Sistemsko spašavanje bh fudbala

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Rosicky
Kontakt:

Re: Sistemsko spašavanje bh fudbala

Post Postao/la Rosicky » 17 nov 2021, 12:29

Glavni problem ove reprezentacije ste Vi,Ja

Sve dok ne izlazite na izbore,dok glasate za ove iste političare tako će vam i biti.

OnakoBa
Kontakt:

Post Postao/la OnakoBa » 17 nov 2021, 23:59

Rosicky je napisao/la:
17 nov 2021, 12:29

Sve dok ne izlazite na izbore,dok glasate za ove iste političare tako će vam i biti.
Iskreno evo... glasam vec par godina, ali ne znam za koga glasati više... sistemsko državu urediti. Ne 3 nego 1 predsjednik za sve, i od ove trojice, seljoDick nema sanse, ovaj.. koji je za Bosnjake.. Dzaferovic? Smotan za kopanja kamo li drzavu voditi. Jedini legitimni Komsic izgleda od njih...

Ali opet nije ni do njega samog nego i do ljudi iza njega, koga odabrati? Gdje? Desno-Lijevo? Sredina? Kome se okrenuti kada nemas nigdje nade, nego samo pasoš i bježanija.
Mi smo porodica i svi ćemo za BiH na terenu ostaviti srce. Meni državni dres sve znači. Tri smo nacije, ali jedna duša. Svi smo rođeni u jednoj državi i mislim da je konačno došlo vrijeme da shvatimo to.
- Dejan Malinović

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 nov 2021, 00:44

OnakoBa je napisao/la:
17 nov 2021, 23:59
Rosicky je napisao/la:
17 nov 2021, 12:29

Iskreno evo... glasam vec par godina, ali ne znam za koga glasati više... sistemsko državu urediti. Ne 3 nego 1 predsjednik za sve, i od ove trojice, seljoDick nema sanse, ovaj.. koji je za Bosnjake.. Dzaferovic? Smotan za kopanja kamo li drzavu voditi. Jedini legitimni Komsic izgleda od njih...

Ali opet nije ni do njega samog nego i do ljudi iza njega, koga odabrati? Gdje? Desno-Lijevo? Sredina? Kome se okrenuti kada nemas nigdje nade, nego samo pasoš i bježanija.
Nemas kod nas drug desno i lijevo, vjeruj mi.

Ovi sto su lafo lijevo, to tukne na komunizam. Ali komunizam uopste nije lijevo u pravom smislu te rijeci tj pojma. Tačnije to nije liberalizam. Cak sta vise to je diktatura. Tako da kod nas pravih ljevicara nema sve dok se ne rijese komunistickog naslijeđa.
A uz to nisu nikakve socijaldemokrate, jer dok su oni bili na vlasti radnici su najvise nadrljali. Najvece demonstracije su se desile 2014, a meni se čini da je današnji predsjednik SDP-a tada bio prijemijer. Nije sto socijaldemokratija kao npr u Norveskoj.

Desno bi bili malo radikalniji, ali ne u smislu pravog znacenja te rijeci (vracanje na korjene) nego radikalniji u opsteprihvaceom znacenju. To bi ti bio Didule, inace socijaldemokrata. :mrgreen:

Eh sad ovi u sredini su nekako tradicionalisti, koji po meni uvijek vise naginju malo kontra od liberalizacije, ali samo u kulturoloskom smislu. Tipa CDU u Njemackoj ili OVP u Austriji, ali ipak liberalni u ekonomskom smislu. Jer rijetko ces u takvim sistemima vidjeti centralno upravljanje ekonomijom(uglavnom je slobodno trziste) ili nacionalizaciju privatnog vlastnistva kao u komunizmu ili socijalizmu.

Bitno je da imamo ipak demokratiju tj bitno je da izlazis na izbore. Bitnije od toga je mozda da si aktivan i nakon sto glasas, da te tvoji predstavnici ne uzimaju zdravo za gotovo.

Eh za koga glasati. To je na tebi.
Ja kazem da u gradovima i manjim jedinicama uglavnom svako svakog zna i ako nema bas dobrog gledaj da biras manje zlo. :D
A za vise nivoe (federalne i drzavne)gledas da ti glas ne propadne tj da ne zavrsis medju onim strankama koje ne pređu cenzus ili kojece biti minorne ili nebitne.

Valjda nekad u buducnosti dodjemo i do boljeg Ustava, kad ce nam biti i bolja demokratija i glasovi vrijediti isto svim građanima. Bez Domova naroda koji ponistavaju volju građana. :bih:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 18 nov 2021, 01:08

Svake lokalne izbore birati barem 20posto bolje od prethodnih i polako čistiti politiku do drzavnog nivoa.

To je nažalost proces od 20godina na koji mi kao društvo nismo spremni.

Razlika izmedu nas i svih uređenih društava je upravo to opće dobro i viši cilj na kojem svi rade godinama dok mi gledamo osobnu korist i najuži krug.

Mogu doći svi ti ljudi koje prizivate u savez ali nemaju moć da reformiraju nogomet jer korupcija i svi problemi kreću od najmanjih klubova prema gore.

Ako grad,selo za svoj klub izdvoji
Xy para iz proračuna sastavlja se najmanji potrebni broj igrača i sveg ostalog ne bi li se ostatak para podjelio među tim ljudima i tu se obavezno ukidaju mladi timovi i treneri ne bi za njih ostalo više para.

Ti imaš cijele regije gdje djeca do 16te godine nemaju gdje trenirati osim na školskom..u godinama kada Saka fula penal u finalu SPa ti tek krećeš igrati u rotaciji nekog betonligasa

Mujkic
Kontakt:

Post Postao/la Mujkic » 18 nov 2021, 21:45

Napraviti 12. terena i sve ce biti bolje.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Iniesta12 i 12 gostiju.