BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Nisam mogao gledati utakmicu ali mi je jos draže da sam bio pošteđen čitanja bljuvotina na forumu.
Krunic?
Da li je naša ponajveca CRNA rupa u ovim kvalifikacijama bio Rade KRUNIC jer bi kao igrač jednog Milana trebao biti mnogo pozvaniji da ga se kritikuje nego bilo ko drugi izuzev Dzeke i Pjanica. Umjesto da kao igrač Milana donese dimenziju više u našoj igri, ono se desi da bez njega odigramo odlično protiv Kazahstana i u Francuskoj i Ukrajini a s njim izvučemo remi u Finskoj, izgubimo kod kuće protiv Francuske i Finske.
Simptomatično?!
Mislim da je najveći problem sto je Petev podlegao psiholoskom pritisku da uvrsti Krunica u prvih 11 i tako ostanemo bez drugog klasičnog napadača - gdje ćeš ba ostaviti igraca Milana na klupi?!
To sto je startao bez drugog klasičnog napadača te guranje nestopera Civica na poziciju stopera a samim tim i Sanicanina tamo gdje nikad nije igrao čini Peteva prvim odgovornim za poraz od Finske. (O tome sam vec pisao nakon utakmice)
Sve dobro (taktika, igra itd) sto je uradio u prvih 6 kola, poništio je lošom postavkom u 7.utakmici.
Krunic?
Da li je naša ponajveca CRNA rupa u ovim kvalifikacijama bio Rade KRUNIC jer bi kao igrač jednog Milana trebao biti mnogo pozvaniji da ga se kritikuje nego bilo ko drugi izuzev Dzeke i Pjanica. Umjesto da kao igrač Milana donese dimenziju više u našoj igri, ono se desi da bez njega odigramo odlično protiv Kazahstana i u Francuskoj i Ukrajini a s njim izvučemo remi u Finskoj, izgubimo kod kuće protiv Francuske i Finske.
Simptomatično?!
Mislim da je najveći problem sto je Petev podlegao psiholoskom pritisku da uvrsti Krunica u prvih 11 i tako ostanemo bez drugog klasičnog napadača - gdje ćeš ba ostaviti igraca Milana na klupi?!
To sto je startao bez drugog klasičnog napadača te guranje nestopera Civica na poziciju stopera a samim tim i Sanicanina tamo gdje nikad nije igrao čini Peteva prvim odgovornim za poraz od Finske. (O tome sam vec pisao nakon utakmice)
Sve dobro (taktika, igra itd) sto je uradio u prvih 6 kola, poništio je lošom postavkom u 7.utakmici.
- prisonbreak
- Kontakt:
Zasto je Petev odstupio od nekih pravila iz prethodnih utakmica. Zasto nike Hadzikadunic poceo prije Civica, jer trojac Ahmed Hadzi i Sanicanin djelovao super. Za dva gola Covic kriv.
Zasto se Krunic morao staviti kao 'napadac'?
Krunic u zadnje vrijeme najbolje utakmice odigrao na zadnjek veznom, a tu imas Pjanica, Hadziahmeotivca, ili ga klupiraj ili ga stavi sa Pjanicem.
Najveci krivac za losu igru je iskljucivo Petev.
Krunic u zadnje vrijeme najbolje utakmice odigrao na zadnjek veznom, a tu imas Pjanica, Hadziahmeotivca, ili ga klupiraj ili ga stavi sa Pjanicem.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Ima li gdje snimak čitave utakmice protiv Finske?
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
Sehicprisonbreak je napisao/la: ↑16 nov 2021, 00:24Zasto je Petev odstupio od nekih pravila iz prethodnih utakmica. Zasto nike Hadzikadunic poceo prije Civica, jer trojac Ahmed Hadzi i Sanicanin djelovao super. Za dva gola Covic kriv.
Ahmedhodzic Hadzikadunic Saničanin
Stevanovic Pjanic Hadziahmetovic Kolasinac
Krunic
Demirovic Prevljak
I pobjedili bi bez problema
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Kada je on ikada donio dimenziju više u samom Milanu? On je definicija alibi igrača, jedan gol u tri sezone u ligi.hurem je napisao/la: ↑15 nov 2021, 23:46Nisam mogao gledati utakmicu ali mi je jos draže da sam bio pošteđen čitanja bljuvotina na forumu.
