija Atletica ? Prvi sut u okvir gola u 77. minuti s igračem vise od 30. minuta i jos im sudija svira nepostojećih penal :rol: Tih 30 minuta Atletico nije postojao na terenu. Citavo prvo poluvrijeme nisu nista uradili.

Real izgubio od Sheriffa kojeg je Inter lagano dobio i Inter je čak u utakmici protiv Reala izgledao mnogo bolje u prvom poluvremenu , ali nisu imali srece.

Iz Engleske ne vrijedi ni spominjati ? Kako je prosao Chelsea protiv Juventusa ? Manchester jedva dobio kući Atalantu , a i Liverpool se na Koppu namucio protiv Milana o čemu ti pričas ?

Cuj Dortmund i PSG bi pojeli svaki tim u Italiji :rol: Druže mozda na PES-u.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 nov 2021, 19:36

De odvadite malo ljudi
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Verstappen33
Kontakt:

Post Postao/la Verstappen33 » 01 nov 2021, 20:28

meepo je napisao/la:
01 nov 2021, 19:21
01 nov 2021, 19:04

Druže nista ti nisi vidio. Kakva dominacija Atletica ? Prvi sut u okvir gola u 77. minuti s igračem vise od 30. minuta i jos im sudija svira nepostojećih penal :rol: Tih 30 minuta Atletico nije postojao na terenu. Citavo prvo poluvrijeme nisu nista uradili.

Real izgubio od Sheriffa kojeg je Inter lagano dobio i Inter je čak u utakmici protiv Reala izgledao mnogo bolje u prvom poluvremenu , ali nisu imali srece.

Iz Engleske ne vrijedi ni spominjati ? Kako je prosao Chelsea protiv Juventusa ? Manchester jedva dobio kući Atalantu , a i Liverpool se na Koppu namucio protiv Milana o čemu ti pričas ?

Cuj Dortmund i PSG bi pojeli svaki tim u Italiji :rol: Druže mozda na PES-u.
Atletico jedva, Mančester jedva, Real jedva, a svi dobili. :rol: Kakav si ti brat. Pa godinama se italijani brukaju, šta imaju osim finala Juventusa kada ih je ponizio Rejal?

Milan zadnji u grupi sa Atleticom, Poolom i Portom. Ljudi boda nemaju a dominiraju domaćom ligom. :rol:

Inter gubi od Rejala doma, nisu u stanju mrtvi Shakhtar dobiti. Non stop u grupi ispadaju.

Juventus kao nešto i igra, pobjeda protiv Chelsea je istina došla, samo što su Plavci imali 8-1 u kornerima, 15-6 u šutevima, 104 opasna napada naspram 17 Juventusovih, te na koncu 66% posjed lopte. Zasluženo reklo bi se. Uostalom vidjet ćeš kako će ih kazniti Chelsea u toj tekmi na SB, razmontirat će ih. Juve ne bi ni grupe prošao da nisu sa njima mrtvi Zenit i Malmo. Grupa kakve bi se i Konferencijska liga postidjela.

Trebam li spominjati Romu i Bodo-Glimt? :rol: 6 komada primiti od skijaša još biti iza njih u grupi. :rol:

Idemo dalje, Napoli drugi u EL u grupi gdje je Legia prva a ovamo dominiraju sa Milanom u Italiji. Spartak iz Moskve ih u sred Napulja dere. :rol: i tako dalje i tako dalje.

Ali, oprosti Seria A je najjača liga na svijetu, najkvalitetnija, najbolji fudbal se igra. :tokralju: To da je konkurentna i zanimljiva stoji, ali kvalitet same lige i klubova nikad nije bio lošiji.
Zadnja izmjena: Verstappen33, dana/u 01 nov 2021, 20:29, ukupno mijenjano 1 put.
The only place that matters is first.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 nov 2021, 20:29

Padovan je napisao/la:
20 sep 2021, 10:55
Neki ocito da su zaboravili sta je Juventus i Alegri, ali vrijeme je najbolji sudija :kafa:
I sta kazes sad,nako sto je proslo nesto malo vise od 30 dana ovome postu. Hocel nam vrijeme sta pokazati ili?

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 01 nov 2021, 20:38

Ono kad vas poznati forumas ponovo navede na tanak led.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 01 nov 2021, 20:38

01 nov 2021, 20:28
Ali, oprosti Seria A je najjača liga na svijetu, najkvalitetnija, najbolji fudbal se igra. :tokralju: To da je konkurentna i zanimljiva stoji, ali kvalitet same lige i klubova nikad nije bio lošiji.
Niko to nije napisao. Ako procitas moj post s razumijevanjem onda ćes skontati da sam napisao da je Seria A kvalitetnija trenutno od La Lige, Bundeslige i Ligue 1 i da bi za 2-3 sezone mogla biti u rangu s EPL po kvalitetu sto ne mora biti slucaj.

