Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pisete gluposti
ne mogu se porediti njih dvojica.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Dajem besplatno časove.alan_kardec je napisao/la: ↑02 nov 2021, 11:33Supersmotani Inzaghi je na početku te sezone do te utakmice protiv SCG 12.10., u prva tri kola lš dao 7 golova i 6 golova u 5 kola u Italiji. Toliko je smotan bio.
Ne znam koliko se ljudi koji pišu ovdje notorne gluposti, uopšte i sjećaju Inzaghija i Vidića, ali Inzaghi je u to vrijeme bio u Top 5 svjetskih napadača, dok je Vidić nešto kasnije nakon prelaska u Mančester, bio u top svjetskih stopera.
Pogledaj moj post iznad pa ćeš razumjeti...moze Immobile davati svake sezone 30+ golova ali I ptice na grani znaju da je teže čuvati Lukakua, Dzeku i slične makar ovi davali duplo manje.
Inzaghi zvani "kupi otpatke" je mnogo lakši za čuvanje od Benzeme, Mbappea, Girouda...nit je brz, nit fizicki jak, nit jak u skok igri, nit dribler...Jednostavno se znao naći na pravom mjestu u pravo vrijeme a tu ne mogu ni najbolji stoperi svijeta pomoći...njega najbolje opisuje gol u finalu LP protiv Liverpoola, kada ga lopta pogodila i on ni kriv ni dužan strijelac.
Ajde za Auatraliju i donekle je bio kriv, mada je skakao s 2 lika sam. Protiv Gane ne znam zasto kad je Kuzmanović napravio penal? I kakve to veze ima s kontekstom ove price gdje pisemo kako je covjek igrao s 22-23-24 godine?!AndreWilliams je napisao/la: ↑02 nov 2021, 11:34A vala vidjeli smo ga cetiri godine kasnije protiv Gane i Australije, gdje je bio direktni krivac za poraze.marconato je napisao/la: ↑02 nov 2021, 09:01Inzaghi je u to doba bio nerjesiva enigma skoro svim stoperima svijeta. Toliko je bio smotan da je te sezone postigao 30 golova za Milan u svim takmicenjima. O Del Pieru nema potreba trositi rijeci...hurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 07:00Ne želim ulaziti u raspravu Hadzikadunic - Vidic jer nemam pojma kakav je Srbin bio u to vrijeme...s 21,22,23 godine.
Ali argument da je strpao Del Piera i super smotanog, sporog Inzaghija je smiješan.
Evo recimo mnogo lakše je čuvati njih dvojicu nego Benzemu, Mbappea, Griezmana, Girouda.
Taj X tadašnjih mečeva u Europi nije toliko velik kako se na prvu cini...zapravo si nabrojao sve vrijedno pomena.
Ali to ništa nije mjerljivije u odnosu na Zenit, CSKA, Lokomotivu i općenito rusku Premier ligu.
Daleko od toga da bi Hadzikadunic mogao imati i sličnu karijeru kao Vidic niti pišem u tom tonu...niti da je bolji u periodu njihovih zivota 21,22,23 godine...Dennis je još uvijek na početku i nije napravio taj sledeci korak.
Samo sam se osvrnuo na argumentaciju @marconata a koja zapravo ništa ne govori u prilog Vidicu.
Druze, pisem ti jer sam gledao svaki mec Zvezde i Vidića tada. Momak je odskakako od svih i kao sto neko rece, mogao je odmah igrati lige 5, ali je Spartak ponudio najvise para.
Sezone 2004-2005 su bile one kvalifikacije kad je Srbija sa BiH i Španijom primila samo 1 gol, a on s Krstajićem bio stub odbrane. Vidjeli smo kako je to izgledalo kad nije igrao na SP...![]()
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Cim su stoperi poceli igrati s loptom u nogama sjekira Vidic je nestao sa scene.
