Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TheChief
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la TheChief » 09 nov 2021, 16:02

Bez naseg saveza on se moze slikati sa idejom da igra za susjede. Jedino ako ce igrati kao naturalizovani moze odmah i bez da se KSBIH ista pita.

Tako da nije samo do Karla.

Ali naravno ova njegova zelja da igra za susjede je sasvim normalna i opravdana.

Nema 5 sportista ukupno kada bi ukljucio i fudbal i kosarku i rukomet koji su igrali ili igraju za nas a da su imali mjesta kod susjeda/komsija.

Oni koji su igrali bili su njihovi otpaci.

Veci je problem to sto se svako malo pojavi neko poput Djedovica ili Bibera. Oni iz klasicnog interesa odustaju od igranja za BiH dok Srbi i Hrvati odluce zbog srca.

A Srbi i Hrvati koji igraju za nas igraju zbog licnog interesa. Jer je bolje igrati i za BiH nego ni za koga.

Veoma jednostavno.

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 09 nov 2021, 16:05

TheChief je napisao/la:
09 nov 2021, 16:02
Bez naseg saveza on se moze slikati sa idejom da igra za susjede. Jedino ako ce igrati kao naturalizovani moze odmah i bez da se KSBIH ista pita.

Tako da nije samo do Karla.

Ali naravno ova njegova zelja da igra za susjede je sasvim normalna i opravdana.

Nema 5 sportista ukupno kada bi ukljucio i fudbal i kosarku i rukomet koji su igrali ili igraju za nas a da su imali mjesta kod susjeda/komsija.

Oni koji su igrali bili su njihovi otpaci.

Veci je problem to sto se svako malo pojavi neko poput Djedovica ili Bibera. Oni iz klasicnog interesa odustaju od igranja za BiH dok Srbi i Hrvati odluce zbog srca.

A Srbi i Hrvati koji igraju za nas igraju zbog licnog interesa. Jer je bolje igrati i za BiH nego ni za koga.

Veoma jednostavno.
Ne moze ni kao naturalizovani bez ispisnice. A sa ispisnicom moze samo kao naturalizovani ako nije imao HR pasoš prije 16.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 nov 2021, 16:10

On za njih moze igrati samo kao naturalizovani.
Ako uspije zaigrati kao nenaturalizovani, treba jevat mater svima u savezu kako onda Amar ne moze zaigrati za nas.

A po ovom sto je, da je ne znam ti kakav Hrvat, trebao bi igrati za BiH ili nece vjv igrati ni za jednu.

Sumnjam da bi Hrvati koristili njega kao naturalizovanog.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 nov 2021, 16:12

forgempp je napisao/la:
09 nov 2021, 16:10
Ako uspije zaigrati kao nenaturalizovani, treba jevat mater svima u savezu kako onda Amar ne moze zaigrati za nas.

A po ovom sto je, da je ne znam ti kakav Hrvat, trebao bi igrati za BiH ili nece vjv igrati ni za jednu.

Nisu ljudi iz KS HR nesposobni i neznalice kao nasi.

Naci ce se vec neka rupa u zakonu.

Ili ce "legalno" izlevatiti nase.

yusufoh
Kontakt:

Post Postao/la yusufoh » 09 nov 2021, 16:14

forgempp je napisao/la:
09 nov 2021, 16:10

Mislim da je poenta i ovih komentara njegovog oca bas ta da bi igrao za Hrvatsku da moze, ali nema nista protiv da igra za BiH s obzirom da za Hrvatsku ne moze.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 nov 2021, 16:17

Pa dat ce im nasi ispisnicu, a da to niko od poltronskih medija nece ni spomenuti. Sapatom su se takve stvari rjesavale i ranije, a mi cemo zauzvrat dobiti novog Rikica.

