Slazem se i to puno talentovaniji. Da se je upola ulagalo u jedan nas kosarkaski klub koliko se ulaze u klubove iz ove prcije od lige, imali bi sada standardnog aba ligaša u kojem bi mogli davati svojim igracima minute na vecoj sceni i razvijati ih, mozda cak i igrati neka europska takmicenja.Kaunas je napisao/la: ↑14 nov 2021, 18:09Prvi sport kod nas je kosarka. Puno vise raje je talentovano za basket nego za fudbal.BoixosNois1899 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 17:54Ovo je jedna od ključnih stvari. 30 godina nakon rata domaća liga je izbacila samo jednog jedinog igrača vrijednog spomena. To je za mene najjadniji podatak u svemu ovome. Možda se trebamo konačno pomiriti sa tim da smo jednostavno netalentovana nacija.Vucevich je napisao/la: ↑14 nov 2021, 17:49Pa nemaju Hrvati neki trening centar za mentalitet, nego im domaća liga pravi kvalitetne igrače koji igraju u vrhunskim klubovima i bore se za najveće trofeje, dok megatalenti iz naše lige sjede na klupi u drugoj diviziji Belgije ili drugoj diviziji Portugala ili budu ekspresno nogirani iz nekakvog Kocaelispora poslije jedne polusezone, a opet se priča kako nam je falio neki Biblija koji nije mogao igrati u Južnoj Koreji![]()
BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- marlostanf1eld
- Kontakt:
Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
-
CevapiPrijeUtakmice
- Kontakt:
Upravo tako. Narod se buni, nece da radi za 600 maraka... Ali rado prima donacije iz dijaspore i ide na kafu i nargilu svaki dan.
Nema se para ali ima za kafu, cigare, nargilu, itd.
Kad bi Kinezi dosli ziviti u Bosnu, ljudi bi radili za 300 maraka ako treba i opet bi se snasli u zivotu.
Dokaz da ti ne trebaju super starovi da bi imao respektabilnu ekipu
Samo što su njihova dva veznjaka Elmas i Bardhi u boljoj formi (da ne kažem bolji igrači) neko svi naši veznjaci zajedno. Mi i nemamo veznjaka koji se ne libi povući loptu prema naprijed, Amir, Cimirot, Pjanić, sve su to igrači za siguran pass i nekakvu kontrolu lopte.
Onda imaju lijevo ovog Alioskog koji je, po meni, opasniji bek od Kolašinca i to je dovoljno da igraju ljepše i atraktivnije od nas.
Jest kad su lagani kao srna, daj ih kod Brajlovića 7 dana na crveno meso, domaću pitu punu mesa šareni burek ispod sača i baklavu njihove vene će se suziti i krv usporiti kao i kod nasih igraca da nece moći 3 puta ovako okomito istrčati a ne 5 puta za poluvrijeme kao sto sada rade.
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Da Bog da uvijek u Butmiru trenirali, i nikad nigdje ne otišli.
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Trenira se u Butmiru, na Grbavici a igra u Zenici ?
Jedva imamo dva stadiona za igru, vjerovatno nam gleda UEFA kroz prsste, postoji trening centar koji je veliki trosak a ne koristi se.
Ma koristi se on Max ali uglavnom mladje reprezentacije, žene, kampovi, predavanja itd..mlada je otišla u Svedsku prije 2 dana u Svedsku...ali valjda A reprezentacija treba imati prioritet ali eto zbog akšamluka nece, poznato je da je Dzeko mahalaš i da mu ne odgovara biti profesionalac kada je u Bosni. A Pjanic je jos gori itd.Machak je napisao/la: ↑14 nov 2021, 19:12Da li je ikada reprezentacija trenriala u trening centru ? Koji se đavo onda isiti pravio tamo gdje jeste, sto nije to ulozeno u nesto drugo ?
Trenira se u Butmiru, na Grbavici a igra u Zenici ?
Jedva imamo dva stadiona za igru, vjerovatno nam gleda UEFA kroz prsste, postoji trening centar koji je veliki trosak a ne koristi se.
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
Elmas je klasa za svakog našeg igrača osim Edina (onog iz Intera), tu brojim i bivšeg fudbalera koji nije imao mjesta u najgoroj Barceloni 21og vijeka.Raonffa je napisao/la: ↑14 nov 2021, 18:53Samo što su njihova dva veznjaka Elmas i Bardhi u boljoj formi (da ne kažem bolji igrači) neko svi naši veznjaci zajedno. Mi i nemamo veznjaka koji se ne libi povući loptu prema naprijed, Amir, Cimirot, Pjanić, sve su to igrači za siguran pass i nekakvu kontrolu lopte.
