Sistemsko spašavanje bh fudbala
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Sistemsko spašavanje bh fudbala
Pokrecem ovu temu jer mi je iskreno receno muka da citam nakon svakog neuspješnog ciklusa kriv je Dzeko, Pjanic Petev, Bazdarevic, kriv sudija, kriv sistem, kriv onaj sto nije zaigrao za Bosnu.
Nema nama spasa dok se sistemski ne krene u rjesvanje problema. Nemamo omladinske kvalitetne lige, nemamo timove sa jakim sistemom, sa pravim sistemom. Liga nam je blago rečeno uzasna. Infrastruktura smijesna.
Cemu se nadamo i sta ocekujemo. Desit ce se svako 2-3-5 godina jedan Kolasinac, jedan Ahmedhozic, ali zali Boze sto za njihovo vrijeme igranja u repki nece biti jos 10 kvalitetnih igraca, te cemo ostajati stalno bez velikih takmicenja.
Nema nama spasa dok se sistemski ne krene u rjesvanje problema. Nemamo omladinske kvalitetne lige, nemamo timove sa jakim sistemom, sa pravim sistemom. Liga nam je blago rečeno uzasna. Infrastruktura smijesna.
Cemu se nadamo i sta ocekujemo. Desit ce se svako 2-3-5 godina jedan Kolasinac, jedan Ahmedhozic, ali zali Boze sto za njihovo vrijeme igranja u repki nece biti jos 10 kvalitetnih igraca, te cemo ostajati stalno bez velikih takmicenja.
Re: Sistemsko spašavanje bh fudbala
Bojkot se treba desiti, bojkotirati treba ovu kompletnu Mafiju od Saveza ali pitanje kako?ramke0203 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:38Pokrecem ovu temu jer mi je iskreno receno muka da citam nakon svakog neuspješnog ciklusa kriv je Dzeko, Pjanic Petev, Bazdarevic, kriv sudija, kriv sistem, kriv onaj sto nije zaigrao za Bosnu.
Ma za sve ima rjesenje,samo je problem sto se mnogi hoce prodat za ulaznicu i rucak.Pogotovo novinari.Da su normalni,dosad bi trebali razapeti sve redom,krenuvsi od Vice pa do igraca.Al...Apsurdistan
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Nastupi u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja:
Gibraltar - 1.
BiH - 0.
Tačka.
Gibraltar - 1.
BiH - 0.
Tačka.
ne zezaj, vico napravio 3 terena u ovoj godini, sad ce rezultati haha
st kaze tuta jucer, da smo samo 50% odigrali kao na treningu...trebao je reci na koji trening misli, prije ili poslije kafane:-)
mada, ja sam miran, @hurem je zadovoljan, bice to dobro za euro:-)
Zadnja izmjena: babino, dana/u 14 nov 2021, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Nije sve ni do Saveza i trenera. Ima i do neprofesionalosti igraca.
Druze, pa ni profesionalni konobar nece sebi dozvoliti da teferici 2-3 dana prije bitnog događaja. Naravno pricam o profi konobarima, a ne ne znam nista drugo da radim pa sam konobar.
Ljudi drze do sebe i svog posla. Zna da mora biti koncentrisan.
Generalno problemi, kako reprezentacije tako i drustva, su: javasluk, neznanje, bezobrazluk i kao krajnji produkt zatucanost.
Ili sumirano u jednoj rečenici "Kod nas nije bilo tako, kod nas je bilo ozbiljno"

Druze, pa ni profesionalni konobar nece sebi dozvoliti da teferici 2-3 dana prije bitnog događaja. Naravno pricam o profi konobarima, a ne ne znam nista drugo da radim pa sam konobar.
Ljudi drze do sebe i svog posla. Zna da mora biti koncentrisan.
Generalno problemi, kako reprezentacije tako i drustva, su: javasluk, neznanje, bezobrazluk i kao krajnji produkt zatucanost.
Ili sumirano u jednoj rečenici "Kod nas nije bilo tako, kod nas je bilo ozbiljno"

Ukinuti sve reprezentativne selekcije na 10 godina....
