FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Za sve vam hvala!
Ja ne mogu da povecam ovu sliku
nista mora se Avaz uzeti

“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”
- NerminFatic
- Kontakt:
A ako nemamo za kifle, sto se voli reci, ko je tada kriv?Vanadij je napisao/la: ↑09 nov 2021, 09:24Saopstenje od jucer je samo klasicni spin da prebaci svoju nesposobnost na drzavu, opcinu kanton druze ti i tvoji u upravi ako ne mozete namaket 10 000 za mjesec niate trebali se prihvatat posla.
I sta sad nazif ce biti bivsi u decembru a klub zavalio za reprogam on mora da odgovara zasto nije placao nesto sto se placa od 2014 godine
Sljedece godine osnovati FK Željeznicar, dakle samo jedno slovo promijeniti , poceti iz zadnje lige i polahko. Druge sanse nemamo.
- LutakSutko
- Kontakt:
de obrisi mi i ovaj komentar MOLIM TE
Nekadašnji fudbaler i trener Željezničara Nenad Starovlah (66), koji nakon uspješne trenerske karijere živi na Kipru, razočarane je stanjem u njegovom matičnom klubu s Grbavice.
Željezničar je u proteklih godinu dana došao u jednu od najtežih situacija u svojoj stogodišnjoj historiji, a jasno je to i Starovlahu.
“Svima je apsolutno jasno da se naš klub nikada nije nalazio u ovako teškoj situaciji u svakom pogledu, posebno finansijskom”, ističe Starovlah na početku razgovora za Dnevni avaz.
“Trebalo bi da pamtimo period vladavine Senada Misimovića i njegovih saradnika, koji su pratili njegove ideje i viziju. Podigli su rejting i vrijednost klubu, ulagali u infrastrukturu i izgradili jedan od najljepših stsadiona u regionu”, dodao je Starovlah.
Podsjeća bivši trener Plavih da 12 godina nije došao na Grbavicu preživljavajući pri tome veliku nepravdu od strane ljudi koje je, kako kaže, poistovjetio s klubom, a tek je naknadno shvatio da se loša djela pojedinaca ne mogu pripisivati klubu.
“Smijenjen sam brzo jer je procijenjeno da planiram njihovu smjenu i dovođenje nove garniture ljudi. Igrači su bili gladni, posebno stranci – pročitajte ispovjest Senegalaca Bubakara i Jumara, pa sam tražio i pronašao partnere za njihovu ishranu, a uz to i jednog biznismena koji je bio voljan ući u predsjedništvo kluba. To nije bio puč nego potreba da bi igrači preživjeli, a klub imao finansijsku stabilnost. U sportskom dijelu smo bili nemoćni jer su domaćini redovno pobjeđivali, a mi smo od šest utakmica četiri gostovali. Za bod koji smo osvojili na strani morali smo platiti “djeliocu pravde” koji nas je bez imalo stida posjetio i pridružio se na zajedničkoj večeri poslije utakmice. Bila je to 2006. godina, desetak godina poslije rata pa se ne možemo žaliti na ratni period i neimaštinu koja nas je prisilila na lopovluke i korupciju. To je sistem koji u našoj zemlji ima kontinuitet u svim oblastima života”, prisjetio se Starovlah za Dnevni avaz.
No, nije to tema ove priče…
“Rekao sam to tek toliko da mi bude lakše, da nekome kažem i da iz mene izađe ta gorčina i tuga što sam izabrao pogrešan trenutak za povratak, baš kao i moji prijatelji Blaž Sliškpvić i Tomislav Ivković za dolazak. Inače, potim sve članove predsjedništava kluba u posljednjih 50 godina – ugledne ljude poput generala Hamdije Osmanovića, gradonačelnika Ante Sučića, ministra policije BiH, Mate Andrića, sarajevske ugledne privrednike – danas bi rekli biznismene, Lalića, Đurkovića, Selmanagića, Ibrahimovića, Dodera… Pomagali su klub koliko su mogli, da jake društvene firme budu sponzori kluba. Radili su sve za klub, bez imalo vlastitog interesa. Trenirali smo na šljaci, igrali na Koševu, a poslije na Grbavici u koju godinama nikad nije ulagano osim moleraja i skromnog uređenja svlačionica. A onda ekipa gospodina Misimovića klub dovodi u stabilno stanje. Klub finansijski ojačava, plaćaju se godinama neplaćeni doprinosi, penziono, socijalno, zdravstveno osiguranje, porezi državi…”, priča Starovlah.
