meepo je napisao/la: ↑17 nov 2021, 22:05
Juventinisimo je napisao/la: ↑17 nov 2021, 18:28
Sve te sto je vodio, nakon sto su ga otjerali, jer su mislili da su bolji, ispali su iz lige...
Ciro je najbolji zato sto je bio treci na SP sa Hrvatskom?? Ne, nije imao najbolju generaciju...samo je Pape imao najbolju generaciju...
Inace, gdje se to Ciro zadrzao toliko dugo na klupi?? To da je on izvrstan motivator, to stoji...pa i Ciro je u BiH dosao na gotovo, zar ne? Na klupi je bio godinu i po, zar ne?
Ne kazem ja da je Ciro taraba od trenera...ali isto cinjenice kazu: Ciro za 6 godina u Croatia, gdje je sve sredjeno kako treba, statisticki Ciro(Cro)vs Pape(Bih) 45,85% vs 46,94% pobjeda...Ciro(Bih) 47,06 pobjeda...Ciru niko u BiH nije bojkotovao...i to je cinjenica..
Ciro se nije uspjeo kvalifikovati na EP 2000..u grupi imao Yugoslaviju, Irsku, Makedoniju i Maltu...pa nisu valjda bile neke sile u to vrijeme??
Holandija je tukla tu istu Yugoslaviju 6:1 na EP..
Ali niko ne kaze da je Ciro imao generaciju, nego da je fenomenalan trener, zar ne?
Cinjenica je isto da su Hrvati konstantno na SP/EP, bilo Cire ili nebilo...zar ne?
A gdje smo mi??
Brate Ćiro jest imao fantastičnu generaciju to stoji ali je to i iskoristio. Pape je imao fantasticnu generaciju s kojoj je
jedva otisao direktno na SP i onda nije uspio da izbori knockout fazu s onakvom ekipom.On je otisao u SP u Brazil bez ikakvih ambicija i poveo Tinu.
Druga stvar sto taj Susić nije preuzeo repku prije ? I ako su ga igrači bojkotovali sto nije iznio ko su ti igrači ?
Ćiro je poslije baraza s Portugalom napao Misimovica i onda se cijela javnost i mediji obrusila na njega.
Safet Susic jeste bio odlican igrač, ali kao trener ne moze se porediti s Cirom.
muhamedhulk je napisao/la: ↑17 nov 2021, 18:38
Tesko ljudima prihvatiti da je Pape najuspjesniji selektor (i igrac) BiH u historiji drzave.
Kad cujem da je Ćuran bolje vodio ekipu…
Sušić jeste najuspjesniji , ali ne i najbolji selektor to je cijela poenta. Ili ti fkt mislis da bi s onim sto je Ciro imao Safet uradio bolje u grupi pored Spanije, Belgije i Turske i da bi u barazu prosao pored Portugala ?
Brate, za ovo boldano....

kako mislis jedva? Pa gdje smo to mi bili prije a i poslije tog "jedva" !?
Zbog cega se omalozava taj uspijeh Papeta?
Nas je sudija pokrao protiv Nigerije, to je cinjenica...poslije 1:0 se ne zna kako bi tekla utakmica...mozda bi mi izgubili 5:1..ali prvo je bilo 1:0..
To sto smo vidjeli da nije bilo beka, ne daje za pravo Spahicu da perfektno dodaje desetak lopti nigerijcima...
Nigerija vs Bosnia
20-sutevi-20
9-sutevi na gol-7
40% - 60%
335-dodavanja-495
81%-tacna dodavanja-85%
Ne opravdavam ja Papeta ovdje niti malo...na terenu se vidjela velika rupa na nasoj lijevoj strani, a to su vidjeli svi u nasem strucnom stabu..medjutim, tu je neko debelo zakazao, ko li? Pisao sam i prije, najgore nesto sto sam vidio u zivotu...
Cisto sumnjam da je to bila zamisao selektora i svih ostalih oko njega...neko je negdje zastekao..ali opet cu reci, najodgovorniji je Pape..to sto je mislio da je Kolasinac mentalno nespreman poslije nesretnog autogola protiv Argentine, ide na Papetovu dusu...tu stranu su trebali da pokrivaju Lulic i Medunjanin..desila se katastrofa...opet cu reci, Papetova greska...nismo imali lijevog beka...okay, danas nemamo nista..
Prvu protiv Argentine smo poceli nesretno, sta ces, desilo se...Besic je cuvao Messija samo tako, pa se Bicakcic zapucao u njega, Messi zabio..njemu ne treba puno..
Argentina vs Bosnia
2-sutevi u okvir gola-6
Iran necu ni spominjati.
Tino je u svemu odigrao 80' protiv Irana i zadnjih 25' protiv Nigerije..za nesto je kriv?
Niko ne zeli uzeti u obzir da smo po PRVI puta otisli na neko takmicenje, pa nije to bas kao na FIFA igrici..
Evo tvoj Milan recimo..bili 7 puta prvaci CL...pa sta se sa njima desava?? Sto su losi??
Poslije SP slijedi raspad sistema...Cipar 1:2...pozvan je i Prcic, kojeg su svi u zvijezde kovali, startirao protiv Ciprana, Pjanic promasio penal..
Wales 0:0..iskreno, bili smo bolji i trebali pobjediti...a jos iskrenije, mi uvijek ocekujemo pobjedu, bez obzira na realnost..valjda je i taj Wales taraba od repke, lagani protivnik..jos Prcic nije igrao, mora da je zbog toga..