🔹
Ne znam zasto raspravljate sa njimamarconato je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:12Ajde za Auatraliju i donekle je bio kriv, mada je skakao s 2 lika sam. Protiv Gane ne znam zasto kad je Kuzmanović napravio penal? I kakve to veze ima s kontekstom ove price gdje pisemo kako je covjek igrao s 22-23-24 godine?!AndreWilliams je napisao/la: ↑02 nov 2021, 11:34A vala vidjeli smo ga cetiri godine kasnije protiv Gane i Australije, gdje je bio direktni krivac za poraze.marconato je napisao/la: ↑02 nov 2021, 09:01
Inzaghi je u to doba bio nerjesiva enigma skoro svim stoperima svijeta. Toliko je bio smotan da je te sezone postigao 30 golova za Milan u svim takmicenjima. O Del Pieru nema potreba trositi rijeci...
Druze, pisem ti jer sam gledao svaki mec Zvezde i Vidića tada. Momak je odskakako od svih i kao sto neko rece, mogao je odmah igrati lige 5, ali je Spartak ponudio najvise para.
Sezone 2004-2005 su bile one kvalifikacije kad je Srbija sa BiH i Španijom primila samo 1 gol, a on s Krstajićem bio stub odbrane. Vidjeli smo kako je to izgledalo kad nije igrao na SP...![]()
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
- alan_kardec
- Kontakt:
hurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 11:39Dajem besplatno časove.alan_kardec je napisao/la: ↑02 nov 2021, 11:33Supersmotani Inzaghi je na početku te sezone do te utakmice protiv SCG 12.10., u prva tri kola lš dao 7 golova i 6 golova u 5 kola u Italiji. Toliko je smotan bio.
Ne znam koliko se ljudi koji pišu ovdje notorne gluposti, uopšte i sjećaju Inzaghija i Vidića, ali Inzaghi je u to vrijeme bio u Top 5 svjetskih napadača, dok je Vidić nešto kasnije nakon prelaska u Mančester, bio u top svjetskih stopera.
Pogledaj moj post iznad pa ćeš razumjeti...moze Immobile davati svake sezone 30+ golova ali I ptice na grani znaju da je teže čuvati Lukakua, Dzeku i slične makar ovi davali duplo manje.
Inzaghi zvani "kupi otpatke" je mnogo lakši za čuvanje od Benzeme, Mbappea, Girouda...nit je brz, nit fizicki jak, nit jak u skok igri, nit dribler...Jednostavno se znao naći na pravom mjestu u pravo vrijeme a tu ne mogu ni najbolji stoperi svijeta pomoći...njega najbolje opisuje gol u finalu LP protiv Liverpoola, kada ga lopta pogodila i on ni kriv ni dužan strijelac.
čemu pravljenje paralela sa današnjim fudbalom i današnjim napadačima, ne kontam? Kad je igrao Vidić? Praviti paralele sa jednim Benzemom ili Lukakuom koji plode danas, je u najmanju ruku smiješno, zapravo to je još jedna notorna glupost, šbb kbb.
Vidić je na vrhuncu karijere u MU bio u top 5 stopera i to govore činjenice, šta je sve postigao u karijeri i šta je sve osvojio, plus individualna priznanja. Možda se ovi danas ne bi naigrali pored njega, možda bi on ispadao smiješan pored njih. Možda.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Nebitno da li bi ovo ili ono.
Poenta mog posta nije bila kakav je Inzaghi napadač ili DelPiero.
Cilj je bio osporiti argumentaciju da je Vidić strpao u džep Inzaghija I Del Piera a isto to ili slično je uradio Hadzikadunic s Mbappeom, Benzemom, Giroudom..
Tadašnjih nekoliko utakmica u Europi za Zvezdu su jednake utakmicama za Rostov u Premier ligi protiv Zenita, CSKA, Lokomotiva i sl.
Ne ulazim u to da li je bolji jedan ili drugi s 21, 22, 23 godine (Vidic ili Dennis) jer Vidica tada nisam gledao jer je realnou fudbalskom svijetu bio anonimus, bas kao i Dennis sada - znamo mi za njega, bas kao sto su uglavnom Srbi znali za Vidica i gledali ga...United je vec druga priča.
Moj osvrt je bio na argumentaciju koja je trebala da ide prilog Vidicu a zapravo i nije tako...tu je to negdje.
Neka tako i ostane.