Imao je Misimović i “grijehova”, miješanja u poslove koje ne bi trebao raditi predsjednik kluba, poput pregovora oko transfera.
“Njegovo putovanje u Atinu i pregovori s Aekom, s poznatim trgovcima Grcima trebalo bi biti primjer kako se pregovara i ostvaruje velika dobit u korist svoga kluba. U stilu legendarnog menadžera i biznismena Zdravka Mamića uspio je donijeti milion KM za mladog igrača Anela Šabanadžovića. Da su to radili menadžeri povezani s pojedincima u klubu na Željin račun ne bi leglo ništa i upravo je taj sistem doveo do enormnog duga od oko 14 miliona KM, blokiranja 13 računa i kod iskrenih i pravih Željovaca strah kakva nam je to budućnost?”, dodao je Starovlah.
Istakao je i da je “majstorluk” dovesti klub u ovakvu situaciju, a da za to niko ne odgovara.
“Kolektivna odgovornost nema krivca i to je veliki problem u ovoj priči. Ko je pravio transfere i dovodio medioktirete za velike pare? Kako je moguće da igrač ne trenira nekoliko mjeseci, redovno prima platu, a uz to mu se nudi novi ugovor? Zašto ti dobri ljudi iz Predsjedništva ne finansiraju tog igrača iz svog džepa, pa kad ga prodaju postanu bogati ljudi. Ko odlučuje o postavljanju i sudbini trenera, ko prati i procjenjuje njihov rad? Zašto se članovi Predsjedništva “žrtvuju” i preuzimaju veliku odgovornost za nešto što dovoljno ne znaju? Zamislite mene da sam postavljen za ministra energetike ili ne daj Bože zdravlja. Ko bi legao na operacioni sto da ga ja operišem?
Struka – struci, jer i treneri su baš kao i doktori učili neke škole, usavršavali se…
Po završetku sezone naš klub će zbog teške finansijske situacije ići pod stečaj ili blaže rečeno, neko će uložiti svoj novac, izmiriti sva dugovanja i ono “bolno” za dosadašnji sistem rukovođenja, postaviti neke stručne ljude na rukovodeća mjesta i odlučivati apsolutno sve. Bolje i poštenije nego sad kad odlučuju i odluke donose dobri ljudi koji sigurno vole klub i misle mu najbolje, ali kad je u pitanju struka nisu iz te priče. Ne treb ase nadati da će neki bogati šeik pokloniti novac, a da nema mogućnosti za zaradu i profit. To je realnost i odnosu u svijetu biznisa”, zaključio je Starovlah za Dnevni avaz.
Sve rekao kao jeste bez ustrucavanja, covjek je rekao golu istinu.Znaci ostale dvije opcije, gasenje kluba i potpuni reset ili prodaja pomocnog da se izmire dugovi i da klub opstane trece nema.LutakSutko je napisao/la: ↑09 nov 2021, 11:59de obrisi mi i ovaj komentar MOLIM TE
Nekadašnji fudbaler i trener Željezničara Nenad Starovlah (66), koji nakon uspješne trenerske karijere živi na Kipru, razočarane je stanjem u njegovom matičnom klubu s Grbavice.
Željezničar je u proteklih godinu dana došao u jednu od najtežih situacija u svojoj stogodišnjoj historiji, a jasno je to i Starovlahu.
“Svima je apsolutno jasno da se naš klub nikada nije nalazio u ovako teškoj situaciji u svakom pogledu, posebno finansijskom”, ističe Starovlah na početku razgovora za Dnevni avaz.
“Trebalo bi da pamtimo period vladavine Senada Misimovića i njegovih saradnika, koji su pratili njegove ideje i viziju. Podigli su rejting i vrijednost klubu, ulagali u infrastrukturu i izgradili jedan od najljepših stsadiona u regionu”, dodao je Starovlah.
Podsjeća bivši trener Plavih da 12 godina nije došao na Grbavicu preživljavajući pri tome veliku nepravdu od strane ljudi koje je, kako kaže, poistovjetio s klubom, a tek je naknadno shvatio da se loša djela pojedinaca ne mogu pripisivati klubu.
