BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)
Samo da mi neko objasni šta znači ponovna promjena selektora, evo samo da mi neko objasni na jednostavan način? Po ko zna koji put se mlati ista priča, a nikakvog efekta. More selektora se promijenilo, i dalje sve isto.
Skontajte i utuvite u te glavurine da smanjite apetite i već jednom skontate da smo niko i ništa. Ponašate se kao da smo neka velesila i kao da se ovo dešava unazad par mjeseci, a ne već više godina. Ovo je samo nastavak katastrofe i to je sve. Samo što za razliku od ranijih godina, sada sam vidio neke obrise igre i neke novine, koje je Petev unio.
Isto tako, skontajte da imamo prosječan roster. Može bilo koji selektor odraditi najbolje pripreme, najbolje analize i skauting, najbolje treninge, voditi utakmice najbolje, ali kad imaš limitiranu ekipu, to sve pada u vodu. Jel kriv trener što prije tri dana dva protivnička igrača izigraju komplet odbranu duplim pasom, što Pukki izvuče Čiviću loptu iz nemoguće pozicije, jel kriv što Saničanin svojom tromošću napravi gol šansu Finskoj? Jel kriv što se igrači prepadnu, pa krenu s alibi pasovima, što griješe u osnovama fudbalske igre, što ne znaju centrirati i od 15 kornera, ne napraviti nijednu prijetnju ka golu protivnika? Kriv što se Prevljak ispromašivao? Evo Uradio je svoje, izbacio Pjanića i Krunića, pogodio s zamjenama. Evo i večeras amaterske greške.
Ne budite smiješni. Ko god dođe, isto će biti, jer je ograničen kvalitetom i ovo je maksimum koja ova repka može postići. Ne možeš ni pozvati neke druge, jer ih nema, ovo je najbolje što imamo.
Skontajte i utuvite u te glavurine da smanjite apetite i već jednom skontate da smo niko i ništa. Ponašate se kao da smo neka velesila i kao da se ovo dešava unazad par mjeseci, a ne već više godina. Ovo je samo nastavak katastrofe i to je sve. Samo što za razliku od ranijih godina, sada sam vidio neke obrise igre i neke novine, koje je Petev unio.
Isto tako, skontajte da imamo prosječan roster. Može bilo koji selektor odraditi najbolje pripreme, najbolje analize i skauting, najbolje treninge, voditi utakmice najbolje, ali kad imaš limitiranu ekipu, to sve pada u vodu. Jel kriv trener što prije tri dana dva protivnička igrača izigraju komplet odbranu duplim pasom, što Pukki izvuče Čiviću loptu iz nemoguće pozicije, jel kriv što Saničanin svojom tromošću napravi gol šansu Finskoj? Jel kriv što se igrači prepadnu, pa krenu s alibi pasovima, što griješe u osnovama fudbalske igre, što ne znaju centrirati i od 15 kornera, ne napraviti nijednu prijetnju ka golu protivnika? Kriv što se Prevljak ispromašivao? Evo Uradio je svoje, izbacio Pjanića i Krunića, pogodio s zamjenama. Evo i večeras amaterske greške.
Ne budite smiješni. Ko god dođe, isto će biti, jer je ograničen kvalitetom i ovo je maksimum koja ova repka može postići. Ne možeš ni pozvati neke druge, jer ih nema, ovo je najbolje što imamo.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Yebo nas je ovaj konobar i narusi nam atmosferu taman kad nas je krenulo
- BoixosNois1899
- Kontakt:
GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:41Samo da mi neko objasni šta znači ponovna promjena selektora, evo samo da mi neko objasni na jednostavan način? Po ko zna koji put se mlati ista priča, a nikakvog efekta. More selektora se promijenilo, i dalje sve isto.

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
I samo na ovo dodati da treba nekoga pustiti da malo gradi ekipu, jer samo ekipa koja se gradi, slična, 3-4 godine, može donijeti rezultat.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:41Samo da mi neko objasni šta znači ponovna promjena selektora, evo samo da mi neko objasni na jednostavan način? Po ko zna koji put se mlati ista priča, a nikakvog efekta. More selektora se promijenilo, i dalje sve isto.
Ali, post razuma u ovom ludilu

- GalileoGalilei
- Kontakt:
Upravo to, isto mislim. Pusti čovjeka da radi, nije se prošlo bože moj, nije na početku niko ni očekivao. Poslije Ukrajine prije mjesec dana priča kako je sve super, kako nismo odavno bolje igrali, hvalospjevi Petevu na taktici i odabiru igrača itd. Nakon mjesec, sad qurcu ne valja, tuta bugarin, ubleha, ovakav, onakav.zaostrog je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:55I samo na ovo dodati da treba nekoga pustiti da malo gradi ekipu, jer samo ekipa koja se gradi, slična, 3-4 godine, može donijeti rezultat.GalileoGalilei je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:41Samo da mi neko objasni šta znači ponovna promjena selektora, evo samo da mi neko objasni na jednostavan način? Po ko zna koji put se mlati ista priča, a nikakvog efekta. More selektora se promijenilo, i dalje sve isto.
Ali, post razuma u ovom ludilu![]()
Pa dokle više s vašim mijenjanjem mišljenja i pljuvanjem pa lizanjem? Traže nekakve ostavke, promjene, daj tjeraj, daj pobij ih.
Majku vam ebem u picku vise, mi i ne zaslužujemo bolje. Ne samo u fudbalu, već generalno kao država. Država koju vode debili, koje su izabrali još veći debili i narod mentolski. Isto tako je i fudbalu.. Kurcimo se da znamo puno, a ustvari jedna obicna ubleharska nacija. Zato i nema napretka nigdje, ni na jednom polju, već 30 godina. Svijest ovog naroda je u dubokom qurcu.
@igrajlopte 🐦
Sad i Denis sa Nove pljuje po selektoru, a do nekidan ga hvalio na sva zvona 
Napokon je došao kraj prijenosima na tom kanalu u vlasništvu D.Š. i mislim da ćemo proigrati u narednim ciklusima

Napokon je došao kraj prijenosima na tom kanalu u vlasništvu D.Š. i mislim da ćemo proigrati u narednim ciklusima

Koliko je glupa priča o "najgorim kvalifikacijama" i "ko je od nas gori". Pa kakva je logika računati bodovni saldo ekipama koje su odigrale više utakmica? Kad već računate, onda oduzmite Crnoj Gori 6 bodova kontra Gibraltara, pa je gora. Isto uradite Latviji. Pa onda i Islandu.
Druga stvar, gleda li iko protivnike? Albanija je uzela 12 bodova protiv Andore i Gibraltara. Slovenija ili Slovačka su slično radile na Malti i Kipru. Austrija i Izrael na Faranima i Moldavcima. Generalno, glup način posmatranja
Dalje, ovo NISU naše najgore kvalifikacije, čak ni statistički. Imamo 7 bodova i gol razliku -3. U kvalifikacijama za Euro 2000. smo osvojili 11 bodova, ali u grupi sa 6 ekipa. Kada izuzmemo rezultate protiv ekipe iz posljednjeg šešira, jer takvu nismo imali u grupi ovaj put, imamo 7 bodova i gol razliku -4. Dakle, kvalifikacije za Euro 2000. su i dalje naše najgore kvalifikacije. A vidi čuda i dokaza gluposti ovakvom računanju, tada smo završili 3. u grupi
I konačno, kao što vam čovjek reče, šta ste očekivali? Da prođemo? Evo i da smo u baražu, šta? Ništa. Ekipu treba graditi, a ne biti blentavi balkanac koji očekuje da se stvari preko noći pokrenu i da se nešto novo stvori. Uostalom, evo ova Srbija, koja vam je sada so na ranu, prošle kvalifikacije je zaključila porazom 5-0 od Ukrajine. Hej, 5-0. Ali, ljudi su stvarali nešto novo i stvorili. To i nama treba biti putokaz za Euro 2024. na koji se puno lakše plasirati nego SP na koji ide samo 13 reprezentacija iz Evrope.
Druga stvar, gleda li iko protivnike? Albanija je uzela 12 bodova protiv Andore i Gibraltara. Slovenija ili Slovačka su slično radile na Malti i Kipru. Austrija i Izrael na Faranima i Moldavcima. Generalno, glup način posmatranja

Dalje, ovo NISU naše najgore kvalifikacije, čak ni statistički. Imamo 7 bodova i gol razliku -3. U kvalifikacijama za Euro 2000. smo osvojili 11 bodova, ali u grupi sa 6 ekipa. Kada izuzmemo rezultate protiv ekipe iz posljednjeg šešira, jer takvu nismo imali u grupi ovaj put, imamo 7 bodova i gol razliku -4. Dakle, kvalifikacije za Euro 2000. su i dalje naše najgore kvalifikacije. A vidi čuda i dokaza gluposti ovakvom računanju, tada smo završili 3. u grupi

