Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

L-Train
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la L-Train » 22 okt 2021, 14:04

Sramota da opet pokusavaju narusiti atmosferu u reprezentaciji,pa sta ako je ratni huskac i sovinista,jel tako raja?
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

vlakanje
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la vlakanje » 22 okt 2021, 14:28

Pa taj gov.nar je i ranije bio u kojekakvim komisijama u bh savezu.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 11 nov 2021, 10:27

Eto, obezbijeđeno je besplatno antigensko testiranje.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 nov 2021, 14:17

Napisat ću na ovu temu jer ne znam gdje bi drugo imalo smisao, a savez je svakako najodgovorniji za sve što se desilo.

Mi nemamo u svom mentalitetu profesionalizam, i to se prelijeva kroz sve pore. Od publike i prosječnih tumača fudbala, preko analitičara, samih igrača, čelnika saveza, pa sve do stručnog osoblja. I to je uvijek tako. Mi smo sazidani na prevari, od onog vozača što popije pet piva pa kad ga policajac zaustavi automatski poteže za cvaju iz džepa a neće da snosi odgovornost za ono što se desilo, pa preko svega ostalog. I tako nam je u svim porama društva.

I neće se ništa promijeniti dok ne budemo uspostavili kriterije kao društvo, a mislim da se to neće desiti nikad. Ovaj SNSD savez je kao iz cirkusa, ali nije baš da nemamo primjer istog ovog javašluka i u drugim životnim situacijama koje nemaju veze sa SNSD-om.

Dakle, ako ćemo konkretno o reprezentaciji BiH, ne može opstati ništa što je sazidano na kompromisu ili je bolje reći, na kompromitovanju temeljnih vrijednosti. Dovoljno je uspostaviti dva preduslova, ne znam ima li značajnijih od ovih:

1. U reprezentaciju se uvijek pozivaju najbolji fudbaleri, a zna se koji su kriteriji za selekciju najboljih.
2. Pripreme se odrađuju u maksimalno profesionalnoj, karantinskoj atmosferi, a fudbaleri su otuđeni od navijača, porodice i prijatelja.

Mi nikad u svojoj historiji nismo ispunjavali ova dva uslova, možda jesmo na samom startu kada su stvarno ljudi dolazili iz ljubavi prema ovom svemu, one prve generacije reprezentacije kojima je falilo uigranosti, iskustva i kvaliteta. Sve ovo poslije je za plakanje.

Naravno da je savez institucija koja mora ovo sve provesti. Dakle, ne može se nikad ništa sazidati (a da budemo iskreni, sve nas nekad ponese mišljenje da se na te stvari može zažmiriti) na Kenanu Piriću. Kenan Pirić je najveći problem svih naših reprezentativnih selekcija oduvijek, ne kao čovjek i golman Atromitosa normalno, nego kao personifikacija svakog onog poziva koji je nezaslužen. I vidio sam da neko govori da u svim reprezentacijama ima toga, ima vjerovatno. Primjer je Lukas Podolski. Njega su u Njemačkoj zvali i kad nije imao kluba, jer je Low tačno znao koji su njegovi kapacitet i i šta može napraviti. I mi smo uostalom tako pozivali Spahića. Pirić je pozvan jer je Husarić u dobrim odnosima sa rukovodstvom saveza.

Ima tih personifikacija još kamaru, to su i Đorđe Milojević iz Borca koji je kapiten U-21 reprezentacije, i Savo Šušić koji je također kapiten neke mlađe selekcije, i da ne nabrajam dalje, Nikola Ćetković ispred Dizdarevića. Ali ta priča o nebitnom 23. igraču na spisku je problem, jer kad poljuljaš kriterije, odnosno kad nemaš kriterije i disciplinu, kad nema reda, možeš raditi šta hoćeš. Svaki potez se može dvojako tumačiti.

