Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Fakat u omladinske selekcije treba samo Bosnjake pozivati. Ovo vise nema smisla.
Jasta su, bagerom ih deportovali do Turske uz svo opiranje s njihove strane
Ili 3 shkart igraca za Matka ili nista ... nek Mirza potpomogne HKS tako sto ce im sve polovnjake skinut s grbace ...
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock
Vrle komsije nama nisu htjele dati ispisnice za Rikica i Karacica, koji su nikakvi igraci i koji nam nikad nisu ni trebali, a nasi mekusci ce njima dati ispisnicu za Matkovica. Ja samo volim sto se ovo konacno zavrsilo, da vise uopste ne dozivljavam tog lika.
Ovdje me Bosnic donekle razocarao jer se ispostavilo da i nije bas toliko azuran oko ovih poziva. S Matkovicem se davno trebalo razgovarati i tad razjasniti sve ove stvari. Dalje, na kostur od ovih 7-8 istih kosarkasa, on konstantno poziva jos 7-8 za koje se zna da ne mogu nista pomoci. Ok, nemas ti sad neku siroku bazu, ali vidio si da od Zubca, Delalica i Sejfica nema nista, pa daj onda tog Durmu, Vuckovica i Topolovica. Ne kazem da ovi 100% donose nesto, ali treba i ove druge isprobati. Isto vazi i za Knezevica, koji je sad mogao uskociti umjesto Campare ili Talica. Mada, kad malo bolje razmislim, daj nam 12 Bosnjaka (citaj Vrabaca :mrgreen) da ginu na terenu, prije nego ovih koji ne podnose drzavu u kojoj su rodjeni.
Mojih 12 za ovaj prozor:
Roberson, Gegic, Campara
Musa, Atic
Lazic, Vrabac
Sulejmanovic, Penava, Delalic
Halilovic, Kamenjas
Ovdje me Bosnic donekle razocarao jer se ispostavilo da i nije bas toliko azuran oko ovih poziva. S Matkovicem se davno trebalo razgovarati i tad razjasniti sve ove stvari. Dalje, na kostur od ovih 7-8 istih kosarkasa, on konstantno poziva jos 7-8 za koje se zna da ne mogu nista pomoci. Ok, nemas ti sad neku siroku bazu, ali vidio si da od Zubca, Delalica i Sejfica nema nista, pa daj onda tog Durmu, Vuckovica i Topolovica. Ne kazem da ovi 100% donose nesto, ali treba i ove druge isprobati. Isto vazi i za Knezevica, koji je sad mogao uskociti umjesto Campare ili Talica. Mada, kad malo bolje razmislim, daj nam 12 Bosnjaka (citaj Vrabaca :mrgreen) da ginu na terenu, prije nego ovih koji ne podnose drzavu u kojoj su rodjeni.
Mojih 12 za ovaj prozor:
Roberson, Gegic, Campara
Musa, Atic
Lazic, Vrabac
Sulejmanovic, Penava, Delalic
Halilovic, Kamenjas
Nisu naši mekušci, naši čine 1/3, tako da ne ide to baš tako lako.
Vjerovatno se vecina sjeca dok je selektor bio Mulaomerovic i tad se desila ona frka pa je Teletovic zamjerio Mulaomerovicu sto je igrao za hrvatsku a ne za nasu repku.Ako se Teletovic drzi tog stava i nek sad zamjeri Matkovicu sto zeli igrati za hrvatsku i nek mu iz principa ne da ispusnicu,
Sto se tice Matkovica, mene interesuje da li je neko procitao FIBIN pravilnik, i neka me demantuje slobodno. Clan 3.22 kaze da ako je igrac nastupio za jednu selekciju posle 17tog rodjendana (a on je u augustu 2018 godine na U18 prvenstvu napunio 17) moze preci u selekciju zemlje porijekla samo na osnovu odluke generalnog sekretara Fibe, ako on ocijeni da njegov prelazak doprinosi razvoju kosarke u toj zemlji. (caka na koju su turci uzeli Preldzica). Znaci pristanak naseg saveza ne igra ulogu. Pristanak saveza je potreban kad igrac nastupi prije 17 godine. Sad da li je Hrvatski savez sposoban kao Turski da to odradi ne znam.
