Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Neutral
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Neutral » 05 nov 2021, 23:05

Koja je razlika između "boce" i Xanaxa ili nekog drugog antibiotika koji ima na desetine nuspojava koji su naglašeni u sadržaju kutije? Ja sam dobio jednom tablete gdje je pisalo 1 od 10 osoba ima...to je 10%, nisam ih nikad konzumirao, nisu to neke male nuspojave bio. Pio sam dosta antibiotika, preko mjesec dana zbog kroničnog oboljenja, jedva sam hodao zbog nuspojava, rekao mi je doktor da ću ih imati.

Evo primio sam prije dva mjeseca drugu dozu, nikakvih nuspojava, živ sam, isti slučaj sa dosta raje koju znam, članova familije koji su se vakcinisali, počevši od Sinopharma ja, oca Astrazeneca, najboljeg druga Pfizer (i žena mu), nikakvih nuspojava. Ovi što su se vakcinisali Pfizerom su prebolili ranije koronu, iako je kolega "kritična" grupa, ima kronična oboljenje, te višak kg, imao dan temperaturu, samo slabost, ali je bio pozitivan.

Evo tablete izašle, jesu li i one opasne za život građana? Vakcinišeš bebu 6-8x do 2 godine života, ljudi ubijaju svoju sopstvenu djecu? Nije klinički ispitana vakcina? Ne vidim da je milijardu ljudi umrlo.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 06 nov 2021, 10:19

Neutral je napisao/la:
05 nov 2021, 23:05
Koja je razlika između "boce" i Xanaxa ili nekog drugog antibiotika koji ima na desetine nuspojava koji su naglašeni u sadržaju kutije? Ja sam dobio jednom tablete gdje je pisalo 1 od 10 osoba ima...to je 10%, nisam ih nikad konzumirao, nisu to neke male nuspojave bio. Pio sam dosta antibiotika, preko mjesec dana zbog kroničnog oboljenja, jedva sam hodao zbog nuspojava, rekao mi je doktor da ću ih imati.

Evo primio sam prije dva mjeseca drugu dozu, nikakvih nuspojava, živ sam, isti slučaj sa dosta raje koju znam, članova familije koji su se vakcinisali, počevši od Sinopharma ja, oca Astrazeneca, najboljeg druga Pfizer (i žena mu), nikakvih nuspojava. Ovi što su se vakcinisali Pfizerom su prebolili ranije koronu, iako je kolega "kritična" grupa, ima kronična oboljenje, te višak kg, imao dan temperaturu, samo slabost, ali je bio pozitivan.

Evo tablete izašle, jesu li i one opasne za život građana? Vakcinišeš bebu 6-8x do 2 godine života, ljudi ubijaju svoju sopstvenu djecu? Nije klinički ispitana vakcina? Ne vidim da je milijardu ljudi umrlo.

Radio sam u fabriki dze se proizvode ljekovi, nemoj tako samo biljke nidze tu nema otrova... Jedan lekadol /paracetamol ti je skoro da najblaza verzija otrova postoji a da o drugim stvarima da ne pricam, ljudi su tokom zivota konzumiral i jos konzumiraju puno gore stvari od ove vakcine, ali vakcina je ona sto ubija...

Niko nikad da pogleda koliko ljudi godisnje umre zbog ljekova...

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 06 nov 2021, 11:04

feniksptica je napisao/la:
05 nov 2021, 18:04
Danas pozvan da volontiram u DZ. Tim porodicne medicine. 3 uputnice za plucno. Slikanje i detaljnije pretrage. 2 od 3 vakcinisana.

Admin ako ne vjeruje nek dodje i vidi. Dokumentacija postoji.
Ti na uzorku od tri osobe koje su poslane na dalje pretrage izvlačiš neke zaključke koje bi kao admin trebao pogledati??

Nevjerovatno, majkemi.
Dobro mi išta uspjevamo ako nam omladina ovako razmišlja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2021, 11:22

SHIBORG
prije 9 minuta
Preminule 4 osobe, a ne kažete jel radi kurwatona virusa ili radi cijepljenja protiv istog?

