Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
- majestic24
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Korona da je toliko opasna,sad bi pola Bosne bilo mrtvo.
A taj broj umrlih nije relan zato sto se gotovo sve prepisuje koroni.
U ponedeljak je umro jedan covjek,poznavao sam ga. 70 godina,on i zena bili u starackom domu. Zvanicni uzrok smrti je korona,a realnost je da je umro od infarkta.
U istom tom domu 2 dana prije umrla je i jedna komsinica. Isto oko 70 godina. Uzrok smrti isto korona.
Ali pazi sad...umrla je dok je bila na respirstoru. Bila na respiretoru sat -dva vremena maximalno.
U ponedeljak je umro jedan covjek,poznavao sam ga. 70 godina,on i zena bili u starackom domu. Zvanicni uzrok smrti je korona,a realnost je da je umro od infarkta.
U istom tom domu 2 dana prije umrla je i jedna komsinica. Isto oko 70 godina. Uzrok smrti isto korona.
Ali pazi sad...umrla je dok je bila na respirstoru. Bila na respiretoru sat -dva vremena maximalno.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Kontakt:
Za nekoga jeste opasna, ako nije za tebe za druge mozda jest.
- ASD
- Kontakt:
Ne kontam ti ovo drugo. Šta je to čudno što je umrla na respiratoru?majestic24 je napisao/la: ↑04 nov 2021, 14:56Korona da je toliko opasna,sad bi pola Bosne bilo mrtvo.
- majestic24
- Kontakt:
Zato sto prije respirstoru zena uopste nije bila tako lose. Imala malo otezano disanje
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
Šta su ovo opet ograničili ulaz u Hrvatsku? Je li prelazio neko nedavno, jel treba samo prijavljen smješaj imati ili i opravdan razlog dolaska?
Mene prosli mjesec pustili samo sa dokazom o vakc.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Niko normalan te nece spojiti na respirator ako imas “malo otezano disanje”majestic24 je napisao/la: ↑04 nov 2021, 15:27Zato sto prije respirstoru zena uopste nije bila tako lose. Imala malo otezano disanje
Pa on garant misli da ljude nakace na respirator iz dosade ili nako da ne stoji bezveze tamo neki respirator u skladistu, ili iz nekog zlog plana da stvari izgledaju losije nego sto jesu.
Sigurno zenu nisu stavili na respirator jer joj se stanje pogorsalo, to bi bilo nelogicno
Sigurno zenu nisu stavili na respirator jer joj se stanje pogorsalo, to bi bilo nelogicno
A kod nas inace sve strucnjak do stručnjaka.
Koliko su nasi vrli stručnjaci i zdravstvene ustanove doprinjele smrtnosti ne želim ni da mislim.
BiH kao najdebilnija drzava na svijetu trebala je do danas da ima 80% manje stanovnika zbog ovog najj3benijeg virusa od kad virsui postoje.
Koliko su nasi vrli stručnjaci i zdravstvene ustanove doprinjele smrtnosti ne želim ni da mislim.
BiH kao najdebilnija drzava na svijetu trebala je do danas da ima 80% manje stanovnika zbog ovog najj3benijeg virusa od kad virsui postoje.
- Pensioner26
- Kontakt:
Koliko su ove autodestruktivne osobe zanimljive/nezanimljive osobe. Pa što nije imala tih 80% manje stanovnika kad su svi toliki debili? Jesmo li to najsretnija nacija na svijetu?Dzoni je napisao/la: ↑04 nov 2021, 21:55A kod nas inace sve strucnjak do stručnjaka.
Srbija 70 umrlih
Hrvatska 7000+ zarazenih.
Dva nova rekorda, vakcinacija pomogla ali u negativnim rekordima.
Svaki treci umrli u Hrvatskoj vakcinisan.
Hrvatska 7000+ zarazenih.
Dva nova rekorda, vakcinacija pomogla ali u negativnim rekordima.