“Smijenjen sam brzo jer je procijenjeno da planiram njihovu smjenu i dovođenje nove garniture ljudi. Igrači su bili gladni, posebno stranci – pročitajte ispovjest Senegalaca Bubakara i Jumara, pa sam tražio i pronašao partnere za njihovu ishranu, a uz to i jednog biznismena koji je bio voljan ući u predsjedništvo kluba. To nije bio puč nego potreba da bi igrači preživjeli, a klub imao finansijsku stabilnost. U sportskom dijelu smo bili nemoćni jer su domaćini redovno pobjeđivali, a mi smo od šest utakmica četiri gostovali. Za bod koji smo osvojili na strani morali smo platiti “djeliocu pravde” koji nas je bez imalo stida posjetio i pridružio se na zajedničkoj večeri poslije utakmice. Bila je to 2006. godina, desetak godina poslije rata pa se ne možemo žaliti na ratni period i neimaštinu koja nas je prisilila na lopovluke i korupciju. To je sistem koji u našoj zemlji ima kontinuitet u svim oblastima života”, prisjetio se Starovlah za Dnevni avaz.
No, nije to tema ove priče…
“Rekao sam to tek toliko da mi bude lakše, da nekome kažem i da iz mene izađe ta gorčina i tuga što sam izabrao pogrešan trenutak za povratak, baš kao i moji prijatelji Blaž Sliškpvić i Tomislav Ivković za dolazak. Inače, potim sve članove predsjedništava kluba u posljednjih 50 godina – ugledne ljude poput generala Hamdije Osmanovića, gradonačelnika Ante Sučića, ministra policije BiH, Mate Andrića, sarajevske ugledne privrednike – danas bi rekli biznismene, Lalića, Đurkovića, Selmanagića, Ibrahimovića, Dodera… Pomagali su klub koliko su mogli, da jake društvene firme budu sponzori kluba. Radili su sve za klub, bez imalo vlastitog interesa. Trenirali smo na šljaci, igrali na Koševu, a poslije na Grbavici u koju godinama nikad nije ulagano osim moleraja i skromnog uređenja svlačionica. A onda ekipa gospodina Misimovića klub dovodi u stabilno stanje. Klub finansijski ojačava, plaćaju se godinama neplaćeni doprinosi, penziono, socijalno, zdravstveno osiguranje, porezi državi…”, priča Starovlah.
Imao je Misimović i “grijehova”, miješanja u poslove koje ne bi trebao raditi predsjednik kluba, poput pregovora oko transfera.
“Njegovo putovanje u Atinu i pregovori s Aekom, s poznatim trgovcima Grcima trebalo bi biti primjer kako se pregovara i ostvaruje velika dobit u korist svoga kluba. U stilu legendarnog menadžera i biznismena Zdravka Mamića uspio je donijeti milion KM za mladog igrača Anela Šabanadžovića. Da su to radili menadžeri povezani s pojedincima u klubu na Željin račun ne bi leglo ništa i upravo je taj sistem doveo do enormnog duga od oko 14 miliona KM, blokiranja 13 računa i kod iskrenih i pravih Željovaca strah kakva nam je to budućnost?”, dodao je Starovlah.
Istakao je i da je “majstorluk” dovesti klub u ovakvu situaciju, a da za to niko ne odgovara.
“Kolektivna odgovornost nema krivca i to je veliki problem u ovoj priči. Ko je pravio transfere i dovodio medioktirete za velike pare? Kako je moguće da igrač ne trenira nekoliko mjeseci, redovno prima platu, a uz to mu se nudi novi ugovor? Zašto ti dobri ljudi iz Predsjedništva ne finansiraju tog igrača iz svog džepa, pa kad ga prodaju postanu bogati ljudi. Ko odlučuje o postavljanju i sudbini trenera, ko prati i procjenjuje njihov rad? Zašto se članovi Predsjedništva “žrtvuju” i preuzimaju veliku odgovornost za nešto što dovoljno ne znaju? Zamislite mene da sam postavljen za ministra energetike ili ne daj Bože zdravlja. Ko bi legao na operacioni sto da ga ja operišem?
