Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

EdinjoBos
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la EdinjoBos » 10 nov 2021, 13:50

Hrvati su sebi osigurali Bogdanovica koji je tada igrao u prosjecnom KK zrinjski, ili Zupca kada je bio u Cedeviti (mi nismo mogli zvati Matkovica kad je bio u Cedeviti??) i sad imaju NBA igrace a mi mozemo da pjenimo... pa evo osigurali su sebi bracu Ivisic kad su igrali u "mega-jakom" KK Osijek (uz duzni respekt)! Al dzaba se ovo nama govori...

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 10 nov 2021, 14:20

EdinjoBos je napisao/la:
10 nov 2021, 13:50
Hrvati su sebi osigurali Bogdanovica koji je tada igrao u prosjecnom KK zrinjski, ili Zupca kada je bio u Cedeviti (mi nismo mogli zvati Matkovica kad je bio u Cedeviti??) i sad imaju NBA igrace a mi mozemo da pjenimo... pa evo osigurali su sebi bracu Ivisic kad su igrali u "mega-jakom" KK Osijek (uz duzni respekt)! Al dzaba se ovo nama govori...
Nijedan od tih ne bi zaigrao 5 min za BiH i onda otisao "na hladjenje" dok ne postane "neko".

Ne znam kako ti to nije jasno.

Za svakog Srbina ili Hrvata mi smo zadnja opcija, a za Bosnjake dijasporce 50-50 opcija.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 10 nov 2021, 14:35

Samo sto kod nas nema potrebe da zaigra samo 5 minuta jer ako je kvalitetan on ce opstati kod nas. Nemamo toliko sirok kadar da nam je to potrebno raditi. Recimo Svedska to ne radi i posteni su prema igracima. A na drugoj strani imas Svicarsku koja poziva igrace iz druge lige Austrije da ih osigura. Slicno su prosli mjesec uradili s Husicem koji nije ni blizu kvalitetom A repke.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 11 nov 2021, 13:37

Kikanovic admires the Bundesliga and "wants to play" for Bosnia
See the full listIn an ideal world, those attributes will be combined next season upfront for the Quakes, potentially filling the void that Wondolowski could leave behind should he choose to retire. Both Kikanovic and Cowell, however, left the door open for a potential move abroad. While Cowell admires the Premier League, Kikanovic sees his future in the Bundesliga. "I think Germany would be good, especially for an American player," Kikanovic said. "I know a lot of them have gone over there and have been successful."

The Quakes, of course, have options for the next three seasons, and they control the forward's destiny. The same is the case for Cowell. Any potential move would, therefore, involve a significant transfer fee, especially as Kikanovic will also receive a substantial bump in his market value next week.

Kikanovic, in the meantime, sees his future elsewhere. "Yes, it is," Kikanovic said when asked whether playing for Bosnia-Herzegovina was a possibility. "I'm not sure what's going to happen. But I would love to play for them. ... They never talked to me, but it's in my heart to play there. It's my culture, and it's just different.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 12 nov 2021, 19:37

:bow:
Maestro je napisao/la:
10 nov 2021, 14:35
Samo sto kod nas nema potrebe da zaigra samo 5 minuta jer ako je kvalitetan on ce opstati kod nas. Nemamo toliko sirok kadar da nam je to potrebno raditi. Recimo Svedska to ne radi i posteni su prema igracima. A na drugoj strani imas Svicarsku koja poziva igrace iz druge lige Austrije da ih osigura. Slicno su prosli mjesec uradili s Husicem koji nije ni blizu kvalitetom A repke.
Najvise nas je zavalio Petkovic dok je.bio selektor Seferovic pa Omeragic i jos je bilo par poziva.igracima koji su propali

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 13 nov 2021, 09:09

Svako od nas bi igrao za Svicarsku kada bi imao mogucnost.
Manite se laznog moralisanja i navikanog patriotizma.
Igrati za Bosnu i odreci se svicarskih dokumenata moze samo idiot.
tz tz tz tz tz tz