Druga stvar, Pjanića svi prozivaju za nekakvu cugu noć pred utakmicu. Prije smo imali iste priče o Misimoviću, Džeki, Spahiću, praktično svakoj zvijezdi reprezentacije iz skoro svake ere. Zašto se to dešava i zašto se to ponavlja? Pjanić nije bio takav kad je postao reprezentativac. Pjanić je postao takav učeći iz primjera drugih, koji su bili zvijezde prije nego je on došao u reprezentaciju. Normalno da se uči od takvih. Možda će od Pjanića učiti Ahmedhodžić, možda i neće, nije stvar u tome, poenta je da opstaje u reprezentaciji sistem vrijednosti koji apsolutno nije u skladu sa onim što bi reprezentacija trebala predstavljati.

Mi još uvijek treniramo u Butmiru i na Grbavici iako imamo trening centar napravljen isključivo zbog reprezentacije. Njega koriste sve mlađe selekcije, njima nije problem tamo se izolovati, njima nije problem ne zatvarati kafane. Dakle, profesionalizam je itekako moguće uspostaviti. Zamislite da neki U-17 reprezentativac pobjegne iz trening centra i napije se, taj bi bio prekrižen sigurno i možda bi zaigrao ponovo za seniore ako postane baš zvijezda. Kod seniora je to izobličeno, savez ne želi da se sa njima obračuna. Ja ne bih tu krivio ni selektore u prevelikoj mjeri, dešavalo se kod apsolutno svakog, bez velike podrške saveza ne mogu oni ništa promijeniti.

Možda ovo sve što sam ja u ovom dugom postu naveo nije stvarni problem reprezentacije, možda bi stanje bilo isto i kad bi se sve ovo riješilo, ali hajde da prvo uspostavimo temelje. Onda bismo znali sigurno bolje analizirati i svaki sljedeći korak.

Mislim, iluzorno je svakako očekivati da se išta od ovoga ispuni, ali nećemo nikad krenuti naprijed dok ne počnemo ovo ispunjavati.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 nov 2021, 14:55

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 nov 2021, 14:17
Napisat ću na ovu temu jer ne znam gdje bi drugo imalo smisao, a savez je svakako najodgovorniji za sve što se desilo.

Mi nemamo u svom mentalitetu profesionalizam, i to se prelijeva kroz sve pore. Od publike i prosječnih tumača fudbala, preko analitičara, samih igrača, čelnika saveza, pa sve do stručnog osoblja. I to je uvijek tako. Mi smo sazidani na prevari, od onog vozača što popije pet piva pa kad ga policajac zaustavi automatski poteže za cvaju iz džepa a neće da snosi odgovornost za ono što se desilo, pa preko svega ostalog. I tako nam je u svim porama društva.

I neće se ništa promijeniti dok ne budemo uspostavili kriterije kao društvo, a mislim da se to neće desiti nikad. Ovaj SNSD savez je kao iz cirkusa, ali nije baš da nemamo primjer istog ovog javašluka i u drugim životnim situacijama koje nemaju veze sa SNSD-om.

Dakle, ako ćemo konkretno o reprezentaciji BiH, ne može opstati ništa što je sazidano na kompromisu ili je bolje reći, na kompromitovanju temeljnih vrijednosti. Dovoljno je uspostaviti dva preduslova, ne znam ima li značajnijih od ovih:

1. U reprezentaciju se uvijek pozivaju najbolji fudbaleri, a zna se koji su kriteriji za selekciju najboljih.
2. Pripreme se odrađuju u maksimalno profesionalnoj, karantinskoj atmosferi, a fudbaleri su otuđeni od navijača, porodice i prijatelja.

Mi nikad u svojoj historiji nismo ispunjavali ova dva uslova, možda jesmo na samom startu kada su stvarno ljudi dolazili iz ljubavi prema ovom svemu, one prve generacije reprezentacije kojima je falilo uigranosti, iskustva i kvaliteta. Sve ovo poslije je za plakanje.