Onda imaju lijevo ovog Alioskog koji je, po meni, opasniji bek od Kolašinca i to je dovoljno da igraju ljepše i atraktivnije od nas.
Edit: kakva golčina par sekundi nakon što sam ovo napisao
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Tuta Petrov
Zasto su uspjesniji od nas u svakom sportu? Zato sto u svakom sportu imaju klub koji je drzavni projekat... fk dinamo, rk zagreb , zrk podravka, hokej klub medvescak, I tu okupljaju najbolje u cijeloj hrvatskoj kao I najbolje trenere , naprave sistem I samo iz godina u godinu ponavljaju... ono sto bi kod nas trebali biti kk I rk bosna sarajevo, zeljo I sarajevo u fudbalu kod njih su gore navedeni klubovi... koje kriv zeljinim glupanima sto nece da prodaju pomocni teren I sa tim parama naprave trening kamp u butmiru...
Los je pristup prema repki i losi su strucnjaci sto vode repku.
I ne guraju se menadzerski igraci, drugovi kapitena itd u repku.
Tuta Petrov
-
bordobijeli
- Kontakt:
Mi zanemarujemo psiholoogiju u fudbalu, mi imamo problem s glavom i načinom koji naši reprezentativci dozivljavaju reprezentaciju i utakmice. Apsolutno mozemo bolje nego juce al glava je problem, zašto je to tako trebaju stručni ljudi analizirati. Nije fudbal samo šutiranje lopte.Maestro je napisao/la: ↑14 nov 2021, 19:55Evo Makedonija pokazala da mozes sa zalaganjem i sistemom napraviti vise nego sto imena klubova govore. Imaju dva, tri dobra igraca i ostalo iz osrednji klubova. Ali zato je tu trud, i sistem. Neka malo bosnje razmisle kad pocnu pricu o tome kako je igracki kadar los.
Los je pristup prema repki i losi su strucnjaci sto vode repku.
I ne guraju se menadzerski igraci, drugovi kapitena itd u repku.
- Beduin
- Kontakt:
Mozda djeluje retardirano, glupo, nelogicno, smijesno, ali ko god je gledao nekoliko utakmica Hrvatske sve im se svodi i najglasniji su sa onim "u boj, u boj za narod svoj", sto je ocajnije i gluplje od icega opjevanog na nasoj tribini ikada.
Svaki put mi se zivot zgadi kad cujem hrvate i to navijanje, skoro sve im je to od navijanja.
075 ❤
-
PatriceKwedi
- Kontakt:
Ne znam, po meni ne moze gluplje od "Bosna je sampiJon" dok te Finska trpa s igracem manje.Beduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 20:25Mozda djeluje retardirano, glupo, nelogicno, smijesno, ali ko god je gledao nekoliko utakmica Hrvatske sve im se svodi i najglasniji su sa onim "u boj, u boj za narod svoj", sto je ocajnije i gluplje od icega opjevanog na nasoj tribini ikada.
Svaki put mi se zivot zgadi kad cujem hrvate i to navijanje, skoro sve im je to od navijanja.
Ja bih radije da naši navijači ćute, nego da vrte konstantno četiri najizlizanije pjesme ikad, ali dobro, svako ima svoje mišljenje. Meni se lično sloši kad čujem "Bosna je šampion" i "ko ne skače, mrzi Bosnu".Beduin je napisao/la: ↑14 nov 2021, 20:25Mozda djeluje retardirano, glupo, nelogicno, smijesno, ali ko god je gledao nekoliko utakmica Hrvatske sve im se svodi i najglasniji su sa onim "u boj, u boj za narod svoj", sto je ocajnije i gluplje od icega opjevanog na nasoj tribini ikada.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Ovdje ne ubrajamo Edina koji je priča za sebe već više od decenije.
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, Beli98, Blackwargreymon, boki86, Bordo10, Brazzzoo123, CAGarfia, CHR, Confiance, CrvenoCrnaArmija, DanijelTZ, DeeWa, DUVNO1921, ELDIABLO20, enobarca, ErosViverosViv, FerdinandF, Fudo, Google Adsense [Bot], GrbavicaHrammm, guillermo, Hafiz00, Hajdeee, HariTz, Imamkarbarum, invincible1921, Invincibles14, J1897, JohannWolfgang, karajlo, Kaunas, lakilone, Maestro^^, MostarNeretva, Muumii, napapijri1987, Pensioner26, PointBlank, RaZuti, Shevko, Sheyi, signalidunapark, THEC, Venom, VibeTribeX, Wolffire, Zglavkar i 297 gostiju.