Kvalifikacije za SP 2022.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Sanfrancisco
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za SP 2022.

Post Postao/la Sanfrancisco » 15 nov 2021, 01:52

Najzasluzniji za prolaz u Katar, jedan jedini covjek...Dragan Stojkovic Piksi.
Covjek danima ponavlja da se Portugal moze dobiti u sred Lisabona.Mnogi su ga smatrali budalom.Poslije utakmice, bez ikakve euforije dao odmjerenu izjavu. Svaka cast, kapa do poda.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 nov 2021, 02:13

$ & ?
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 15 nov 2021, 02:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:
14 nov 2021, 22:44
Benkara21 je napisao/la:
14 nov 2021, 22:42
A mi Finskoj bod ne možemo izvući sa igračem više hahahahahahaha
Oj majko
Na nas treba baciti atomsku bombu i pobiti nas sve. Ja da imam tu mogucnost sad bih to dugme pritisnuo bez trunke zala.
Pravi si psiholog :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 06:45

EpateguiHuleteti je napisao/la:
15 nov 2021, 00:50
PatriceKwedi je napisao/la:
12 nov 2021, 18:36
Ala su se ovi srbi zapalili. Pa otrest ce ih Portugal tri razlike. Ne znam sta su si ti luzeri umislili. Dobili Azerbejdzan, Irsku i Luksemburg i sad su sila. U barazu ce ispast kao i uvijek
Bice tesko u barazu sigurno, mozda i ispadnemo, ko zna :kafa:
Kako cenis zreb baraza?
Protiv koga imamo vece sanse, protiv koga manje?
Daj baci neku analizu sa potencijalnim protivnicima i postotcima koliko nam dajes sanse.
Malo ko je mogao zamisliti da ce Srbija otici na SP. Niti imaju neku kvalitetu, niti obicaj ici na velika natjecanja. Ali izgleda da je Piksi to dobro poslozio. Vlahovic, Tadic i ostatak solidne druzine poslozio je da izgledaju, mora se priznat, fino.
Vise si me ti, kao veliki strucnjak, razocarao jer si se tresao kao siba i cak ni nakon gola u 92. nisi smio nista napisati, nego si cekao 95. i kraj utakmice. Isti momenat si se zaletio na forum i likovao. Zar si bio toliko nesiguran da nista nisi napisao ni prije ni u toku utakmice?
🔹

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 15 nov 2021, 07:03

Kad za godinu dana krne loženje od strane Kurira, Telegrafa kako će biti prvaci svijeta 😂😂

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 15 nov 2021, 07:53

Za pola godine, čim grupe izvuki :kafa:
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

veteran 1987
Kontakt:

Post Postao/la veteran 1987 » 15 nov 2021, 08:17

Procitao sam vecinu komentara nakon dvije jucerasnje utakmice, pa sam potpuno iznenadjen da se fudbal komentarise iako je vidljivo elementarno nepoznavanje materije, a naravno vidi se da se bas i ne prati puno nego onako povrsno.
Dakle osnovna razlika za ekipu Srbije je u sistemu igre.
Piksi je namjestio sistem 3-5-2, to je moderan fudbal, brz, trazi se velika potrosnja igraca i trazis grupu igraca koja moze odgovoriti tom zadatku.
Izasao je u Lisabonu sa namjerom da pobijedi, zajebi price sa konferencija gdje svaki selektor prica isto, a igracima u svlacionici kaze, ajmo se zatvoriti da ne primimo gol do 70 minute pa cemo ih onda pokusati zajebati i izadjes tako na teren, pustis posjed lopte, protivnik te sabije u tvoj peterac. Nakon toga nema povratka. Primjer je selektor Rusije, pa ono juce je kukavicluk kakav tesko mozes i zamisliti.
Uglavnom, nema poredjenja ekipe Hr i Srb jer igraju dva razlicita fudbalska sistema.
"JOŠ OD 1926"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 15 nov 2021, 08:22

Čestitke navijačima Srbije i Hrvatske na plasmanu na SP :thumbup:
Ova reprezentacija Srbije ima možda i veći potencijal od Hrvatske.
Hrvatska pak na iskustvo i na taj naboj koji imaju.
No, sigurno da mogu i jedni i drugi puno na SP.
Sad ne znam za Srbe bi mogao biti problem ako ih proguta euforija, a i u savezu su im cvjećke, razjjeebe li se atmosfera, eto flashbacka Yuge, BiH sa onog iz Brazila :mrgreen:
Sretno u svakom slučaju i jednim i drugim i da dobiju grupe za prolaz u KO fazu.
Koševo Zapad