Da dodam. Vjerujem da ce se nacekati da nastupi za Hrvatsku, ali u svakom slucaju, ja cu uvijek radije gledati Sulejmanovica koji je cekao do 21 godine, dolazio na okupljanja mladih selekcija i sjedio na klupi, da bi napokon nastupio za nas, nego nekog koji kalkulira i nasa selekcija mu je nuzno zlo. Iz istog razloga nikad nisam bio Mulaomerovica kao selektora, zbog poruke koja se tim izborom poslala, da je ok odbaciti nasu selekciju kao igrac a kasnije biti nagradjen selektorskom pozicijom.inter1 je napisao/la: ↑10 nov 2021, 03:48Sto se tice Matkovica, mene interesuje da li je neko procitao FIBIN pravilnik, i neka me demantuje slobodno. Clan 3.22 kaze da ako je igrac nastupio za jednu selekciju posle 17tog rodjendana (a on je u augustu 2018 godine na U18 prvenstvu napunio 17) moze preci u selekciju zemlje porijekla samo na osnovu odluke generalnog sekretara Fibe, ako on ocijeni da njegov prelazak doprinosi razvoju kosarke u toj zemlji. (caka na koju su turci uzeli Preldzica). Znaci pristanak naseg saveza ne igra ulogu. Pristanak saveza je potreban kad igrac nastupi prije 17 godine. Sad da li je Hrvatski savez sposoban kao Turski da to odradi ne znam.
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Zanimljivo opažanje, ima li neko još stručniji da ovo rastumači.inter1 je napisao/la: ↑10 nov 2021, 03:48Sto se tice Matkovica, mene interesuje da li je neko procitao FIBIN pravilnik, i neka me demantuje slobodno. Clan 3.22 kaze da ako je igrac nastupio za jednu selekciju posle 17tog rodjendana (a on je u augustu 2018 godine na U18 prvenstvu napunio 17) moze preci u selekciju zemlje porijekla samo na osnovu odluke generalnog sekretara Fibe, ako on ocijeni da njegov prelazak doprinosi razvoju kosarke u toj zemlji. (caka na koju su turci uzeli Preldzica). Znaci pristanak naseg saveza ne igra ulogu. Pristanak saveza je potreban kad igrac nastupi prije 17 godine. Sad da li je Hrvatski savez sposoban kao Turski da to odradi ne znam.
- legenda reala
- Kontakt:
pa nisu morao je cekati do 21 godine, valjda bi igro za U18 da su pristali.
Normalno da su uzeli pare za Preldzica, jer lik ni po kojwm osnovu nije mogo igrati za Turke al nasi nisu dizali hampu, isto ce biti i sa Biberovicem koji je igrao za nasu kadetsku repku, a u Turskoj ce se voditi ko domaci igrac, zbog dobrih odnosa sa Miskom ce i Karlo biti domaci u Hr iako je lik igrao za nasu juniorsku repku
Amar ce za nas npr opet biti naturalizovan iako je.proso sve nase mlade selekcije, a smecari Mirza i Avdic ce reci kako su sve ucinili da ga vrate, a ustvari nisu ucinili nista
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
🔹
Mirko Maric.PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:18Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Covjek bez sluzbenog nastupa, pozvan u reprezentaciju Hnl-a, eto koliko vam je jaka argumentacija.Wanderson je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:44Mirko Maric.PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:18Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
🔹
Covjek kapiten u19 BiH, na prvi mig hrvatskog saveza otisao i ostavio kapitensku traku i pored toga mlađi ustasa Mateo Maric pozivan u omladinske reprezentacije BiH iako bi i on sutra uradio isto. Daj Boze da oba imaju karijeru kakvu imaju i da nikad ne napreduju ni centa.PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:51Covjek bez sluzbenog nastupa, pozvan u reprezentaciju Hnl-a, eto koliko vam je jaka argumentacija.
-
samoposmatram
- Kontakt:
Nikica Jelavic.PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:18Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
MRS!PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:18Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
Iznenadjuje me tvoje (ne)kontanje.legenda reala je napisao/la: ↑10 nov 2021, 06:29pa nisu morao je cekati do 21 godine, valjda bi igro za U18 da su pristali.
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Dobar budi, k nozibabino je napisao/la: ↑10 nov 2021, 08:18MRS!PatriceKwedi je napisao/la: ↑10 nov 2021, 07:18Sovinisto, ajde ti daj primjer nogometasa rodjenog u Zap. Hercegovini, da je imao ponudu Hr i BiH i da je izabrao Hr! Da te vidimo!
🔹
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.