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 nov 2021, 09:41

PAMETNI Austrijanci OSIGURALI sebi jos jednog talenta, dajuci mu da igra 1 MINUT

slika

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 nov 2021, 10:01

Daj nam identičan primjer kakav je Adamu iz našeg nacionalnog tima, imenom i prezimenom. Koga bismo to trebali osigurati na ovaj način?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2021, 10:13

Pa to mogu uraditi jer je momak neuoitan da će igrati za Austriju. Igrao za mlađe selekcije i nije budala da igra za onu divljinu dole.
Ali to je Austrija.

Zar zaista mislite da će neko. Ne znam ni ja. Navodim primjer Gigovića.
Pristati da uđe u zadnjoj minuti?

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 nov 2021, 10:17

ASD je napisao/la:
13 nov 2021, 10:13
Pa to mogu uraditi jer je momak neuoitan da će igrati za Austriju. Igrao za mlađe selekcije i nije budala da igra za onu divljinu dole.
Ali to je Austrija.

Identična priča kao Šimunović. Može, treba, hoće, ide, pa na kraju odbio da uđe sa klupe.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 nov 2021, 10:19

Ma nije niko glup da mu se hebeš sa živcima.
Logično je da svako ko odluči igrati za nas. Gledat će da se osigura, a ne da ga hebu po minut.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 13 nov 2021, 12:00

slusalica je napisao/la:
13 nov 2021, 09:09
Svako od nas bi igrao za Svicarsku kada bi imao mogucnost.
Manite se laznog moralisanja i navikanog patriotizma.
Igrati za Bosnu i odreci se svicarskih dokumenata moze samo idiot.
Zasto bi se odrekao svicarskih dokumenata? Svicarska dopusta dvojna drzavljanstva
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 13 nov 2021, 12:03

Pare, pare i opet pare, poslje para - pare !

:bih:
Mjau !

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 13 nov 2021, 12:12

ASD je napisao/la:
Ali to je Austrija.

Nece to Svedska ni raditi s Gigovicem. To jedino od evropski drzava praktikuje Svicarska.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 nov 2021, 13:01

Maestro je napisao/la:
13 nov 2021, 12:12
ASD je napisao/la:
Ali to je Austrija.

Nece to Svedska ni raditi s Gigovicem. To jedino od evropski drzava praktikuje Svicarska.
nije, nego je svedska jedina koja to neradi, a i njihovi navijaci se masovno bune protiv selektora sto to neradi ;)

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 nov 2021, 13:03

izdzezveubrazil je napisao/la:
13 nov 2021, 10:01
Daj nam identičan primjer kakav je Adamu iz našeg nacionalnog tima, imenom i prezimenom. Koga bismo to trebali osigurati na ovaj način?
Huskovic
Jasic
Omic
Gigovic (ako neodbije)
...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 13 nov 2021, 13:07

EdinjoBos je napisao/la:
13 nov 2021, 13:03
Huskovic
Jasic
Omic
Gigovic (ako neodbije)
...
Ispred Huskovića su recimo Rondić i Kikanović (momci koji nisu uopšte na radaru a imaju naš pasoš ili imaju želju igrati)

Jasić je bek, možda bi i mogao uletiti na štetu Gazibegovića ili Dedića.

Iako mislim da je Omić najveći talenat, on uopšte ne igra seniorski fudbal i njega spominjati u bilo kakvom kontekstu je neozbiljno.

Gigović bi sigurno upisao minute da se odazvao (Nalić se recimo naigrao fudbala kod nas) tako da ga treba ignorisati, Muharemović i Kikanović lobirali javno da igraju za nas a ovaj momak se pravi blesav.

Jedino opravdanje da se guraju u19 igrači je da igraju redovno u najjačoj ekipi Austrije, Češke, Mađarske itd. Sve ostalo je poprilično nebitno.