Krunic?
Simptomatično?!
I naš Daniel Pavlović je igrao u Sampdoriji.
Ma bravo druze, skidam ti kapu! O ovome trubim već danima...Prije nekoliko dana na Krunićevoj temi sam napisao da me razočarao kako igra za Milan, bježi od lopte, ne preuzima odgovornost i najviše me je bilo strah te promjene u veznom redu u odnosu na Ukrajinu. Svi su me napali kako Krunić za Milan igra baš onako kako treba.hurem je napisao/la: ↑15 nov 2021, 23:46Nisam mogao gledati utakmicu ali mi je jos draže da sam bio pošteđen čitanja bljuvotina na forumu.
Krunic?
Simptomatično?!
Ja sam očekivao Kodru u napadu zajedno sa Prevljakom, Kodro je pokretljiviji, razvukao bi im odbranu i time dodatno otvorio prostor za Prevljaka. Osim toga, navikli smo da nam Saničanin sa lijevog i Anel sa desnog stopera iznose lopte prema naprijed. Protiv Finske se desilo da je on tu ulogu odredio Ćiviću, a Siniša ostao na centralnom stoperu na vjetrometini. Nije mi jasno zašto tu poziciju nije igrao Hadžikadunić kao inače, dok bi lijevo odnosno desno bili Siniša i Anel. Dodavanjem Ćivića samo smo dodatno oslabili odbranu.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne znam šta ste očekivali od Krunića, da bude De Bruyne i da dijeli lopte kapom i šakom? Momak je trenutno naš najkonstantniji i najbolji igrač uz Džeku ove sezone i to je činjenica, izborio se za mjesto startera u Milanu, da li redovnog ne, ali je starter u vecini utakmica bio, igrao je poziciju centralnog veznog uz tu i tamo ofanzivne zadatke ali nije igrač koji će praviti razliku, ali jednostavno kod nas MORA igrati pa makar i sa jednom nogom. Drugo je što je Petev pokušao od njega da napravi De Bruynea gurajući ga iza špica, uz špica, na krilo, jednostavno nije išlo, uz to momak nije imao ni dobar dan. Što se tiče njegovog pristupa, vjerujte mi da je Krunić uz Kolašinca i ovu dvojicu malih Šveđana najprofesionalniji u čitavoj reprezentaciji i da je veći patriota od svih zajedno. Kad je završila bila prijateljska utakmica ljetos, 90% ih je izašlo zajebavat se po Sarajevu, po Slogi i sl., osim njega i dvojice pomenutih nordijaca koji su ujutru prvi bili u teretani, dok su Prevljak, Demirović saljevali belvedere
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Sve si upravubaboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:14Ne znam šta ste očekivali od Krunića, da bude De Bruyne i da dijeli lopte kapom i šakom? Momak je trenutno naš najkonstantniji i najbolji igrač uz Džeku ove sezone i to je činjenica, izborio se za mjesto startera u Milanu, da li redovnog ne, ali je starter u vecini utakmica bio, igrao je poziciju centralnog veznog uz tu i tamo ofanzivne zadatke ali nije igrač koji će praviti razliku, ali jednostavno kod nas MORA igrati pa makar i sa jednom nogom. Drugo je što je Petev pokušao od njega da napravi De Bruynea gurajući ga iza špica, uz špica, na krilo, jednostavno nije išlo, uz to momak nije imao ni dobar dan. Što se tiče njegovog pristupa, vjerujte mi da je Krunić uz Kolašinca i ovu dvojicu malih Šveđana najprofesionalniji u čitavoj reprezentaciji i da je veći patriota od svih zajedno. Kad je završila bila prijateljska utakmica ljetos, 90% ih je izašlo zajebavat se po Sarajevu, po Slogi i sl., osim njega i dvojice pomenutih nordijaca koji su ujutru prvi bili u teretani, dok su Prevljak, Demirović saljevali belvedere