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 nov 2021, 08:34

15 nov 2021, 06:45
15 nov 2021, 00:50
12 nov 2021, 18:36
Ala su se ovi srbi zapalili. Pa otrest ce ih Portugal tri razlike. Ne znam sta su si ti luzeri umislili. Dobili Azerbejdzan, Irsku i Luksemburg i sad su sila. U barazu ce ispast kao i uvijek
Bice tesko u barazu sigurno, mozda i ispadnemo, ko zna :kafa:
Kako cenis zreb baraza?
Protiv koga imamo vece sanse, protiv koga manje?
Daj baci neku analizu sa potencijalnim protivnicima i postotcima koliko nam dajes sanse.
Malo ko je mogao zamisliti da ce Srbija otici na SP. Niti imaju neku kvalitetu, niti obicaj ici na velika natjecanja. Ali izgleda da je Piksi to dobro poslozio. Vlahovic, Tadic i ostatak solidne druzine poslozio je da izgledaju, mora se priznat, fino.
Vise si me ti, kao veliki strucnjak, razocarao jer si se tresao kao siba i cak ni nakon gola u 92. nisi smio nista napisati, nego si cekao 95. i kraj utakmice. Isti momenat si se zaletio na forum i likovao. Zar si bio toliko nesiguran da nista nisi napisao ni prije ni u toku utakmice?
Ajde prestani da lupas gluposti vise i da provociras! Koliko god ti mislio da je Hrvatska igracki puno kvalitetnija od Srbije, nije. Ta razlika se drasticno smanjila poslednjih godina.

Taj Tadić kojeg pominjes je doktor fudbala za sve vase ofanzivne veznjake i kada kazes da igra za Ajax u nekom negativnom kontextu, samo potvrdjuje da nemas pojma o fudbalu. Prvo sto je Ajax beton ekipa koja bi razbila 90 % klubova u kojim igraju Hr reprezentativci, kao sto je i ispishala Pongračićevu Borusiu ili Real.
Drugo, sam Tadić bi mogao igrati u dosta "najvecih" klubova...

Kazes, Sergej igra u Laziu. Pa sta? Jel' taj isti Sergej godinama ponajbolji veznjak Serie A?! Jel taj isti Sergej ne moze igrati u Juventusu, Interu, Milanu...koje nerijetko yebe svojim golovima i asistima u derbijima?!

Mitrović jeste trenutno u Championshipu, ali taj i takav Mitrović je Lewandowski za sve vase napadace kada je reprezentacija u pitanju! Covjek dao 44 gola za Srbiju, dok svi vasi napadaci zajedno nisu dobacili do 30. Mitrović takodje moze igrati u dosta PL klubova, jer da ne moze, ne bi samo tako utrpao 20 komada u Csh.

O Vlahoviću necu ni da pricam. Decko je vec sada bolji i komplentniji napadac od svih vasih.

Ima tu jos igraca koje potcjenjujes. Pa Kostić je ponajbolji krilni/bocni Bundeslige! Momak prosle sezone imao 15-ak asistencija, al' et', Sosa je klasa... :facepalm:

Sustinska razlika je zapravo Modrić, od kojeg zavisi citava igra Hrvatske.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 15 nov 2021, 08:40

Mozemo na neku drugu temu, ali razlika nije "samo" Modric. Al eto nek vam bude. Nerealnost na nivou.
Imate 3 odlicna ofenzivca. Mitrovica ne ubrajam. To je specifican igrac.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 15 nov 2021, 08:44

Srbija ako ne otjera Piksija,bi mogla biti najvece iznenadjenje SP-a.Stvarno momci odlicno igraju
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 nov 2021, 08:53

Srbija u ovom trenutku ima jači kadar od Hrvatske maltene u svim linijama su jači.

SMS >Modrić
Vlahović>Kramarić
Kostić>Perišić itd...
1974---1975---1976---2001---2013---2020

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 08:56

marconato je napisao/la:
15 nov 2021, 08:34
Ajde prestani da lupas gluposti vise i da provociras! Koliko god ti mislio da je Hrvatska igracki puno kvalitetnija od Srbije, nije. Ta razlika se drasticno smanjila poslednjih godina.

Taj Tadić kojeg pominjes je doktor fudbala za sve vase ofanzivne veznjake i kada kazes da igra za Ajax u nekom negativnom kontextu, samo potvrdjuje da nemas pojma o fudbalu. Prvo sto je Ajax beton ekipa koja bi razbila 90 % klubova u kojim igraju Hr reprezentativci, kao sto je i ispishala Pongračićevu Borusiu ili Real.

Kazes, Sergej igra u Laziu. Pa sta? Jel' taj isti Sergej godinama ponajbolji veznjak Serie A?! Jel taj isti Sergej ne moze igrati u Juventusu, Interu, Milanu...koje nerijetko yebe svojim golovima i asistima u derbijima?!