Na primjeru Ahmedhodžića smo ovo primijenili, talenat koji igra u najjačoj ekipi Švedske, redovan i među glavnim igračima. Njega smo lobirali, sredili i zaigrao je.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 nov 2021, 13:13

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
13 nov 2021, 13:07
EdinjoBos je napisao/la:
13 nov 2021, 13:03
Huskovic
Jasic
Omic
Gigovic (ako neodbije)
...
Ispred Huskovića su recimo Rondić i Kikanović (momci koji nisu uopšte na radaru a imaju naš pasoš ili imaju želju igrati)

Jasić je bek, možda bi i mogao uletiti na štetu Gazibegovića ili Dedića.

Iako mislim da je Omić najveći talenat, on uopšte ne igra seniorski fudbal i njega spominjati u bilo kakvom kontekstu je neozbiljno.

Gigović bi sigurno upisao minute da se odazvao (Nalić se recimo naigrao fudbala kod nas) tako da ga treba ignorisati, Muharemović i Kikanović lobirali javno da igraju za nas a ovaj momak se pravi blesav.

Jedino opravdanje da se guraju u19 igrači je da igraju redovno u najjačoj ekipi Austrije, Češke, Mađarske itd. Sve ostalo je poprilično nebitno.

Na primjeru Ahmedhodžića smo ovo primijenili, talenat koji igra u najjačoj ekipi Švedske, redovan i među glavnim igračima. Njega smo lobirali, sredili i zaigrao je.
ja sam i za rondica i kikanovica i sviju!!!! koji pokazuju odredjeni potencijal.

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 13 nov 2021, 13:16

ja sam prije isto bio i za poziv u A-repku za haurdica, cajica, mahmutovica, travancica,... (prije njih najvise za okanovica) i gledaj cuda nijedan nije "dijasporac"....covjece hocu da prestanemo da gubimo talente nevazno gdje igraju, samo da imaju odredjeni kvalitet'

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 nov 2021, 13:26

EdinjoBos je napisao/la:
13 nov 2021, 13:16
ja sam prije isto bio i za poziv u A-repku za haurdica, cajica, mahmutovica, travancica,... (prije njih najvise za okanovica) i gledaj cuda nijedan nije "dijasporac"....covjece hocu da prestanemo da gubimo talente nevazno gdje igraju, samo da imaju odredjeni kvalitet'
Je li vidiš u tome što si napisao koliko ti je pogrešna politika?

Ne radi se o poređenju dijaspora/Premijer liga BiH, nego o tome da se mora zadržati nekakav nivo kvaliteta.

Tebi je isto Omić koji igra juniorski fudbal za Juventus i dvije godine stariji Adamu koji ima već 30 seniorskih golova, rasturio je u Lieferingu, odigrao solidno u St. Gallenu i već dobija sve veću i veću minutažu u Salzburgu. Pa ne može tako.

Eto gore si naveo Haurdića, Čajića, Mahmutovića i Travančića. Da su ta četvorica ikad zaigrala za reprezentaciju i uzela barem po minutu, reprezentacija bi bila slabija nego što je bila u tom periodu. Pa mora se ispuniti određeni kriterij da bi igrali. Ne može svaki fudbaler koji se negdje pojavi dobiti status generacijskog talenta, to je besmisleno. Vidiš po njima četvorici i njihovom propadanju da ni u jednom momentu svoje karijere nisu bili reprezentativni potencijal. I zamisli da si tako po minutu davao svakom igraču koji se pojavi. Zapravo je pokušao to Bajević, pa smo dobili najgore rezultate ikad.

Niko od ovih koje si naveo ne treba dobiti poziv u seniorsku reprezentaciju, možda, ali samo možda u prijateljskim utakmicama, ali ni to ih ne bi "osiguralo" dugoročno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: LeCoq i 21 gost.