MAFB
prije 16 minuta
Zbog poboljšanja stanja prouzrokovanog poplavama, a u nedostatku loših vijesti za senzacionalističke naslove, novinarska gamad se vraća provjerenom receptu ispiranja mozga - COVID-19!

CrknitePlacenici
prije 10 minuta
ne treba nikako raditi testove. **** cijeloj WHO

ASSANGEEEEEEEEEEE
prije 1 sat
kad za 10 godina izadju “zvizdaci” tipa Snowden i krenu pokazivati tajne dokumente i krene hajka na njih

Itd

Prosjecni balkanci :rol:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 nov 2021, 19:43

People ‘unvaccinated by choice’ in Singapore no longer can receive free covid-19 treatment

https://www.washingtonpost.com/world/20 ... -covid-19/

Pocelo je i ukidanje zdravstvene zastite za najpametnije stanovnike ovih malo zescih drzava

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 09 nov 2021, 21:04

admin je napisao/la:
09 nov 2021, 19:43
People ‘unvaccinated by choice’ in Singapore no longer can receive free covid-19 treatment

https://www.washingtonpost.com/world/20 ... -covid-19/

Pocelo je i ukidanje zdravstvene zastite za najpametnije stanovnike ovih malo zescih drzava
Ne mogu dat njegu 10% stanovnistva ccc.

Nisu valjda bolnice pune s covid pacijentima

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 09 nov 2021, 21:37

admin je napisao/la:
05 nov 2021, 13:48
Gdje si našao taj podatak?

Ja sam našao ovo na indexu:
HRVATSKA se suočava s ogromnim porastom broja novozaraženih, danas ih je bilo 4571 na 13.083 testirana, dok je 26 osoba preminulo. U Zagrebu je svaka druga testirana osoba pozitivna na covid, a prema riječima zamjenice ravnatelja HZJZ-a Ivane Pavić Šimetin, za dva tjedna će preminuti od 45 do 46 ljudi od današnjeg broja zaraženih.

Prema posljednjim podacima HZJZ-a vidljivo je da sve osobe ispod 50 godina koje su umrle od covida od 25. rujna do 24. listopada - nisu bile cijepljene.

U KB-u Dubrava hospitalizirani cijepljeni u prosjeku 10 godina stariji od necijepljenih

U KB-u Dubrava, jedinoj covid-bolnici u zemlji, napravili su analizu koja je pokazala da je dob hospitaliziranih osoba koje su cijepljene u prosjeku 10 godina veća od onih koji nisu cijepljeni.

Dr. Bruno Baršić, voditelj Kriznog stožera KB-a Dubrava, ističe kako se vidi pozitivan efekt cjepiva.

"Imamo vrlo konkretne podatke u našoj klinici. 19 posto naših bolesnika je cijepljeno najmanje jednom dozom. Kada smo ih usporedili s necijepljenima, njihova dob je u prosjeku 10 godina starija od necijepljenih. Znači, obolijevaju starije osobe, čiji je imunosni odgovor slabiji", rekao nam je dr. Baršić.

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za Index je istaknula kako imaju fenomen da u dobi od 55 godina na niže sve osobe koje su preminule od covida nisu bile cijepljene.

"Umrlo nam je najmanje 25 osoba ispod 40 godina. Nijedna nije cijepljena. Ovi koji su cijepljeni i preminu, a mislim na dob od 55 do 70 godina, uz covid imaju neku bolest, ili su u terminalnoj fazi raka, imaju cirozu jetre, i svaka od tih osoba je zbog svog zdravstvenog stanja na kraju životnog puta. To su osobe koje radi svoje bolesti imaju oslabljen imunološki sustav", kazala nam je Pavić Šimetin.

Za cijepljene osobe u dobi 70 plus godina, koje su preminule, navodi kako je riječ o onima koji imaju neku vrstu komorbiditeta, a koji su karakteristični za tu dob, bilo da je riječ o debljini, dijabetesu ili visokom tlaku.