Mitrović jeste trenutno u Championshipu, ali taj i takav Mitrović je Lewandowski za sve vase napadace kada je reprezentacija u pitanju! Covjek dao 44 gola za Srbiju, dok svi vasi napadaci zajedno nisu dobacili do 30. Mitrović takodje moze igrati u dosta PL klubova, jer da ne moze, ne bi samo tako utrpao 20 komada u Csh.

O Vlahoviću necu ni da pricam. Decko je vec sada bolji i komplentniji napadac od svih vasih.

Ima tu jos igraca koje potcjenjujes. Pa Kostić je ponajbolji krilni/bocni Bundeslige! Momak prosle sezone imao 15-ak asistencija, al' et', Sosa je klasa... :facepalm:

Molio bih te, ako me vec citiras stalno, da naucis citati. Napisao sam: "Vlahovic, Tadic i ostatak solidne druzine", dakle njih dvojicu sam izuzeo, a ostatak se odnosi na ostale igraci koji su startali sinoc.
Taj Sosa, kojeg podcijenjujes, ima 10 asistencija kao BEK. Koliko je los govori cinjenica da su ga Nijemci htjeli pod svaku cijenu u svojoj reprezentaciji.
Milinkovic Savic je precijenjen igrac, ni blizu jednom Kovacicu koji igra uspjesno na najvecem nivou. Ne kazem da je panj, samo je precijenjen.
I toliki si post napisao da bi izjednacio srpske i hrvatske igrace, a na kraju si spomenuo samo par njih: Milinkovica, Tadica, Vlahovica, Kostica. Gdje su ostali?
Nije sustinska razlika Modric jer da sastavis sve igrace, koliko bi ih u prvih 11 bilo iz Srbije?
Po meni samo Vlahovic i Tadic, a ja te izazivam, ako se ne slazes, da ti ovdje napises najboljih 11 kombinirano Hrvatske i Srbije, u bilo kojoj formaciji!

Objasni mi kako je Rajkovic bolji od Grbica, vasi stoperi rezerva i drugoligasi od Gvardiola i Calete, Gudelj od Brozovica, Lukic od Kovacica, objasni mi jer me stvarno zanima! Ne da su losiji nego su za klasu losiji!

Po tm imate samo 10 igraca iznad 10m, dok Hrvatska, duplo manja, ima 20!

Daj, stvarno me zanima ta postava, da vidim imas li toliko bezobrazluka staviti Veljkovica, Gudelja, Lukica i slicne polovnjake kraj Gvardiola, Brozovica, Kovacica. Jedva cekam.
🔹

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 15 nov 2021, 08:57

FoSte95 je napisao/la:
15 nov 2021, 07:03
Kad za godinu dana krne loženje od strane Kurira, Telegrafa kako će biti prvaci svijeta 😂😂
Pa i BHF 25 godina pjevaju Bosna je sampion. :mrgreen:

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 09:01

Reims,
Rezerva Monaca,
Weder (druga liga),
Fiorentina,
rezerva u Sevilji,
Torino,
Lazio,
Frankfurt,
Paok,
Ajax,
Fiorentina

Vs.

Lille
Leipzig
Zenit
Stuttgart
Celtic
Inter
Real
Atalanta
Inter
West Ham
Hoffenheim (svi standardni)

Tu je to negdje.

Brekalo glavni igrac Torina na klupi, Lukic nositelj igre Srbije
Caleta iz Marseja na klupi, Veljkovic iz cvajte glavni stoper Srbije
Jakic standardan u Frankfurtu na klupi, Kostic glavni igrac Srbije

#samocinjenice
🔹

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 15 nov 2021, 09:07

Gle ovog paćenika :urnebes: :urnebes: :rol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 15 nov 2021, 09:16

15 nov 2021, 08:56
marconato je napisao/la:
15 nov 2021, 08:34

Molio bih te, ako me vec citiras stalno, da naucis citati. Napisao sam: "Vlahovic, Tadic i ostatak solidne druzine", dakle njih dvojicu sam izuzeo, a ostatak se odnosi na ostale igraci koji su startali sinoc.
Taj Sosa, kojeg podcijenjujes, ima 10 asistencija kao BEK. Koliko je los govori cinjenica da su ga Nijemci htjeli pod svaku cijenu u svojoj reprezentaciji.
Milinkovic Savic je precijenjen igrac, ni blizu jednom Kovacicu koji igra uspjesno na najvecem nivou. Ne kazem da je panj, samo je precijenjen.
I toliki si post napisao da bi izjednacio srpske i hrvatske igrace, a na kraju si spomenuo samo par njih: Milinkovica, Tadica, Vlahovica, Kostica. Gdje su ostali?
Nije sustinska razlika Modric jer da sastavis sve igrace, koliko bi ih u prvih 11 bilo iz Srbije?
Po meni samo Vlahovic i Tadic, a ja te izazivam, ako se ne slazes, da ti ovdje napises najboljih 11 kombinirano Hrvatske i Srbije, u bilo kojoj formaciji!