Struka – struci, jer i treneri su baš kao i doktori učili neke škole, usavršavali se…
Po završetku sezone naš klub će zbog teške finansijske situacije ići pod stečaj ili blaže rečeno, neko će uložiti svoj novac, izmiriti sva dugovanja i ono “bolno” za dosadašnji sistem rukovođenja, postaviti neke stručne ljude na rukovodeća mjesta i odlučivati apsolutno sve. Bolje i poštenije nego sad kad odlučuju i odluke donose dobri ljudi koji sigurno vole klub i misle mu najbolje, ali kad je u pitanju struka nisu iz te priče. Ne treb ase nadati da će neki bogati šeik pokloniti novac, a da nema mogućnosti za zaradu i profit. To je realnost i odnosu u svijetu biznisa”, zaključio je Starovlah za Dnevni avaz.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001
Previše mi se i to odužilo oko direktora1921boy je napisao/la: ↑08 nov 2021, 16:27Ovo je navedeno zbog priče neće neki radi Amara, eto Amara nema, nema njegovih ljudi u skupštini pa ne znam šta čekaju sposobni Željovci.Pametinikaddosta je napisao/la: ↑08 nov 2021, 16:23Kome je slobodan ulaz? Klub ima svoju skupštinu, svoje organe, nema samo direktora, pa sada je i to u nekim pregovorima.1921boy je napisao/la: ↑08 nov 2021, 16:10Nema druže od toga nažalost ništa. To plava noć može proći jednom ali šta dalje nakon toga kako? Nemamo sposobne ljude u upravi da pokrenu bilo šta i to ti je, tu se sva diskusija prekida.
XY je načina kako se može sabrati novac pogotovo ovakav velikan kao što je Željezničar.
Uostalom o čemu mi pričamo mi se zadnjih pola godine finansiramo od ulaznica, fan shopa i od novca koji smo dobili za rentanje stadiona![]()
Gdje su sad veliki Željovci nema više nikakvih prepreka za ulazak u klub? Ah da nije situacija bajna pa da se otimaju za predsjedničku fotelju, gdje su legende Željezničara, nema ih !
Gdje je Mehmed Baždarević? Na sva zvona priča kako bi želio biti trener Željezničara? Kad mu je nuđeno tri puta, jednom je bio selektor više je potrebniji reprezentaciji, drugi put traži 500 hiljada eura za pojačanja a treći put mora odbiti jer je u ozbiljnim dvomjesečnim pregovorima sa jednim klubom. Prođoše evo tri mjeseca nikad nije našao nikakav angažman ali eto.
Dok ima para svi su tu, motaju se okolo kluba kako bi hajrovali nešto, od kluba sve a klub samo u probleme!
Jel neko misli da će neko doći i reći ja želim da radim sa Nurkom Poštenim, Nazifom Iskrenim, Cernicom Transparentnim, Sijerčićem Uspješnim... nadzornim odborom koji pojma nema šta radi UO i skupštinom koju ovi svi maslaju i lažu?
Imamo i direktora Edison Pavlović nekadašnji direktor Oslobođenja.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
kazu da i on sad vaga jer je bas **** situacija ,ispasti ce da nas je on ugasioUBIPITAR je napisao/la: ↑09 nov 2021, 12:22Previše mi se i to odužilo oko direktora1921boy je napisao/la: ↑08 nov 2021, 16:27Ovo je navedeno zbog priče neće neki radi Amara, eto Amara nema, nema njegovih ljudi u skupštini pa ne znam šta čekaju sposobni Željovci.Pametinikaddosta je napisao/la: ↑08 nov 2021, 16:23
Kome je slobodan ulaz? Klub ima svoju skupštinu, svoje organe, nema samo direktora, pa sada je i to u nekim pregovorima.
Jel neko misli da će neko doći i reći ja želim da radim sa Nurkom Poštenim, Nazifom Iskrenim, Cernicom Transparentnim, Sijerčićem Uspješnim... nadzornim odborom koji pojma nema šta radi UO i skupštinom koju ovi svi maslaju i lažu?
Imamo i direktora Edison Pavlović nekadašnji direktor Oslobođenja.
Ma kakvo gašenje,šta je vama,vjerovatno se ovi prave pametni.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Zelim ovo napusat iz najbolje namjere jer ja jesam navijac Sarajeva, al natjecanhe sa zrinjskim borcem velezom tc je smjesno i nikakav naboj nema, jer to su izmisljene ekipe (sve osim veleza) Zeljo i Sarajevo su jedini u ovoj drzavi klubovi koji vrijede i imaju sve sto treba da imaju veliki klubovi.
