FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Play.Blue.Minded
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Play.Blue.Minded » 27 jan 2011, 18:09

tanzla je napisao/la:
slika

Dobar logo, samo sto ga ne mogu skinuti da mi krasi desktop. :(
moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

ono što mi se nikako ne sviđa je slijedeće; logo je napravljen u sklopu proslave 90 godina postojanja našeg kluba, ali osim broja 90 nema ništa da to simbolizuje. broj 90 užasno podsjeća na brand nike total 90 i, nažalost, nije uopšte originalan. lopta je bubamara kojom se nije igralo 1921. a pogotovo se ne igra sad, i po mom mišljenju je trebala biti više retro, kao na grbu barcelone recimo. ovaj halftone pattern ili plave tačkice na bijeloj podlozi, iza štita, su tu izgleda samo da popune bjelinu i totalno su nepraktične, kada se logo odštampa u maloj veličini će izgledati kao mrlja. plava traka sa 1921-2011 izgleda kao da je skinuta sa helmans majoneze ili kao da je na nekom suhomesnatom proizvodu.
da ne govorim o tome kako nema ni traga željeznici niti bilo čemu u vezi s njom.
kontekst u kojem je logo napravljen i poruka koju bi trebao slati su u totalnom raskoraku. ukratko, ne sviđa mi se, i mislim da je odrađen diletantski i da je neozbiljan, s obzirom na priliku za koju je kreiran.

ipak, nadam se da će i ove stvari jedan dan (kad se buki ne bude više petljao u marketing) krenut na bolje, kao što su krenule ponovnim preuzimanjem tima od strane nama najdražeg brke.

aj sad ošinite :mrgreen:

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 27 jan 2011, 18:11

[youtube][/youtube]

Biće plavo ljeto :D

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 27 jan 2011, 18:16

avlami97 je napisao/la:
dolina cupova 1921 je napisao/la:
AmanijakzO je napisao/la: http://www.themaniacs.org. Ima na web-stranici forum gdje neki ljudi valjda nemogu nastupati.

Mogu svi koji su aktivni na tribini bez problema imati pristup, oni koji su manje aktivni ili ne stoje u kopu pristup dobijaju preko preporuke. Valjda za godinu-dvije-pet... dolazenja na utakmice upoznas neke ljude na tribini i pristup ti je zagarantovan...
Znači, oni koji su stvorili tu tribinu, a i dalje su na tekmama, ali na nekim drugim tribinama nemaju pristup TM org.
Kakav je to nebulozan zaključak? Pristup imaš ako znaš nekoga sa foruma ko će za tebe garantovati da si Željin navijač, a ne neko sa strane.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 18:17

@play.blue.minded

Nema razloga da pljujemo tvoj komentar i omalovazavamo te, imas pravo na svoje misljenje, sa kojim se mi mozemo ali nuzno ne moramo slagati. Zivimo u vremenu kada je pojam marketinga u sportskim kolektivima sirom zemlje nepoznat pojam, a kod nas se nesto kao radi, barem nije status quo, pa smo mi zato redom odusevljeni. Naravno da je logo mogao biti bolji, i u buducnosti ce stvari biti samo bolje, nikako losije. ;)

Meni se logo svidja, da se razumijemo. 8-)

p.s. ukoliko si strucan u ps-u uradi i ti jedan logo, posto imas dobre ideje, siguran sam da ce ljudi sa oficijelnog sajta naseg Kluba objaviti i tvoj ukoliko zadovolji.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 27 jan 2011, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 27 jan 2011, 18:18

Play.Blue.Minded je napisao/la: moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

ono što mi se nikako ne sviđa je slijedeće; logo je napravljen u sklopu proslave 90 godina postojanja našeg kluba, ali osim broja 90 nema ništa da to simbolizuje. broj 90 užasno podsjeća na brand nike total 90 i, nažalost, nije uopšte originalan. lopta je bubamara kojom se nije igralo 1921. a pogotovo se ne igra sad, i po mom mišljenju je trebala biti više retro, kao na grbu barcelone recimo. ovaj halftone pattern ili plave tačkice na bijeloj podlozi, iza štita, su tu izgleda samo da popune bjelinu i totalno su nepraktične, kada se logo odštampa u maloj veličini će izgledati kao mrlja. plava traka sa 1921-2011 izgleda kao da je skinuta sa helmans majoneze ili kao da je na nekom suhomesnatom proizvodu.
da ne govorim o tome kako nema ni traga željeznici niti bilo čemu u vezi s njom.
kontekst u kojem je logo napravljen i poruka koju bi trebao slati su u totalnom raskoraku. ukratko, ne sviđa mi se, i mislim da je odrađen diletantski i da je neozbiljan, s obzirom na priliku za koju je kreiran.

ipak, nadam se da će i ove stvari jedan dan (kad se buki ne bude više petljao u marketing) krenut na bolje, kao što su krenule ponovnim preuzimanjem tima od strane nama najdražeg brke.