Sjeca li se neko je li Robert zaigrao za nas? Ja se nesto ne mogu sjetiti da jeste, osim ako nije u Mejdanu u onom debaklu od Francuza. Znam da nam Karacica nisu dali, iako nam nikad nije ni trebao.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 09 nov 2021, 16:18

Portali ne bi trebali stavljati naslove da Matković ne želi da igra za BiH, bez da ne stave da je to prema tvrdnjama Jutarnjeg. Možda je to i istina, ali šta ako nije, može mu neka budala poslati poruku u kojoj će ga izvrijeđati. Ako on i voli Hrvatsku više nego BiH, ne bi bio prvi koji bi igrao za BiH i bio čak i najborbeniji igrač, a više voli Hrvatsku ili Srbiju. Ninoslav Milenković, Ivan Karačić, Ognjen Vranješ(on je posebna kategorija)...

Ja da sam on, izabrao bih BiH. Bosnić sigurno ima bolji plan za njeg od Mršića. Bosnić se nije nikad posvađao sa svojim igračem, zna kako sa mladim igračima, a Mršić je težak čovjek, već dvojica igrača, Ivan Buva i Tomislav Zubčić, neće da igraju za Hrvatsku dok je on selektor. Bogdanoviću i Hezonji centar služi samo da im napravi blok pa da šutnu, ovi naši hoće dodati :oops: Bolje bi se i uklopio sa našima mladićima nego u toksičnu atmosferu sa Ukićem, Hezonjom i Šarićem.
Zadnja izmjena: Drape, dana/u 09 nov 2021, 16:21, ukupno mijenjano 2 puta.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 09 nov 2021, 16:19

Ma ja, moze samo ispast glup kao Jozo Simunovic, nesto slicno bi bilo. Odbit nas i onda ne moci igrati za Hrv.

Ali svejedno, profesionalci su oni, borit ce se i za dres BiH kao i za Hrv, sve za pare i karijeru.
Nebitno kojoj naciji pripada.
Znate onu pricu kad su se igraci bunili gdje su premije pa je Djedovic dao od sebe da usuti masu.
Nema vise igranja srcem.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Jusko00
Kontakt:

Post Postao/la Jusko00 » 09 nov 2021, 16:20

Za ove koji pisu ako ne zeli igrati za nas srcem treba mu dati ispisnicu.Zamislite ovaku situaciju,za nase juniore igra sest hrvata i kad dođu na nasiorski nivo i svi pocnu igrati odlicno ili vrhunski i svi izraze zelju da igraju za hrvatsku jel to automatski znaci da sve sestorici treba dati ispisnici?Koja je svrha da hrvati uopste igraju za nas ako ce kad postanu odlicni kosarkasi htjeti igrati za susjede?Treba li ih uopste pozivati u mlađe selekcije?

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 09 nov 2021, 16:27

Je li taj mali stvarno toliko dobar da mu ovoliko paznje posvecujete?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 nov 2021, 16:28

Matkovic dobiva dozvolu da igra za Hrvatsku.

Za 2 dana naslov:
Teletovic dobio dozvole za mHE.

:kafa:

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 09 nov 2021, 16:30

Justin je napisao/la:
09 nov 2021, 16:27
Dobar je.

A i princip je u pitanju. :kafa:

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 09 nov 2021, 16:35

TheChief je napisao/la:
09 nov 2021, 16:30
Justin je napisao/la:
Dobar je.

Ja ne znam jednog kvalitetnog hrvata da je igrao za nas u bilo kojem sportu. Ako je dobar zna se koga ce izabrati.

Mada nisam siguran koliko je dobar kad vidim ovo.
Matković was a member of the Bosnia and Herzegovina under-18 team at the 2018 FIBA U18 European Championship in Latvia. Over seven tournament games, he averaged 8.6 points, 6.3 rebounds and 2.1 assists per game
Jedino da je mnogo napredovao.
dr. Alem Peterson

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 09 nov 2021, 16:57

Justin je napisao/la:
09 nov 2021, 16:35
TheChief je napisao/la:
Justin je napisao/la:
Dobar je.