Al, ljudi moramo svatit da je na snazi KAPITALIZAM.
Evo primjer Dzeke kupuje kuce vile pravi hotele tezak je 50-60 m € minimum ima ugovor gdje sad zardjuje 5 m€ godisnje zar on nije ustanju dat zelji 2 m km, jeste al nece jer i ako da zeli da dobije nesto prostorije dio vlasti nad klubom, nesto sto cemu vratit bar 3 m km
Prije sto svatite da zastite ime grb boju dresa prvo, drugo stadion da ga niko nemoze rusit prepridavar mjenjat itd. To bolje. Dogovor garancija da ce se ulozit u stadion toliko toliko da ce se ulozit u klub toliko i toliko itd
To kad zastite, prodajom kluba vi dobijata ljude za kojw ce se znat sta rade i ako zaskripa zasto je zaskripalo i koje kriv zato
Jer nemoguce je da je samo AMAR kriv za ovo, jer zeljo u vecini slucajeva od 1996 kao i Sarajevo do 2014 samo prezivljava..
Toliki dug niko nije kriv, i nikakva tuzbe nije podnesena
Al, ljudi moramo svatit da je na snazi KAPITALIZAM.
Evo primjer Dzeke kupuje kuce vile pravi hotele tezak je 50-60 m € minimum ima ugovor gdje sad zardjuje 5 m€ godisnje zar on nije ustanju dat zelji 2 m km, jeste al nece jer i ako da zeli da dobije nesto prostorije dio vlasti nad klubom, nesto sto cemu vratit bar 3 m km
Prije sto svatite da zastite ime grb boju dresa prvo, drugo stadion da ga niko nemoze rusit prepridavar mjenjat itd. To bolje. Dogovor garancija da ce se ulozit u stadion toliko toliko da ce se ulozit u klub toliko i toliko itd
To kad zastite, prodajom kluba vi dobijata ljude za kojw ce se znat sta rade i ako zaskripa zasto je zaskripalo i koje kriv zato
Jer nemoguce je da je samo AMAR kriv za ovo, jer zeljo u vecini slucajeva od 1996 kao i Sarajevo do 2014 samo prezivljava..
Toliki dug niko nije kriv, i nikakva tuzbe nije podnesena
-
- Kontakt:
Svasta se pise i svasta se moze procitati. Ali je jedna stvar vrlo ocita Zeljo je postao mjesto velikih zakulisnih radnji.
Mene vise nista u vezi Zelje ne moze iznenaditi.
Samo jednu stvar znam ni pod razno klub nensmije doci u situaciju gasenja i stecaja.
Klub nisu ugasili u 2 svjetskom,u ovom zadnjem ratu pa nece biti ni sad.
Radilo se kako se radilo,napravljeno je sta je napravljeno. Svim sudionicima i akterima ovog stanja,dozivotno zabraniti rad u klubu. Boli me **** za komad zemlje. Prodajte pomocni i izmirite dugove. Zeljo je bio bez imovine decenijama pa moze i sad bez komada zemlje,ali klub se ne smije ugasiti. Mada mi se cini da ovo neko i svjesno radi,da bi doslo do toga. Uredu i nek dodje. Ali vise nikad ni jedan ublehas ne moze voditi klub,tribina takodjer ne moze uredjivati klub,kao sto su to radili u zadnje vrijeme.
Ubuduce uvesti u statut kluba,krivicnu odgovornost svakog ko klub i pokusa ostetiti na bilo koji nacin.
U klub dovesti ljude sa vizijom. Kao sto je bio Senad Misimovic.
Mi smo takav narod da demokratiju podrazumijevamo za slobodu hapanja za sve.
Mogao bi covjek jos svega i svacega napisati,ali nije ni bitno u sustini sve se zna. Kad vec nece niko da pomogne. Ok smijeniti sva ova **** nesposobna,prodati pomocni,dovest kvalitetne ljude i idemo dalje i pametnije.
Samo jednu stvar znam ni pod razno klub nensmije doci u situaciju gasenja i stecaja.