Slazem se, Krunic od svi imao najveci disciplin cak je smanijo kilazu da bi bio fizicki spremni, za svoj trud i rad izborio sebi mijesto u AC Milano. Dao vazne golove za reprezentaciju i jednostavno ga Petev u pogrešnu poziciju postavio. Po meni su najgori faktore bili Pjanic i Cimirot u vezni red. Cimirot godinama igra u vec u prvu postavu, a nema nikakvu kreativnosti. Prcic je dokazo da je prava osmica. Pokušavo da stvori prilike jedini imao mud.a da stvori šance. Dok su Cimirot i Pjanic hodali ko muhe bez glave na terenu. Niti su neki pametni pas prema naprijed dodavali, niti su neki šut imali. Sehic sa 33 godina dokazo da nije ništa naucio iz svog iskustva, nije ni sposoban da kontrolisa svoj peterac. Svaki golman na svijetu zna da je to golmanska zona niti je imao ikada neku komunikaciju. Civic je pruzio najboli partije u reprezentaciju protiv amateri kao Lihtenstajn i Kuvajit, a svaku utakmicu je bio najgori igrac na terenu. Sanicanin je isto Branimir Bajic svoje vremena. Pruzio dobre partije kada je svako ocekivao najgorje od njega. Kada je dobio poverenje onda je sve podbacio mada da je Bajic finu karieru napravio. Posto legenda u Duisburgu dok ce ovaj cjelu karieru igrati u Srbsku ligu.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:14Ne znam šta ste očekivali od Krunića, da bude De Bruyne i da dijeli lopte kapom i šakom? Momak je trenutno naš najkonstantniji i najbolji igrač uz Džeku ove sezone i to je činjenica, izborio se za mjesto startera u Milanu, da li redovnog ne, ali je starter u vecini utakmica bio, igrao je poziciju centralnog veznog uz tu i tamo ofanzivne zadatke ali nije igrač koji će praviti razliku, ali jednostavno kod nas MORA igrati pa makar i sa jednom nogom. Drugo je što je Petev pokušao od njega da napravi De Bruynea gurajući ga iza špica, uz špica, na krilo, jednostavno nije išlo, uz to momak nije imao ni dobar dan. Što se tiče njegovog pristupa, vjerujte mi da je Krunić uz Kolašinca i ovu dvojicu malih Šveđana najprofesionalniji u čitavoj reprezentaciji i da je veći patriota od svih zajedno. Kad je završila bila prijateljska utakmica ljetos, 90% ih je izašlo zajebavat se po Sarajevu, po Slogi i sl., osim njega i dvojice pomenutih nordijaca koji su ujutru prvi bili u teretani, dok su Prevljak, Demirović saljevali belvedere
Zadnja izmjena: Harise, dana/u 16 nov 2021, 01:37, ukupno mijenjano 1 put.
Se soglasuvam, Kruniḱ imaše najgolema disciplina od site, duri i oslabe za da bide fizički podgotven, za svojot trud i rabota izbori mesto vo Milan. Postigna važni golovi za reprezentacijata i Petev ednostavno go stavi vo pogrešna pozicija. Spored mene, najloši faktori bea Pjaniḱ i Cimirot vo sredniot red. Cimirot so godini igra vo prviot tim, a nema nikakva kreativnost. Prčiḱ dokaža deka e vistinska osumka. Vo obid da sozdade priliki, toj beše edinstveniot koj imaše mudrost da sozdava šansi. Dodeka Cimirot i Pjaniḱ odea kako muvi bez glavi vo poleto. Nitu pak nekoe pametno kuče dodade napred. Šehiḱ na 33 godini dokaža deka ništo ne naučil od svoeto iskustvo, ne e sposoben nitu da ja kontrolira svojata petorka. Sekoj golman vo svetot znae deka toa e gol zona, nitu pak ima nekakva komunikacija. Civič gi pruži najdobrite partii vo reprezentacijata protiv amateri kako Lihtenštajn i Kuvajt, a na sekoj natprevar beše najlošiot igrač na terenot.Harise je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:31Slazem se, Krunic od svi imao najveci disciplin cak je smanijo kilazu da bi bio fizicki spremni, za svoj trud i rad izborio sebi mijesto u AC Milano. Dao vazne golove za reprezentaciju i jednostavno ga Petev u pogrešnu poziciju postavio. Po meni su najgori faktore bili