Ja ne znam jednog kvalitetnog hrvata da je igrao za nas u bilo kojem sportu. Ako je dobar zna se koga ce izabrati.

Matković was a member of the Bosnia and Herzegovina under-18 team at the 2018 FIBA U18 European Championship in Latvia. Over seven tournament games, he averaged 8.6 points, 6.3 rebounds and 2.1 assists per game
pogledaj nekad neku tekmu, pa ce ti biti sve jasno...

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 09 nov 2021, 17:01

ramke0203 je napisao/la:
09 nov 2021, 16:57
Justin je napisao/la:
TheChief je napisao/la:

Dobar je.

Ne gledam ove nize nivoe takmicenja.
dr. Alem Peterson

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 09 nov 2021, 17:13

Justin je napisao/la:
09 nov 2021, 17:01
ramke0203 je napisao/la:
09 nov 2021, 16:57
Justin je napisao/la:

Ne gledam ove nize nivoe takmicenja.
Sta ti gledas, NBA?

Divos
Kontakt:

Post Postao/la Divos » 09 nov 2021, 17:55

% се " "? "", он " & & $. " је за ? & ?, а & је " рођен у " (" $ по основу рођења), $ " $ " за & (за & & " ", " & је " " % " % $, " $ јесте, $ " се & ? ") јесте $ & " $ ?, " $ се не " ? на ". $ је $ & ", наравно & " " " " "&" $ је ? $ &.

$ ствар & је важна, " за ? ? у " не & $ & " $ ? спортва, " ту " за ? ? не $ " " " "/ " на "". ? ' " & $ " & (" ? ? &) ? & је $ $ " &, а " то је ", све су ?, & ? је на $ &, & ' & се " ". " ту " " за " ? ' " " % него ", уз то се у " $ $ & " " " " са " " у " - " "$" & " " " $ ? у ? ?.
" ту опет " $ ? $ ? " $ & & ' ? &, " " & % (а " % у " су / " $ ' са " у " ") " $ " $ " " е " у ? " са $ " & " " "? ' "" " " $ & $ $ " је " "& - " прва ?, ту ', & " је " $ ?, не " '"

- ствар је " ' " & то $ " " & ? & & %. $ " $ $, " " " на $ " ?, " су на " центра ? ". Но $ сезону " по, " је опасан $, " " ту $ " & " " " - & " "$" $ " " "прозора" ? у $ ", " ту " " ? " $ ? ", & $ не $ у & а & " & $, ' " ".
" " ту ", ту је " % " " " тај ", $ " је ? % не ' у ' & " у " ", $ " $ 20-25 ", & не на ' на ЕП ($ су ?,", ? " " са ' & ?), " ту " " са ' " " % " $ ' ".

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 09 nov 2021, 19:22

Ipak je istina za malog ustasicu. Nista produzi dalje i sve najgore u karijeri, nadam se nekom lomu noge ili eventualno ACLu ili ahilovoj.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 09 nov 2021, 19:22

Karlo Matković želi da igra za hrvatsku reprezentaciju i on neće biti na okupljanju“, istakao je šef stručnog štaba Zmajeva te dodao

Zvanicno!

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 09 nov 2021, 19:29

Meni licno ne smeta da igra za drugu reprezentaciju, ali mi itekako smeta da sad ovog trenutka stotine slicnih njemu zauzima mjesto puno kvalitetnijim momcima koji ne mogu da dodju na red od "ugrozenih" sa obadvije strane nase drzave. Strasno su unazadili nas sport zbog toga, zato bih OBAVEZNO trazio nacine da se to regulise. Hoces za Hrvatsku i Srbiju da igras? Nema problema, spakuj kofere vec sa 10 godina starosti i razguli pa igraj za njih. Karlu nikad ne bih dao ispisnicu da to svima bude lekcija kako ce se stvari odvijati u buducnosti.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.