Druga stvar napisao si da je Atletico izdominirao Milan a igrali 60 minuta s igracem vise i jedva dobili i to s penala u 90 i nekoj.

Treca stvar Milan igra u grupi gdje je svaki tim barem jednom osvojio LP , a i taj Porto je prosle sezone pobijedio i Juventus i Chelsea( prvaka Europe).

Navodis da se Inter muci s Shaktarom , a taj isti Shaktar je odigrao kako prosle sezone protiv Reala ? Navodis da je Napoli izgubio od Spartaka , a Real izgubio od kluba iz Moldavije United od kluba iz Svice.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 nov 2021, 21:14

ronaldo99 je napisao/la:
01 nov 2021, 20:29
Padovan je napisao/la:
Neki ocito da su zaboravili sta je Juventus i Alegri, ali vrijeme je najbolji sudija :kafa:
I sta kazes sad,nako sto je proslo nesto malo vise od 30 dana ovome postu. Hocel nam vrijeme sta pokazati ili?
Pa vrijeme je najbolji sudija, i dalje stojim kod toga, mislim da je prerano da se broje mrtvi, ali ako ti mislis drugacije postujem. Vi ste inace majstori za slavljenje mjesecni skudeta.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 01 nov 2021, 21:17

juventus je zavrsio na smetljistu istorije, gdje im je i mjesto, objektivno govoreci

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 01 nov 2021, 21:43

Juventinisimo je napisao/la:
01 nov 2021, 16:07
obagol je napisao/la:
01 nov 2021, 10:21
Juventus nikad neće biti oštećen u 50/50 situacijama gdje sudija (pa evo sad i VAR) donosi odluku. Ako svaki klub u sezoni ima npr po 10 tih 50/50 situacija, distribucija bi trebala biti takva da stvarno bude 50-50% u korist i protiv tog kluba, može biti 55-45%, može biti i 60-40%, jbg dešavaju se loše procjene. Ali u slučaju Juventusa to je 90-10 u njihovu korist i to je tako već godinama. U njihovu korist čak budu i situacije koje su kristalno jasne i treba da idu u korist protivnika. Zbog toga navijači drugih klubova mrze Juventus. I zbog toga je Juventus i najomraženiji klub u Italiji.

Ja sam odmah nakon penala protiv Intera rekao da nije problem penal nego što u takvoj situciji nijedan drugi klub ne bi dobio intervenciju VAR-a. I evo odmah sljedeće kolo to se pokazalo tačnim.
Pa ovome se samo moze zakljuciti da uopste ne pratis Serie A.

Balkanski mentalitet je takav, sve je teorija zavjere...kada sudije/VAR propuste neke situacije( vec smo pisali da talijane ne znaju koristiti VAR), kod recimo drugih klubova, nista se ni ne spomene na ovoj temi...cim je Juventus u pitanju, balkanska hajka je na djelu...teorija zavjere protiv Intera.. :crazy:
Cak i kada Juventus nema nikakve veze sa drugom utakmicom, i tada je teorija zavjere protiv Intera..na bilo koji nacin, nalazite teoriju zavjere protiv Intera...nevjerovatno.. :crazy:

Ovdje se konstantno pise o VARu, ja licno pisao kod mnogih situacija koje su bile na stetu Juventusa, ali jok...teorija zavjere je u pitanju i lagao sam..uvijek mi dobijemo VAR na nas mlin, ne 90, nego 100%.. :thumbup:

Milan igra fenomenalno zadnjih mjeseci, ma jok, to ni ne spominjete, navlaci im se, teorija zavjere Juventusa na mlin Milana, protiv Intera, naravno.. :kafa:

Sve smo skontali...Bill Gates nas cipuje vakcinama, hranom, a evo vidim uskoro i mlijekom...dok recimo, nasa auta nemaju gps, nasi telefoni nemaju gps, kojekakve raskrsnice nemaju kamere, banke nemaju kamere, pogotovo u razvijenijim zemljama...gdje su kamere na svakom cosku, svakoj kuci..
Sve je teorija zavjere u balkanskim glavama...svaka dlaka se detaljno analizira i uvijek je navedemo na nas mlin, a kako i ne bi...pa nismo ludi priznati da bi nas neko isprebijao, mi smo najjaci... :crazy: I love balkan style... :opaopa:

Kakva je tek bila teorija zavjere prije nekoliko godina, dok je Inter zaostajao po 30-40 bodova...e, svaka cast Juventusu na tome...koji masterplan je to bio..nenadyebiv u to vrijeme... :tokralju:
Nije teorija zavjere kad nekom dokazes malverzacije i prevare :wave:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 nov 2021, 22:03