Pjanic i Cimirot u vezni red. Cimirot godinama igra u vec u prvu postavu, a nema nikakvu kreativnosti. Prcic je dokazo da je prava osmica. Pokušavo da stvori prilike jedini imao mud.a da stvori šance. Dok su Cimirot i Pjanic hodali ko muhe bez glave u terenu. Niti su neki pametni pas prema naprijed dodavali. Sehic sa 33 godina dokazo da nije ništa naucio iz svog iskustva, nije ni sposoban da kontrolisa svoj peterac. Svaki golman na svijetu zna da je to golmanska zona niti ima tu neku komunikaciju. Civic je pruzio najboli partije u reprezentaciju protiv amateri kao Lihtenstajn i Kuvajit, a svaku utakmicu je bio najgori igrac na terenu.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:14Ne znam šta ste očekivali od Krunića, da bude De Bruyne i da dijeli lopte kapom i šakom? Momak je trenutno naš najkonstantniji i najbolji igrač uz Džeku ove sezone i to je činjenica, izborio se za mjesto startera u Milanu, da li redovnog ne, ali je starter u vecini utakmica bio, igrao je poziciju centralnog veznog uz tu i tamo ofanzivne zadatke ali nije igrač koji će praviti razliku, ali jednostavno kod nas MORA igrati pa makar i sa jednom nogom. Drugo je što je Petev pokušao od njega da napravi De Bruynea gurajući ga iza špica, uz špica, na krilo, jednostavno nije išlo, uz to momak nije imao ni dobar dan. Što se tiče njegovog pristupa, vjerujte mi da je Krunić uz Kolašinca i ovu dvojicu malih Šveđana najprofesionalniji u čitavoj reprezentaciji i da je veći patriota od svih zajedno. Kad je završila bila prijateljska utakmica ljetos, 90% ih je izašlo zajebavat se po Sarajevu, po Slogi i sl., osim njega i dvojice pomenutih nordijaca koji su ujutru prvi bili u teretani, dok su Prevljak, Demirović saljevali belvedere
Bukvalno sam isto pisao za Kodru ali sam znao da ga neće uvrstiti u prvih 11 jer je odradio tek 2 treninga i nije "uigran".Karambeu je napisao/la: ↑16 nov 2021, 00:48
Ja sam očekivao Kodru u napadu zajedno sa Prevljakom, Kodro je pokretljiviji, razvukao bi im odbranu i time dodatno otvorio prostor za Prevljaka. Osim toga, navikli smo da nam Saničanin sa lijevog i Anel sa desnog stopera iznose lopte prema naprijed. Protiv Finske se desilo da je on tu ulogu odredio Ćiviću, a Siniša ostao na centralnom stoperu na vjetrometini. Nije mi jasno zašto tu poziciju nije igrao Hadžikadunić kao inače, dok bi lijevo odnosno desno bili Siniša i Anel. Dodavanjem Ćivića samo smo dodatno oslabili odbranu.
Za zadnju trojku se svi slažemo.
@vucevich, svjestan sam ja uloge Krunica u Milanu.
Ali on je ipak igrač koji zna igrati lopte, nije na ti s njom.
U odsustvu Dzeke i slabašnog Pjanica daleko od protivnickog gola on mora biti taj koji će uzeti loptu u noge i pokušati nesto...probaj par puta pa ako ne ide onda igraj na sigurno, alibi igru.
Isto sam uvijek pisao i za Kolasinca...Kada vidiš da ne ide nikoga, da smo nemoćni, pa de majka mu stara probaj ti kao igrač Arsenala predriblati ili protrcati protivnickog beka...Perisic izgubi 10 lopti pa nikom ništa...probaj i ti 2,3 puta, pa ako ne ide onda igraj na sigurno...a ne da više pokušaja imaju kojekakvi Todorovici, Susici, Cipetici.
To je neka moja poenta.
Mi nećemo biti napadački opasni sve dok ne budemo imali novog MISIMOVICA ili nekoga sličnog ko ce na vrh 16 znati stati na loptu, čuvati posjed, uraditi laznjak, centrirati na drugu, proigrati itd...čovjeka koji ima viziju.
Srbi imaju svog Misimovica u liku njihovog najboljeg igraca Tadića.
Uloga Tadića je ista kao što je bila i uloga Misimovica kod nas..