Kakva trolčinababino je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:50ne zezaj, vico napravio 3 terena u ovoj godini, sad ce rezultati haha
st kaze tuta jucer, da smo samo 50% odigrali kao na treningu...trebao je reci na koji trening misli, prije ili poslije kafane:-)
mada, ja sam miran, @hurem je zadovoljan, bice to dobro za euro:-)

Ovo mora da je namjerno. Lik se sprda sa svima. Treba li više reći od toga da je na spisak stavio 4 desna beka a tu poziciju igra Stevanović, a zato ima 5 stopera pa stopera opet igra lijevi bek...
pisali smo o tome nakon objave spiska, 4 desna beka a to ti igra krilo..Vucevich je napisao/la: ↑15 nov 2021, 00:03Kakva trolčinababino je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:50ne zezaj, vico napravio 3 terena u ovoj godini, sad ce rezultati haha
mada, ja sam miran, @hurem je zadovoljan, bice to dobro za euro:-)![]()
Ovo mora da je namjerno. Lik se sprda sa svima. Treba li više reći od toga da je na spisak stavio 4 desna beka a tu poziciju igra Stevanović, a zato ima 5 stopera pa stopera opet igra lijevi bek...
dobro, tada jos nismo znali da ce majstor civa igrati halfa:-)
ili da ce staviti 4 slicna, bezmuda, igraca na sredinu terena da se dodaju i ibrete kamari:-)
Ne kupovati ulaznice, ne ići na domaće utakmice. Vrlo lagano. Svaki priliv novca u džep ovih kriminalaca je antipatriotskog djelovanje.Harise je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:41Bojkot se treba desiti, bojkotirati treba ovu kompletnu Mafiju od Saveza ali pitanje kako?ramke0203 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:38Pokrecem ovu temu jer mi je iskreno receno muka da citam nakon svakog neuspješnog ciklusa kriv je Dzeko, Pjanic Petev, Bazdarevic, kriv sudija, kriv sistem, kriv onaj sto nije zaigrao za Bosnu.
Navijaj za BiH, ali među svoja četiri zida.
Bez omladinskih kategorija i kvalitetnog rada s njima nema napretka. Naše omladinske kategorije su kao nekadašnji B/S/H, tri u jedan, broje se krvna zrnca, menadžerske agencije rade svoj dio posla, a oni i koji imaju talenata će na kraju raditi kao konobari. Ovo što smo imali dobar period kvalifikacija i dobrih rezultata je bilo uz veliku dozu igrača koji su se stasali u dijaspori. Bez njih smo, kao što sada vidimo među lošijim reprezentacijama u Evropi. Kad ode Edin uz Miralema, ostaje nam Kolašinac koji odskače i potencijalni Anel iz Malmoa i to je to.
Prvo se treba i MORA regulisati travnjak na ovim livadama od naših stadiona, o infrastrukturi pišem preko 10 godina i onda je skoro pa identična. Tu jednostavno nema napretka.
U svakom sportu je tako, zato smo kanta za trpanje.
Kako? Kao zadnji put kad je UEFA suspendovala savez. Ako UEFA nece nista da radi, naredati kazne sa bakljama. Kao zadnji put.Harise je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:41Bojkot se treba desiti, bojkotirati treba ovu kompletnu Mafiju od Saveza ali pitanje kako?ramke0203 je napisao/la: ↑14 nov 2021, 23:38Pokrecem ovu temu jer mi je iskreno receno muka da citam nakon svakog neuspješnog ciklusa kriv je Dzeko, Pjanic Petev, Bazdarevic, kriv sudija, kriv sistem, kriv onaj sto nije zaigrao za Bosnu.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
1. Savez barem jednom godišnje mora organizovati utakmicu dvije ekipe potencijalnih reprezentativaca, uključujući Premijer ligu BiH, igrače van BiH, sa drugim pasošima, svakog ko je interesantan.
2. Savez mora odrediti osobu kojoj će prioritetno biti zadatak da ganja, skautira i dovodi nove igrače, (Mašović, Medić, Šunjić), da lično lobira, da lično on vadi papirologiju za njih, ne smijemo se odricati bilo koga. Mora se momcima pokazati da nam je stalo do njih, da to bude projekat.