Odlično zapažanje. Problem kod nas je taj što svako ko malo zna raditi u photoshopu ili nekom drugom programu misli da je dizajner. Logo kao logo lijepo izgleda ali jako malo govori.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 27 jan 2011, 18:18

Play.Blue.Minded je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
slika

Dobar logo, samo sto ga ne mogu skinuti da mi krasi desktop. :(
moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

NEma potrebe da te neko napada jer ti si iznjeo svoje misljenje a koliko sam upucen zivimo u demokratskoj drzavi, a ja cu ti postaviti jedno pitanje....a ono glasi: Sta si ti uradio tj kako si pridonjeo proslavi naseg kluba i neko je za ovo ulozio vrijeme i trud, onda fino odes u klub i kazes ljudi ja imam ideju kako bi trebao gb da izgleda pa fino skiciras i ljudi to prihvate, a ne odmah, nevalja ovo nevalja ono....pozdrav
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jan 2011, 18:18

naravno da ti se svidja kada je zelenkast....priznaj :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 18:31

narod zna. :mrgreen:

Play.Blue.Minded
Kontakt:

Post Postao/la Play.Blue.Minded » 27 jan 2011, 18:37

tanzla je napisao/la:@play.blue.minded

Nema razloga da pljujemo tvoj komentar i omalovazavamo te, imas pravo na svoje misljenje, sa kojim se mi mozemo ali nuzno ne moramo slagati. Zivimo u vremenu kada je pojam marketinga u sportskim kolektivima sirom zemlje nepoznat pojam, a kod nas se nesto kao radi, barem nije status quo, pa smo mi zato redom odusevljeni. Naravno da je logo mogao biti bolji, i u buducnosti ce stvari biti samo bolje, nikako losije. ;)

Meni se logo svidja, da se razumijemo. 8-)

p.s. ukoliko si strucan u ps-u uradi i ti jedan logo, posto imas dobre ideje, siguran sam da ce ljudi sa oficijelnog sajta naseg Kluba objaviti i tvoj ukoliko zadovolji.
što se tiče tehničke strane, onaj ko je ovo radio zna dovoljno i moja kritika nije išla u tom pravcu.

@tm87gigo; nisam uradio ništa, to je isto kao da ja tebe pitam "šta si uradio da željo ne izgubi 2-0 od te i te ekipe?" nisi ništa, jer to nije tvoj posao, postoje igrači koji su plaćeni da igraju, a siguran sam da ih kritikuješ kad loše odigraju. i koliko god volio želju, teško da ću posvetit neko ozbiljnije vrijeme na marketing kluba, bez da mi neko za to plati. to je moj posao, od toga živim, kad radim džaba trošim vrijeme u koje bih mogao zarađivat pare za stan, režije, hranu - život, ukratko. da ja imam sve obezbijeđeno u životu, radio bih za želju mnoge stvari bez naknade. ovako, mogu samo nešto prokomentarisat, tu i tamo, a mislim da i konstruktivna kritika može uticati na to da se stvari promjene na bolje, pa ako se iko od odgovornih zamisli nad ovim što sam rekao u vezi logotipa, smatraću da sam nešto učinio.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 27 jan 2011, 18:39

Play.Blue.Minded je napisao/la:
što se tiče tehničke strane, onaj ko je ovo radio zna dovoljno i moja kritika nije išla u tom pravcu.

@tm87gigo; nisam uradio ništa, to je isto kao da ja tebe pitam "šta si uradio da željo ne izgubi 2-0 od te i te ekipe?" nisi ništa, jer to nije tvoj posao, postoje igrači koji su plaćeni da igraju, a siguran sam da ih kritikuješ kad loše odigraju. i koliko god volio želju, teško da ću posvetit neko ozbiljnije vrijeme na marketing kluba, bez da mi neko za to plati. to je moj posao, od toga živim, kad radim džaba trošim vrijeme u koje bih mogao zarađivat pare za stan, režije, hranu - život, ukratko. da ja imam sve obezbijeđeno u životu, radio bih za želju mnoge stvari bez naknade. ovako, mogu samo nešto prokomentarisat, tu i tamo, a mislim da i konstruktivna kritika može uticati na to da se stvari promjene na bolje, pa ako se iko od odgovornih zamisli nad ovim što sam rekao u vezi logotipa, smatraću da sam nešto učinio.
hoces li da te ukljucimo kad se nekad bude opet nesto radilo naravno dzaba?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 jan 2011, 18:39

Lazo hvala !
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 27 jan 2011, 18:45

PILE HOCU MENE DA UKLJUCITE ALI OZBILJNOOOOOOOOOOO

Dule 078
Kontakt:

Post Postao/la Dule 078 » 27 jan 2011, 18:46

Svidja mi se taj vas fazon,da na navijacki sajt ne moze svaka budala dolaziti. Internet huligani su obicno "najpametniji" i "najinformisaniji",tako da im sad nakon ovog vaseg poteza (da im uskratite ucesce) ostaje samo da ga duvaju :D :D
SVE DOK VRBAS BANJALUKOM TECE,BORAC,BORAC,BORAC ZIVJECE!!!!!!

