Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Shategabri
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Shategabri » 04 jun 2021, 10:03

NerminFatic je napisao/la:
04 jun 2021, 09:26
firefirefirely je napisao/la:
04 jun 2021, 08:46
Tako je Jusufe, ajde bilo gdje drugo, ili totalni remont ove skalamerije ...
Ovo je prvi put da pokazuje stav. Cemu vise igra u ekipi gdje je toliko solista a timske igre tako malo. On je jedna od najvecih zrtava ove fransize i bas je dobro da je najavio odlazak odmah, u noci poraza u prvom kolu PO. Pravo je pitanje ko od jacih fransiza koje prrtenduju na prsten zeli Juku.Mozda je vrijeme da se preseli na Istok. Manja je guzva u borbi za PO a i vremenska razlika nije tako velika da se fino ustane i pogledaju njegovi nastupi.
Poslije dvije teske povrede u dvije godine, vrlo solidna Jukina sezona. On svoje sigurno jos nije rekao. Sada odmor i malo humanitarnog rada oko njegove Fondacije. Sretno, Juka. :bih:
Pa Celticsima bi legao ko šaka na oko.
Koševo Zapad

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 04 jun 2021, 10:24

Pitanje je koliko Portland ima prostora za napredak. Ovog ljeta nemaju pick jer ga duguju Houstonu za Covingtona, a CJ-u je trejd vrijednost značajno pala u ovom play offu, i da bi dobili boljeg igrača za njega, morali bi u trejdu prikačiti neki pick. A mislim da ne mogu to uraditi sa pickom 2022 zbog zagrane trejdova uzastopnih pickova, već mogu prikačiti tek onaj 2023.

Iako je Lillard godinam primjer lojalnog superstara, ovaj debakl bi mu mogao promjeniti mišljenje, tim prije što mu niko ne bi zamjerio jer je "odužio svoj dug" Portlandu, i ne bi bio na lošem glasu poput Georgea, Duranta, Davisa i ostalih koji su napustili svoje kuće hinjski.

A opet, pitanje je ko može sastaviti dobar paket za Lillarda, kada vidim za koliko je "otišao" Jrue u poslednjem free agencyu, Lillard bi mogao oboriti rekord po snazi povratnog paketa.

Što se tiče Juke, moja idealna destinacija za njega bi bio Toronto. Stabilna organizacija, vrhunski GM, solidna ekipa će uvijek biti u play off pričama, i trener koji zna da izvuče maksimum iz svog igrača. Pritom, konkurencija na istoku je malo fleksibilnija na centru, mogle bi se bolje brojke napucati

Mirza25
Kontakt:

Post Postao/la Mirza25 » 04 jun 2021, 10:29

Svaka mu čast što je izrazio stav i mišljenje.

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 04 jun 2021, 10:33

Mirza25 je napisao/la:
04 jun 2021, 10:29
Svaka mu čast što je izrazio stav i mišljenje.
i za modni krik :D

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 04 jun 2021, 10:35

Pa svjestan je kakvu rolu ima i koliko ne dobija lopti samim tim svjestan je da ce mu opet dati neki bezvezan ugovor tako da mu ostaje samo jedno da ode u drugi tim dokaže se i uzme 100 miliona.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 jun 2021, 10:54

Nemanja86 je napisao/la:
04 jun 2021, 10:24
Pitanje je koliko Portland ima prostora za napredak. Ovog ljeta nemaju pick jer ga duguju Houstonu za Covingtona, a CJ-u je trejd vrijednost značajno pala u ovom play offu, i da bi dobili boljeg igrača za njega, morali bi u trejdu prikačiti neki pick. A mislim da ne mogu to uraditi sa pickom 2022 zbog zagrane trejdova uzastopnih pickova, već mogu prikačiti tek onaj 2023.

Iako je Lillard godinam primjer lojalnog superstara, ovaj debakl bi mu mogao promjeniti mišljenje, tim prije što mu niko ne bi zamjerio jer je "odužio svoj dug" Portlandu, i ne bi bio na lošem glasu poput Georgea, Duranta, Davisa i ostalih koji su napustili svoje kuće hinjski.