3. Savez mora poraditi na menadžerskom lobiju, platiti ali naći sposobne ljude sa vezama koji će lobirati u evropskim klubpovima za igrače iz Premijer lige. Ima tu kvaliteta, samo zahrđa ovdje kad ostane dugo. Kako to jedan Jović iz Bijeljine ili Krunić iz Foče odu do Milana ili Reala. Moramo raditi sa ozbiljnim mendžerima koji će jednom godišnje izbaciti 2-3 transfera u ligu petice, pa bio to npr. Maksimović (Sloboda) - Strasborug, Đokanović - Bochum, Bašić (Zrinjski - Empoli)...Navodim namjerno mlade igrače koji znaju igrati lopte, nisu limitirani i mogli bi u ovakvim ekipama naći svoje mjesto vremenom..Baš to radi Srbija godinama već. Kad jedan prokine, onda to ide lančano.
4. Savez mora poraditi na infrastrukturi, prije svega promjeniti sve terene, ući sa državom u projekat renoviranja i izgradnje stadiona.
5. U mladjim selekcijama se mora ukloniti izbor selektora po nacionalnom ključu. Donijeti pravilnike po kojem se igrači pozivaju, analizirati rezultate, neuspjehe i uspjehe.
6. Donijeti pravilo da svaki igrač u mlađim selekcijama potpiše da neće igrati za drugu reprezentaciju u budućnosti, a ukoliko to uradti, odštetni zahtjev je milion eura, a na okupljanje A reprezentacije zvati izvanredne talente pa igrao i za U-17 da ga ubaciš u igru, ako to dozvoljavaju okolnosti na terenu.
7. Od raspodjele novca generalnog sponzora, nagraditi svaki klub Premijer lige sa 100 000 KM više ako je u protekloj sezoni imao barem 4 igrača do 21. godine koji su igrali više od 70% utakmica.
8. Uspostaviti omladinsku ligu na nivou BiH za igrače do 21. godine.
9. Uspostaviti udruženje premijerligaša koje određuje sudije i službena lica za utakmice.
10. Težiti ka smanjenuju doprinosa na plate igrača, (prepisati od Slovenije) gdje je svaki fudbaler registrovan za sebe nešto kao samostalni obrtnik. U FBiH samostalni obrtnici trenutno plaćaju 400 KM fiksne doprinose i 10% poreza na dobit. Napraviti udruženje premijerligaških fudbalera, udruženje spojiti zajedno sa sindikatom profesionalnih fudbalera.
Svaki igrač neka fiksno plaća 400 KM doprinosa i 100 KM mjesečno za rad udruženja gdje zauzvrat dobija svog knjigovođu koji mu pušta platu, vodi obračune i sve što je potrebno. Primjer: Igrač dobija platu na račun svoje obrtničke djelatnosti 5000 KM od strane kluba kojem fakturiše uslugu igranja. Od tih 5000 plaća 400 KM doprinose kao samostalni obrtnik i 100 KM plaća za rad udruženja čiji je član. Preostaje mu 4500. Isplaćuje sebi platu od 4050 KM na privatni račun i plaća odmah porez na dobit 10%. Ovako bi rasteretio klubove enormnih poreza od 67% na neto platu jer se profesionalni igrač isplaćuje isto kao i svaki radnik u Federaciji.
Drugi način je uvesti veliku i malu platu: Primjer: Igrač dogovori godišnju zaradu od 60 000 KM. U tom sluačaju mu se isplaćuje 12 mjesečnih plata po 1000 KM na koje klub plaća 67% doprinosa. Pored toga, četiri kvartalne plate po 12 000 (to su zapravo ugovorne rate koje i sada postoje), na koje igrač plaća samo 10% poreza na dobit. Obzirom da mislim da su i ugovorne rate zapravo protivzakonski ali se ovdje gleda kroz prste, mislim da je prvi način mnogo bolji.
2. Savez mora odrediti osobu kojoj će prioritetno biti zadatak da ganja, skautira i dovodi nove igrače, (Mašović, Medić, Šunjić), da lično lobira, da lično on vadi papirologiju za njih, ne smijemo se odricati bilo koga. Mora se momcima pokazati da nam je stalo do njih, da to bude projekat.
