FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

AYAN
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AYAN » 27 jan 2011, 16:49

Premoćan Logo... Oni koji su to pravili zaslužuju svaku pohvalu.

BRAVO!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 jan 2011, 16:49

Sacekajte malo. Hoce ovaj logo biti na dresovima ili?! Btw, super logo hehe ;)

EDIT: Haha lol, sad skonta ija :mrgreen: Previse dobrog se desava u kratkom periodu pa nije se covjek naviko. Al neka neka :D :D
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 27 jan 2011, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 16:51

sajo10 je napisao/la:Sacekajte malo. Hoce ovaj logo biti na dresovima ili?! Btw, super logo hehe ;)
Ma jok, to je logo, nije grb.

"U sklopu aktivnosti proslave godišnjice, marketing služba našeg kluba predstavlja slavljenički logo izrađen specijalno za ovu priliku. "
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

federer-debil
Kontakt:

Post Postao/la federer-debil » 27 jan 2011, 16:58

Esii TM87 je napisao/la:
arbitar je napisao/la:
slika

palac gore ;)
realno moglo se uraditi mnogo bolje 3/5

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 27 jan 2011, 17:04

Moderator: Pripazi na riječnik.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 27 jan 2011, 17:31

Prestanite citarati ovu debilsku sliku :o
1921-2011

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 27 jan 2011, 17:44

ajmo moderatori brišite ovu kretensku sliku...
btw. slika se ne može download, pa pokušajte to popraviti
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 jan 2011, 17:49

Po onome što sam vidio ovaj Ivan Bošković iz Grblja je prava mašina za golove. Statistika sve govori 61 utakmica za Grbalj 39 golova. Zadnja sezona 30 utakmica 28 golova. Momak je visok, iskusan (1982. g.), ljevak, igra dobro glavom, brz. Ukoliko mu ističe ugovor tek na ljeto, a Lazo se proda, ne bi bilo šteta platiti i obeštećenje pod uslovom da se potpiše ugovor na najmanje 2,5 godine. Mišljenja sam da bi sa Zebom razvaljivao, jer se vidi da momak osjeća igru, a jedan od najvećih pluseva je i taj što je klasični ljevak i oni su veoma nezgodni za čuvanje. Amara, ako ikako možeš dovedi ga.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

dolina cupova 1921
Kontakt:

Post Postao/la dolina cupova 1921 » 27 jan 2011, 17:56

AmanijakzO je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:Šta je org?
http://www.themaniacs.org. Ima na web-stranici forum gdje neki ljudi valjda nemogu nastupati.

Mogu svi koji su aktivni na tribini bez problema imati pristup, oni koji su manje aktivni ili ne stoje u kopu pristup dobijaju preko preporuke. Valjda za godinu-dvije-pet... dolazenja na utakmice upoznas neke ljude na tribini i pristup ti je zagarantovan...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 27 jan 2011, 18:03

dolina cupova 1921 je napisao/la:
AmanijakzO je napisao/la:
Dule 078 je napisao/la:Šta je org?
http://www.themaniacs.org. Ima na web-stranici forum gdje neki ljudi valjda nemogu nastupati.

Mogu svi koji su aktivni na tribini bez problema imati pristup, oni koji su manje aktivni ili ne stoje u kopu pristup dobijaju preko preporuke. Valjda za godinu-dvije-pet... dolazenja na utakmice upoznas neke ljude na tribini i pristup ti je zagarantovan...
Znači, oni koji su stvorili tu tribinu, a i dalje su na tekmama, ali na nekim drugim tribinama nemaju pristup TM org.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jan 2011, 18:04

dolina cupova 1921 je napisao/la: Mogu svi koji su aktivni na tribini bez problema imati pristup, oni koji su manje aktivni ili ne stoje u kopu pristup dobijaju preko preporuke. Valjda za godinu-dvije-pet... dolazenja na utakmice upoznas neke ljude na tribini i pristup ti je zagarantovan...
Sto to mene nervira, pa nije legija stranaca forum je.
Kao da ne znam ti sta se tamo pise i desava, pa da samo odabrani imaju pristup.