A opet, pitanje je ko može sastaviti dobar paket za Lillarda, kada vidim za koliko je "otišao" Jrue u poslednjem free agencyu, Lillard bi mogao oboriti rekord po snazi povratnog paketa.

Što se tiče Juke, moja idealna destinacija za njega bi bio Toronto. Stabilna organizacija, vrhunski GM, solidna ekipa će uvijek biti u play off pričama, i trener koji zna da izvuče maksimum iz svog igrača. Pritom, konkurencija na istoku je malo fleksibilnija na centru, mogle bi se bolje brojke napucati
Mislim da mogu nakon drafta al nisam siguran

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 04 jun 2021, 10:58

Bravo Juka , ti mozes birati klub jedan od najkompletnijih centara u NBA ligi !!! :clap:
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 jun 2021, 11:32

Ja ne znam zbog cega se on sad zali? Pa druze ti si se sam postavio kao delta u ovoj ekipi. Nece Lillard sutat lopte iz tvojih ruku. Opet svoju nezainteresovanost i nespremnost pokusava prebacit na tim. Nece njega ekipa razigravat u pola POa, nakon sto se trazi evo godinu dana i lijeci povrede. Kad je bio zdrav i spreman, imao je loptu i bio haman drugi igrac ekipe. Nije bio konstantan, povrijedio se i dosao na ovo. Logican slijed dogadjaja. Jedino ako je dobio neka obecanja, pa bio izignoriran, onda ga razumijem, ali cisto sumnjam.

S druge strane, Portland jest indijanska ekipa, ali za taj stil i imaju 2 najkompatibilnija igraca koja mogu naci. Jusuf je davnih dana trebao shvatit, da se on samo ludim partijama na konstantnom nivou moze pridruzit kao drugi ili treci igrac, jer mu ljudi ne vjeruju, dok im ne dokaze da moze. Ima mnogo ekipa gdje bi imao mnogo bolju ulogu, ali njegova je odluka bila da ostane i gladi jaja Lillardu i Melu. Svaka budala vidi da je on totalno nekompatibilan za ovakav indijanski Portland igracki, jer blokove moze postavljat i mnogo losiji igrac od njega, a to mu i jest primarni zadatak.

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 04 jun 2021, 11:34

" је сезону (https://www.basketball-reference.com/pl ... melog/2021) ¥ ? а $ су се " ? ?.
У " $ " $ у $ " важну ?, " се ? на / ?, " & " ? & " " " " ? свој "$ %" " & ¥. " ? $ " " & сезоне.
$ се " % $ " $ пауза, & & & ', " $ & сезону. & " " & опет " & " " IQ " % пар, " " је својствено $ ? & $, $ у " " & зна ", " вјеру у &, а Јусуфу " " " зна " "? са ?" % " & $ повеже $ $ ", $ се " у $ ".
То се " $, $ $ " у $ " " " ?, & " је Јусуф "наоружан" $ $ & $ " сезоне, у $ 14 ' & " ", у & 15,1 поена, 11,5 &, 3,6 " уз % " " 56%, & $ & у & +/-.

У ?-офу је " са $ ", у & 13,2 поена, 10,3 &, 2,7 " уз % " " 54,5%, у " +/- " је & +45, у ' $ " " на ? $ је " -53.
На његову ?, $ сезону " " успјех ", у $ & " / ? & ", $ $ горе, " " $ " у " (? " &), " " " ? $ све за ", " у $, ? се, $ са пуно ", & & ", ту ? " $ у ?-офу, % се " $, $ $ $ са ? & (', &, $) / ?.

