Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 10 nov 2021, 11:39

Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2021, 11:04
Iznenadjuje me tvoje (ne)kontanje. :mrgreen:
Objasni nam ti veliki kosarkaski strucnjaku :P

Ma Finci su opstruirali do zadnjeg dana Emira, nisu oni njega pustili nikad, nego su tad pravila bila ako ne zaigras za juniorsku repku mozes kad navrsis 21 igrati za drugu reprezentaciju, on da je dobio ispisnicu od njih on bi igrao za nas vec za U18 jer je bio s ekipom cijelo vrijeme al Finci nisu dali dozvolu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2021, 13:11

legenda reala je napisao/la:
10 nov 2021, 11:39
Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2021, 11:04
Iznenadjuje me tvoje (ne)kontanje. :mrgreen:
Objasni nam ti veliki kosarkaski strucnjaku :P

Ma Finci su opstruirali do zadnjeg dana Emira, nisu oni njega pustili nikad, nego su tad pravila bila ako ne zaigras za juniorsku repku mozes kad navrsis 21 igrati za drugu reprezentaciju, on da je dobio ispisnicu od njih on bi igrao za nas vec za U18 jer je bio s ekipom cijelo vrijeme al Finci nisu dali dozvolu
Pa sve ok i sve se slazem, ali je ovaj forumas Inter1 napisao da je potreban pristanak saveza kad igrac nastupi prije 17. godine, sto je slucaj s Emirom koji je igrao za kadete Finaca, a nije mu trebala dozvola njihovog saveza. Zato ga Federer sarkasticno pita jesu li to iz finskog saveza pristali da ga puste. To pravilo je vazilo tad, a mislim da vazi i danas.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 10 nov 2021, 15:15

BIHpatriota je napisao/la:
10 nov 2021, 04:08
inter1 je napisao/la:
10 nov 2021, 03:48
Sto se tice Matkovica, mene interesuje da li je neko procitao FIBIN pravilnik, i neka me demantuje slobodno. Clan 3.22 kaze da ako je igrac nastupio za jednu selekciju posle 17tog rodjendana (a on je u augustu 2018 godine na U18 prvenstvu napunio 17) moze preci u selekciju zemlje porijekla samo na osnovu odluke generalnog sekretara Fibe, ako on ocijeni da njegov prelazak doprinosi razvoju kosarke u toj zemlji. (caka na koju su turci uzeli Preldzica). Znaci pristanak naseg saveza ne igra ulogu. Pristanak saveza je potreban kad igrac nastupi prije 17 godine. Sad da li je Hrvatski savez sposoban kao Turski da to odradi ne znam.
Zanimljivo opažanje, ima li neko još stručniji da ovo rastumači.
dijetetu dati ispisnicu i 10 k ispracaja,nek nas jebu svi redom kad im se moze, pa valjda dodjemo do pameti i ne postavljamo struku i igrace prema nacionalnom kljucu,gdje svaka ubleha dobije priliku da nastupi za drzavu koju i ne priznaje samo zato sto se drugacije zove
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 nov 2021, 15:35

Ma daleko veci problem je to sto je Zubac na spisku od Matkovica koji ne zeli igrati. U ovoj drugoj situaciji ne mozes nista uraditi, pravo pojedinca da ne zeli igrati za repku i to je to. Mozemo mi hiljadu komentara napisati, argumenata ovakvih i onakvih, ali na kraju dana je jedino bitno da on nece igrati za nas i ta odluka se mora postovati. Ali Zubac iz Slovacke lige da bi se popunio nacionalni kljuc, e to je vec ozbiljan problem, na to vec trebamo i mozemo imati uticaj.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 nov 2021, 15:41

Jakobsen91 je napisao/la:
10 nov 2021, 15:35
Ma daleko veci problem je to sto je Zubac na spisku od Matkovica koji ne zeli igrati. U ovoj drugoj situaciji ne mozes nista uraditi, pravo pojedinca da ne zeli igrati za repku i to je to. Mozemo mi hiljadu komentara napisati, argumenata ovakvih i onakvih, ali na kraju dana je jedino bitno da on nece igrati za nas i ta odluka se mora postovati. Ali Zubac iz Slovacke lige da bi se popunio nacionalni kljuc, e to je vec ozbiljan problem, na to vec trebamo i mozemo imati uticaj.
Pa na spisku je i Adin Vrabac iz austrijske lige :roll:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 10 nov 2021, 15:43

Ethel je napisao/la:
10 nov 2021, 15:41
On nije Hrvat pa ne mozemo rigati nacionalizam
🔹

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 nov 2021, 15:46

Ne znam stvarno zasto nekome smeta taj lik, igra odlicno u Slovackoj, nasao se na spisku i ok.

