Pa bas zato sto nismo normalna sredina, velikih umova iz znanstvenih oblasti nemamo. Mi nismo sekularna sredina, nego sredina gdje religija igra veliku ulogu a upravo u toj oblasti Zukorlic je bio neprikosnoven i poštivan, s toga ovo i jeste veliki gubitak.PatriceKwedi je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:50U normalnim sredinama najveci umovi su znanstvenici, kod nas hodze, fratri i popovi. Svjetla nam je buducnost s takvim umovima.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderator/ica: insider
- BenjooJutub
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Ma meni je samo fascinantno kako se ljudi cude zasto smo najsiromasniji dio Europe, a u isto vrijeme se klanjaju ovakvima. Samo to. Zaustavimo se tu da administracija ne nanjusi nesto.BenjooJutub je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:57Pa bas zato sto nismo normalna sredina, velikih umova iz znanstvenih oblasti nemamo. Mi nismo sekularna sredina, nego sredina gdje religija igra veliku ulogu a upravo u toj oblasti Zukorlic je bio neprikosnoven i poštivan, s toga ovo i jeste veliki gubitak.PatriceKwedi je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:50U normalnim sredinama najveci umovi su znanstvenici, kod nas hodze, fratri i popovi. Svjetla nam je buducnost s takvim umovima.![]()
🔹
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Nek nam je bog na pomoći, sad kad smo ostali bez najpametnijeg od nas.Pogba je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:47Edukuj se. U 2021 ovo pisati je sramota, sve ti je dostupno.ArtemisFowl je napisao/la: ↑06 nov 2021, 16:59E ako je on bio najveći bošnjački um, ne gine nam novi genocid.
Znači imaš konjičke krvi u sebi, veliki plus.BosniaBoston je napisao/la: ↑05 nov 2021, 22:41Tako ja jednom kad nas je uciteljica pitala u prvom raz pitala da nabrojimo rijeke koje znamo sva djeca govore Miljacka, Bosna, Una, Drina ja se javim i kaem Ljuta(stari mi prico o njoj jer je dedo rodjen i zivio pokraj Ljute) žena blenula u menekraljttbvb je napisao/la: ↑05 nov 2021, 22:32Ja kad sam bio u srednjoj jaranica sa par drugarica iz razreda nas muskarce zvala na kupanje. Imala viknedicu kod jezera.
Kaze haj dodjite, ali ako mi babo dodje, morate bjezati preko nekih livada da vas slucajno ne vidi![]()
Nisi ti probao Ljutu![]()
![]()
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Imamo ljude koji su profesori na top 10 univerzitetima na svijetu al jok jedan muftija je najveci um 
E cuj Barcelona doživjela neviđeni šok, ko da su prvi tim da je izgubio prednost od 3:0.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Kod nas ima mentalnih sklopova, cim neko brani njegov etnicki identitet, taj mu valja vise od oca i matere.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Zulfikarpasic je npr. u casopisu Bosanski pogledi, objavljenom 1963. pisao branio stav o ideji vracanja bosnjastvu, kao nasoj jedinoj nacionalnoj identifikaciji.
Onda deset godina kasnije Smail Balic je objavio Kulturu Bosnjaka iako politicke prilike tog perioda nisu bile zrele za bosnjastvo.
Dalje 1969. knjiga Atifa Purivatre o nasem nacionalnom pitanju - Nacionalni i politicki razvitak Muslimana. Iste godine odrzan je kongres istoricara u Ohridu gdje se raspravljalo o etnickim i nacionalnim procesima na tlu Juge. To je bio prvi forum na kojem se nacionalno pitanje Bosnjaka pokusalo naucno postaviti. Sa pomenutog foruma potrebno je izdvojiti referat dr. Avde Suceske o historijskim osnovama posebnosti bosansko–hercegovackih muslimana.
Referat Midhata Begica Knjizevna kretanja u BiH..., program za jednu novu historiju knjizevnosti.
Ovo su bili pioniri koji su borbu vodili perom za ocuvanje nase tradicije, postojanja i posebnosti jer smo vidjeli da bez toga, pogotov na ovim prostorima nema opstanka, obzirom da drugi skoro pa sve svojataju.
Zukorlic je djelovao u jednom drugom periodu, u kojem imamo vise informacija ali manjak osvjestenosti. Svojim nastupima, promovisanju nasih obicaja, pokusao je sto jednostavnije predociti osnovne karakteristike Bosnjaka.
Uticaj medija je enorman, sto je na ovom nestabilnom podrucju gdje price kroje kojekavi mitovi sa masom nejasnoca, itekako opasno. U svojoj knjizi Drevna Bosna, polazna ideja o viseslojnom etnogentskom temelju balkanskih naroda, u koji ulaze dijelovi svih onih naroda koji su od prapovijesti naseljavali ovaj prostor, oduzima bilo kome neko pravo da se smatra jedinim starosjediocem Balkana.
Covjek se nastavio boriti tamo gdje su stali ovi plemeniti velikani BiH.
Onda deset godina kasnije Smail Balic je objavio Kulturu Bosnjaka iako politicke prilike tog perioda nisu bile zrele za bosnjastvo.