" је наравно ¥, " $ " ' у ", ? је " & % ?, но у ен-"-еју " " ' ? ' " & & ", ? се ". ' ? & $ је $ па & се " " " за ', $ " јест.
$ - % " у ", "-Џеј ? " $ $ је ? за ?-оф " је " " $ сезоне, ту је " ? " " $ ? " " & - " његов уговор (? 100 ?.$ у $ 3 $)
" је $ сезона $ " уговора, 12 ?. $ (4 ?.$ гарантовано), - ' " ", " " " " ", но ' се $ остваре,% не, $ " % $, ' % " $.
За " ' $ " ? $ $, у ' $ се $ " тренера & " $ " ? у $, $ ? " "$" " у $ $ уговора,
Zadnja izmjena: Divos, dana/u 04 jun 2021, 12:08, ukupno mijenjano 1 put.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 jun 2021, 11:42

Divos tvoje postove je milina citati, steta sto ne pises cesce.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 jun 2021, 12:09

on vec ovo ljeto moze dobiti ponudu za novi ugovor od portlanda. i sada je opet pitanje da li uzet neki siguricu, al male pare u odnosu na ono koliko moze i koliko vrijedi, ili se kladiti na sebe, odbiti ponudu,, i tek na kraju naredne sezone uzeti pare u odnosu na prikazanu sezonu, koja ce ,vjerovatno, biti statisticki puno bolja.

ja bih se kladio na sebe i odbio ponudu ako dodje. pa sta i da se desi povreda, vec je uzeo solidne pare, makar i orekinuo karijeru.

a ako se desi trejd, ovo ljeto ili na zimu, onda jos bolje....boston, dallas, charlotte, toronto, san antonio ( ipak je kompletniji od austrijaca) lakersi...bilo gdje, samo sto dalje od stetocine CJa!

na njemu je i da ispita nikolu kako se on doveo u kondiciono nikada bolje stanje, i ucini sve da sezonu doceka najspremniji ikad, pa makar to znacilo da nece vidjet ni majke ni oca ovo ljeto (realno mu je dovoljno dvije sedmice u BiH).

i da Stots fasuje otkaz,kao sto sigurno hoce, on bi po meni trebao gledat varijantu da se ispali

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 jun 2021, 13:01

Volim sto su ispali i volim sto je prozvao Stottsa nego vruce ramazanske lepine
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 04 jun 2021, 13:04

AshburtonG je napisao/la:
04 jun 2021, 11:32
Ja ne znam zbog cega se on sad zali? Pa druze ti si se sam postavio kao delta u ovoj ekipi. Nece Lillard sutat lopte iz tvojih ruku.
Ne hoda to tako, trener odredjuje gameplan, da nurkic pocne raditi na svoju ruku mislis da bi to ovaj kreten dozvolio. Ovaj tim ne igra odbranu i zivi od trice, a problem je sto za razliku od npr onog Houstona imaju losiji protok lopte i jako mnogo teskih trica uzimaju.

Kad dodas tome ocajnu odbranu, ovo je rezultat.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 04 jun 2021, 13:10

- Boston
- Toronto
- Dallas
- Charlotte

Ekipe u kojima bih ga volio gledati. I to ovim redoslijedom.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 jun 2021, 14:00

ovakav sistem igre koji preferira terry stotts, prolazi u regularnoj sezoni, gdje je portland bio oko top 5 napadacke ekipe, no, kad dodje playoff i sut za tri poena ne slusa, a ti i dalje rokas trojke, a pri tome je odbrana losa, to je osudjeno na propast

vidjecemo sta ceka nurkica, sljedeca godina je team option, no, portland ce sigurno aktivirati tu opciju, a dal ce ga ostaviti u ekipi il ce biti trejdovan, ostaje da se vidi, medjutim, drago mi je sto je konacno direktno progovorio (pricao je i ranije, ali indirektno)

terry stotts ce dobiti otkaz, to je 100%, a onda ce nurkic sacekati novog trenera i vidjeti kako ce ga koristiti (ovo pisem zato sto ne vjerujem da ce nurkic potpisati ekstenziju ako mu bude ponudjena, a vjerujem da hoce, osim u slucaju da ne dobije bas veliki ugovor), odigrati sezonu i ako bude zadovoljan kako ga trener koristi, potpisace novi ugovor s portlandom, ako ne, otici ce negdje drugdje

bice zanimljivo pratiti sta ce se desavati u portlandu, ne vjerujem da ce novi trener rjesiti sve probleme, neke da, no, za neke druge je potrebno napraviti velike poteze (prvenstveno cj mccollum i jos poneko) i uciniti portland potpuno drugacijom ekipom