Naravno da je savez institucija koja mora ovo sve provesti. Dakle, ne može se nikad ništa sazidati (a da budemo iskreni, sve nas nekad ponese mišljenje da se na te stvari može zažmiriti) na Kenanu Piriću. Kenan Pirić je najveći problem svih naših reprezentativnih selekcija oduvijek, ne kao čovjek i golman Atromitosa normalno, nego kao personifikacija svakog onog poziva koji je nezaslužen. I vidio sam da neko govori da u svim reprezentacijama ima toga, ima vjerovatno. Primjer je Lukas Podolski. Njega su u Njemačkoj zvali i kad nije imao kluba, jer je Low tačno znao koji su njegovi kapacitet i i šta može napraviti. I mi smo uostalom tako pozivali Spahića. Pirić je pozvan jer je Husarić u dobrim odnosima sa rukovodstvom saveza.

Ima tih personifikacija još kamaru, to su i Đorđe Milojević iz Borca koji je kapiten U-21 reprezentacije, i Savo Šušić koji je također kapiten neke mlađe selekcije, i da ne nabrajam dalje, Nikola Ćetković ispred Dizdarevića. Ali ta priča o nebitnom 23. igraču na spisku je problem, jer kad poljuljaš kriterije, odnosno kad nemaš kriterije i disciplinu, kad nema reda, možeš raditi šta hoćeš. Svaki potez se može dvojako tumačiti.

Druga stvar, Pjanića svi prozivaju za nekakvu cugu noć pred utakmicu. Prije smo imali iste priče o Misimoviću, Džeki, Spahiću, praktično svakoj zvijezdi reprezentacije iz skoro svake ere. Zašto se to dešava i zašto se to ponavlja? Pjanić nije bio takav kad je postao reprezentativac. Pjanić je postao takav učeći iz primjera drugih, koji su bili zvijezde prije nego je on došao u reprezentaciju. Normalno da se uči od takvih. Možda će od Pjanića učiti Ahmedhodžić, možda i neće, nije stvar u tome, poenta je da opstaje u reprezentaciji sistem vrijednosti koji apsolutno nije u skladu sa onim što bi reprezentacija trebala predstavljati.

Mi još uvijek treniramo u Butmiru i na Grbavici iako imamo trening centar napravljen isključivo zbog reprezentacije. Njega koriste sve mlađe selekcije, njima nije problem tamo se izolovati, njima nije problem ne zatvarati kafane. Dakle, profesionalizam je itekako moguće uspostaviti. Zamislite da neki U-17 reprezentativac pobjegne iz trening centra i napije se, taj bi bio prekrižen sigurno i možda bi zaigrao ponovo za seniore ako postane baš zvijezda. Kod seniora je to izobličeno, savez ne želi da se sa njima obračuna. Ja ne bih tu krivio ni selektore u prevelikoj mjeri, dešavalo se kod apsolutno svakog, bez velike podrške saveza ne mogu oni ništa promijeniti.

Možda ovo sve što sam ja u ovom dugom postu naveo nije stvarni problem reprezentacije, možda bi stanje bilo isto i kad bi se sve ovo riješilo, ali hajde da prvo uspostavimo temelje. Onda bismo znali sigurno bolje analizirati i svaki sljedeći korak.

Mislim, iluzorno je svakako očekivati da se išta od ovoga ispuni, ali nećemo nikad krenuti naprijed dok ne počnemo ovo ispunjavati.
Ne bih nista dodao :salut: svaka ti je zlatna.
Max Allegri

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 14 nov 2021, 15:15

izdzezveubrazil je napisao/la:
14 nov 2021, 14:17

Ma daj ba, hebes okupljanje repke bez harmonike, rostilja i cuge.
To kada bi se ukinulo vecina igraca A repke ne bi ni dolazila na okupljanja.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 nov 2021, 15:19

"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni... onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas", rekao je Lulić, na šta mu je Handanović odgovorio:

"Kod nas nije bilo tako. Kod nas je bilo ozbiljno", rekao je golman Intera.
Max Allegri

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 14 nov 2021, 16:57

Nedostajalo mi je viditi baklju na terenu :D :tralala:
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 17 nov 2021, 20:49

Ko je trenutni vodja BHF-a i za kolko je se prodao Vici ?

Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 17 nov 2021, 21:48

Ali još jedan fail od našeg saveza je onaj fan shop štand u SCCu.

Umjesto da nađu neku lijepu mladu djevojku da privuče eventualne kupce, tamo radi gospođa u svojim kasnim 50im. I sve bi to bilo OK da ona aktivno radi na prodaji, ali ona totalno nezainteresirano čeka da dan prođe i tipka po telefonu...

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 17 mar 2022, 19:54

Dzemidzic prisustvuje ovom s.ranju u BL, vrijeme da se taj covjek odstrani iz bh. fudbala.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 mar 2022, 00:28

Nadam se smjeni četnika, lopova i ostalih. Ako ne onda se nadam suspenziji saveza. Ne može ovo vise ovako .

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 mar 2022, 00:58

Nemoj tako - moja garaza, moja pravila :puke:

slika

Nemoj te ni Beusa zaboraviti, on je tu duze nego vijek jedne kornjace.

KSG
Kontakt:

Post Postao/la KSG » 18 mar 2022, 11:37

CevapiPrijeUtakmice je napisao/la:
17 nov 2021, 20:49

Trenutni vodja vjerovatno ne moze dobit slobodno na baušteli, valjda bude tako i sa ostatkom BHFa.
Ten toes, I done laps in the trench
And when they need more, I'm right back like I'm Trent

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 18 mar 2022, 14:30

Tristan10 je napisao/la:
18 mar 2022, 00:58
Nemoj tako - moja garaza, moja pravila :puke:

slika

Nemoj te ni Beusa zaboraviti, on je tu duze nego vijek jedne kornjace.
A bili jadnici poletjeli, kao evo spasitelja da nas uhljebi... :lolno:

Prestat ova g.ovna pratit do daljnjeg.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 20 mar 2022, 11:35

Gledaj komentara haha, dok su zivi treba ih prozivati za ovaj 1. mart.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 20 mar 2022, 20:53

KSG je napisao/la:
18 mar 2022, 11:37

Trenutni vodja vjerovatno ne moze dobit slobodno na baušteli, valjda bude tako i sa ostatkom BHFa.
Drkas **** po kuci i cekas da ti "baustelci" rijese probleme.
Vrlo interesantno i dojmljivo!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 21 mar 2022, 10:31

mrakNL je napisao/la:
20 mar 2022, 20:53
KSG je napisao/la:

Treba pustiti ljude iz BiH da odlucuju kako i sada cine, oni sve najbolje znaju u bilo kojoj oblasti. Sve znaju, ali u teoriji. A rezultate vidimo, koje fakticki ni nemamo. Cak su nas ovde htjeli da ubjede da je lose za nas fudbal sto smo se plasirali za Svjestko Prvenstvo, jer eto zapostavila se domaca liga.

mrakNL
Kontakt:

Post Postao/la mrakNL » 22 mar 2022, 10:01

Tristan10 je napisao/la:
21 mar 2022, 10:31
mrakNL je napisao/la:
20 mar 2022, 20:53
KSG je napisao/la:

Treba pustiti ljude iz BiH da odlucuju kako i sada cine, oni sve najbolje znaju u bilo kojoj oblasti. Sve znaju, ali u teoriji. A rezultate vidimo, koje fakticki ni nemamo. Cak su nas ovde htjeli da ubjede da je lose za nas fudbal sto smo se plasirali za Svjestko Prvenstvo, jer eto zapostavila se domaca liga.
Tako nam je vec godinama.
Naprdjujemo na svim mogucim mjestima i druge ismijavamo, a svoj jad i bjedu ne vidimo.
Ovaj lik je cist primjer, a garantujem da mu je najveci domet forum i drustvene mreze. Jedino kod nas moze neko pljuvati na nekog i ujedno ocekivati da mu taj isti pomogne i rijesi probleme.
Neka sad sjedne i pronadje logiku.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 mar 2022, 22:12

Pišamo vam se u usta LOPOVI!!!! A posebno vama izdajnicima balijskim na čelu sa begićem.
Željezničar za život cijeli!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.