3. Savez mora poraditi na menadžerskom lobiju, platiti ali naći sposobne ljude sa vezama koji će lobirati u evropskim klubpovima za igrače iz Premijer lige. Ima tu kvaliteta, samo zahrđa ovdje kad ostane dugo. Kako to jedan Jović iz Bijeljine ili Krunić iz Foče odu do Milana ili Reala. Moramo raditi sa ozbiljnim mendžerima koji će jednom godišnje izbaciti 2-3 transfera u ligu petice, pa bio to npr. Maksimović (Sloboda) - Strasborug, Đokanović - Bochum, Bašić (Zrinjski - Empoli)...Navodim namjerno mlade igrače koji znaju igrati lopte, nisu limitirani i mogli bi u ovakvim ekipama naći svoje mjesto vremenom..Baš to radi Srbija godinama već. Kad jedan prokine, onda to ide lančano.
4. Savez mora poraditi na infrastrukturi, prije svega promjeniti sve terene, ući sa državom u projekat renoviranja i izgradnje stadiona.
5. U mladjim selekcijama se mora ukloniti izbor selektora po nacionalnom ključu. Donijeti pravilnike po kojem se igrači pozivaju, analizirati rezultate, neuspjehe i uspjehe.
6. Donijeti pravilo da svaki igrač u mlađim selekcijama potpiše da neće igrati za drugu reprezentaciju u budućnosti, a ukoliko to uradti, odštetni zahtjev je milion eura, a na okupljanje A reprezentacije zvati izvanredne talente pa igrao i za U-17 da ga ubaciš u igru, ako to dozvoljavaju okolnosti na terenu.
7. Od raspodjele novca generalnog sponzora, nagraditi svaki klub Premijer lige sa 100 000 KM više ako je u protekloj sezoni imao barem 4 igrača do 21. godine koji su igrali više od 70% utakmica.
8. Uspostaviti omladinsku ligu na nivou BiH za igrače do 21. godine.
9. Uspostaviti udruženje premijerligaša koje određuje sudije i službena lica za utakmice.
10. Težiti ka smanjenuju doprinosa na plate igrača, (prepisati od Slovenije) gdje je svaki fudbaler registrovan za sebe nešto kao samostalni obrtnik. U FBiH samostalni obrtnici trenutno plaćaju 400 KM fiksne doprinose i 10% poreza na dobit. Napraviti udruženje premijerligaških fudbalera, udruženje spojiti zajedno sa sindikatom profesionalnih fudbalera.
Svaki igrač neka fiksno plaća 400 KM doprinosa i 100 KM mjesečno za rad udruženja gdje zauzvrat dobija svog knjigovođu koji mu pušta platu, vodi obračune i sve što je potrebno. Primjer: Igrač dobija platu na račun svoje obrtničke djelatnosti 5000 KM od strane kluba kojem fakturiše uslugu igranja. Od tih 5000 plaća 400 KM doprinose kao samostalni obrtnik i 100 KM plaća za rad udruženja čiji je član. Preostaje mu 4500. Isplaćuje sebi platu od 4050 KM na privatni račun i plaća odmah porez na dobit 10%. Ovako bi rasteretio klubove enormnih poreza od 67% na neto platu jer se profesionalni igrač isplaćuje isto kao i svaki radnik u Federaciji.
Drugi način je uvesti veliku i malu platu: Primjer: Igrač dogovori godišnju zaradu od 60 000 KM. U tom sluačaju mu se isplaćuje 12 mjesečnih plata po 1000 KM na koje klub plaća 67% doprinosa. Pored toga, četiri kvartalne plate po 12 000 (to su zapravo ugovorne rate koje i sada postoje), na koje igrač plaća samo 10% poreza na dobit. Obzirom da mislim da su i ugovorne rate zapravo protivzakonski ali se ovdje gleda kroz prste, mislim da je prvi način mnogo bolji.
-
- Kontakt:
Po meni je prvo kriv savez.