Svaki treci umrli u Hrvatskoj vakcinisan.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- NotOccasionalFan
- Kontakt:
Nayebe se kad nesto slazes, zasluzeno, kad si upravu i činjenicu napišeš moze samo neko drugi nayebat.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Gdje si našao taj podatak?
Ja sam našao ovo na indexu:
Tekst i dijagram su od prošle sedmice, možda se šta promijenilo?

Ja sam našao ovo na indexu:
Tu jeste svaki treći umrli među populacijom 80+ vakcinisan. Među populacijom 80+. S druge strane, piše da niko ko je mlađi od 50 nije umro a da je vakcinisan. Jasno stoji da su ljudi koji su 55-70 a umrli vakcinisani imali već neku terminalnu bolest i bili jako oslabljeni. Sasvim jasno je da u kontekstu vakcinacije zdravih, relativno mladih ljudi izjava "svaki treći umrli je vakcinisan", apsolutno nema smisla.HRVATSKA se suočava s ogromnim porastom broja novozaraženih, danas ih je bilo 4571 na 13.083 testirana, dok je 26 osoba preminulo. U Zagrebu je svaka druga testirana osoba pozitivna na covid, a prema riječima zamjenice ravnatelja HZJZ-a Ivane Pavić Šimetin, za dva tjedna će preminuti od 45 do 46 ljudi od današnjeg broja zaraženih.
Prema posljednjim podacima HZJZ-a vidljivo je da sve osobe ispod 50 godina koje su umrle od covida od 25. rujna do 24. listopada - nisu bile cijepljene.
U KB-u Dubrava hospitalizirani cijepljeni u prosjeku 10 godina stariji od necijepljenih
U KB-u Dubrava, jedinoj covid-bolnici u zemlji, napravili su analizu koja je pokazala da je dob hospitaliziranih osoba koje su cijepljene u prosjeku 10 godina veća od onih koji nisu cijepljeni.
Dr. Bruno Baršić, voditelj Kriznog stožera KB-a Dubrava, ističe kako se vidi pozitivan efekt cjepiva.
"Imamo vrlo konkretne podatke u našoj klinici. 19 posto naših bolesnika je cijepljeno najmanje jednom dozom. Kada smo ih usporedili s necijepljenima, njihova dob je u prosjeku 10 godina starija od necijepljenih. Znači, obolijevaju starije osobe, čiji je imunosni odgovor slabiji", rekao nam je dr. Baršić.
Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za Index je istaknula kako imaju fenomen da u dobi od 55 godina na niže sve osobe koje su preminule od covida nisu bile cijepljene.
"Umrlo nam je najmanje 25 osoba ispod 40 godina. Nijedna nije cijepljena. Ovi koji su cijepljeni i preminu, a mislim na dob od 55 do 70 godina, uz covid imaju neku bolest, ili su u terminalnoj fazi raka, imaju cirozu jetre, i svaka od tih osoba je zbog svog zdravstvenog stanja na kraju životnog puta. To su osobe koje radi svoje bolesti imaju oslabljen imunološki sustav", kazala nam je Pavić Šimetin.
Za cijepljene osobe u dobi 70 plus godina, koje su preminule, navodi kako je riječ o onima koji imaju neku vrstu komorbiditeta, a koji su karakteristični za tu dob, bilo da je riječ o debljini, dijabetesu ili visokom tlaku.
"Tragično je promatrati kad mlađe osobe umiru samo zato jer nisu cijepljene"
Posebno naglašava kako se izuzetno rijetko događa da preminu cijepljene osobe između 50 i 55 godina, dok im, kao što je već navela, ispod 50 godina nije preminula nijedna cijepljena osoba.
"Zaista je tragično promatrati kad nam preminu osobe koje su mlađe od 50 i nemaju nikakav komorbiditet, neki imaju možda visok tlak ili predstadije dijabetesa, neki su pretili. No sve u svemu imamo zdrave ljude, koji da su se cijepili, sigurno ne bi preminuli. Da su primili samo jednu dozu, ne bi preminuli. U mjesec dana nam je preminulo 18 osoba ispod 50 godina. Neki od njih nisu imali nikakav komorbiditet. Nekoliko njih su bile potpuno zdrave osobe", kazala je za Index zamjenica ravnatelja HZJZ-a.
