BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Swanfilter
Kontakt:

Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Post Postao/la Swanfilter » 14 nov 2021, 23:09

Piksi ima, mozda, malo bolji trenerski CV od Osima mlađeg. Ipak, iz prve uradi za Srbiju ogromno ...

Mozda Barbarez nije ni vrtic trenirao, al pod njim bi igraci igrali kao u Cirin vakat. Ili bi makar pokusao ...

Koliko se Petev pokazao, i uprkos svemu, sinoc je pao, ne ispit, nego godinu ...

Vidio si da smo nikakvi i ti ne radis nista po pitanju Civica. Jos kad se Kolasinac povrijedi. Morao je znati, da cemo biti jos gori ...

Ne znam zasto Dzeko nije makar bio na klupi i da nije mogao igrati?

Malo da protivniku ipak ne olaksas.

Mogu zamisliti Fince kad su vidjeli da je na tribinama. Lakse im bilo za 20-30%.

Sta ja znam, vise razocaran nakon Irske, jer Dzeke vjerovatno nece vise biti. Sto znaci da stvarno slijedi period prije Cire. Znaci, decenija situacije kakvu imamo zadnje vrijeme ...

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 14 nov 2021, 23:11

Sve bi nekako lakše podnio da se nisu direktno plasirali "vrhunski izvanredni susjedi" i srbadija.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

jozospricalo
Kontakt:

Post Postao/la jozospricalo » 14 nov 2021, 23:12

Beduin je napisao/la:
14 nov 2021, 20:25
PatriceKwedi je napisao/la:
14 nov 2021, 14:57
sagitarius je napisao/la:
14 nov 2021, 14:55
" bosna je sampiJon" 😂😂😂
Al stvarno djeluju retardirano s ovim :rol:
Mozda djeluje retardirano, glupo, nelogicno, smijesno, ali ko god je gledao nekoliko utakmica Hrvatske sve im se svodi i najglasniji su sa onim "u boj, u boj za narod svoj", sto je ocajnije i gluplje od icega opjevanog na nasoj tribini ikada.
Svaki put mi se zivot zgadi kad cujem hrvate i to navijanje, skoro sve im je to od navijanja.
To "u boj, u boj" ima bar istorijsku pozadinu(opjevano u operi,a i tjera ih da ginu na terenu, penzioner Modric ima vise zivota u sebi nego ijedan bh igrac).S druge strane "Bosna je sampion" je skandiranje ukradeno od navijaca KK Bosne, a stvarno nema smisla, jer Bosna je samo jednom bila na SP i odmah ispala, EP nije ni prismrdila, kakav ba sampion, u cemu? U fudbalu sigurno ne ;)

RoninX
Kontakt:

Post Postao/la RoninX » 14 nov 2021, 23:12

Susic nas je unistio u dva ciklusa, porazima od kipra, izraela....sramota da igrac kao sto je Dzeko vidio samo jedno takmicenje. i na tom jednom mu poniste gol za osminu finala. tragedija od naroda.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 nov 2021, 23:13

*p!p!t@* je napisao/la:
14 nov 2021, 18:59
I onda se neko pita što Vaha neće da preuzme ove umišljene zvijezdice. :rol: Pa prvo bi morao yebat mater ovima u savezu, pa menađerima, pa tek onda igraćinama... :rol:

Da Bog da uvijek u Butmiru trenirali, i nikad nigdje ne otišli. :bih:
Vaha nece da dodje zbog para. Sve ostalo je suplja. Svakako je svugdje dobio nogu. Pa ja.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 14 nov 2021, 23:14

let3 je napisao/la:
14 nov 2021, 23:01
miky_hz je napisao/la:
14 nov 2021, 22:56

Srbi su imali isti problem godinama(nedisciplina,nezalaganje,problemi,derneci),
medjutim dosao trener sa autoritetom koji je Tata u svakom smislu za sve fudbalere i sve se okrenulo .
Imali smo i mi Safeta, koji je bio veci igrac od svih onih curica koje nose dres selekcije, pa jedva odosmo na SP - gdje se obrukasmo btw.
Dakle, nije samo autoritet bitan, vec i trenersko znanje koje treba prenijeti na igrace.
Mi to nemamo još od ludog Ćire.
Safet nema tog slifa. On bi mozda bio odlican tener u vaktu kada je bio igrac. Govorimo i o onom politickom uređenju. Tada se autoritet postovao, a nije bilo zvijezda kakve su znacajne za ovo vrijeme ...