Bar je to moje neko viđenje.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Za ovo se slažem, ali porediti Misimovića sa Tadićem je smiješno, Tadić je 3x igrač nego što je Miske ikad bio, i to je činjenica. Jeste fudbal bio dosta različit u vrijeme kad je Misimović bio u svom primeu, ali u današnjem fudbalu gdje je 99% trka i fizička sprema, gdje se igra 5x brže nego prije 15 godina, Miske ne bi napravio ni nalik karijeru danas jer jednostavno fudbal ne trpi više takve desetke kao što su Ozil, James i sl. jednostavno ne čeka se klubovima/trenerima neko 89 minuta da riješi u minuti potezom utakmicu. Moderna 10. ti je recimo Havertz koji ima sve kao pomenuti (ne u toj mjeri još uvijek) ali je dečko sa 22g jako pokretljiv i brz. P.S Tadić je primarno krilo, pa tek onda sve ostalo, to što on ima ulogu takvu da ulazi u sredinu i razigrava ili igra 1-2 sa napadačem koji mu služi kao martinela to je druga priča, ali je jako brz i pokretljiv, i što je najbitnije igra sa dvije noge tako da gdje god ga staviš po strani ti si dobro prošaohurem je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:39Bukvalno sam isto pisao za Kodru ali sam znao da ga neće uvrstiti u prvih 11 jer je odradio tek 2 treninga i nije "uigran".Karambeu je napisao/la: ↑16 nov 2021, 00:48
Za zadnju trojku se svi slažemo.
@vucevich, svjestan sam ja uloge Krunica u Milanu.
Ali on je ipak igrač koji zna igrati lopte, nije na ti s njom.
U odsustvu Dzeke i slabašnog Pjanica daleko od protivnickog gola on mora biti taj koji će uzeti loptu u noge i pokušati nesto...probaj par puta pa ako ne ide onda igraj na sigurno, alibi igru.
Isto sam uvijek pisao i za Kolasinca...Kada vidiš da ne ide nikoga, da smo nemoćni, pa de majka mu stara probaj ti kao igrač Arsenala predriblati ili protrcati protivnickog beka...Perisic izgubi 10 lopti pa nikom ništa...probaj i ti 2,3 puta, pa ako ne ide onda igraj na sigurno...a ne da više pokušaja imaju kojekakvi Todorovici, Susici, Cipetici.
To je neka moja poenta.
Mi nećemo biti napadački opasni sve dok ne budemo imali novog MISIMOVICA ili nekoga sličnog ko ce na vrh 16 znati stati na loptu, čuvati posjed, uraditi laznjak, centrirati na drugu, proigrati itd...čovjeka koji ima viziju.
Srbi imaju svog Misimovica u liku njihovog najboljeg igraca Tadića.
Uloga Tadića je ista kao što je bila i uloga Misimovica kod nas..
Bar je to moje neko viđenje.
Sutra 0-1 ili eventualno 1-1, ide opet sigurno da imamo kvalitet, pokazali smo da znamo, da možemo, imamo dobru podlogu, imamo se čemu nadati itd itd
Walk on
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ako uvede ove menadžerske spodobe (čitaj Eldar Ćivić, Ajdin Nukić, Siniša Saničanin), uz standardno očajnog Ibrahima Šehića i našeg mahmurnog kapitena Pjanketa, ne gine nam trica u mreži, pa ovi su za nas Brazil

Jedini pravi selektor
https://vm.tiktok.com/ZM8qnakfr/
https://vm.tiktok.com/ZM8qnakfr/
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Ćivara ide na wingback, nazad Švedi i Saničanin. Kombinacija mlađarije i vjerovatno 4-5 ovih iskusnijih da to malo povežu, Prcić moguće, Hadžiahmetović ili Cimirot..Pjanić ne znam, moguće i da ne igra. Teško bi bilo isprognozirat realno. Jedna regularna i solidna utakmica ide da se opere ta Finska. Od sredine drugog idu Nukići i ekipica. Jedino što njima igra čista dvojka, opet teško da će bit neko kantanje.. Mada, Malinovskiybaboedindzeko09 je napisao/la: ↑16 nov 2021, 01:50Ako uvede ove menadžerske spodobe (čitaj Eldar Ćivić, Ajdin Nukić, Siniša Saničanin), uz standardno očajnog Ibrahima Šehića i našeg mahmurnog kapitena Pjanketa, ne gine nam trica u mreži, pa ovi su za nas Brazil![]()

Walk on
Ma ovo ce biti kao protiv Italije, 3 komada i cao zdravo... i da su stvari povoljnije za nas (da smo pobjedili Finsku), tesko bi na kraj s njima, ovako. Pripremaj ekipu za slijedei kvalifikacioni ciklus. (kao i obicno)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.