Navodi kako smrtnost od ukupnog broja novozaraženih iznosi najmanje jedan posto te da svaki stoti zaraženi umre od posljedica zaraze covidom
Tekst i dijagram su od prošle sedmice, možda se šta promijenilo?

U kakvom smo mi qrcu oko zdravstva govori činjenica da ljude koji su podavno revakcinisani Sinopharmom zovu za "prvu" dozu Pfizera 
Toliki nemar za to vlada ovdje, potvrde o vakcinaciji na papiriću ili kartici, spisak za vakcine je na izgužvanom A4 papiru napisan rukom, preko reda ulaze djeca uposlenih itd. Govorim o Goraždu.

Toliki nemar za to vlada ovdje, potvrde o vakcinaciji na papiriću ili kartici, spisak za vakcine je na izgužvanom A4 papiru napisan rukom, preko reda ulaze djeca uposlenih itd. Govorim o Goraždu.
- Beduin
- Kontakt:
Frapiro sam se kad sam cinor procitao clanak kako je u Federaciji zabiljezen prvi slucaj sezonske gripe, dal' poslije 2 godine. Zamisli ti to.
A prije sedmicu dana kod mene svi u kuci prebolovali, zajedno sa mnom. Vodio djecu doktoru i odmah oni posumnjali na koronu, a od simptoma samo nos slini i grlo upaljeno (boli kad gutas pljuvacku/hranu), htjeli nas testirati ili sami da uradimo test iz apoteke, test bio negativan kod kcerke pa nismo morali se javljati opet doktoru. Pola familije bilo nahladjeno, a i dobar dio drustva, svi iste simptome gripe imali.
Cini mi se da sad ne salju tek tako u samoizolaciju, nego odmah testiranje, za razliku od ranije kad su kalkulisali sa testovima (vjerovatno jer nisu imali dovoljno). Jer kad smo prebolovali koronu u decembru nisu nas htjeli testirati, nego u samoizolaciju poslali, da bi tek po isteku samoizolacije mene doktorica poslala na testiranje i opet bio pozitivan pa nam svima zbog toga produzili obavenzu izolaciju na 10 dana.
A prije sedmicu dana kod mene svi u kuci prebolovali, zajedno sa mnom. Vodio djecu doktoru i odmah oni posumnjali na koronu, a od simptoma samo nos slini i grlo upaljeno (boli kad gutas pljuvacku/hranu), htjeli nas testirati ili sami da uradimo test iz apoteke, test bio negativan kod kcerke pa nismo morali se javljati opet doktoru. Pola familije bilo nahladjeno, a i dobar dio drustva, svi iste simptome gripe imali.
Cini mi se da sad ne salju tek tako u samoizolaciju, nego odmah testiranje, za razliku od ranije kad su kalkulisali sa testovima (vjerovatno jer nisu imali dovoljno). Jer kad smo prebolovali koronu u decembru nisu nas htjeli testirati, nego u samoizolaciju poslali, da bi tek po isteku samoizolacije mene doktorica poslala na testiranje i opet bio pozitivan pa nam svima zbog toga produzili obavenzu izolaciju na 10 dana.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- feniksptica
- Kontakt:
Danas pozvan da volontiram u DZ. Tim porodicne medicine. 3 uputnice za plucno. Slikanje i detaljnije pretrage. 2 od 3 vakcinisana.
Admin ako ne vjeruje nek dodje i vidi. Dokumentacija postoji.
Admin ako ne vjeruje nek dodje i vidi. Dokumentacija postoji.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Njemacka pokrajina Thuringen najavila mogucnost da u skorasnje vrijeme odbije lijecenje nevakcinisanih osoba.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.