Belgija 1:1, ono Begovicu ispade lopta?? a vodili 1:0..ni ovdje nam Prc Prc nije igrao...hendikep veliki..
Izrael 0:3...raspad sistema...Prc Prc je igrao drugo poluvrijeme 0:2, nije mogao sam..a najveca greska Papeta sto nije pozvao Djurica...auuuu, da je on tek igrao, bilo bi laganini 5 komada u mrezi izraelaca...
Nema meni Pape sta govoriti, ko ga je bojkotovao, kad i gdje..vidio sam sve svojim ocima u ovim utakmicama..bezvoljnost, preseravanje, itd..
Poslije dodje Mesa, Prcica ni na mapi, a covjek igra ligu petice, zar ne? Sjecam se dobro kako se pljuvao Pape radi tog Prcica..
Zukanovic ista prica, liga petice, pljup Papeta, on taraba..
Sta reci tek za Milana Djurica..zadnjih 5 godina, dosao JEDNOM na okupljanje...a lik je bio jos jedan "velikan" zbog kojeg se pljuvao Pape..tek mu 31 godina, pa gdje je?? Moram ga i pohvaliti, donio nam je Kirin kup...
Samo, niko da mi odgovori...gdje su ti sto ste ih prozivali godinama, ti talenti koje Pape nije pozivao?????
7 godina je proslo, zar je moguce da nemate niti jednog?? Sjecam se da ih je bilo masa...Mesa ih je izredao k'o sto bi i forumasi...
Znam dobro sta se pisalo po forumu, samo da ode, bilo ko da dodje...i otjerali su ga...pa su dosli:
Mesa, samo takav trener, zna da "analizira" protivnike, Pape veze nema..i analizirao je...pogotovo dugim loptama protiv Iraca...pa da se fudbal tako igra, ostrvljani bi osvojili sve...poslije je bio "Curan"...mada, on je imao nekih rezultata, samo u najvaznijim utakmicama smo zijanili..pogubljen je bio..baraz Irska, duge lopte, haj' vozdra... poraz od Cipra, nakon 2:0 2:3..tu izgubili drugo mjesto...doduse, nesretno izgubili dva bod kod Grka..
Osvojio Kirin Kup, na Djuricev pogon...
Najvaznije utakmice je usr4o..
Poslije njega, Prosinecki..."pravi" trener, velike stvari je trebao napraviti...pa corak..imali smo jako tesku grupu, losa nam generacija, pa su nas taslacili Armenija, Pukki...vodis grke 2:0, pa 2:2..tamo 1:1, pa opet gol na kraju utakmice..1:2...krivimo nesrecu, globalno zatopljenje i sve ostalo..
Sa stilom uzimamo ligu B nacija, pored supersila Austrije i S.Irske(koja je zavrsila sa 0 NULA bodova)..Prcica i Djurica ni na mapi...najvaznije utakmice je usr4o..
Pa "princ" sa neretve...ako iko valja, valja on...i kao igrac i kao trener..0 pobjeda..play off sa S.Irskom, samo dvije godine poslije lige nacija, gdje su isti(gore napisano) zavrsili sa 0 NULA bodova..gubimo, oni idu na Slovake...pa nije to slaba Slovacka kao u vrijem Papeta..ovo je najjaca Slovacka u historiji, koja pobjedjuje S.Irsku u produzetcima...

...najjaca S.Irska i najjaca Slovacka ikada...to toliko i nije lose za nas..ipak su to sile..
Ostale utakmice mu necu zamjeriti, svjestan sam snage protivnika u ligi nacija..najvazniju utakmicu, usr4o je..
Pa bugarin, koji nas je "preporodio", 1 pobjedu...da ne duzim o njemu..u najvaznijim utakmicama je usr4o sve..
Samo cu reci, od svih tih trenera, koji su bolji od Papeta, apsolutno SVI su podbacili u najbitnijim utakmicama, jedino je Pape polozio taj ispit i PLASIRAO nas na SP...on je taj koji je iz naftalina stvorio Besica, Hajrovicev top protiv Slovacke...pa gdje su ovi danas?
Da se nije ukazao Spahic, i na EP bi otisli...odigrati onako protiv Francuske, gdje i njima treba, a ne da imaju 10 bodova viska, pa da igraju lezerno..to je samo moglo kod Papeta..idemo dati gol vise...
Ciru i Papeta se ne moze porediti..Ciro je sarlatan...jucer Hrvat, danas Bosnjak, sutra Srbin...u kost pogodi da ga napacena balkanska masa obozava...tako je bilo i sa nama...mi ga jednostavno obozavamo, jer je rekao da ce yebati majku onima tamo, ko god to da bio. inshala, kako voli reci.....to kod nas pali, postao je legenda..Prosineckog je odpisao davnih dana, a ovaj igracina postao, dok je Pape za Halilovica rekao da ga treba pustiti na miru, da se razvija..gdje je Halilovic? I radi njega se pljuvao Pape..
Tako ti je i nas najdrazi Ciro, nakon neuspleha, fenomenalno zamazao nam oci sa Misimovicem..to je on nama, Bosnjacima, htjeo poruciti, da nas je jedan Srbin kostao odlaska na takmicenje...to je balkanski trend i najbolje pali kod naroda..
Cudno da trener svih trenera ne prepozna talenat...ne bi me to cudilo za Papeta, koji veze nema..
Hajde de, nabrojte te igrace/talente, koje Pape nije vidio i pozivao..