Meni vise smeta sto Vrabac ode iz Krke u austrijsku ligu i ni tamo ne igra u nekoj fenomenalnoj formi i to u ligi gdje mu je matchup Edin Bavcic.

Na kraju ga nagradis pozivom za njegovu neambicioznost i stavis svima do znanja da ako se vrtis oko repke i ako si medijski popracen mozes i u malezijskoj ligi da igras nema problema.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 10 nov 2021, 16:03

Ethel je napisao/la:
10 nov 2021, 15:46
Ne znam stvarno zasto nekome smeta taj lik, igra odlicno u Slovackoj, nasao se na spisku i ok.

Meni vise smeta sto Vrabac ode iz Krke u austrijsku ligu i ni tamo ne igra u nekoj fenomenalnoj formi i to u ligi gdje mu je matchup Edin Bavcic.

Na kraju ga nagradis pozivom za njegovu neambicioznost i stavis svima do znanja da ako se vrtis oko repke i ako si medijski popracen mozes i u malezijskoj ligi da igras nema problema.
Ova situacija je kod nas u svim sportovima ista i proteze se vec godinama.Jednom kad uletis u repku ako si dio nekog klana godinama ces igrat makar najgori bio

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2021, 16:06

I ti pises o njemu kao da se nije vrtio skoro 10 godina po nasoj ligi i kao da ne znamo ko je i kakav je. :mrgreen: Momak se poziva iskljucivo zato sto je Hrvat i recimo Durmo je davno zasluzio da dobije priliku umjesto njega. Od Adina je losiji sigurno, bez obzira na to gdje ovaj igra.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 nov 2021, 16:22

Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2021, 16:06
I ti pises o njemu kao da se nije vrtio skoro 10 godina po nasoj ligi i kao da ne znamo ko je i kakav je. :mrgreen: Momak se poziva iskljucivo zato sto je Hrvat i recimo Durmo je davno zasluzio da dobije priliku umjesto njega. Od Adina je losiji sigurno, bez obzira na to gdje ovaj igra.
Ma ja ne vidim problem tu neki veliki, ok mogao je to biti neko drugi, mladji, talentovaniji ali i onako nece imati nikakvu ulogu, svejedno mi je ko je 15. igrac u rosteru, nek bude i lik iz A2 lige, veci mi je problem pozivanje Vrabca i to sto ce sigurno imati ulogu na osnovu nicega.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2021, 16:47

Ethel je napisao/la:
10 nov 2021, 16:22
Ghuraba je napisao/la:
10 nov 2021, 16:06
Ma ja ne vidim problem tu neki veliki, ok mogao je to biti neko drugi, mladji, talentovaniji ali i onako nece imati nikakvu ulogu, svejedno mi je ko je 15. igrac u rosteru, nek bude i lik iz A2 lige, veci mi je problem pozivanje Vrabca i to sto ce sigurno imati ulogu na osnovu nicega.
Ni ja ne vidim problem da bude na sirem spisku, ali bih na nekih 10-ak sigurnih imena uvijek volio isprobati 3-4 nova, da se barem kroz trening vidi ima li od njih kakvog hajra.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 nov 2021, 17:13

Ethel je napisao/la:

Kakav nacionalni kljuc :?: Pozvao je i 2 stranca ,da nije !morao bi jos jednog igraca...Mi nemamo bolje igrace ,Zubac nema nista sa Politikom.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 nov 2021, 17:15

Matkovicu neka daju ispisnicu ,cao!Mi smo na toj poziciji pokriveni za narednih 10 god...Nista on bolju karijeru od Kamenog nece napraviti..ostale necu ni nabrajati.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 10 nov 2021, 17:45

lumani je napisao/la:
10 nov 2021, 17:15
Matkovicu neka daju ispisnicu ,cao!Mi smo na toj poziciji pokriveni za narednih 10 god...Nista on bolju karijeru od Kamenog nece napraviti..ostale necu ni nabrajati.
Logicno da ces ti biti ZA da mu dadnu ispisnicu, hvalio si i opravdavao likove poput Djedovica, Mulaomerovica i druge slicne njima. :D