I konačno, kao što vam čovjek reče, šta ste očekivali? Da prođemo? Evo i da smo u baražu, šta? Ništa. Ekipu treba graditi, a ne biti blentavi balkanac koji očekuje da se stvari preko noći pokrenu i da se nešto novo stvori. Uostalom, evo ova Srbija, koja vam je sada so na ranu, prošle kvalifikacije je zaključila porazom 5-0 od Ukrajine. Hej, 5-0. Ali, ljudi su stvarali nešto novo i stvorili. To i nama treba biti putokaz za Euro 2024. na koji se puno lakše plasirati nego SP na koji ide samo 13 reprezentacija iz Evrope.
-
- Kontakt:
ma sprdaju se oni sa samim sobom, pa i nama, kad je bal nek je maskenbalsagitarius je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:24Koga boli k sta navijaci srbije pjevaju!Ovo je sramotno navijanje debila, vecinom iz krajine! Kojima je praznik kad trebaju doci u Zenicu i Sarajevo na utakmicu!
Dok su navijanje vodili robijasi, hordasi, manijaci, red amry, reprezentaciji je imala najbolju podrsku i gorilo je bilino polje, sad dosli neki "armija zmajeva" "ljuti krajisnici" itd... napravile se samo navijacke grupe da bi se doslo do karti lakse! Kakvi su to navijaci koji dodju full u kamuflazi, ko da je '92 jbt! Nije to za utakmice!
EURO08 su najgore kvalifikacije. 13 bodova iz 12 utakmica. Od toga 6 protiv Malte. Pobijedili smo još Tursku i Norveška, te remizirali s Moldavijom. Ostali su sve bili porazi. Po 2 poraza od Grčke i Mađarske, te po 1 od Turske, Norveške i Moldavije.zaostrog je napisao/la: ↑17 nov 2021, 01:13
Dalje, ovo NISU naše najgore kvalifikacije, čak ni statistički. Imamo 7 bodova i gol razliku -3. U kvalifikacijama za Euro 2000. smo osvojili 11 bodova, ali u grupi sa 6 ekipa. Kada izuzmemo rezultate protiv ekipe iz posljednjeg šešira, jer takvu nismo imali u grupi ovaj put, imamo 7 bodova i gol razliku -4. Dakle, kvalifikacije za Euro 2000. su i dalje naše najgore kvalifikacije. A vidi čuda i dokaza gluposti ovakvom računanju, tada smo završili 3. u grupi![]()
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Jedno pitanje, jel kvale EURO24, idu po dvije iz grupe i treća ide u baraž ili je isto prva ide, a druga u baraz? Hvala na odgovoru
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Prve 2 idu na EP.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑17 nov 2021, 02:29Jedno pitanje, jel kvale EURO24, idu po dvije iz grupe i treća ide u baraž ili je isto prva ide, a druga u baraz? Hvala na odgovoru
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Apel da se krajisnicima zabrani dolazak na utakmice da bi ovaj zenicki papak bio zadovoljan 

Zar nije on prešao na onu novu TV Una?

24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
-
- Kontakt:
Ja sam brate iz Bihaca i koliko me sramota kad sam vidio sta oblace i u cemu dolaze na utakmice. Ratne kape, uniforme ps jbt drzava jel utakmica ili ides na liniju.jolicnikola je napisao/la: ↑17 nov 2021, 01:31ma sprdaju se oni sa samim sobom, pa i nama, kad je bal nek je maskenbalsagitarius je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:24Koga boli k sta navijaci srbije pjevaju!Ovo je sramotno navijanje debila, vecinom iz krajine! Kojima je praznik kad trebaju doci u Zenicu i Sarajevo na utakmicu!
Dok su navijanje vodili robijasi, hordasi, manijaci, red amry, reprezentaciji je imala najbolju podrsku i gorilo je bilino polje, sad dosli neki "armija zmajeva" "ljuti krajisnici" itd... napravile se samo navijacke grupe da bi se doslo do karti lakse! Kakvi su to navijaci koji dodju full u kamuflazi, ko da je '92 jbt! Nije to za utakmice!
SAVEZ mora odrediti tko ce navijati, definitivno BHF voditi cijelu utakmicu, ostali nek prate ili cute.
A ljuti krajisnici neka barem kape skinu, pa bujrum na utakmicu.
- PointBlank
- Kontakt:
Ne mozes ti cutuku objasniti, ali nikako. Zapeo u procjep nacionalnistickih manira..sagitarius je napisao/la: ↑17 nov 2021, 00:24Koga bilo k sta navijaci srbije pjevaju!Ovo je sramotno navijanje debila, vecinom iz krajine! Kojima je praznik kad trebaju doci u Zenicu i Sarajevo na utakmicu! Ich
Srbi kad navuku one ratne sajkace, eto ih cetnici, nema veze sto igraju s Portugalom, al beretka i maskirne gluposti nisu problem, nece sigurno odaslati pogresnu poruku. Kad takve neko dozivi kao prikrivene militante, onda je kuknjava, aj mrze nas, evropa ravaku i tako. Da se sve evropske zemlje ponasaju tako, jos bi se preko nisana gledali, pogotovo Njemacka i Francuska.
Al hajd, Dobro da znam, naredni put me eto, umjesto u dresu, nosit cu pancirni prsluk i tig sljem. Kud ces veceh patriote, k‘o s Vikicevog spota. Hajmoo Bosnooo
Po meni mora se naci nacin da se ujedine sve ove grupe u jednu tj fanatikosi legion krajisnici itd... onda uzeti najbolje pjesme od svih malo ih doraditi jedno 6 7 pjesama I daxee pjeva na tekmama...nemogu svi svoju furku tjerat
jel isprdak bugarske skole fudbala prespavao u drzavi ili je negdje sa dodikovim sestricem zaglavio na nekon splavu
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.