jasmin10 je napisao/la: ↑10 nov 2021, 01:30
hurem je napisao/la: ↑10 nov 2021, 01:23
1. To ne radi niti jedna ozbiljna reprezentacija s igračima koji su upisali tek par utakmica na nekom ozbiljnijem nivou.
2. Omeragic je dobio priliku u skoro pa "nebitnim" utakmicama LN. Zapravo LN i jeste dobra prilika da se probaju novi igrači. Omeragic je bio standardni prvotimac Ciriha.
Nastojao sam ne oglasavati se ovim povodom ali evo nisam izdržao.
Smiješno je uopće povezivati Huskovica i Jasica s A-reprezentacijom u ovom trenutku i narednim utakmicama.
Razmišljati o njima u budućnosti i razgovarati, to DA.
Ovo prvo nije istina. Odmah mi na um pada Munir dok je igrao za Barcelonu.
Naumpao je i meni Krkic ali sam zauzeo općenit stav.
Za koga je igrao Munir? - za Barcelonu, i to super snažnu Barcelonu na super nivou a ne ovu raspalu. U kojoj utakmici je dobio priliku - za Španiju u prijateljskoj maltene za njih.
Mi pričamo o igračima koji su upisali tek par nastupa na nesto ozbiljnijem nivou (austrijska Bundesliga a ne svabska) a koji nisu garancija bilo čega (Jasic 540 min, Huskovic 406 min)...i da ih se pozove za najbitnije utakmice u kvalifikacijama.
Pa to je cisto sprdanje...
Pa jedan Grahovac je tamo bio igracina. I kao sto neko reče, ne pricamo o Salzburgu.
Ako bismo tako radili mi bismo morali svako malo kaparisati po 2,3 igraca sličnih profila i kroz godinu, dvije bi prodefilovalo kroz reprezentaciju 20 novih imena...to jednostavno ne ide tako i to je moja poenta!!!
Koga smo to propustili zadnjih godina dovesti pod našu zastavu a da je postojala realna mogućnost da ga se dovede i da sada igra na zavidnom nivou?! - Tankovic, Balic, Burnic...itd.
Za neka imena se toliko kukalo da sam mislio da ce nadmašiti u najmanju ruku Lulica.
Pratiti ih, DA.
Razgovarati, DA.
Ako nastave redovno igrati, pozvati ih za prijateljske.
Nećeš ih zvati za baraz u martu (baraz ako Bog da

) a ovamo ti ni Dedic još nije upisao minute...
Eh jedino ako ljudi pokažu neku vanserijsku klasu pa da im das priliku za tako superbitne utakmice.
Priča pojedinaca bi možda, ali možda donekle imala sada smisla da mi umjesto Finske igramo protiv San Marina recimo, Andore i sl.
Hvala Bogu uvijek ce se naći neki Ahmedhodzic, Hadzikadunic...a uvijek ćeš imati više Seferovica, Omeragica, Tankovica, Alijagica, najvjerovatnije Burnica i Gigovica (ali sačekajmo jos)... a da ne pišem o nebosnjacima. Kad te Bosnjo izda, sta onda očekivati od Joze, Gudelja, sutra ovoga iz St.Paulija i sl. Predugacka je lista za nabrajanje.