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 27 jan 2011, 18:49

Dule 078 je napisao/la:Svidja mi se taj vas fazon,da na navijacki sajt ne moze svaka budala dolaziti. Internet huligani su obicno "najpametniji" i "najinformisaniji",tako da im sad nakon ovog vaseg poteza (da im uskratite ucesce) ostaje samo da ga duvaju :D :D
kod nas je to oduvjek tako da na org. nemoze svako

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 18:49

Ja sam mislio da je opcepoznato da je na orgu organicen pristup. Tako je vec stoljecima.

Evo pisu da ce Puric izgleda ostati u Celiku. :lol:

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 27 jan 2011, 18:57

Dnevnik na TVSA.

I nakon dnevnih aktuelnosti slijedi blok vijesti iz sporta...

1. U FK Željezničar je u Puli radna atmosfera...
2. FK Željezničar je oduvijek mnogo pažnje pridavao omladinskim pogonima...

Vrijeme.

:mrgreen: 8-) :mrgreen:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 jan 2011, 19:03

Samo bi dodao nesta vezano za pristupu org-u. Po meni je ovdje u temelju napravljena velika greska. Ima ljudi koji su veliki navijaci Zeljeznicara i mozda se zele informisati na forumu, ali ne sjede na jugu. Po meni bi bilo bolje kada bi svaki clan morao placati godisnju pretplatu - npr. 30 km - i uz tu pretplatu dobije sifru koja cemu omoguciti pristup formu. Dakle jednim metkom se ubiju dva zaca. Dakle ako neko placa pretplatu - odnosno tu clanarinu - znaci da je navijac Zeljeznicara, a udruzenje navijaca bi moglo zaraditi odredjenu sumu novca koja bi njima siguran sam u to dobro dosla. Po meni takodjer 30 km godisnje nije puno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 27 jan 2011, 19:16

amerosm je napisao/la:Samo bi dodao nesta vezano za pristupu org-u. Po meni je ovdje u temelju napravljena velika greska. Ima ljudi koji su veliki navijaci Zeljeznicara i mozda se zele informisati na forumu, ali ne sjede na jugu. Po meni bi bilo bolje kada bi svaki clan morao placati godisnju pretplatu - npr. 30 km - i uz tu pretplatu dobije sifru koja cemu omoguciti pristup formu. Dakle jednim metkom se ubiju dva zaca. Dakle ako neko placa pretplatu - odnosno tu clanarinu - znaci da je navijac Zeljeznicara, a udruzenje navijaca bi moglo zaraditi odredjenu sumu novca koja bi njima siguran sam u to dobro dosla. Po meni takodjer 30 km godisnje nije puno.
To ti ne garantuje da tu istu clanarinu nece uplatiti i neki pitar, lesinar, robijas ili peti,deseti. Razlog zasto je to tako je upravo to da se infmracije vezene za grupu ne bi sirile i dosle u pogresne ruke. Konkretno meni je jedan momak sa ovog foruma preko privatnih poruka rekao, na toj tekmi trazi tog i tog momka i dobit ces pristup. Na moju zalost ja rijetko idem na jug, vise volim tekmu posmatrati sa sjevera neka navika, ali eto otom-potom, i nisam otisao i nemam pristup. Tako da ja u potpunosti opravdavam ovu politiku i to je to xD
Mes Que Un Club

csh
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la csh » 27 jan 2011, 19:20

Zavrsimo pricu o orgu,nije ovo mjesto bas za takvu temu.Imate pp!
AMAR OSIM!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 27 jan 2011, 19:24

Zanimljivo proljeće

SWOT analiza 8-)
Evo nešto ću da napišem o 3 ekipe iz naše lige koje pretenduju za vrh tabele, tzv. SWOT matrica
(ovo je samo moje mišljenje). ;)

N.K. ŠIROKI BRIJEG:
Ukupno:
15 utakmica 8 pobjeda 1 remi 6 poraza 31:23 (+8) gol razlika 25 bodova
Kući:
7 utakmica 5 pobjeda 1 remi 1 poraz 19:8 (+11) gol razlika 16 bodova
U gostima:
8 utakmica 3 pobjede 0 remija 5 poraza 12:15 (-3) gol razlika 9 bodova

PREDNOSTI:
- Dugogodišnja stabilna finansijska situacija;
- Međusobni dueli sa konkurentima (Borac- Š. Brijeg 2:3, Š. Brijeg –Željezničar 4:1);
- Već prepoznatljiv,kvalitetan dugogodišnji rad menadžmenta kluba;
- Nekoliko izvanrednih pojedinaca, koji mogu biti prevaga u odlučujućim momentima;
- Najveći broj postignutih golova;
- Najbolji nastup, Š. Brijeg – Drina 5:1 ;
- Ključna pobjeda, Sloboda – Š. Brijeg 0:1.