Padovan je napisao/la:
01 nov 2021, 21:14
ronaldo99 je napisao/la:
Padovan je napisao/la:
Pa vrijeme je najbolji sudija, i dalje stojim kod toga, mislim da je prerano da se broje mrtvi, ali ako ti mislis drugacije postujem. Vi ste inace majstori za slavljenje mjesecni skudeta.
Ove godine Milan ima razlog da se nada i bori za titulu.
Sto se vas tice ni ove godine nista od titule. -16 u odnosu na dvije ekipe je ipak previse. Vama je grcevita borba za mjesto koje vodi u LP,a iskreno uopste me ne bi iznenadilo da ove godine ne udjete u LP,jednostavno vas vezni red je uzasan

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 01 nov 2021, 22:05

meepo je napisao/la:
01 nov 2021, 20:38
Niko to nije napisao. Ako procitas moj post s razumijevanjem onda ćes skontati da sam napisao da je Seria A kvalitetnija trenutno od La Lige, Bundeslige i Ligue 1 i da bi za 2-3 sezone mogla biti u rangu s EPL po kvalitetu sto ne mora biti slucaj.

Druga stvar napisao si da je Atletico izdominirao Milan a igrali 60 minuta s igracem vise i jedva dobili i to s penala u 90 i nekoj.

Treca stvar Milan igra u grupi gdje je svaki tim barem jednom osvojio LP , a i taj Porto je prosle sezone pobijedio i Juventus i Chelsea( prvaka Europe).

Navodis da se Inter muci s Shaktarom , a taj isti Shaktar je odigrao kako prosle sezone protiv Reala ? Navodis da je Napoli izgubio od Spartaka , a Real izgubio od kluba iz Moldavije United od kluba iz Svice.
A na cemu temeljis oprimizam da serie a moze da bude na nivou epl za dvije tri sezone?,mislim toliko su odmakli sa ovim arapsko-ruskim novcem u svemu da ne vidim kako ce ih i jedna liga ikada stici a kamo li za dvije tri sezone.
Ja volim serie a i igra se dosta atraktivan fudbal ali realno cak i da se ne vracamo 7,8 godina unazad nego u poslednjih par sezona spanjolci su imali mnogo vise uspijeha u duelima protiv talijanskih klubova nego obratno,iako se slazem da se "atletizacijom" lige dosta izgubilo na atraktivnosti,a i Real a Barca prije svega su u nekakvom rebuildingu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 01 nov 2021, 22:14

ronaldo99 je napisao/la:
01 nov 2021, 22:03
Padovan je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:

Sto se vas tice ni ove godine nista od titule. -16 u odnosu na dvije ekipe je ipak previse. Vama je grcevita borba za mjesto koje vodi u LP,a iskreno uopste me ne bi iznenadilo da ove godine ne udjete u LP,jednostavno vas vezni red je uzasan
Moras uzeti u obzir u kojem kontekstu je to gore napisano, ali ja sam ubijedjen da ova ekipa moze i mora mnogo bolje, mislim vec su pokazali da mogu bio je to niz dobri rezultata, ali su se raspali ponovo u zadnjoj sedmici (iako je lose sve od povratka sa reprezentacivne pauze nije to ona ekipa kao prije iste).

Ovaj Juventus prije svega treba da ide na sigurni top 4 i top 8 LP ako se poklopi da ne dodje odmah neka super jaka ekipa. Juventusu je dosla na naplatu sva losa politika u zadnji 4-5 godina, ali ovdje je vise u mentalitetu nego nekvalitetu, jer i sa ovom ekipom treba da rijesis neke utakmice rutinski, za vise naravno da treba bolji vezni red, to je problem star 5+ godina.

Juventus sebi moze dati par sezona oduska da napravi novu ekipu, nakon 10 godina uzastopni trofeja logicno je da mora doci do kraja te serije. Problem je samo sto se ne vidi jasna vizija tog novog Juventusa, jer se previse srlja i ide iz greske u gresku, fali tu neko ko ce to sve posloziti.

Sto se tice Milana ove sezone meni djeluju mnogo zrelije nego prosle, igraju koliko im treba nema toliko trosenja kao ranije. I neki dan sam pisao da cemo vidjeti od cega su u ovom nizu jaki utakmica i odlicno su krenuli i rutinirali Romu da ne bude gluposti Thea. Ako bi kojim slucajem ispali iz Europski takmicenje definitivno postaju prvi favoriti za skudeto.

FC Ljuta Krajina

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 01 nov 2021, 22:23

Padovan je napisao/la:
01 nov 2021, 22:14
ronaldo99 je napisao/la:
01 nov 2021, 22:03
Padovan je napisao/la:

Moras uzeti u obzir u kojem kontekstu je to gore napisano, ali ja sam ubijedjen da ova ekipa moze i mora mnogo bolje, mislim vec su pokazali da mogu bio je to niz dobri rezultata, ali su se raspali ponovo u zadnjoj sedmici (iako je lose sve od povratka sa reprezentacivne pauze nije to ona ekipa kao prije iste).