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 nov 2021, 17:55

Federer17 je napisao/la:
10 nov 2021, 17:45
lumani je napisao/la:
10 nov 2021, 17:15
Logicno da ces ti biti ZA da mu dadnu ispisnicu, hvalio si i opravdavao likove poput Djedovica, Mulaomerovica i druge slicne njima. :D
Sta ti znas o Mulaomerovicu :?: Nista :!: Mula da je zaigrao za nas ,neki drugi igraci koji su imali HR sportsko drzavljanstvo nikada :nene: Jesi li ti davao novac kao Djedovic :?: Naravno da nisi,zato suti :salut: najlakse je U zivotu biti navijac koji ode na 4 tekme godisnje.....
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 10 nov 2021, 18:06, ukupno mijenjano 1 put.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 10 nov 2021, 18:02

Ethel je napisao/la:
Glavni cilj mi je bio ukazati da se na Matkovica ne moze utjecati, Bruka nekih komentara, treba mu ovo, treba mu ono, a na kraju dana dijete izabralo srcem i tu sva prica zavrsava. Sve drugo sto se pise je suplja, Sretan put i kraj price.

Najbolja sezona koju je Zubac imao u nasoj ligi je 10 ppg. Ali i to nije toliko bitno, poenta moje price da nije Zubca bio bi neki Pero iz norveske lige, cisto da se malo izbalansira. Nevezano samo za kosarku, tako je u svim sferama zivota u drzavi. Pa i sama ova odluka za Matkovica (ako ce mu vec trebati neka ispisnica) nece biti odlucena tako sto ce odgovorna osoba donijeti tu odluku, vec ce biti "dogovor" tri strane. :roll:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 10 nov 2021, 18:26

lumani je napisao/la:
10 nov 2021, 17:55
Sta ti znas o Mulaomerovicu :?: Nista :!: Mula da je zaigrao za nas ,neki drugi igraci koji su imali HR sportsko drzavljanstvo nikada :nene: Jesi li ti davao novac kao Djedovic :?: Naravno da nisi,zato suti :salut: najlakse je U zivotu biti navijac koji ode na 4 tekme godisnje.....
Nije da sam ocekivao neki drugi odgovor :rol:

Zato si ti tu da ispratis svaku utakmicu i podrzavas i opravdavas neigranje izdajnika za istu reprezentaciju koju kao volis! :cool:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 10 nov 2021, 18:38

Federer17 je napisao/la:
10 nov 2021, 18:26
lumani je napisao/la:
10 nov 2021, 17:55
Nije da sam ocekivao neki drugi odgovor :rol:

Zato si ti tu da ispratis svaku utakmicu i podrzavas i opravdavas neigranje izdajnika za istu reprezentaciju koju kao volis! :cool:

Sigurno da je volim,ja ne idem bez razloga na E.P..Ali nemoj da lupas ,ako nemas pojma ..Dzevdo,Nenad nisu igrali 1993 a razlog je poznat ,ali kako ja tebi to da objasnim .Nihad jos nije zaigrao za Njemacku a godinama jeste zato placao smjestaje dok je veliki Harun bio tu...

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 10 nov 2021, 18:54

Ma ja, bankrotirao Nihad zbog reprezentacije, svaki drugi mjesec joj stotine hiljada slao. :think: A, ona njemu nije dala nista, osim sto se gurao u seniorsku reprezentaciju sa 16 godina. :facepalm: Ako je sta i dao, to je bilo ono jednom 10k (ako se ne varam), iako su poslije bile price da ni to nije dao (od strane Barbarica, ako me pamcenje dobro sluzi). Smijesno je velicati izdajice, a najveca izdajica bh kosarke nakon Damira Mulaomerovica je Nihad Djedovic. Matkovic i ostali matkovici su buranija za njega.

retromoos
Kontakt:

Post Postao/la retromoos » 10 nov 2021, 18:57

Matković je i u FIBA registrovan kao košarkaš reprezentacije BiH, bio je prijavljen u našem rosteru, stoga nisam siguran kako bi mogao zaigrati za Hrvatsku u bliskoj budućnosti. Ali, to svakako više nije naš problem, momku želimo sve najbolje u nastavku karijere”, konstatuje Čolan.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.