Ako se radi u savezu kako treba, i igraci bi igrali kako treba. Puno stvari tu ima za urediti, da kroz par godina imamo jalu ligu, a i jaku reprezentaciju, ali to samo uz ljude koji zele bolje. Koji zele raditi i napraviti nesto.
Ako se radi u savezu kako treba, i igraci bi igrali kako treba. Puno stvari tu ima za urediti, da kroz par godina imamo jalu ligu, a i jaku reprezentaciju, ali to samo uz ljude koji zele bolje. Koji zele raditi i napraviti nesto.
-
- Kontakt:
Lakse je ba spasiti vojnika Rajana nego li BH fudbal..nemoguca misija...
Ne treba ništa pametovati. Dovoljno je otići u HNS, organizovati radnu posjetu, biti kod njih mjesec, dva, pet koliko već treba i prepisati od A do Ž.
- Probisvjet
- Kontakt:
Prvo treba odgovoriti na jedno i glavno pitanje, a to je:
Kada su neki od naroda koji pripadaju muslimanskoj vjeri nepravili neki rezultat (da se zna i ja sam m)? Nemamo mi to u genima. Za nas je tavla. Treba se na to orjentisati i ulagati u to.
Kada su neki od naroda koji pripadaju muslimanskoj vjeri nepravili neki rezultat (da se zna i ja sam m)? Nemamo mi to u genima. Za nas je tavla. Treba se na to orjentisati i ulagati u to.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
Prvo treba imati drzavu pa tek onda ocekivati nesto od stvari kao sto je fudbal. Mi nemamo drzavu. Ovo je samo dejtonski pokusaj i eksperiment. Nazalost ali je tako.
Ja ne volim polotiku niti nacionalizam, mrzim to oboje i toga nema u sitnim krugovima u kojima se ja krecem i u kojima ja zivim. Nema toga u obicnoj raji, no nazalost gore malo vise, u drzavnim strukturama sve je drugacije i sve se dijeli na troje..
Kad smo kod fudbala, trebali bi se prisjetiti strukture reprezentacije koja je ostvarila jedini uspjeh do sada a to je bilo SP u Brazilu, trener Bosnjak i skoro cijela reprezentacija Bosnjaci + Misimovic koje je dosao iz Njemacke i tada on nije bio u tim pricama...Toliko o tome.
Ja ne volim polotiku niti nacionalizam, mrzim to oboje i toga nema u sitnim krugovima u kojima se ja krecem i u kojima ja zivim. Nema toga u obicnoj raji, no nazalost gore malo vise, u drzavnim strukturama sve je drugacije i sve se dijeli na troje..
Kad smo kod fudbala, trebali bi se prisjetiti strukture reprezentacije koja je ostvarila jedini uspjeh do sada a to je bilo SP u Brazilu, trener Bosnjak i skoro cijela reprezentacija Bosnjaci + Misimovic koje je dosao iz Njemacke i tada on nije bio u tim pricama...Toliko o tome.
-
- Kontakt:
Treba otjerati Vicu i Misimovica.
Selektor: bilo koji Bosnjak

Klupa: Vasilj, Civic, Hadzikadunic, Djumic, Kovacevic, M. Susic, Gigovic, Vrancic, Pjanic, Menalo, Djuric, Visca
Valjda ce za koji mjesec Bicakcic ponovo postati standardan. A Pjanic ako zeli da igra, mora biti na poziciji ofanzivnog veznog gdje sam stavio Prcica.
Selektor: bilo koji Bosnjak

Klupa: Vasilj, Civic, Hadzikadunic, Djumic, Kovacevic, M. Susic, Gigovic, Vrancic, Pjanic, Menalo, Djuric, Visca
Valjda ce za koji mjesec Bicakcic ponovo postati standardan. A Pjanic ako zeli da igra, mora biti na poziciji ofanzivnog veznog gdje sam stavio Prcica.
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji
-
- Kontakt:
ili ako vec furamo 3-5-2

Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji
Trenutno korisnika/ca: Arnelv52, Bing [Bot], Coolpanda24, Goalgetter, Google Adsense [Bot], HariTz i 23 gosta.