To je to!VenamaHrabrih je napisao/la: ↑16 nov 2021, 09:59Ovo je kad se fudbalsko-novinarski umovi udruže u odbrani neodbranjivog. Niko Pjaniću ne zamjera, ili bilo kom, lošu utakmicu. Niko mu ni ne zamjera mali izlet u neprofesionalizam. Zamjera se što je to KONSTANTA! Okupljanje reprezentacije nije godišnji odmor, ni 2005., ni 2021. Odlazak na svjetsku smotru nije odlazak u šoping. Previše je narod uljuljkivao i tražio opravdanje i pravio božanstva od likova koji realno ne znaju rečenicu sastavit. A tu ste i vi novinari jedni od najodgovornijih. Sinan s.e.r.e. o Mulini, a nedajbože da prozove onoga ko ga je stavio da igra, ili Pavu Dadića itd. Sad se pronalaze u odbrani Pjanića, a šute o nedisciplini na okupljanjima i hodanju Džekinog babe po hotelu za vrijeme cikluusa. Pa što tad ne skočiste vi silni branitelji lika i djela igrača i kulta reprezentacije. Hodate za fudbalerima ko šakali, ne bi li koja mrvica pala sa njihove sofre. Ljigavi ste da ljigaviji ne možete biti.
Jednostavno je svijetu dosta više vašeg dvadesetogodišnjeg neprofesionalizma i hurcobolje. Ne brani Sinan Pjanića što ga voli, nego zato što se boji. A to je imanentno svakoj neškolovanoj šuši koja nema hrabrosti da se suoči sa činjenicama, već u ružičasto farba i sebe i okolinu.
Evo, ja neću patriotizam neću ni spominjati. Ostao sam trajni invalid kao posljedica pripadnosti ARBiH. Nije mi žao, ponosan sam! Ja niti ne tražim da budete patrioti, jer znam da niste i nikada to nećete biti. Ne tražim ni rezultate, ni kvalitet, ni pobjede. Tražim borbu, disciplinu i profesionalizam.
Majku vam vašu bezobraznu. Plaćeni ste i preplaćeni za sat i pol pojavljivanja na terenu i niste u stanju trčati 90, a efektivno 50-ak minuta. Pao si, ustani! yebo te otac! Šta si lego i cviliš i čekaš da te drugi brane?
A ti si Sinane najveća smradina, uostalom kao i svi novinari - peezde! Šta, bolan, ti analiziraš, yebem ti kopirku koja ti je štampala "diplomu"?! Intervjuiši, ispitaj, istraži, pronađi uzročno-posljedičnu vezu, provedi anketu, sumiraj rezultate, kontroliši uzorak... šta jedeš govedinu, a banane 2 marke...
Još nam vrijeđate inteligenciju u stilu; šta ima veze što se provode 20 godina na okupljanjima...
Eto, vidiš da ima.
Prekipilo, ba! Nek su se slomila kola i trebala su se slomit! A Princ je princ, na kome će se drugo slomiti nego na njemu?
P.S. Jel' se oprostio?