Radilo se kako se radilo,napravljeno je sta je napravljeno. Svim sudionicima i akterima ovog stanja,dozivotno zabraniti rad u klubu. Boli me **** za komad zemlje. Prodajte pomocni i izmirite dugove. Zeljo je bio bez imovine decenijama pa moze i sad bez komada zemlje,ali klub se ne smije ugasiti. Mada mi se cini da ovo neko i svjesno radi,da bi doslo do toga. Uredu i nek dodje. Ali vise nikad ni jedan ublehas ne moze voditi klub,tribina takodjer ne moze uredjivati klub,kao sto su to radili u zadnje vrijeme.
Ubuduce uvesti u statut kluba,krivicnu odgovornost svakog ko klub i pokusa ostetiti na bilo koji nacin.
Mogao bi covjek jos svega i svacega napisati,ali nije ni bitno u sustini sve se zna. Kad vec nece niko da pomogne. Ok smijeniti sva ova **** nesposobna,prodati pomocni,dovest kvalitetne ljude i idemo dalje i pametnije.
Prodaja pomoćnog ne može namiriti sva naša dugovanja. U klub će ući sposobni ljudi u onom trenutku kada se klub proda nekome. Koja će budala više ulaziti u klub, čistiti nečije fekalije da bi ga neko otjerao kada mu se nadigne neka stvar. Kada neko privatizuje klub, u njega uloži novac od kojeg će očekivati neki povrat, taj će gledati da na sve pozicije postavi ljude od znanja i vizije kojima će dati dobru platu.BarbareZeljin je napisao/la: ↑09 nov 2021, 14:41Svasta se pise i svasta se moze procitati. Ali je jedna stvar vrlo ocita Zeljo je postao mjesto velikih zakulisnih radnji.
Mi ćemo sada izbjeći stečaj jer imamo dovoljno imovine da namiri sva potraživanja. Ali idući put toga više neće biti.
Pa koliko ljudi ovdje misle,da pomocni vrijedi milijardu pa da moze biti ?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma moze nas iscupati to je sigurno, sav ovaj dug koji je ogroman ali kad bi imali kesh onda bi nam te kamate otpisali i puno manji bi nam dug bio .
Nego nama trebaju najsposobniji od nas da se vidi koja je varijjanta najbolja dugorocno za nas klub .
Pa objasni mi sta dobijes,evo nek bude to kako ti kazes,opet ti ostaje Nurko da glumi nekog direktora,Nazit i Zujo ,Amar ko trener i onda za par godina opet ovo isto...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- grbavicka1921
- Kontakt:
Ko što napisa pitar malo prije, čovjek koji dodje mora imati dio kolaca kluba za onoliko svoga novca koliko je dao.
Prije tih radnji treba zaštiti sve od imena boje grba terena prostorija, da taj ne bi radio kao postratni profiteri koji su kupovali npr."Zoru" za 1 KM pa mašine demontirane i prodate, pa danas jedemo Pionir čokolade preko Zorinih mašina.
Drugog izlaza nema.
Statut je omogucio upliv kapitala, ali on mora biti osiguran.
Kraj priče! Vadione nema i dosta suplje!
Prije tih radnji treba zaštiti sve od imena boje grba terena prostorija, da taj ne bi radio kao postratni profiteri koji su kupovali npr."Zoru" za 1 KM pa mašine demontirane i prodate, pa danas jedemo Pionir čokolade preko Zorinih mašina.
Drugog izlaza nema.
Statut je omogucio upliv kapitala, ali on mora biti osiguran.
Kraj priče! Vadione nema i dosta suplje!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Zato kazem ja sam za prodaju ali samo da dodju najsposobniji a ne ovi lesinari i da se vidi koja je varijanta najbolja .Strah me da ne dodjemo pred svrsen cin i onda samo prodaj pa koliko goddelinjo je napisao/la: ↑09 nov 2021, 15:21Pa objasni mi sta dobijes,evo nek bude to kako ti kazes,opet ti ostaje Nurko da glumi nekog direktora,Nazit i Zujo ,Amar ko trener i onda za par godina opet ovo isto...

Pomoćni teren nas sigurno izvući, ali ovo hadalji iz uprave nisu sposobni ni veš mašinu da kupe, a kamoli da nešto prodaju
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
- lijevapolutka
- Kontakt:
kad prodamo nekretnine vise neces nikom biti zanimljiv. glupo je reci al nama imovina predstavlja veliki teret za sve
moSa ljoŽe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.