FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 03 nov 2021, 10:20

Blejzer10 je napisao/la:
03 nov 2021, 09:31
Ne znam koji mu k trebaju one padavičarske epizode
Baš ne zna simulirati :mrgreen:

Umjesto da je učio od Oskarovaca Ronalda, Robbena i Drogbe on ko zadnji amater.

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 03 nov 2021, 11:35

Fati, Depaj, Dembele
Pedri, Busk, De jong
Alba, Garsija, Arauho, Dest
MTS

Ovo već na nešto liči poslije reprezentativne pauze
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 03 nov 2021, 17:20

let3 je napisao/la:
02 nov 2021, 23:00
Pobjeda za opstanak u LP :mrgreen: ali samo do nove utakmice (sa Benficom) i novih sekiracija :roll:

Fati :clap: Maingueza :thumbup:

Ova ekipa nema trenera godinu i pol dana :lolno: a onda se nešto cudimo što lice na amatere.
Potpuno zapuštena ekipa u svim segmentima, od kondicije, fizicke spreme, taktike, snage, duel igre, odbrane, dodavanja, skoka itd.
Pa dobro, bolan, nemoj odmah pesimizam, da barem malo poživimo u nadi, kako možemo nešto učiniti.
Uostalom, baš sam to neki dan napisao, nije još ništa izgubljeno. Hajmo poslije te utakmice komentirati. Iskreno, meni je žalije
dva boda protiv Alavesa, sa kojima bi koliko toliko zadržali neki priključak u borbi za La Ligu. Za podsjetnik prošle godine smo zaostajali u jednom momentu i 15 bodova u trci za LL, pa smo bili u poziciji čak i titulu osvojiti.
Ovo oko zapuštenosti ekipe se slažem i nisam jednom pisao o tom, s tim, da su linije tih elemenata igre u padu još od druge sezone Valverdea.
Prije godinu dana sam ovdje napisao, kako ćemo titule pod Valverdeom iz blata praviti. Naravno, bio sam kritiziran od onih, kojima je jedini pravi trofej UCL. Bi li sad neko poželio u dvije sezone dvije titule prvaka, jedan CDR, još jedno finale CDR, 1/2 i 1/4 UCL ?

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 03 nov 2021, 17:38

Fudbal je napisao/la:
03 nov 2021, 11:35
Fati, Depaj, Dembele
Pedri, Busk, De jong
Alba, Garsija, Arauho, Dest
MTS

Ovo već na nešto liči poslije reprezentativne pauze
Dest nikako, ona njegova mlohavost i nezainteresiranost je iritantna. Da je neko sa 20 godina tako odsutan i beskrvan je zapanjujuće.
U ovom momentu on ne, za dalje neka se potrudi. Još jedna opaska za njega . Ne znam da li ste to primjetili ili sam ja to tako vidio. U onih par utakmica je odigrao bolje lijevog beka nego desnog. Ima li još ko da mu se to učinilo tako?
Depaj, hmmm, uslovno, mora ubrzati igru i prestati tražiti loptu okrenut leđima prema protivničkom golu i pokušavati neke karefeke kao Neymar u prvoj, pa čak i drugoj sezoni svog boravka u Barceloni. Tek kad su treneri FCB uvidjeli kako ga postavlja brazilski selektor, dakle bliže centru, licem prema golu supranika, kad ima loptu između njega i protivnika ( a ne sa loptom ispred sebe i protivnikom na leđima ), te sa zaletom i driblingom pravi višak, tek tad je Barcelona imala korist od njega. Nešto slično se mora i sa Depajem učiniti, mada iskreno on nije ni blizu Neymara.
Ovo drugo je OK, s tim što je pitanje koju koncepciju će izabrati Xavi, ukoliko dođe. On preferira 343, što će reći 7 u gegenpresingu, a tri brza nazad u odbrani. Tuchel tu taktiku odlično prezentira.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 03 nov 2021, 18:04

Neymar je pored sebe imao Suareza koji je doktorirao igru leđima, a Depay glumi neku 9-ku i logično gubi se.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 03 nov 2021, 19:39

Ne moze se traziti od ljudi da postanu neki madjionicari, jer su ispod zeljenog nivoa kvaliteta. Koji idiot je mogao pomisliti da je Depaj neko ko zasluzuje 9 u Barseloni? Samo sticajem okolnosti imamo lose igrace kao on. Ali sam načisto s tim. Meni su problem baksuzi koji imaju kvalitet i potencijal ali se ne trude. Koliko je samo pao u formi deJong od dolaska iz Ajaksa?? Covjek ne da stagnira, nego je u totalnom nazadovanju, njegove partije su sve gore i gore. TerStegen je uzasan i ne vidim da se njih dvojica ikako mogu davranisat bez opsteg linca i javne prozivke.
A za ove ostale klade me i ne zanima, svakako ce prije ili kasnije otici i ko da nisu ni bili tu
Džeri Drejk

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 nov 2021, 20:32

let3 je napisao/la:
02 nov 2021, 23:44
Nije ni ovaj Xavi sav svoj :mrgreen: mogao je lagano mlatiti pare u Kataru, bez puno nervoze i obaveza. Cekati neko povoljnije vrijeme, što da ne :kafa:
A on umjesto toga dolazi u ovaj Barcin haos, u klub sa neviđenim dugovima, u zapuštenu ekipu cija igra nema ni glave ni repa, gdje ce cak imati i manju platu :mrgreen:
Gledaj to i sa druge strane malo. Ako dodje sada, ne postoji nikakva sansa da bude gori od zadnja 3-4 trenera. Dat ce mu se sigurno godinu dana da selektira ekipu i napravi ista, bez nekog veceg pritiska. Ako sta napravi slucajno bit ce heroj, ako ne nista ybg.

