Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2021, 11:16

Finn je napisao/la:
16 nov 2021, 11:01
Bundesliga je napisao/la:
16 nov 2021, 10:17
Ode Giovinazzi. Šta ti je politika pa će za Alfu voziti barem duplo slabiji vozač kao što je Zhou.
Da si ti vlasnik tima i nemaš para, da li bi radije prihvatio Zhoua i novac, ili bi sa Giovanizzijem tonuo u bankrot?

Što ne mogu ove priče nikako.
Ima drugih nacina da izbjegnes bankrot. Prodaja tima je realna opcija i vise bi dobili time nego od Zhoua od kojeg ce dobiti nekih 30 miliona. Kao da je Zhou jedini nacin da izbjegnes bankrot.

Maloprije sam procitao jedan komentar na YouTubeu koji postaje sve vise i vise istinit. Jos malo ce se u F1 takmiciti Bezos i Musk. Vec u F1 imas vozaca koji po umijecu ne pripadaju tu: Tsunoda, Mazepin, Schumacher, Latifi, sada Zhou. Neka se nastavi ovaj trend i neces imati vozaca kako treba od desetog mjesta pa nadalje.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 nov 2021, 11:22

16 nov 2021, 11:16
Finn je napisao/la:
Ode Giovinazzi. Šta ti je politika pa će za Alfu voziti barem duplo slabiji vozač kao što je Zhou.
Da si ti vlasnik tima i nemaš para, da li bi radije prihvatio Zhoua i novac, ili bi sa Giovanizzijem tonuo u bankrot?

Ima drugih nacina da izbjegnes bankrot. Prodaja tima je realna opcija i vise bi dobili time nego od Zhoua od kojeg ce dobiti nekih 30 miliona. Kao da je Zhou jedini nacin da izbjegnes bankrot.

Maloprije sam procitao jedan komentar na YouTubeu koji postaje sve vise i vise istinit. Jos malo ce se u F1 takmiciti Bezos i Musk. Vec u F1 imas vozaca koji po umijecu ne pripadaju tu: Tsunoda, Mazepin, Schumacher, Latifi, sada Zhou. Neka se nastavi ovaj trend i neces imati vozaca kako treba od desetog mjesta pa nadalje.
Cijeli karavan je iz bogatih familija, oduvijek tako bilo, deal with it. Jedino Lewis nije, ali on je imao sreće jer je jedini crnac u sportu bijelaca u pravo vrijeme.

miki09
Kontakt:

Post Postao/la miki09 » 16 nov 2021, 11:24

Ma ja ne vidim toliki problem u toj politici. Jeste nefer prema boljim vozacima koji nemaju dobra sponzorstva, ali s druge strane te pare koji donose ovi babini sinovi uveliko pomognu ekipi kao sto je alfa, a na kraju krajeva kvalitet odnosno nekvalitet uvijek ispliva na vidjelo bez obzira koliko para donosis. Klasican primjer mazepin, on se moze jos neko vrijeme provlaciti al nece dugo...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2021, 11:37

Finn je napisao/la:
16 nov 2021, 11:22
Cijeli karavan je iz bogatih familija, oduvijek tako bilo, deal with it. Jedino Lewis nije, ali on je imao sreće jer je jedini crnac u sportu bijelaca u pravo vrijeme.
Jeste, ali mnogi vozači koji jesu iz bogatih familija zapravo imaju umijeće i talenat. I osvajali su nešto u životu kao što su Leclerc, Russel itd. Zhou nije nikada osvojio niti F3 ni F2. Još ga sad šamara i Piastri. Alfa je smeće od tima koji nije ni omogućio Giovinazziju da pokaže nešto više. A i pored toga je imao nevjerovatnih kvalifikacionih rezultata ove sezone. Jeste F1 sport bogataša ali rijetko kada je u historiji imao ovoliko vozača koji ne zaslužuju da budu tu i koji nemaju dovoljno talenta. Još će se ovaj trend nastavljati.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 16 nov 2021, 11:46

Finn je napisao/la:
16 nov 2021, 11:22
Finn je napisao/la:

Fernando nije iz bogate familije
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 16 nov 2021, 11:48

Nije ni Vettel.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 nov 2021, 11:57

Nije ni Kimi. Nije ni Schumi koliko znam.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 16 nov 2021, 12:07

Bogata familija ili bogat sponzor, nešto moraš imati. Ne možeš samo na osnovu talenta uspjeti.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 16 nov 2021, 12:17

Vala Schumacher junior ne moze u kos s ovim ostalima ...on tek treba da se dokaze ...ipak je bio prvak F2 ... sta ocekujete s onim bolidom da uradi ..do sad je imao neke odlicne rezultate ...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2021, 12:25

jelle je napisao/la:
16 nov 2021, 12:17
Vala Schumacher junior ne moze u kos s ovim ostalima ...on tek treba da se dokaze ...ipak je bio prvak F2 ... sta ocekujete s onim bolidom da uradi ..do sad je imao neke odlicne rezultate ...
Slazem se, njega sam naveo zbog toga jer je mali od Schumachera ali ipak je osvojio F2. Sto je najbitnije zeli uciti i ponizan je. Vidjet cemo kad HAAS bude bolji. A da trenutno nije za F1, nije. Sto ne znaci da nece biti ubrzo.

