AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

muxa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la muxa » 03 nov 2021, 22:07

Jbg ne mogu kriviti nikoga, jednostavno je ovo novo iskustvo za njih i potpuno drugi nivo u odnosu na Serie A. Da smo zaslužili prolaz nismo. Porto je bio bolji u oba duela. Ostaje zal za onom utakmicom protiv Atletico.
Mada, matematički još uvijek postoji šansa :)
Il Club più titolato al mondo!

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 03 nov 2021, 22:08

Zato i kažem da treba igrati do kraja. :D
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 nov 2021, 22:11

Ovaj zadnji korner Maldini Jr. je sumirao CL comeback. Protiv Porta smo bili totalno nemoćni u dvomeču, na kraju su sretno i bod izvukli. Drago mi je zbog tog poena, tek toliko da moral nebi totalno pao, mišljenja sam da bi svih 6 poraza bila mala katastrofa i poniženje velikana.

Piolija su totalno nadmudrili Conceiçao, Simeone i Klopp, vidi se da je početnik bez minute CL iskustva, a Milan je to skupo platio. No, svakako je Serie A prioritet, treba obezbijediti novi CL plasman te dovesti još 3-4 solidna igrača da poprave ofanzivu. Pioli je definitivno imao derby della madonninu u glavi danas, što se i odrazilo na stanje na terenu, te i pojedine igrače.

Lično nemam velikih očekivanja kad god su prve opcije Sale, Maldini Jr., Krunić i sl., to je mršavo i Pioli čini čuda u Serie A sa ograničenom, i mladom, squadrom već 18mj.... Na kraju krajeva, sretan sam što gledamo Milana u CL, te u samom vrhu Serie A, zahvaljujući istim tim trenerom i igračima, tako da nema poente kritikovati previše. Sve u svemu smo na pravom putu, iako su Porto i Conceiçao (trenutno) prevelik zalogaj za ovaj Milan :clap:
PS okanite se matematike, to gledamo sa BH repkom ima 25 god :mrgreen:

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 03 nov 2021, 22:17

nerkolfc je napisao/la:
03 nov 2021, 21:56
muxa je napisao/la:
03 nov 2021, 21:53
Bit ce bolje dogodine. Realno, nakon izvlačenja grupa smo bili svjesni da su šanse minimalne.
Meni nije jasno kako vi nemate vise bodova, vise ste pokazali od Atletica i Porta protiv nas, Porto mi izgledao kao neki drugoligas kad smo igrali protiv njih. Šteta.
Protiv Atletica je sudija svojim katastrofalnim odlukama "oteo" bodove Milanu. Protiv Porta imaš peh da ideš prvi meč u goste bukvalno bez pola tima, a u drugom odigraš loše prvih 45 minuta, primiš gol nakon čistog faula nad Bennacerom i to je to.

Na sve to dodaš da je ekipa dosta neiskusna, a povrede su prisutne od prvog dana ove sezone. Gdje zbog nedostatka zamjena imaš igrače koji su preumormi( Leao i Alexis) prvenstveno.

Dalje. Milan se tek vratio u LPa nakon 8 godina. Tako da niko nije ni očekivao puno u ovoj sezoni. Ali koji bod više svakako su mogli/trebali imati.

Ali iskustvo koje je prikupljeno ove sezone će biti od koristi i u domaćem prvenstvu a i u Evropi naredne sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 03 nov 2021, 22:42

U principu smo izgubili Ligu prvaka u Portugalu prije dvije sedmice, previše blijedi i loši. Zasluženo ćemo završiti posljednji u grupi, ali to zaista nije problem u ovakvim okolnostima.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 03 nov 2021, 23:09

Ne slažem se da ga je Simone nadigrao, ekipa je fantastično odigrala prvo poluvrijeme i imala prednost do samog kraja. Kasnije sa igračem manje je bilo razumljivo da ćeš biti stjeran u šesnaeterac, a na kraju ti je i onaj jedan zasluženi bod ukrao sudija.

Liverpul kao Liverpul, koga oni ne mogu nadigrati i da li se zaista može ikome zamjeriti za onu utakmicu? Milan je ostavio solidan utisak i izgubio samo sa jednim golom razlike što je wow kad vidim koliko drugima trpaju. :mrgreen:

Ovdje protiv Porta, ne znam šta je krenulo po zlu. Ok, u prvoj utakmici si imao teško gostovanje bez pola prvotimaca gdje je sve unaprijed bilo osuđeno na propast, ali danas je jednostavno moralo bolje. Ništa nije fukcionisalo, ni taktički niti je bilo one prepoznatljive nabrijanosti ekipe, čak mi ni atmosfera na stadionu veći dio utakmice nije bila na nivou (ili se bar meni tako činilo).

U svemu ovome mi je drago što bar sad znaš da je 99% gotovo i da se mirne duše možeš povetiti ligi. :mrgreen:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 04 nov 2021, 16:34

Pogledah par puta onaj gol Porta sinoć i apsolutno je bio faul i to dvostruki nad Bennacerom. Kao i u prvom meču. Oba gola nakon čistih faulova. No, nema se vremena za kukanjem. Novo iskustvo za igrače i pokazatelj šta se mora popraviti, kao i koliko je Milan izgubio "autoritet" prethodnih 8 godina. Grazie Berlusconi.