A onda zamisli da dolazi u dobru situaciju -> stvorio se veliki hype, velik pritisak ti na ledjima i svi hoce instant rezultat. Meni je ova druga opcija puno teza, zar ne?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 04 nov 2021, 07:39

salkan je napisao/la:
03 nov 2021, 19:39
Ne moze se traziti od ljudi da postanu neki madjionicari, jer su ispod zeljenog nivoa kvaliteta. Koji idiot je mogao pomisliti da je Depaj neko ko zasluzuje 9 u Barseloni? Samo sticajem okolnosti imamo lose igrace kao on. Ali sam načisto s tim. Meni su problem baksuzi koji imaju kvalitet i potencijal ali se ne trude. Koliko je samo pao u formi deJong od dolaska iz Ajaksa?? Covjek ne da stagnira, nego je u totalnom nazadovanju, njegove partije su sve gore i gore. TerStegen je uzasan i ne vidim da se njih dvojica ikako mogu davranisat bez opsteg linca i javne prozivke.
A za ove ostale klade me i ne zanima, svakako ce prije ili kasnije otici i ko da nisu ni bili tu
Ko kaže da se De Jong ne trudi? Momak se uklopio u sivilo ekipe i to je sve. Kad budu stvari kako trebaju biti, gdje ćeš imati sistem, obrise neke igre, potpis trenera, dobru i zdravu atmosferu, onda će recimo i taj De Jong proigrati. Naravno, i dobre saigrače oko sebe. Klub u totalnom qurcu, od psihe pa nadalje, ne zna se koji aspekt je gori i ti očekuješ da će neko plesati po terenu. Neće, sve dok se mnoge stvari ne promjene i ne krene pravim putem, što se nadam da će biti pod Xavijem.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 nov 2021, 07:47

DeJong je jedan od najkompletnijih veznih igraca Svijeta.
Njegova pozicija je ustvari pozicija Buskeca, tu je najjaci.Strasan je fizicki , ima pluca , odlican nazad a pod pritiskom i u iznosenju lopte vjerovatno jedan od 3 najbolja na Svijetu.

Naravno , problem je pozicija koju mora igrati traktor Buskec.

Ubaci Frenkija u sastav Citya , garantovano dobijas jednog od 3 najbolja veznjaka Svijeta.
Posjeduje ogroman kvalitet , evidentno na prvu za razliku od ostatka veznog reda.

MATS je gotov golman jos prosle godine.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 nov 2021, 12:17

Da je kako Dembelea tušnuti za ovog

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 nov 2021, 14:08

Jedva cekam xavija i pujola da povedu ekipu u nove pobjede, xavi mozak za igru, pujol da hvata za vratiće ove mlade igrace i da im usadi borbenost i zalaganje

O njima kao dvojcu trenerskom sam pisao jos prije tri cetiri godine i napokon ozgleda da to postaje realnost

Ne treba biti pesimista, iako je fakat da se sad u fudbal ulupavaju vece pare nego ikada i da ima nekoliko ovih klubova koje finansiraju sejhovi koji su, spremni uloziti milijarde, a da je barca u velikoj krizi, opet ne treba biti pesimista, mozemo isplivati iz krize puno brze, nego, sto se misli, bitno je da se klub rijesio mesija kao najveceg utega, sad rastereceni xavi i omladinci koji nisu pod nekim pritiskom, uz poneko dobro pogodjeno pojacanje mogu vratiti klub u sami vrh u roku od jedne godine, tj naredne sezone da bude borba za sve trofeje realna
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 nov 2021, 14:38

Xavi inace dokazan trenerski mag, trenirao kozojebe a Puyol ne znam ni sta radi ni gdje je. Neki ovdje pisu ko da dovodimo kloppa pa ocekuju cuda u kratkom roku.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 nov 2021, 14:38

Dembele se povrijedio. :rol:
Don't hate what you don't understand.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 04 nov 2021, 14:43

I dest. Kompletan medicinski tim otpustiti i poslati u pm.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 nov 2021, 14:54

xaviesta je napisao/la:
04 nov 2021, 14:38
Dembele se povrijedio. :rol:
:rol: :tokralju:

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 04 nov 2021, 14:58

Buljavog nabiti nogom u guzicu na kraju sezone.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 04 nov 2021, 15:25

Nema smisla stvarno ovo sa Dembeleom više. Pa evo već peta godina kako je povrijeđen. Da li je uvezao ikad 10 utakmica bez povrede?

Nikad od njega igrača. Pustiti ga na kraju sezone neka ide. Kakvo produžavanje ugovora kakvo šta.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 nov 2021, 15:51

Ovo je za momentalnog raskida ugovora

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 nov 2021, 15:57

Rajaz je napisao/la:
04 nov 2021, 15:51
Još će mu i produžiti i imat će primanja veća od Fatija i Pedrija.
Don't hate what you don't understand.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 nov 2021, 15:58

xaviesta je napisao/la:
04 nov 2021, 15:57
Rajaz je napisao/la:
04 nov 2021, 15:51
Još će mu i produžiti i imat će primanja veća od Fatija i Pedrija.
Hoće,

ako su debili.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.