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 16 nov 2021, 12:27

16 nov 2021, 12:25
jelle je napisao/la:
16 nov 2021, 12:17
Slazem se, njega sam naveo zbog toga jer je mali od Schumachera ali ipak je osvojio F2. Sto je najbitnije zeli uciti i ponizan je. Vidjet cemo kad HAAS bude bolji. A da trenutno nije za F1, nije. Sto ne znaci da nece biti ubrzo.
To ne mozemo znati na osnovu bolida koji je sigurno najgori u historiji ovog sporta ....mislim na konkurenciju ...samara redovno timskog kolegu po 20 sekundi , tu i tamo se upusti u borbu s latifijem ...i tu je maximum sto moze izvuci iz bolida ...ne pravi neke kardinalne greske ko mali kamikaza ili pijani rus ... u ovaj bolid da i Maxa stavis ne bi bio za F1

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 nov 2021, 12:37

jelle je napisao/la:
16 nov 2021, 12:27
mali kamikaza
:rol:
Realno treba biti genijalac da sa bolidom koji je 5-ti na gridu, a negdje i 4-ti se onoliko sramotiš.

Imam i ja dobar osjećaj za malog Šumija. Imao je par amaterskih grešaka ali konstantno napreduje u onom kršu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 nov 2021, 12:53

Mjenja se format sprint utrka:

Kao prvo, čini se da će sprint trke formirati sopstveni šampionat i sa zasebnim bodovanjem. Takođe, deliće se više poena, pa bi tako pobednik dobijao 10, drugoplasirani 9, trećeplasirani 8 i tako sve redom do desete pozicije.

Druga bitna promena se tiče kvalifikacija koje se voze petkom. Naime, one će u budućnosti određivati startni poredak za obe trke. Veruje se da će na taj način vozači više rizikovati na sprint trkama, pošto krajnji ishod neće imati uticaja na nedeljnu trku.

Ovo mi ima jos manje smisla.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 nov 2021, 14:03

Ako je Kimi hladan kao led, ne treba postojati mit o tome kako se njemu ne vozi više.

Sainz55
Kontakt:

Post Postao/la Sainz55 » 16 nov 2021, 14:16

Mali Šumaher nikad ne može biti kloc. On tek treba da se dokaže. Čim pređe u jači tim svo znanje koje je pokupio od GOAT-a će pokazati. Tsunoda,Mazepin i Latifi nisu za F1.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 nov 2021, 14:22

Mali Sumaher ce se jos 3, 4 godine vucarati po ekipama sa dna poretka i nestati kao i Bruno Sena.
Nema tu kvaliteta za nesto vise.
Albon je mega talenat za sve ove koji su dosli unazad dvije godine u F1.

Jedino onaj mali Theo Pourchaire mi mozda mogao napraviti nesto u F1, od ove nove generacije.

Sainz55
Kontakt:

Post Postao/la Sainz55 » 16 nov 2021, 14:26

Evander je napisao/la:
16 nov 2021, 14:22
Mali Sumaher ce se jos 3, 4 godine vucarati po ekipama sa dna poretka i nestati kao i Bruno Sena.
Nema tu kvaliteta za nesto vise.
Ostavi se F1. Ne razumiješ se sinko. :facepalm:

Nema kvalitete dečko bio prvak u F2.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 16 nov 2021, 14:29

Evander je napisao/la:
16 nov 2021, 12:53
Mjenja se format sprint utrka:

Kao prvo, čini se da će sprint trke formirati sopstveni šampionat i sa zasebnim bodovanjem. Takođe, deliće se više poena, pa bi tako pobednik dobijao 10, drugoplasirani 9, trećeplasirani 8 i tako sve redom do desete pozicije.

Druga bitna promena se tiče kvalifikacija koje se voze petkom. Naime, one će u budućnosti određivati startni poredak za obe trke. Veruje se da će na taj način vozači više rizikovati na sprint trkama, pošto krajnji ishod neće imati uticaja na nedeljnu trku.

Ovo mi ima jos manje smisla.
Katastrofa. Potpuno bespotrebna stvar, ne znam zasto moraju izmisljati gluposti.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 nov 2021, 16:25

https://www.formulanerds.com/news/verst ... cZzWRMUgdI

Moze li bezobraznije objasnjenje od ovoga? I dalje ne shvatam kako nije dobio kaznu u nedjelju.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 16 nov 2021, 16:32

Finn je napisao/la:

jesi ti juce poceo pratiti F1

bukvalno svaki auto-moto sport ima min 1/3 vozača koji su tu zbog novca koji nose sami ili od sponzora

tako je bilo prije, tako je danas a biće i ubuduće

preskupa je ovo zajebancija
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.