Ovaj Juventus prije svega treba da ide na sigurni top 4 i top 8 LP ako se poklopi da ne dodje odmah neka super jaka ekipa. Juventusu je dosla na naplatu sva losa politika u zadnji 4-5 godina, ali ovdje je vise u mentalitetu nego nekvalitetu, jer i sa ovom ekipom treba da rijesis neke utakmice rutinski, za vise naravno da treba bolji vezni red, to je problem star 5+ godina.

Juventus sebi moze dati par sezona oduska da napravi novu ekipu, nakon 10 godina uzastopni trofeja logicno je da mora doci do kraja te serije. Problem je samo sto se ne vidi jasna vizija tog novog Juventusa, jer se previse srlja i ide iz greske u gresku, fali tu neko ko ce to sve posloziti.

Sto se tice Milana ove sezone meni djeluju mnogo zrelije nego prosle, igraju koliko im treba nema toliko trosenja kao ranije. I neki dan sam pisao da cemo vidjeti od cega su u ovom nizu jaki utakmica i odlicno su krenuli i rutinirali Romu da ne bude gluposti Thea. Ako bi kojim slucajem ispali iz Europski takmicenje definitivno postaju prvi favoriti za skudeto.
Sve je jasno glede vase ekipe i slazemo se,vezni red je uzasan i plus imate previse potrosenih i polovnih igraca,i kao takvi oni mogu odigrati ponekad odlicno i pobjediti i Chelsea,ali to onda samo produljuje agoniju koja je neminovna,a to je rebulding ekipe.

Sto se Milana tice meni samo nije jasno zasto se ne moze reci ok Milan je kandidat,ihraju zadnjih 20 mjeseci extra dobro i ta ekipa samo napreduje. Prosle sezone nije bilo ni realno ni ocekuvati da je Milan mogao nesto vise od top4, al ove godine ja vjerujem da Milan moze otici do kraja i uzeti titulu,naravno samo ako nas povrede zaobidju.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 01 nov 2021, 23:20

meepo je napisao/la:

Nije Atletico osvojio CL, iako su igrali 3 finala.

Kad već pominješ prošlu sezonu, kako je taj isti Inter završio? Kako je prošao protiv Reala?
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 02 nov 2021, 04:54

Google: uefa country coefficients
Il Club più titolato al mondo!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 02 nov 2021, 08:00

Pogba je napisao/la:
Ono kad vas poznati forumas ponovo navede na tanak led.
Jesil promijenio misljenje o Arturu, jel' ti ohladio? 😁
Pretproslu tekmu dade neke znake zivota i odmah u narednoj sve zasra.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 02 nov 2021, 08:37

muxa je napisao/la:
02 nov 2021, 04:54
Google: uefa country coefficients
Točno to. I da stvar bude bolja, i ove sezone će klubovi iz La lige ostvariti bolji koeficijent nego iz Serije A, tako da priča kako je Serija A bolja od La lige baš smiješna. I meni je Serija A najdraža liga, ali je realnost da najbolji igrači iz te lige mahom odlaze vani i još par sezona Serija A sigurno neće imati osvajača LP.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 02 nov 2021, 08:38

ronaldo99 je napisao/la:
01 nov 2021, 22:23

Sto se Milana tice meni samo nije jasno zasto se ne moze reci ok Milan je kandidat,ihraju zadnjih 20 mjeseci extra dobro i ta ekipa samo napreduje. Prosle sezone nije bilo ni realno ni ocekuvati da je Milan mogao nesto vise od top4, al ove godine ja vjerujem da Milan moze otici do kraja i uzeti titulu,naravno samo ako nas povrede zaobidju.
Milan igra dobar/lijep fudbal duže vrijeme, mnogo su iskusniji nego prošle godine, ali po meni ova sezona se ne može porediti sa prošlom, jer ipak se igra i LP tu su mnogo teže utakmice, ostalo je još 3 takve, ekipa će se mnogo umoriti, zato sam i napisao ako bi ispali iz evropski takmičenja, da bi postali favoriti za skudeto, ali težak je to put, igraju 20 mjeseci dobro ali još ništa nisu osvojili, i Napolije je igrao godinama dobro, ali nisu uzeli skudeto, dobra igra ti ne znači skudeto. Da li je Pioli kadar donijeti skudeto u Milan i to je veliko pitanje. Iako kada bi birao ko će uzeti radije Milan nego smećari i Inter :D (iako vas onda valjda durati naredne sezonu :mrgreen: )

FC Ljuta Krajina

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.