Pitar6785 je napisao/la: ↑11 nov 2021, 23:35
Neko napisa nema zakona o sportu nece nikad vratit ulozeno..
Mi smo nasli zakon, i TAN je zardio minimum 3 m€ plus jos ima oko 30% vlasnistva kluba.. Nam jeste izgubio 15 m€ mirvic za 3 m € dobio 60% prava al to je u biznisu tako..
Upravo je ovde problem sto nasi ljudi ko siljak koji dodje pjan na pres koji svojim ne znanje i ne rjesavanje duga slavki, kosta zelju 2 m km i koji je nanio vise stete nego ovi sad srednjoskolci.
Al sve kad se sabere od rata pa do danasnjeg dana u zelji a unas do dolaska tana su bili ljudi koji jednostavno ni prije zelje Sarajeva ni posle zelje sarajeva, nisu napravili nista u zivotu. Il imaju neku firmu koja jedva napravi 1-2 m km (profita) il su direktori neki osrednji firma koje prave takodje par milina maraka profita i to je max
Gdje muharemovic gredic amar misimovic zuljo brajlovic nije bogastvo ako ti imas 40 m € investicija i 2 m € u kesu, to je lokalno bogastvo i kurcenje po naselju, da bi bio bogat da mozes vodit klub moras imat biznis po cjelom svijetu imat 59 m€ U kesu u svaka doba 200-300 m€ u investicijama kamioni kuce zgrade insurans companije..
Ovi ljudi zele pomoc al njihov kapacitet vidjenja kluba u vrijednosti 1 m€ je zeljo prevaziso..
95% ljudi u zelji od 95 nije bio u stanju ulozit 5 m km u 3 godine, al ovi sada ljudi svoim ne znanjem tjeraju iole bogate ljude da ulazu u klub jer upravo oni misle da oni mogu vodit zelju jer su uspjesni jer imaju 500 k€ na stednji ( vecina nema ni to) takodje vecina gleda zelju kao sto bi neko reko moglo bi se hajrovat (vrsta pljacke po meni i zate stvari ljudi trebaju u zatvor) zavali zelju u dug uzmi 1 m km za svoj dio(glas) prodaj sto se moze prodat..
Primjer umene jaran ima stan zgrada na 4 sprata, zgrada ravna (izolacija samo prostrta) i jedan od vlasnika covjek reko da ce finansirat kompletan krov zgrade a da on dobije dizvolu ostali da on napravi sebi jedan stan u podkrovlju, svi pristali kad je on vidio da su svi za on meni kaze ja reko necu, ja cu pristat ako ces meni dat 15 hiljad maraka..
Napravit statut zastit identitet kluba zadtit stadion, dat pravo prodaje pomocnig u zamjenu kampa sa 3 tetena na drugoj lokaci ne dalje od 10 km radius.
Dat ljudima koji daju pare da vode klub, ne davat ljudima da vode klub koji zele za 0 km svoih zarade 15 hiljada, takodje sve sto je po bosni skolovano a nije specijaliziralo po njemackoj americi svicarskoj nedat ni blizu kluba
I