Dalje 1969. knjiga Atifa Purivatre o nasem nacionalnom pitanju - Nacionalni i politicki razvitak Muslimana. Iste godine odrzan je kongres istoricara u Ohridu gdje se raspravljalo o etnickim i nacionalnim procesima na tlu Juge. To je bio prvi forum na kojem se nacionalno pitanje Bosnjaka pokusalo naucno postaviti. Sa pomenutog foruma potrebno je izdvojiti referat dr. Avde Suceske o historijskim osnovama posebnosti bosansko–hercegovackih muslimana.
Referat Midhata Begica Knjizevna kretanja u BiH..., program za jednu novu historiju knjizevnosti.
Ovo su bili pioniri koji su borbu vodili perom za ocuvanje nase tradicije, postojanja i posebnosti jer smo vidjeli da bez toga, pogotov na ovim prostorima nema opstanka, obzirom da drugi skoro pa sve svojataju.
Zukorlic je djelovao u jednom drugom periodu, u kojem imamo vise informacija ali manjak osvjestenosti. Svojim nastupima, promovisanju nasih obicaja, pokusao je sto jednostavnije predociti osnovne karakteristike Bosnjaka.
Uticaj medija je enorman, sto je na ovom nestabilnom podrucju gdje price kroje kojekavi mitovi sa masom nejasnoca, itekako opasno. U svojoj knjizi Drevna Bosna, polazna ideja o viseslojnom etnogentskom temelju balkanskih naroda, u koji ulaze dijelovi svih onih naroda koji su od prapovijesti naseljavali ovaj prostor, oduzima bilo kome neko pravo da se smatra jedinim starosjediocem Balkana.
Covjek se nastavio boriti tamo gdje su stali ovi plemeniti velikani BiH.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 06 nov 2021, 21:05, ukupno mijenjano 1 put.
A smooth sea never made a skilled sailor.
Da vas utjesim, svugdje je to tako. Najvecim umovima se upravo smatraju organski i cjeloviti intelektualci, oni koji za predment sagledavanja imaju stvarnost u citavom obimu. Nauka je u 99% slucajeva partikularna i u nekoj gradaciji razumjevanja stoji pofino ispod. Drugo je sto njeni rezultati daju moc, ali to nema veze bivanjem najvecim umom. Filozofija, taj ukupan pregled stvarnosti, danas se srece kod knjizevnika filozofa religijskih mislilaca.PatriceKwedi je napisao/la: ↑06 nov 2021, 18:05Ma meni je samo fascinantno kako se ljudi cude zasto smo najsiromasniji dio Europe, a u isto vrijeme se klanjaju ovakvima. Samo to. Zaustavimo se tu da administracija ne nanjusi nesto.BenjooJutub je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:57Pa bas zato sto nismo normalna sredina, velikih umova iz znanstvenih oblasti nemamo. Mi nismo sekularna sredina, nego sredina gdje religija igra veliku ulogu a upravo u toj oblasti Zukorlic je bio neprikosnoven i poštivan, s toga ovo i jeste veliki gubitak.PatriceKwedi je napisao/la: ↑06 nov 2021, 17:50U normalnim sredinama najveci umovi su znanstvenici, kod nas hodze, fratri i popovi. Svjetla nam je buducnost s takvim umovima.![]()
Pa najveci geniji evrope su izasli upravo iz monaskih redova.
Postovanje za muftiju, nisam upucen u djelo, ali ono sto sam slusao od njega, odlican. Veliki gubitak za Bosnjake.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Znam i ja profesora, koji je na Harvardu predavac, radio na razvoju vakcina na Oxfordu, i brojnih drugih lijekova. Medju najcitiranijim kod nas, al kad kazem ime nece niko reci da.je cuo negdje za njega. 
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Ja znam profesora koji se po teretani hvalio da je guzio studentice redovno 
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Lijepa tema za pravne poslove. Dal je davanje pi.cke KD mito iz KZ BiH clan 217
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Debili sa SPORTSPORT.ba još žive u iluzijama , ne znaju debili gdje je Barcelona bila prije dolaska Ronaldinha i Messija ...
Jednom bili prvaci Evrope ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
- feniksptica
- Kontakt:
Je l ukrao kome ? Je l prevario koga ? Mislim ne poznajem nacin njegovog financiranja a sigurno da ima 1001 prije koji ima dzipove a da se treba zapitati kako..bombaysaphire je napisao/la: ↑06 nov 2021, 22:59
Posljedni selam za našeg Mufty-a , i gore pišaj po sirotinji![]()
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Jesam li ja napisao da je nekoga prevario i da je nekome ukrao ?feniksptica je napisao/la: ↑06 nov 2021, 23:04Je l ukrao kome ? Je l prevario koga ? Mislim ne poznajem nacin njegovog financiranja a sigurno da ima 1001 prije koji ima dzipove a da se treba zapitati kako..bombaysaphire je napisao/la: ↑06 nov 2021, 22:59
Posljedni selam za našeg Mufty-a , i gore pišaj po sirotinji![]()
- feniksptica
- Kontakt:
Pa zasto su onda bitnja njegova auta. Sto nisi za Marinka objavio auta..isto je umro danas. Nek ima, svako. Bezveze su te price da ljudi koji su vjerski poglavari ili slicno en bi trebali imati i zivjeti recemo poluluksuzno. Ako imaju i mogu sto da ne. Oni koliko imaju sigurno da sve pare daju i doniraju nece nista moci promijeniti.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)