Ono što smo svi mogli vidjeti u ovoj dosadašnjoj kampanji LPa. To je nedostatak iskustva. Te to "prebacivanje" sa Serie A na utakmice LPa. Kad je ekipa imala loš pristup evo konkretno sinoć.

Prvo poluvrijeme katastrofa, tek u drugom su počeli igrati. A taj nivo takmičenja ne trpi takve stvari. Čak i ako je s druge strane Porto. Koji nije jači od Milana ali su odigrali zrelije, agresivnije, hitrije, tri od 4 poluvremena.

Dovoljan je pokazatelj da su napravili 20 faulova sinoć, te im je još 5-6 oprošteno a bili su. Dok su igrači Milana samo 10 puta napravili faul. Znači agresivnosti je falilo itekako. Ne krvničkih startova ali onih duela 50-50 u koje se ulazi intenzivnije i koji se moraju dobijati u velikom broju.

Porto je iskusnija ekipa, koliko god to zvučalo čudno. Ali to je realnost. Milan je možda zaslužio koji bod više u ove 4 utakmice, ali jedno je zaslužiti a drugo je i doći do njih.

Danak neiskustvu se plaća u prvoj sezoni i to je bilo očekivano. Iskustvo će steći a Maldini i co.moraju za sljedeću sezonu LPa i pojačati tim kvalitetom.

Sad fokus na Serie A. Pa šta bude.

Forza Milan!
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 04 nov 2021, 16:53

Nema predaje. Dobijamo Atletico i Liverpool :)
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 05 nov 2021, 13:00

⚽Trophy #SerieAGem stone COACH OF THE MONTH | OCTOBER 2021 Top with upwards arrow aboveRightwards arrow Stefano Pioli

Florenzi has returned to group training this morning. He is not yet at his 100% but Pioli hopes to have him in the squad for Inte

Brahim Diaz gets his first call ever for the Spain national team
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 05 nov 2021, 20:56

Izgleda da će i Rebić biti na raspolaganju za nedelju.

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 nov 2021, 12:23

Ante je spreman za derbi, to je bitno, znamo da vecinom zabija u velikim utakmicama.

Calabria and Tonali (also Milan loanee Pobega) have been called up for Italy’s World Cup qualifiers in November
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 nov 2021, 15:10

Kamo srece da pokusaju sa ManUtd dogovoriti swap De Beek - Kessie, uz neku reduciranu platu Beeka, odlican deal za oba tima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 nov 2021, 16:47

Derbi je derbi. Inter ima kvalitet ali ima ga i Milan. Gap između dvije ekipe skoro da ne postoji kad je snaga ekipa u pitanju. Ipak Lukakua, Hakimija i Eriksena + Contea nisu uspjeli zamjeniti. Da, Edin je odličan igrač, to su Lautaro i Correa također. Ali Lukaku je bio level iznad. Darmian i Dumfries nisu zajedno pola Hakimija.

No, u derbiju se nikad ne zna. Nadam se da će Milan izaći od prve minute u svom "modeu" i šanse za pobjedu su odmah veće. No eventualnim remijem, također Milan ne gubi puno.

+7 prije derbija je golemo i psihički sigurno je da su igrači Intera u puno većem problemu.

Rebić, Toure, Florenzi, svi su match fit. Ne za svih 90 minuta vjerovatno ali tu je to.

Theo će da fali. Ali sredina terena će da odluči pobjednika vjerovatno. Ko tu dobije "bitku" teško da će izaći sa meča poražen.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 nov 2021, 19:35

Fiorentina bez dva startna stopera protiv Milana. Taman.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 nov 2021, 20:59

Imam neki osjećaj kao da je došao vakat da se i izgubi, a gdje ćeš bolje utakmice za to nego ove sa Interom. :mrgreen:

Zadnjih godina baš nikako ne leže Milanu, zato bih komotno već sad potpisao remi što se mene tiče.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 06 nov 2021, 21:00

Čim ti imaš takav osjećaj, od sutra će biti učinak 11-1-0

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 07 nov 2021, 11:32

Prije utakmice sa Romom reko da bi bio zadovoljan i sa 4 boda, Romu smo dobili tako da veceras ni remi nije los, ako bi kojim slucajem momci dobili onda bi to bilo savrseno, ali da sacekamo :D

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 07 nov 2021, 11:54

Tako je, remi sasvim dobar, pobjeda kao premija pred pauzu i nastavak sezone. Samo da se ne izgubi. 🔴⚫🔴⚫
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 nov 2021, 12:36

Ma uradiće ovi momci sve da dođu do pobjede. Ali i remijem ne treba biti nezadovoljan.

Inter ove sezone u 3 derbija nije uspio pobjediti. Poraz od Lazia, remi sa Juventusom i Atalantom kući. S druge strane Milan je uzeo 10 od 12 bodova u derbi utakmicama. Od toga su 3 igrali u gostima.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 nov 2021, 17:01

Ja bih najsretniji bio 3 za 3 protiv Intera, ali najbitnije je ne izgubiti i sacuvati igrace, koliko je to miguce.

Koliko Interu fali Hakimi, toliko i Milanu fali Theo. Inter je itekako jak, cak stanje na tabeli je ispod ocekivanja trenutno, ali tu je i do trenera, koliko i nedostatak Lukakia i Hakimija.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: tutankamon1905 i 2 gosta.