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 04 jun 2021, 14:01

Ne mogu da vjerujem da ce neko plaćati CJu 35 miliona da igra košarku

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 04 jun 2021, 14:12

_dreamer_ je napisao/la:
04 jun 2021, 13:04
AshburtonG je napisao/la:
04 jun 2021, 11:32
Ja ne znam zbog cega se on sad zali? Pa druze ti si se sam postavio kao delta u ovoj ekipi. Nece Lillard sutat lopte iz tvojih ruku.
Ne hoda to tako, trener odredjuje gameplan, da nurkic pocne raditi na svoju ruku mislis da bi to ovaj kreten dozvolio. Ovaj tim ne igra odbranu i zivi od trice, a problem je sto za razliku od npr onog Houstona imaju losiji protok lopte i jako mnogo teskih trica uzimaju.

Kad dodas tome ocajnu odbranu, ovo je rezultat.
Nisi ti mene razumio. Ne kazem ja da on treba igrat na svoju ruku, nego da treba zavrsit i ono malo akcija koje ce svakako neko ispalit sa 20m kad on vrati loptu iz reketa. Covjek je zbog nespremnosti bio jako pasivan i nesiguran, a jos na to je i igrao mnogo slabije odbranu od tih trenutaka, kad je igrao kao lud i na osnovu kojih partija mi ovdje o njemu pricamo kao igracu koji je prevazisao ovu rolu iz Portlanda. Trenutno on igra upravo na nivou koji mu je i stavljen na stol, jer je tako poceo sezonu i tako se izborio. Radio je na trici, nije je uspio uvesti u ozbiljan nivo, te je samim tim izgubio i ta 2 ili 3 dodatna suta. Da posprema tricu na oko 30%, bilo bi akcija mnogo vise. PO nije mjesto za eksperimente sa Nurkicem. Ovakva kosarka ih je i dovela u PO.

Portland je zakljucan sve dok imaju ovakvu vanjsku liniju. Da im ulaze svi sutevi, opet trenutno imas ekipe koje im mogu vise zabit. Propali projekt. Mogu nesto gradit oko Lillarda i Nurkica, mada je pitanje da li ce Nurkic pristat na bilo sta ispod 20mil godisnje, jer sam siguran da ako bude zdrav postoji bar 3 ekipe koje bi ga potpisale za taj kes. CJa niko normalan nece uzeti za ove novce, pogotovo jer je Portland sve mlade igrace ili vec proslijedio ili unistio. Da uvalis nekom CJa, moras dat i Nurkica vjerovatno, te preuzet neki losi ugovor, sto opet nije nikakvo rjesenje.

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 04 jun 2021, 14:23

moram priznati da nisam prije razmatrao toronto pa mi se sada svidja ideja. anunoby i siakam, kao odlicni defanzivci u startnoj petorci, a tu je i stara kajla lowry kao plus defender(ako ostane). samo na racun te cinjenice njegov zivot bi bio puuuno laksi na parketu.
a da ne spominjem Nursea, koji bi ga siguran sam koristio kao Mark Gasola...

ali sve je to u domenu nagadjanja.

steta pa nema player option, da se odmah ispali, neovisno o drugima.

ovako postoji dobra sansa da ce oshley pokusati da ga zakapari za male (nba) novce, i na taj nacin jos jednom prevari (kao za tekuci ugovor) a sebe opravda kao mudricu koja zasluzuje svoju GM poziciju.
nema se tu sta razmisljati...njemu je zivot sa ovim gunnerima nepodosljiv. u napadu je osudjen na blokove i Dameovu sadaku. nisu vise ni gurali akcije kroz njega, da nabije makar asistencije....mada se i sam sjebao losom kondicijom

neka se cuje ovih dana sa rich paulom i pokrene strategiju izlaza. kazu da jedna ljudina u LAu treba novog centra. :kafa:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 04 jun 2021, 14:38

TheChief je napisao/la:
04 jun 2021, 13:10
- Boston
- Toronto
- Dallas
- Charlotte

Ekipe u kojima bih ga volio gledati. I to ovim redoslijedom.
Neka budu Lakersi
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 7 gostiju.