Objasni mi kako je Rajkovic bolji od Grbica, vasi stoperi rezerva i drugoligasi od Gvardiola i Calete, Gudelj od Brozovica, Lukic od Kovacica, objasni mi jer me stvarno zanima! Ne da su losiji nego su za klasu losiji!

Po tm imate samo 10 igraca iznad 10m, dok Hrvatska, duplo manja, ima 20!

Daj, stvarno me zanima ta postava, da vidim imas li toliko bezobrazluka staviti Veljkovica, Gudelja, Lukica i slicne polovnjake kraj Gvardiola, Brozovica, Kovacica. Jedva cekam.
A na osnovu cega mislis da je Sosa bolji od Kostića, Caleta-Car od Milenkovića, Grbić od Rajkovića ili VMS-a koji je standardan u Torinu?!
Frajer pise o Gvardijolu i Caleti Caru kao da su Vidić i Ivanović iz primea :tokralju: :damn:
Kazes igrao Veljkovic drugoligas. Pa sta? Na klupi nam ostao Mitrović, standardan u Getafeu, do juce u Strasbourgu. Nastasić nije ni bio u protokolu zbog povrede...Kako odigra sinoc taj drugoligas?! Koliko taj drugoligas ima meceva u Bundesligi?

Sergej je precijenjen?! Po cemu? Jel nije godinama ponajbolji veznjak Serie A?! Po cemu je to Brozović cjenjeniji u Italiji od Sergeja, nebitno sto nisu ista pozicija?!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 09:22

marconato je napisao/la:
15 nov 2021, 09:16
A na osnovu cega mislis da je Sosa bolji od Kostića, Caleta-Car od Milenkovića, Grbić od Rajkovića ili VMS-a koji je standardan u Torinu?!
Frajer pise o Gvardijolu i Caleti Caru kao da su Vidić i Ivanović iz primea :tokralju: :damn:
Kazes igrao Veljkovic drugoligas. Pa sta? Na klupi nam ostao Mitrović, standardan u Getafeu, do juce u Strasbourgu. Nastasić nije ni bio u protokolu zbog povrede...Kako odigra sinoc taj drugoligas?! Koliko taj drugoligas ima meceva u Bundesligi?

Sergej je precijenjen?! Po cemu? Jel nije godinama ponajbolji veznjak Serie A?! Po cemu je to Brozović cjenjeniji u Italiji od Sergeja, nebitno sto nisu ista pozicija?!
Kostic i Sosa nisu ista pozicija, Kostic je br 10 u Frankfurtu i igra puno ofanzivnije, ne znam odakle ti uopce potreba usporedjivati njih dvojicu.
Sosa ima 23 godine i bilo je sve gotovo da igra za Njemacku, na kraju nije zaigrao zbog papira. Ne bih ga izjednacavao s igracem koji na vrhuncu karijere igra u Frankfurtu.
Rajkovic brani u klubu koji se svake godine bori za ostanak. Praviti od takvog golmana neku klasu je suludo.
Gvardiol je ponajbolji mladi stoper svijeta, tu nema spora. S 19 godina se usetao u prvih 11 Leipziga i onda me pitas po cemu je bolji od Veljkovica koji ni sam ne zna u kojoj ligi igra.
Caleta je stoper Marseja, nije svjetska klasa, ali bi kod vas bio glavni stoper.

Ponavljam, napisi najjacih 11 kombinirano Srbije i Hrvatske. Kako bi ti to spojio. Eto, ako nije problem, pa da vidimo na cemu smo.
🔹

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 15 nov 2021, 09:23

:rol:

Pa nisam ja ti dete drago da 24/7 visim na forumu :rol:
Budem 2-3 dana malo aktivniji, pa 10-15-20 dana ni ne otvorim forum :kafa:
Sunce ti lebovo, sta sve ovde necu procitati.

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 15 nov 2021, 09:27

15 nov 2021, 09:23
:rol:

Pa nisam ja ti dete drago da 24/7 visim na forumu :rol:
Budem 2-3 dana malo aktivniji, pa 10-15-20 dana ni ne otvorim forum :kafa:
Sunce ti lebovo, sta sve ovde necu procitati.
Pravo je cudo onda da si se pola minute nakon sudackog zvizduka zadesio na forumu. Ajde, sretno u Kataru, da i ti dozivis kako je biti na Sp, koliko si imao godina zadnji put, jos isao u osnovnu?
🔹

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: galia95, Proximic, Uknaac i 19 gostiju.