Rat sa javnoscu je pokazao da Safet ne zna igrati igru koja je danas nesto vise od samog treniranja i nogometa ...

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 nov 2021, 23:15

Swanfilter je napisao/la:
14 nov 2021, 23:09
Piksi ima, mozda, malo bolji trenerski CV od Osima mlađeg. Ipak, iz prve uradi za Srbiju ogromno ...

Mozda Barbarez nije ni vrtic trenirao, al pod njim bi igraci igrali kao u Cirin vakat. Ili bi makar pokusao ...

Koliko se Petev pokazao, i uprkos svemu, sinoc je pao, ne ispit, nego godinu ...

Vidio si da smo nikakvi i ti ne radis nista po pitanju Civica. Jos kad se Kolasinac povrijedi. Morao je znati, da cemo biti jos gori ...

Ne znam zasto Dzeko nije makar bio na klupi i da nije mogao igrati?

Malo da protivniku ipak ne olaksas.

Mogu zamisliti Fince kad su vidjeli da je na tribinama. Lakse im bilo za 20-30%.

Sta ja znam, vise razocaran nakon Irske, jer Dzeke vjerovatno nece vise biti. Sto znaci da stvarno slijedi period prije Cire. Znaci, decenija situacije kakvu imamo zadnje vrijeme ...
Pa nije CV sve u životu, iako naravno nije istina to da ima CV Osima mlađeg. On je jako respektabilno ime u Japanu i Kini, što Osim mlađi nije. Piksija je Wenger svojevremeno preporučivao Arsenalu kao svog budućeg nasljednika.

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 14 nov 2021, 23:16

Jednostavno je objašnjenje zašto se Srbi i Hrvati bore na terenu, a naši u repku dođi na izlet.
Kada kiksaju Srbija ili Hrvatska, njih i novinari i navijači operu na ruke. Niko ne bude pošteđen kritike, i to ozbiljne kritike. Samo što kod njih kritika i zvižduci budu podstrek da se igra bolje, a kod nas je obrnuto.
Dalić bio drugi u SP, na EP igrao loše, i odmah novinari i navijači ostavku traže. A kod nas bi po nekima još uvijek Sušić bio trener jer nas je eto jednom odveo na veliko takmičenje. Ne smiije se kritikovati Pjanić, jer je to između nas i Luxemburga izabrao nas i prije 4 godine je dao tamo neki gol. Isto vrijedi i za Džeku.
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri. Da li se Edin ikada zapita zašto je to tako? Da li neko zna ijednog igrača Latvije napamet bez googla. Ne zna. E i oni imaju isto nastupa na velikim takmičenjima kao i mi.
Koliko je Edinu bitna repka, pokazao je danas tako što je otišao za Milano. On da ima trunku odgovornosti ostao bi ovdje pa makar bio na klupi, da pokaze barem neku odgovornost kao kapiten. Al jok, ode za Milan gdje će igrati za vikend. Mislim da Pjanic isto neće igrati. Isto dijete od 3 godine, čim mu nešto kažeš počne plakati. Naravno niko od novirana ne smije to ni pitati, jer kako će sutra tražiti dres, ili ne daj Bože da se naljuti na novinara.
Godine šutnje, guranja problema pod tepih, pljuvanja po ljudima koji su kritikovali sa razlogom, stvorili su takav luzerski mentalitet kod igrača i navijača, da nas sada mislim ni Ciro u najboljim godinama ne bi digao na noge. Zbog toga treba krenuti ponovo od nule. Izabrati za trenera nekoga ko će prvo podići malo atmosferu ali i uvesti disciplinu. Najbolji primjer je Vaha sa Marokom. Dva najbolja igrača glume mangupe kao kod nas Pjanic. Vaha Zijeha pošalje nazad u London, pa se ti po Londonu mangupiši. E to i nama treba.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 14 nov 2021, 23:17

Unofficialpage je napisao/la:
14 nov 2021, 23:05
h1a2s3o4 je napisao/la:
14 nov 2021, 22:31
kontrasviju je napisao/la:
14 nov 2021, 22:24
Nije mi jasno, zašto ste nezadovoljni?

Zar nismo rekli da će ove kvalifikacije služiti za uigravanje ekipe i pronalazak novih talenata i igrača, a da je sav fokus na sljedećim kvalifikacijama za EURO?
Mozda zato jer je trener neznalica?!
Promasi postavku i taktiku u mozda najbitnijoj utakmicu i pomnozi sa nulom sve sto je do tada uradio. A uradio je bukvalno ono sto mu je i forum govorio da uradi, a to je da pređe na igru sa 3 pozadi. Ustvari to je i bilo logicno da se uradi.
I za utakmicu protiv Finske trebao je koristiti logiku, a ne gledati u grah. Jer on nije malo ofulio...
Ovo je najgore. Cijele kvalifikacije smo trčali, bori li se, znalo se ko šta igra. A sinoć ništa od toga nije bilo, odjednom smo se vratili na neke stare utakmice gdje se nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Strašno. Neki naš igrač primi loptu a ostali stoje i ibrete se tome što taj ima loptu. Umjesto da potrče i otvaraju prostor. Petev i igrači sve ono što su uradili i zaradili u cijelim kvalifikacijama su sinoć prosuli.
Upravo. Ovde se nije radilo o nekakvom uigravanju ekipe. Jasno se vidjelo da je bio sistem koji je funkcionisao i koji je donosio dobru igru i rezultate. Nije bilo potrebe to mijenjati.
Mozda je zbog toga svima najvise i krivo, vjerovatno se i zbog toga napunio stadion, jer je bilo znakova da smo ozbiljna reprezentacija i da je postojao sistem.
Onda genije iz nekog razloga promjeni ono sto je funkcionisalo. To nikad ne radis, bilo da si inzenjer ili neko drugo zanimanje..
Ono sto radi ne čačkaš!

19BordoBijeli46

Post Postao/la 19BordoBijeli46 » 14 nov 2021, 23:18

A vi stvarno mislili da cemo na sp otici :rol:
A sad neka djeca mala porede se stalno s' nama

Unknown13
Kontakt:

Post Postao/la Unknown13 » 14 nov 2021, 23:19

Dok god ne budemo imali klubove poput Zvezde i Partizana koji će afirmisati mlade igrače i koji će funkcionisati po sistemu mladi talenti + iskusni - kvalitetni stranci, od nas nema ništa.

Politika mora stati iza sportskih kolektiva.

Ovo ružno zvuči, ali mi bez proizvodnje vlastitih igrača nećemo moći napraviti rezultate vrijedne pomena...
bošnjanin

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 14 nov 2021, 23:19

LegendKiller je napisao/la:
14 nov 2021, 23:16
Jednostavno je objašnjenje zašto se Srbi i Hrvati bore na terenu, a naši u repku dođi na izlet.
Kada kiksaju Srbija ili Hrvatska, njih i novinari i navijači operu na ruke. Niko ne bude pošteđen kritike, i to ozbiljne kritike. Samo što kod njih kritika i zvižduci budu podstrek da se igra bolje, a kod nas je obrnuto.
Dalić bio drugi u SP, na EP igrao loše, i odmah novinari i navijači ostavku traže. A kod nas bi po nekima još uvijek Sušić bio trener jer nas je eto jednom odveo na veliko takmičenje. Ne smiije se kritikovati Pjanić, jer je to između nas i Luxemburga izabrao nas i prije 4 godine je dao tamo neki gol. Isto vrijedi i za Džeku.
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri. Da li se Edin ikada zapita zašto je to tako? Da li neko zna ijednog igrača Latvije napamet bez googla. Ne zna. E i oni imaju isto nastupa na velikim takmičenjima kao i mi.
Koliko je Edinu bitna repka, pokazao je danas tako što je otišao za Milano. On da ima trunku odgovornosti ostao bi ovdje pa makar bio na klupi, da pokaze barem neku odgovornost kao kapiten. Al jok, ode za Milan gdje će igrati za vikend. Mislim da Pjanic isto neće igrati. Isto dijete od 3 godine, čim mu nešto kažeš počne plakati. Naravno niko od novirana ne smije to ni pitati, jer kako će sutra tražiti dres, ili ne daj Bože da se naljuti na novinara.
Godine šutnje, guranja problema pod tepih, pljuvanja po ljudima koji su kritikovali sa razlogom, stvorili su takav luzerski mentalitet kod igrača i navijača, da nas sada mislim ni Ciro u najboljim godinama ne bi digao na noge. Zbog toga treba krenuti ponovo od nule. Izabrati za trenera nekoga ko će prvo podići malo atmosferu ali i uvesti disciplinu. Najbolji primjer je Vaha sa Marokom. Dva najbolja igrača glume mangupe kao kod nas Pjanic. Vaha Zijeha pošalje nazad u London, pa se ti po Londonu mangupiši. E to i nama treba.
Ma nije to baš tako. Od Svjetskog prvenstva 2010. godine do danas, dakle ne računajući to prvenstvo, Srbija i Bosna i Hercegovina imaju isti broj učešća na velikim takmičenjima. Srbija je sad izborila drugo uzastopno Svjetsko prvenstvo, a mi smo naravno negdje stali nakon Brazila. Fudbalski savez BiH je zapravo Fudbalski savez Srbije u malom, kod njih samo drmaju krupniji interesi. Oni imaju po običaju ekipu koja bi trebala igrati svako Evropsko prvenstvo i barem svako drugo Svjetsko. Mi to nikad nismo imali.

Pritom ne tražim opravdanja za nas, samo eto, nije ni kod njih sve blistavo. Pogledaj kakve su ih trenerske ublehe vodile ranijih godina.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 14 nov 2021, 23:21

LegendKiller je napisao/la:
14 nov 2021, 23:16
Edin Džeko, koji je kao napadač bio jedan od najbolji stijelaca u 3 od 5 najboljih liga Evrope, ima isti broj nastupa na velikim takmičenjima kao npr. Krste Velkoski, kome je FK Sarajevo plafon u karijeri.
Toliko retardirano poređenje da samo želim da se naglasi
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 14 nov 2021, 23:21

Kada pogledam rezultate drzava oko nas sad zasigurno mogu reci da ce moja zadnja ulaznica za repku biti oprostajna utakmica Dzeke i to do minute kada on izlazi. To ce ujedno biti i jedina na koju cu otici od 2014te.

Ovi nasi su jedva zajedno dok se intonira himna, sjetite se samo penala protiv irske :) Uzas uzas uzas mnogo toga za reci ali ne mogu vise
NEMA NAZAD

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 14 nov 2021, 23:21

akisarajevo92 je napisao/la:
14 nov 2021, 23:17
slika
Sve stalo u ovih par recenica, a vi mozete raspravljati danima.
Plus sad vise nema ni kvalitete za nesto posebno. I da su se kvalificirali u Katar, ljudi bi imali ocekivanja da doguraju barem do polufinala, a kad bi ispali u polufinalu, **** bi Petevu mater.
🔹

Sky9
Kontakt:

Post Postao/la Sky9 » 14 nov 2021, 23:22

Treba ovo gledati pozitivno: Nećemo igrati protiv Portugala u baražu. :thumbup:
🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 14 nov 2021, 23:27

akisarajevo92 je napisao/la:
14 nov 2021, 23:17
slika
I ovdje su ga razapeli.

Zašto mislite da Ibišević i ostali ozbiljni bivši igrači neće da imaju nikakvog posla sa savezom i repkom?

Jbt djeca nam igraju u dresovima iz 2016, klubovi nisu prismrdili Evropskim takmičenjima, nemamo niti jednog perspektivnog igrača a sve kritike se vode na "rušenje atmosfere" i "idemo dalje".

Ovaj savez je uništio sve što je valjalo u našem fudbalu i to namjerno.
Zadnja izmjena: Pirke, dana/u 14 nov 2021, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 14 nov 2021, 23:29

let3 je napisao/la:
14 nov 2021, 23:01
miky_hz je napisao/la:
14 nov 2021, 22:56

Srbi su imali isti problem godinama(nedisciplina,nezalaganje,problemi,derneci),
medjutim dosao trener sa autoritetom koji je Tata u svakom smislu za sve fudbalere i sve se okrenulo .
Imali smo i mi Safeta, koji je bio veci igrac od svih onih curica koje nose dres selekcije, pa jedva odosmo na SP - gdje se obrukasmo btw.
Dakle, nije samo autoritet bitan, vec i trenersko znanje koje treba prenijeti na igrace.
Mi to nemamo još od ludog Ćire.
Safet nema tog slifa. On bi mozda bio odlican tener u vaktu kada je bio igrac. Govorimo i o onom politickom uređenju. Tada se autoritet postovao, a nije bilo zvijezda kakve su znacajne za ovo vrijeme ...

Rat sa javnoscu je pokazao da Safet ne zna igrati igru koja je danas nesto vise od samog treniranja i nogometa ...

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 nov 2021, 23:33

Jedino iz bivse Juge slovenci nas nisu izdali,ovi svi odose u Katar da se tope.. znaju nasi ba,sta ce tam onolike vrucine,bolje zatvarat kafane po BiH.. :kafa:

Dabogda nam FIFA i UEFA uvela zabranu nastupa kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou,jer se dzaba sramotimo samo !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.