"Tragično je promatrati kad mlađe osobe umiru samo zato jer nisu cijepljene"

Posebno naglašava kako se izuzetno rijetko događa da preminu cijepljene osobe između 50 i 55 godina, dok im, kao što je već navela, ispod 50 godina nije preminula nijedna cijepljena osoba.

"Zaista je tragično promatrati kad nam preminu osobe koje su mlađe od 50 i nemaju nikakav komorbiditet, neki imaju možda visok tlak ili predstadije dijabetesa, neki su pretili. No sve u svemu imamo zdrave ljude, koji da su se cijepili, sigurno ne bi preminuli. Da su primili samo jednu dozu, ne bi preminuli. U mjesec dana nam je preminulo 18 osoba ispod 50 godina. Neki od njih nisu imali nikakav komorbiditet. Nekoliko njih su bile potpuno zdrave osobe", kazala je za Index zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

Navodi kako smrtnost od ukupnog broja novozaraženih iznosi najmanje jedan posto te da svaki stoti zaraženi umre od posljedica zaraze covidom
Tu jeste svaki treći umrli među populacijom 80+ vakcinisan. Među populacijom 80+. S druge strane, piše da niko ko je mlađi od 50 nije umro a da je vakcinisan. Jasno stoji da su ljudi koji su 55-70 a umrli vakcinisani imali već neku terminalnu bolest i bili jako oslabljeni. Sasvim jasno je da u kontekstu vakcinacije zdravih, relativno mladih ljudi izjava "svaki treći umrli je vakcinisan", apsolutno nema smisla.

Tekst i dijagram su od prošle sedmice, možda se šta promijenilo?

slika
Primjeti se kako sad kad umru vakcinisani 80+ ili imalo stariji ističete da su starija populacija, a godinu i više kad su stariji umirali od korone sa ostalim poteškoćama sa zdravljem i kad se govorilo da ne mora značiti da je korona vi ste tvrdili da je korona i da je svaki zivot bitan nebitno sto je vecina bila 80+. Hehe :bow:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 09 nov 2021, 22:00

Nisam primjetio gdje je neko napisao da nije bitan?

Razgovor se vodi o potpuno drugoj temi, tj. Da li se osoba mladja od 60 treba vakcinisati i da li time pomaze i drugima. A odgovor je da, jer ce tako ocigledno zastiti sebe, a pomoci i ovim dobro starim i bolesnim jer ce doktori imati vise vremena da se bave njima.

Kad na forumu bude populacija 80+ Vjerovatno cemo pricati o izolacijama, neizlazenju bez prijeke potrebe isl

A vidis, na ovom dijagramu zaista jeste vecina vakcinisanih umrlih iznad 80, tacnije 54 naspram 53 mladjih od 80. Kod nevakcinisanih to je 205 mladjih od 80 naspram 140 starijih, ako sam dobro prebrojao

Klare

Post Postao/la Klare » 10 nov 2021, 18:38

može li se covid putovnica dobiti na osnovu antigentskog testa?

senadrosoner
Kontakt:

Post Postao/la senadrosoner » 10 nov 2021, 19:23

Je li imao neko nus pojava od Moderne ja jutros primio za sad nista
Ac.Milan 2001-2024!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2021, 22:57

Haos u Sachsenu, rekordne broje, 17 škola i dječiji vrtići zatvoreni zbog korone, traži se obavezna vakcina od 16 godine.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 11 nov 2021, 07:00

Haos i u Austriji. Ukupno vakcinisano 85% stanovništa. Do kraja mjeseca ide lockdown, prema najavama nadležnih. Najveće brojke zaraženih i onih na intezivnoj od početka pandemije.

Prije par dana nevakcinisani su isključeni iz javnog života, idući korak je potpuni lockdown za nevakcinisane a nakon toga, kako su već najavili ide lockdown za sve.

Ja stvarno ne znam koji je izlaz iz svega ovoga, jer pravila ko će se zarazit i ko će završit na intezivnoj, izgleda da nema. Mislim da će se ista priča ponavljati i kada postotak vakcinisanih bude 100%, nažalost.