Besmisleno je trenutno uopće porediti Hadzikadunica s Vidićem. Ali bukvalno Besmisleno.
Cilj je bio osporiti argumentaciju da je Vidić strpao u džep Inzaghija I Del Piera a isto to ili slično je uradio Hadzikadunic s Mbappeom, Benzemom, Giroudom..
Tadašnjih nekoliko utakmica u Europi za Zvezdu su jednake utakmicama za Rostov u Premier ligi protiv Zenita, CSKA, Lokomotiva i sl.
Ne ulazim u to da li je bolji jedan ili drugi s 21, 22, 23 godine (Vidic ili Dennis) jer Vidica tada nisam gledao jer je realnou fudbalskom svijetu bio anonimus, bas kao i Dennis sada - znamo mi za njega, bas kao sto su uglavnom Srbi znali za Vidica i gledali ga...United je vec druga priča.
Moj osvrt je bio na argumentaciju koja je trebala da ide prilog Vidicu a zapravo i nije tako...tu je to negdje.
Neka tako i ostane.
Besmisleno je trenutno uopće porediti Hadzikadunica s Vidićem. Ali bukvalno Besmisleno.
- alan_kardec
- Kontakt:
pa argumentacija mu i ide u prilog itekako. Na debiju za reprezentaciju je zatvorio Inzaghija, koji je u tom momentu vjerovatno bio u životnoj formi. Ako je do te utakmice Vidić i bio anonimus, poslije nje nije sigurno. Ta utakmica mu je zapravo i bila prekretnica za nastavak karijere.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Daj nemoj zafrkavati. Toliko mu je bila prekretnica da je tek godinu i po nakon te utakmice prešao u Spartak?!alan_kardec je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:46pa argumentacija mu i ide u prilog itekako. Na debiju za reprezentaciju je zatvorio Inzaghija, koji je u tom momentu vjerovatno bio u životnoj formi. Ako je do te utakmice Vidić i bio anonimus, poslije nje nije sigurno. Ta utakmica mu je zapravo i bila prekretnica za nastavak karijere.
A sta reci za utakmice protiv Francuske i Ukrajine...Nizozemske....prošle sezone za Rostov.
Argumentacija koju vi potencirate uopće ne ide u prilog Vidicu u tim periodima njihovih karijera ali nebitno.
Kao sto sam rekao, besmisleno je iz ove perspektive uopće porediti Dennisa s Vidicem...da li ce se takvo što moći činiti za par godina...pred nama je.
Ali treba naglasiti da je navedena argumentacija sve samo ne argumentacija.
Pricas o ruskoj ligi kao da je Bundesliga u najmanju ruku, a ne tek liga koja je samo 2 mjesta iznad superlige Srbije!hurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:36Nebitno da li bi ovo ili ono.
Neka tako i ostane.
Koji je to qrcev faktor ruska liga trenutno u evropi?!
U poslednjih 5 godina Zvezda izbacila Krasnodar, igrala 2 egal meca sa CSKA, Dinamo izbacio takodje Krasnodar, preskocio CSKA u gupi, Partizan izbacio Soči koji je trenutno 3. ekipa u ligi..
Ruska liga je imala neki veci kredibilitet upravo u periodu od kada je CSKA uzela LE i sve do pocetka prosle decenije dok je Zenit bio jak...
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 02 nov 2021, 13:01, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Gledao sam juce Daria Sarica (Ascoli, 24g) bio je ponajbolji na terenu. Mogao je na spisku zamjeniti prezimenjaka Elvisa cisto zbog godina ako nista drugo.
@marconato, dva tima ne čine ligu!!!
Smiješno je uopće porediti Jelen Super ligu i Premier ligu...to sto 2 tima uspijevaju da podižu koeficijent svoje lige ne znaci da je ta liga bolja od ruske...a ako uzmeš i ostale faktore u obzir, uvjete, stadione, organizaciju itd. Mislim, stvarno.
Nedostaje ti malo objektivnosti.
Smiješno je uopće porediti Jelen Super ligu i Premier ligu...to sto 2 tima uspijevaju da podižu koeficijent svoje lige ne znaci da je ta liga bolja od ruske...a ako uzmeš i ostale faktore u obzir, uvjete, stadione, organizaciju itd. Mislim, stvarno.
Dva prava igraca, bili bi odmah pojacanje za reprezentaciju, nazalost znamo kako je tesko iz austrije nekoga dovesti zbog drzavljanstva, a pogotovo bh hrvate
https://www.transfermarkt.com/dejan-lju ... ler/287188
https://www.transfermarkt.com/robert-lj ... ler/353634
Jos kad uzmemo u obzir da se prvi proslavio bacanjem flasa na dzamiju u kiseljaku
https://www.transfermarkt.com/dejan-lju ... ler/287188
https://www.transfermarkt.com/robert-lj ... ler/353634
Jos kad uzmemo u obzir da se prvi proslavio bacanjem flasa na dzamiju u kiseljaku
Tacno, ali poenta je da Zvezda i Partizan kao prosjecne evro ekipe igraju egal sa najjacim timovima ruske lige, sto ce reci da tamo nema nekih vrhunskih ekipa, niti vrhunskih igraca kao sto ih je bilo prije 10 ili 15 godina!hurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 13:02@marconato, dva tima ne čine ligu!!!
Cuj to Srbska liga je jaca od Ruske Premijer lige. Ti pratiš Partizan i Crvena Zvezda u evropi i uporediš citavu ligu sa nihovu. Cinjenica je da su Partizan i Crvena Zvezda jedini timovi koji moze napraviti u evropi. Po tvom argumentu bi trebala Moldavska i Bugarska liga biti jaci od Srbije redi Šerif i Ludogorets, jer napravi sjajne rezultate u evropi. Hajduk je generalnu utakmicu pred sezone izgubio od Zrinjskog, a ipak je nihova liga dosta jaci od naše.marconato je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:56Pricas o ruskoj ligi kao da je Bundesliga u najmanju ruku, a ne tek liga koja je samo 2 mjesta iznad superlige Srbije!hurem je napisao/la: ↑02 nov 2021, 12:36Nebitno da li bi ovo ili ono.
Neka tako i ostane.
Besmisleno je trenutno uopće porediti Hadzikadunica s Vidićem. Ali bukvalno Besmisleno.![]()
Koji je to qrcev faktor ruska liga trenutno u evropi?!
U poslednjih 5 godina Zvezda izbacila Krasnodar, igrala 2 egal meca sa CSKA, Dinamo izbacio takodje Krasnodar, preskocio CSKA u gupi, Partizan izbacio Soči koji je trenutno 3. ekipa u ligi..
Ruska liga je imala neki veci kredibilitet upravo u periodu od kada je CSKA uzela LE i sve do pocetka prosle decenije dok je Zenit bio jak...
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Majke mi nevjerovatne i nepotrebne gluposti se pišu. Ja bih bio presretan da Hadžikadunić potpiše za West Ham nekad u karijeri, a realno su male šanse. Ovi ga porede sa Vidićem.
Volio bih i ja ali pod uslovom da će biti starter.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑02 nov 2021, 13:41Majke mi nevjerovatne i nepotrebne gluposti se pišu. Ja bih bio presretan da Hadžikadunić potpiše za West Ham nekad u karijeri, a realno su male šanse. Ovi ga porede sa Vidićem.
Lično smatram da bi ga Premiership pojeo ali eto, volio bih da me demantuje.
Mozda za par godina, kad se dodatno izdefinise i ojača.
Naravno.
Doveli smo Ahmedhodzica, Hadzikadunica, Nalica...odbili nas Omeragic, Alijagic, Burnic, Gigovic.
I ranijih godina smo pokušavali dovoditi igrače pod našu zastavu, neki su prihvatili a neki odbili.
Da se moze i treba bolje raditi na tom planu - DA...ali se ipak radi, bolje nego prethodnih godina.
Sigurno da zasluge idu i Misketu.
Trenutno korisnika/ca: BordoArmy88, Edincapitano, enobarca, Goalgetter, legendarnadruga, Lobudaraczapamcenje, LondonBlues, Mahalasi, misstianopenaldo, Sarun, Vaya i 97 gostiju.