Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ghuraba
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ghuraba » 04 nov 2021, 04:11

lumani je napisao/la:
04 nov 2021, 03:48
Ghuraba je napisao/la:
03 nov 2021, 20:23
babino je napisao/la:
03 nov 2021, 16:43
ima li sta od sulje...tanak izgleda.
Ma takav je on u klubu vec godinama, ali u reprezentaciji uvijek igra s posebnom energijom, tako da ne sumnjam da ce biti dobar.

Lumani, nauci da citas ono sto pise.
ne,nego ti :) da ta ekipa i da primi 6o poena nije u stanju za zabije preko 50 ;) Kakva bolan sila u odbrani?nisu jos bili protivnici koji imaju napad..
Bukvalisto:

1. Ranije sam 50x napisao da je Musa nakon Nurkica nas najbolji kosarkas.
2. Rekao sam da je logicno da on pocinje meceve.
3. Petorka koja pocne mec, ne provede isti sve vrijeme zajedno na parketu.
4. Prvenstvo smo izborili bez tog superstara sa 7 nba prstena i nije se strahovalo hocemo li prebaciti 50 poena.
5. Taj roster koji sam napisao je jaci od onog koji je izborio Eurobasket (ako dodje Karlo, plus Miki koji je propustio kljucne prozore u proslim kvalifikacijama)
6. Da, tih 5 momaka su sila u odbrani i to ce ti potvrditi svako ko prati nase reprezentativce.
7. Dovoljno su dobri da namuce (i pobijede) svaku reprezentaciju s kojom smo u grupi.
8. Ponasaj se spram godina, jer samo djeca imaju nepresusnu potrebu da uvijek bude po njihovom.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 nov 2021, 04:20

Trinchierri je na podcastu govorio o šutu i skoku, evo nešto od onog što je rekao.

Šta ako nemaš šut, i igrač koji treba da te čuva je u reketu i pomaže protiv tvojih saigrača jer ne poštuje tvoj šut? Ne – šuteri su kao pande, treba ih skloniti negdje. Jako je teško postaviti napad kad imaš ne – šutera. Njegov igrač uvijek pomaže. Uzmimo za primjer Bena Simmonsa. Strašan igrač. Ta veličina, playmaking, ali šta raditi sa njim? To je teško pitanje.

Nikad ne zabranjujem igračima da šutiraju, čak i ne – šuterima kažem da šutiraju ako su sami. Ali samo ako poslije svakog treninga ostanu da šutnu sami 500 puta, tako će pokazati da rade na svom šutu i zaslužiti pred timom da uzmu i šut na utakmici.

Ja lošeg šutera branim tako što ga pustim. I ako pogodi jednu trojku, ja sam sretan, jer to znači da će nastaviti šutirati.

Ako je igrač loš šuter, ali dobar dodavač, izazivat ću ga da nas slobodno dobije flouterima, šutevima, niko neće pomagati na njemu pa da nas može dobiti sa 10 asistencija.

Skokovi su najvažniji. Ko pohvata skokove pobijedit će utakmicu, kratko i jasno.

Želim da moji igrači budu na ofanzivnom skoku, ne moraju ga ni uhvatiti, ali želim da se protivnik namuči da uhvati loptu, da ih prisilimo da izbiju loptu a ne da šalju precizan pas, to će u startu omesti njihov napad za 2-3 sekunde.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 nov 2021, 06:46

Ghuraba je napisao/la:
04 nov 2021, 04:11
lumani je napisao/la:
04 nov 2021, 03:48
Ghuraba je napisao/la:
03 nov 2021, 20:23

Ma takav je on u klubu vec godinama, ali u reprezentaciji uvijek igra s posebnom energijom, tako da ne sumnjam da ce biti dobar.

Lumani, nauci da citas ono sto pise.
ne,nego ti :) da ta ekipa i da primi 6o poena nije u stanju za zabije preko 50 ;) Kakva bolan sila u odbrani?nisu jos bili protivnici koji imaju napad..
Bukvalisto:

1. Ranije sam 50x napisao da je Musa nakon Nurkica nas najbolji kosarkas.
2. Rekao sam da je logicno da on pocinje meceve.
3. Petorka koja pocne mec, ne provede isti sve vrijeme zajedno na parketu.
4. Prvenstvo smo izborili bez tog superstara sa 7 nba prstena i nije se strahovalo hocemo li prebaciti 50 poena.
5. Taj roster koji sam napisao je jaci od onog koji je izborio Eurobasket (ako dodje Karlo, plus Miki koji je propustio kljucne prozore u proslim kvalifikacijama)
6. Da, tih 5 momaka su sila u odbrani i to ce ti potvrditi svako ko prati nase reprezentativce.
7. Dovoljno su dobri da namuce (i pobijede) svaku reprezentaciju s kojom smo u grupi.
8. Ponasaj se spram godina, jer samo djeca imaju nepresusnu potrebu da uvijek bude po njihovom.