Fanatico89
Kontakt:

Post Postao/la Fanatico89 » 11 nov 2021, 07:07

BenjooJutub je napisao/la:
11 nov 2021, 07:00
Haos i u Austriji. Ukupno vakcinisano 85% stanovništa. Do kraja mjeseca ide lockdown, prema najavama nadležnih. Najveće brojke zaraženih i onih na intezivnoj od početka pandemije.

Prije par dana nevakcinisani su isključeni iz javnog života, idući korak je potpuni lockdown za nevakcinisane a nakon toga, kako su već najavili ide lockdown za sve.

Ja stvarno ne znam koji je izlaz iz svega ovoga, jer pravila ko će se zarazit i ko će završit na intezivnoj, izgleda da nema. Mislim da će se ista priča ponavljati i kada postotak vakcinisanih bude 100%, nažalost.
Kakve 85%??? Bilo bi lijepo je da je tako! 65% je zasad primilo oba dvije vakcine!

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 11 nov 2021, 07:19

Fanatico89 je napisao/la:
11 nov 2021, 07:07
BenjooJutub je napisao/la:
11 nov 2021, 07:00

Kakve 85%??? Bilo bi lijepo je da je tako! 65% je zasad primilo oba dvije vakcine!
Slučajno sam napisao 85% .. Lapsus.. Uglavnom, ide lockdown kako god.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 nov 2021, 21:32

Njemacka 50,000 zarazenih malo vise od 200 mrtvih.

Ono sto mozemo reci da vakcine kontrolisu smrtnost ali virus ne. Dakle, vakcina ipak nece rijesiti pandemiju, a danas su pustene dvije vrste tableta za lijecenje zarazenih sto mi budi veliki optimizam.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 12 nov 2021, 17:12

Bolnice se polako pune razlika u godinama prosjek 35 izmedju ne vakcinisanih i vakcinisanih e sad koga lijecit...ja da sam doktor posvetio bi se vakcinisam starcima a ovi mladji nevakcinisani svako ne mogu umrijeti jer ovaj virus ne ubija

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 12 nov 2021, 17:24

samoposteno je napisao/la:
12 nov 2021, 17:12
Bolnice se polako pune razlika u godinama prosjek 35 izmedju ne vakcinisanih i vakcinisanih e sad koga lijecit...ja da sam doktor posvetio bi se vakcinisam starcima a ovi mladji nevakcinisani svako ne mogu umrijeti jer ovaj virus ne ubija
Bas me zanima prica onih sto su odbili vakcinaciju, jer ne vjeruju u koronu niti vjeruju doktorima, kada dodje do toga da im je potrebno lijecenje. Da li okrenu tada pricu? :think:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 12 nov 2021, 17:34

Justin je napisao/la:
12 nov 2021, 17:24
samoposteno je napisao/la:
12 nov 2021, 17:12
Bas me zanima prica onih sto su odbili vakcinaciju, jer ne vjeruju u koronu niti vjeruju doktorima, kada dodje do toga da im je potrebno lijecenje. Da li okrenu tada pricu? :think:
Kao u svemu drug dok ga ne opece ili nekog bliznjeg u familiji pravi se pametan a ne samo da okrene pricu vec se pravi lud da nikad nije ni mislio drugacija...ja sam bar desetak slucaja takvih sreto

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 nov 2021, 18:34

Mostar i HNK ide opet prema gore. 70tak pacijenata u bolnici. Dobro je stanje na terenu jer mjesecima ne postoje mjere u stvarnosti. Ili virus nije toliko zarazan ili smo imali srece sto se sjedi vani. Bit ce zanimljivo ovo pratiti sljedeca dva mjeseca. Preko 20% je vec prebolilo virus u Mostaru, vjerujem da je stvarni broj negdje izmedju 30-35%, ako dodamo asimptomatske slucajeve i ljude koji nisu registrovani preko privatnih klinika na kojima su testirane.

Idealno bi bilo odraditi masovni pcr u Mostaru ili jos bolje masovni test na antijela sto bi dalo realan pregled stanja ali zivimo u Bosni, tako da od profesionalizma nema nista.

Hajmo mi o porezima i nametima jer nema ljudi.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.