Smjesno, zalosno ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Play.Blue.Minded
Kontakt:

Post Postao/la Play.Blue.Minded » 27 jan 2011, 18:09

tanzla je napisao/la:
slika

Dobar logo, samo sto ga ne mogu skinuti da mi krasi desktop. :(
moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

ono što mi se nikako ne sviđa je slijedeće; logo je napravljen u sklopu proslave 90 godina postojanja našeg kluba, ali osim broja 90 nema ništa da to simbolizuje. broj 90 užasno podsjeća na brand nike total 90 i, nažalost, nije uopšte originalan. lopta je bubamara kojom se nije igralo 1921. a pogotovo se ne igra sad, i po mom mišljenju je trebala biti više retro, kao na grbu barcelone recimo. ovaj halftone pattern ili plave tačkice na bijeloj podlozi, iza štita, su tu izgleda samo da popune bjelinu i totalno su nepraktične, kada se logo odštampa u maloj veličini će izgledati kao mrlja. plava traka sa 1921-2011 izgleda kao da je skinuta sa helmans majoneze ili kao da je na nekom suhomesnatom proizvodu.
da ne govorim o tome kako nema ni traga željeznici niti bilo čemu u vezi s njom.
kontekst u kojem je logo napravljen i poruka koju bi trebao slati su u totalnom raskoraku. ukratko, ne sviđa mi se, i mislim da je odrađen diletantski i da je neozbiljan, s obzirom na priliku za koju je kreiran.

ipak, nadam se da će i ove stvari jedan dan (kad se buki ne bude više petljao u marketing) krenut na bolje, kao što su krenule ponovnim preuzimanjem tima od strane nama najdražeg brke.

aj sad ošinite :mrgreen:

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 27 jan 2011, 18:11

[youtube][/youtube]

Biće plavo ljeto :D

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 27 jan 2011, 18:16

avlami97 je napisao/la:
dolina cupova 1921 je napisao/la:
AmanijakzO je napisao/la: http://www.themaniacs.org. Ima na web-stranici forum gdje neki ljudi valjda nemogu nastupati.

Znači, oni koji su stvorili tu tribinu, a i dalje su na tekmama, ali na nekim drugim tribinama nemaju pristup TM org.
Kakav je to nebulozan zaključak? Pristup imaš ako znaš nekoga sa foruma ko će za tebe garantovati da si Željin navijač, a ne neko sa strane.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 18:17

@play.blue.minded

Nema razloga da pljujemo tvoj komentar i omalovazavamo te, imas pravo na svoje misljenje, sa kojim se mi mozemo ali nuzno ne moramo slagati. Zivimo u vremenu kada je pojam marketinga u sportskim kolektivima sirom zemlje nepoznat pojam, a kod nas se nesto kao radi, barem nije status quo, pa smo mi zato redom odusevljeni. Naravno da je logo mogao biti bolji, i u buducnosti ce stvari biti samo bolje, nikako losije. ;)

Meni se logo svidja, da se razumijemo. 8-)

p.s. ukoliko si strucan u ps-u uradi i ti jedan logo, posto imas dobre ideje, siguran sam da ce ljudi sa oficijelnog sajta naseg Kluba objaviti i tvoj ukoliko zadovolji.
Zadnja izmjena: tanzla, dana/u 27 jan 2011, 18:19, ukupno mijenjano 1 put.

ShkaFishKafNjaK
Kontakt:

Post Postao/la ShkaFishKafNjaK » 27 jan 2011, 18:18

Play.Blue.Minded je napisao/la: moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

ono što mi se nikako ne sviđa je slijedeće; logo je napravljen u sklopu proslave 90 godina postojanja našeg kluba, ali osim broja 90 nema ništa da to simbolizuje. broj 90 užasno podsjeća na brand nike total 90 i, nažalost, nije uopšte originalan. lopta je bubamara kojom se nije igralo 1921. a pogotovo se ne igra sad, i po mom mišljenju je trebala biti više retro, kao na grbu barcelone recimo. ovaj halftone pattern ili plave tačkice na bijeloj podlozi, iza štita, su tu izgleda samo da popune bjelinu i totalno su nepraktične, kada se logo odštampa u maloj veličini će izgledati kao mrlja. plava traka sa 1921-2011 izgleda kao da je skinuta sa helmans majoneze ili kao da je na nekom suhomesnatom proizvodu.
da ne govorim o tome kako nema ni traga željeznici niti bilo čemu u vezi s njom.
kontekst u kojem je logo napravljen i poruka koju bi trebao slati su u totalnom raskoraku. ukratko, ne sviđa mi se, i mislim da je odrađen diletantski i da je neozbiljan, s obzirom na priliku za koju je kreiran.