Koja bolan sila U odbrani??vidjet ces Kada dode pravi napad kakva su sila.....Sila su bili Dzevdo,Haris ,Firke ...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 nov 2021, 06:49

Drape je napisao/la:
04 nov 2021, 04:20
Trinchierri je na podcastu govorio o šutu i skoku, evo nešto od onog što je rekao.

Šta ako nemaš šut, i igrač koji treba da te čuva je u reketu i pomaže protiv tvojih saigrača jer ne poštuje tvoj šut? Ne – šuteri su kao pande, treba ih skloniti negdje. Jako je teško postaviti napad kad imaš ne – šutera. Njegov igrač uvijek pomaže. Uzmimo za primjer Bena Simmonsa. Strašan igrač. Ta veličina, playmaking, ali šta raditi sa njim? To je teško pitanje.

Nikad ne zabranjujem igračima da šutiraju, čak i ne – šuterima kažem da šutiraju ako su sami. Ali samo ako poslije svakog treninga ostanu da šutnu sami 500 puta, tako će pokazati da rade na svom šutu i zaslužiti pred timom da uzmu i šut na utakmici.

Ja lošeg šutera branim tako što ga pustim. I ako pogodi jednu trojku, ja sam sretan, jer to znači da će nastaviti šutirati.

Ako je igrač loš šuter, ali dobar dodavač, izazivat ću ga da nas slobodno dobije flouterima, šutevima, niko neće pomagati na njemu pa da nas može dobiti sa 10 asistencija.

Skokovi su najvažniji. Ko pohvata skokove pobijedit će utakmicu, kratko i jasno.

Želim da moji igrači budu na ofanzivnom skoku, ne moraju ga ni uhvatiti, ali želim da se protivnik namuči da uhvati loptu, da ih prisilimo da izbiju loptu a ne da šalju precizan pas, to će u startu omesti njihov napad za 2-3 sekunde.

Slazem se skok igra je vrh svake igre...To za shutera su i Kari/Zeljko izjavili,bolje promasiti 10 nego 5 x imati strah i bacito je U bunar...btw,zato i cijenim Gegica udri brate jedna ce uci.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 04 nov 2021, 13:37

lumani je napisao/la:
04 nov 2021, 06:46
Koja bolan sila U odbrani??vidjet ces Kada dode pravi napad kakva su sila.....Sila su bili Dzevdo,Haris ,Firke ...
Pa svakako sila (u odbrani) u odnosu na to kad Musa cini jednog od pet igraca na parketu. :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 nov 2021, 14:52

Federer17 je napisao/la:
04 nov 2021, 13:37
lumani je napisao/la:
04 nov 2021, 06:46
Pa svakako sila (u odbrani) u odnosu na to kad Musa cini jednog od pet igraca na parketu. :D

Jbg ,bolji je i Vrabac....

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 06 nov 2021, 18:12

ne znam koja je kosarkaska svrha campare ako ne sutira tricu. sramota je ako on zavrsi medju 12 igraca. ja bih pozvao najboljeg playa iz nase lige ma kako da se zvao. jucer je i onaj arslanagic iz sibenika odigrao bolji mec od campare u prvenstvenom mecu.

s druge strane na sta su spali hrvati da im perkovic i dreznjak igraju bitne uloge u reprezentaciji...cak je i drezjnak bio najbolji u vanjskoj liniji tokom kvalifikacija

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 06 nov 2021, 20:09

Simanić i Rudan neće igrati protiv Budućnosti, Mega je bez četvorke, opet će je igrati Matković.

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 07 nov 2021, 00:28

mislim da se ozbiljno treba posvetiti Nemanji Gordicu, koji je zasluzio sigurno nakon svega da na kraju karijere ide na EP. Mislim da bi njegovo iskustvo mnogo donijelo, te da bi u rotaciji sa Robersonom dobili to da imamo i dobar napad u odredjenim trenucima, a i dobru odbranu. Pogotovo sam ovog misljenja nakon sto Sani Campara postaje 3. play u jednom Splitu i da ce biti sramno ako nam on bude 2. opcija, Darko Talic nista bitno ne igra, a Pasalic na ozbiljnom nivou mislim zaista da nema sta traziti.

Realno pozicija playa nam je najproblematicnija, iako je to prije recimo 6-7-8 godina izgledalo drugacije... nazirao se jedan Aleksic, Zahiragic igrao super u u21 sa Nurkicem, Sani je šutem odusevljavao.. bilo je tu jos ponekih igrača koji su sad totalno zalutali i nema ih nigdje te mislim da nisu vrijedni pomena.
Ono sto je zanimljivo je da zadnje 2-3 godine i Srbija i Hrvatska nisu izbacile dobrog klasicnog playa, sto znaci da zaista skole kosarke ne rade dovoljno na tome i da je lakse formirat jednog igraca za visoku poziciju, ili možda to ima i do genetike.

Znaci Gordica i mi navijaci trebamo moliti da igra, a ako vec od njega ništa ne bude ko bi nam jos mogao solucija biti na toj poziciji, moze li neko za godinu dana izletiti od ovih mladjih?

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 07 nov 2021, 00:44

Gordic je ocajan ove sezone.
Vrabac kriminalac

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 07 nov 2021, 08:52

ramke0203 je napisao/la:
07 nov 2021, 00:28

Ono sto je zanimljivo je da zadnje 2-3 godine i Srbija i Hrvatska nisu izbacile dobrog klasicnog playa, sto znaci da zaista skole kosarke ne rade dovoljno na tome i da je lakse formirat jednog igraca za visoku poziciju, ili možda to ima i do genetike.
ne mora po svaku cijenu biti dobar plej, ali u ovoj situaciji pomogao bi i solidan plej, recimo ono što je bio Pašalić do prije 5-6 godina, ili ono što je bio Gordić do prije 2-3 godine. To je uz dobrog amerikanca sasvim dovoljno da se pokrpi pozicija 1 za neko veliko takmičenje.

Nažalost, ovo što se sada nudi (Čampara, Talić, Zahiragić) je stvarno ispod svakom nivoa, pogotovo mislim na prvu dvojicu koji su čak i najavili da bi mogli biti nešto više, ali su generalno razočarenja.

Šteta što je savez danas izuzetno pasivan, i generalno što su odnosi u regionu narušeni, KSBiH je ranijih godina iz Srbije mogao dovesti solidnog pleja kao zakrpu za roster, tipa Aleksej Nešović, ili još bolji primjer Saša Vasiljević, to bi i danas moglo sa nekim solidnim igračima tipa Nikola Radičević, Vasilije Pušica, Stefan Pot, Nikola Rebić... Tehnički bi se moglo izvesti jer je uglavnom lako pronaći "međurepubličke" rodbinske veze, ali su nažalost danas odnosi među političkim elitama i u medijima toliko zatrovani da vjerovatno nijedna strana nema volje za to kao što su imale prije 10-15g

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 07 nov 2021, 10:41

Tiktaktoe je napisao/la:
07 nov 2021, 00:44
Gordic je ocajan ove sezone.
očajan kažeš? očajan igrač koji ima u prosjeku:
11.6 p
4 ass
61% za 2p
44% za 3p
i val 13.1

uz to on je stari lisac i iskusan je, te uvijek može povući ekipu ako ne ide ostale. Ne treba zaboravit da je prije par sezona igrao i EL i bio MVP aba lige.

Tiktaktoe
Kontakt:

Post Postao/la Tiktaktoe » 07 nov 2021, 11:48

Nije ga napunio ko nije htio. Sinoc mu radanov polovnjak djecu napravio
Vrabac kriminalac

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 07 nov 2021, 11:54

Tiktaktoe je napisao/la:
07 nov 2021, 11:48
Nije ga napunio ko nije htio. Sinoc mu radanov polovnjak djecu napravio
možeš s.rat ko golub...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 07 nov 2021, 11:59

Gordic je i s jednom nogom bolji od onoga sto ce Campara ikad postati, ali je druga stvar sto 99.99% vise nikad nece zaigrati u dresu reprezentacije.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 07 nov 2021, 12:49

Auh kakvo poluvrijeme Matkovica
Atic nevidljiv

djonla
Kontakt:

Post Postao/la djonla » 07 nov 2021, 12:52

Hoce li se odazvati Matkovic?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 10 gostiju.