SLABOSTI:
- Oscilacije u formi;
- Nedovoljno zalaganje i uspavanost na pojedinim utakmicama, koje su gubili ne zbog kvalitetnijeg protivnika nego zbog svoje indolentnosti;
- Opterećenost nastupima u kupu;
- Stručni štab (ekipa pruža partije ispod svojih mogućnosti);
- Najveća blamaža, Travnik – Š. Brijeg 4:0.

Ključne utakmice:
Š. Brijeg – Borac, Š. Brijeg – Olimpic, Š. Brijeg – Sloboda,
Željezničar - Š. Brijeg Čelik - Š. Brijeg, Sarajevo - Š. Brijeg.

F.K. BORAC:
Ukupno:
15 utakmica 10 pobjeda 3 remija 2 poraza 21:8 (+13) gol razlika 33 boda
Kući:
8 utakmica 5 pobjeda 2 remija 1 poraz 13:5 (+8) gol razlika 17 bodova
U gostima:
7 utakmica 5 pobjeda 1 remi 1 poraz 8:3 (+5) gol razlika 16 bodova

PREDNOSTI:
- Impresivni nastupi na gostovanjima;
- Najmanji broj primljenih golova, odbrana jači dio tima;
- Rasterećenost od nastupa u kupu;
- Najveći broj bodova na polusezoni (bodovna prednost);
- 6 pobjeda u nizu, pozitivna gol razlika i kući i u gostima;
- Kontinuitet dobrih igara (13 utakmica bez poraza u prvenstvu);
- Najbolji nastup, Borac – Slavija 4:1 ;
- Ključna pobjeda, Travnik – Borac 1:2.

SLABOSTI:
- Nešto teži raspored (gostovanja konkurentima);
- Malo slabiji i neuvjerljivi nastupi na domaćem terenu (1 od 3 utakmice nije pobjeda, tačnije 37,5% nisu pobjede kod kuće);
- Psihološki pritisak od gubitka prve pozicije od prvih pratilaca,
- Igra sa premalo šansi, napad nedovoljno uvjerljiv;
- Puno promjena u igračkom kadru;
- Najveća blamaža, Borac – Široki 2:3.

Ključne utakmice:
Borac – Čelik, Borac – Sarajevo, Borac – Olimpic,
Š. Brijeg – Borac, Slavija –Borac, Rudar P – Borac.

F.K. ŽELJEZNIČAR:
Ukupno:
15 utakmica 9 pobjeda 1 remi 5 poraza 28:14 (+14) gol razlika 28 bodova
Kući:
7 utakmica 6 pobjeda 1 remi 0 poraza 20:3 (+17) gol razlika 19 bodova
U gostima:
8 utakmica 3 pobjede 0 remija 5 poraza 8:11 (-3) gol razlika 9 bodova

PREDNOSTI:
- Dobre i sigurne igre na domaćem terenu (u svim utakmicama osvajali bodove);
- Stručni štab (temeljit rad sa ekipom, izvlačenje maksimuma iz pojedinaca);
- Nešto povoljniji raspored (domaćini glavnim konkurentima);
- Širok izbor igrača približno istog kvaliteta;
- Male promjene u igračkom kadru (mali broj odlazaka);
- Zdrava atmosfera i kohezija u slačionici;
- Najbolji nastup, Željezničar – Leotar 8:0 ;
- Ključna pobjeda Velež – Željezničar 1:3.

SLABOSTI:
- Opterećenost nastupima u kupu;
- Ispodprosječne i igre s puno nedostataka u gostima (u pojedinim susretima neprepoznatljivi i anemični);
- Premalo rješenja u napadu kod zicera i slaba realizacija;
- Nedostatak kontinuiteta dobrih igara (najduži niz 2 puta po 3 utakmice bez poraza);
- Najveća blamaža Š. Brijeg – Željezničar 4:1

Ključne utakmice:
Željezničar – Olimpic, Željezničar - Š. Brijeg, Željezničar – Borac,
Leotar – Željezničar, Čelik – Željezničar, Budućnost – Željezničar.

Pa eto vidjećemo gdje smo. ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, dark44, Lordiox101, MSOZ101, perodeformero, rimljanin90 i 42 gosta.