ipak, nadam se da će i ove stvari jedan dan (kad se buki ne bude više petljao u marketing) krenut na bolje, kao što su krenule ponovnim preuzimanjem tima od strane nama najdražeg brke.

Odlično zapažanje. Problem kod nas je taj što svako ko malo zna raditi u photoshopu ili nekom drugom programu misli da je dizajner. Logo kao logo lijepo izgleda ali jako malo govori.

tm87gigo
Kontakt:

Post Postao/la tm87gigo » 27 jan 2011, 18:18

Play.Blue.Minded je napisao/la:
tanzla je napisao/la:
slika

Dobar logo, samo sto ga ne mogu skinuti da mi krasi desktop. :(
moj komentar će sigurno izazvati salvu pljuvanja i omalovažavanja, ali moram ovo napisati.

NEma potrebe da te neko napada jer ti si iznjeo svoje misljenje a koliko sam upucen zivimo u demokratskoj drzavi, a ja cu ti postaviti jedno pitanje....a ono glasi: Sta si ti uradio tj kako si pridonjeo proslavi naseg kluba i neko je za ovo ulozio vrijeme i trud, onda fino odes u klub i kazes ljudi ja imam ideju kako bi trebao gb da izgleda pa fino skiciras i ljudi to prihvate, a ne odmah, nevalja ovo nevalja ono....pozdrav
NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 27 jan 2011, 18:18

naravno da ti se svidja kada je zelenkast....priznaj :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 jan 2011, 18:31

narod zna. :mrgreen:

Play.Blue.Minded
Kontakt:

Post Postao/la Play.Blue.Minded » 27 jan 2011, 18:37

tanzla je napisao/la:@play.blue.minded

Nema razloga da pljujemo tvoj komentar i omalovazavamo te, imas pravo na svoje misljenje, sa kojim se mi mozemo ali nuzno ne moramo slagati. Zivimo u vremenu kada je pojam marketinga u sportskim kolektivima sirom zemlje nepoznat pojam, a kod nas se nesto kao radi, barem nije status quo, pa smo mi zato redom odusevljeni. Naravno da je logo mogao biti bolji, i u buducnosti ce stvari biti samo bolje, nikako losije. ;)

Meni se logo svidja, da se razumijemo. 8-)

p.s. ukoliko si strucan u ps-u uradi i ti jedan logo, posto imas dobre ideje, siguran sam da ce ljudi sa oficijelnog sajta naseg Kluba objaviti i tvoj ukoliko zadovolji.
što se tiče tehničke strane, onaj ko je ovo radio zna dovoljno i moja kritika nije išla u tom pravcu.

@tm87gigo; nisam uradio ništa, to je isto kao da ja tebe pitam "šta si uradio da željo ne izgubi 2-0 od te i te ekipe?" nisi ništa, jer to nije tvoj posao, postoje igrači koji su plaćeni da igraju, a siguran sam da ih kritikuješ kad loše odigraju. i koliko god volio želju, teško da ću posvetit neko ozbiljnije vrijeme na marketing kluba, bez da mi neko za to plati. to je moj posao, od toga živim, kad radim džaba trošim vrijeme u koje bih mogao zarađivat pare za stan, režije, hranu - život, ukratko. da ja imam sve obezbijeđeno u životu, radio bih za želju mnoge stvari bez naknade. ovako, mogu samo nešto prokomentarisat, tu i tamo, a mislim da i konstruktivna kritika može uticati na to da se stvari promjene na bolje, pa ako se iko od odgovornih zamisli nad ovim što sam rekao u vezi logotipa, smatraću da sam nešto učinio.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 30 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []