BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Mokes
Kontakt:

Re: BiH - Finska/BiH - Ukrajina (13.11/16.11)

Post Postao/la Mokes » 17 nov 2021, 13:01

bodi123 je napisao/la:
17 nov 2021, 12:07
Captain4 je napisao/la:
17 nov 2021, 12:03
bodi123 je napisao/la:
17 nov 2021, 11:58
Koji ćemo bit šešir u žrijebanju grupa za Euro?
Ma 4. šešir.

Čini mi se da smo i ove kvalifikacije bili na ivici na padnemo u četvrti.
:rol:

Pa čemu se onda ovdje raja nada? Pomoću kojih trikova mi možemo završit drugi kad ćemo pored neke od najjačih ekipa dobit još dvije koje su jače od nas :mrgreen:

Bit će ganjati baraž kroz ligu nacija opet.
Pusti Kapitena, iznosi neistinite informacije.

Potovi će se odrediti na osnovu plasmana u Ligi nacija. Ako budemo 1. bićemo u 2. potu. Ako budemo 2. ili 3. onda idemo u 3. pot. Ako budemo 4. onda zavisi od ostale 3 grupe, uglavnom 2 najgore četvrtoplasirane će biti u 4. potu.

Ove kvalifikacije smo bili pot 4.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 17 nov 2021, 13:07

Vojvodo hvala na ispravci. Moja greška, zaboravio sam da za euro se seeding vrši preko LN.
"We need to suffer. And we need to fight."

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 17 nov 2021, 13:41

Victor je napisao/la:
17 nov 2021, 12:56
zaostrog je napisao/la:
17 nov 2021, 01:13
Koliko je glupa priča o "najgorim kvalifikacijama" i "ko je od nas gori". Pa kakva je logika računati bodovni saldo ekipama koje su odigrale više utakmica? Kad već računate, onda oduzmite Crnoj Gori 6 bodova kontra Gibraltara, pa je gora. Isto uradite Latviji. Pa onda i Islandu.
Druga stvar, gleda li iko protivnike? Albanija je uzela 12 bodova protiv Andore i Gibraltara. Slovenija ili Slovačka su slično radile na Malti i Kipru. Austrija i Izrael na Faranima i Moldavcima. Generalno, glup način posmatranja :D

Dalje, ovo NISU naše najgore kvalifikacije, čak ni statistički. Imamo 7 bodova i gol razliku -3. U kvalifikacijama za Euro 2000. smo osvojili 11 bodova, ali u grupi sa 6 ekipa. Kada izuzmemo rezultate protiv ekipe iz posljednjeg šešira, jer takvu nismo imali u grupi ovaj put, imamo 7 bodova i gol razliku -4. Dakle, kvalifikacije za Euro 2000. su i dalje naše najgore kvalifikacije. A vidi čuda i dokaza gluposti ovakvom računanju, tada smo završili 3. u grupi :D

I konačno, kao što vam čovjek reče, šta ste očekivali? Da prođemo? Evo i da smo u baražu, šta? Ništa. Ekipu treba graditi, a ne biti blentavi balkanac koji očekuje da se stvari preko noći pokrenu i da se nešto novo stvori. Uostalom, evo ova Srbija, koja vam je sada so na ranu, prošle kvalifikacije je zaključila porazom 5-0 od Ukrajine. Hej, 5-0. Ali, ljudi su stvarali nešto novo i stvorili. To i nama treba biti putokaz za Euro 2024. na koji se puno lakše plasirati nego SP na koji ide samo 13 reprezentacija iz Evrope.
Kad vec pricamo o hisotriji malo sma se podsjetio prijasnjij ciklusa:

-Kavlifikacije za Euro 2000 su po meni bodovno najgore. U slabasnoj grupi sa estonijom,f.otocima,litvom i skotskom mi smo uzeli citavih 11 bodova. Koliko je grupa bila slaba najbolje govori podatak da je jedino u nasoj grupi jedna ekipa imala sve pobjede i to sa prosjekom od 3 gola po utakmici. Medjutim ja ne bih ovo okarakterisao kao nase najgore kval u svakom smislu jer i pored ocaja i kikseva sa otocima, eatonijom kuci, debakla u litvaniji ..zahvaljujuci ceskoj mi smo ostajali u zivotu. Prakticno do utakmice sa skotskom kuci imali smo sansu za baraz.

-Nase najgore kvalifilifikacije ikad po meni su one za SP 2002. Tad smo odigrali na kosevu protiv spanije dobru utakmicu i raspali se. U grupi sa austrijom i izraelom uzeli smo 8 bodova od
cega 6 protiv lihtenstajna...al na stranu bodovi, mi ni protiv izraela niti austrije nismo bili NI BLIZU ...ma ni u poksaju nekog rezultata, a koliko su to bile dobre repke govori podatak da je Austrija u barazu izgubila od turske ukupnim rezultatom od 6:0...
I na sve to dodaš kvalifikacije za Euro 2008. Novi sistem, 7 ekipa u grupi i 2 prolaze. Nadanja bila ogromna. Plus, dobijemo grupu bez favorita, sa Grcima, Turcima, Norvežanima, tada slabi Mađari i tanušni Moldavci i Malta. Nakon početne pobjede nad Maltom, u Zenici nas pregaze Mađarska i Grčka sa 1-3 i 0-4. U sve to se upetlja i remi s Moldavijom. Onda ide prelomni momenat u historiji reprezentacije, smjena generacija. Nastavljamo sa tri pobjede, Norveška, Turska i Malta i to je bilo sve. Onda nas je prvo u Fehervaru dobila Mađarska u utakmici u koju smo polagali sve nade, pa su na Koševu to isto uradili Moldavija i Norveška, a za kraj i u gostima Grčka i Turska. Osvojili smo samo 13 bodova, od toga 6 protiv Malte i tek jedan više od Moldavije, a Mađarska, kojoj nismo primirisali golu u dvije utakmice uspjela je izgubiti čak i od Malte :D

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 nov 2021, 16:35

Victor je napisao/la:
17 nov 2021, 12:12

Cinjenicno stanje je da nemamo kvalitet i tjt. Da ne bi sad neko rekao kako uzmemo bod francuizma a ne mozemo dobit finsku...pa dragi poznavoci upravo to i jeste odlika kvaliteta...konstantnost pruzanja dobrih partija. Kvalitet je nizak i sporadicno dolazi do izrazaja i nekad prebaci ocekivanja.

Nema ni Finska neki kvalitet (zapravo po TM su duplo jeftinija selekcija od nas), pa nas zapišavaju redovno ko zadnju bijedu.
Onaj Puki se iživljava nad Civicem, Sanicaninom i ostalim gownima kao da su zadnji amateri, neki Kamara nosi u zubima citav nas vezni red, izvjesni Uronen i Taivanen zatvore sve naše napade :shock: ko su ti ljudi ? kako to.
Njihov selektor cuveni i poznati Kanerva ispade Guardiola za bugarskog šarlatana.

I onda zakljucak sjednice - nemamo kvalitet i tjt :roll: pa eto, Sparv i Uronen imaju da se sprdaju sa nama.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 nov 2021, 16:36

Fanatikosi rekli, da nema vise opijanja po kafanama, igraci rezervisali sator za iduce okupljanje.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 17 nov 2021, 20:20

let3 je napisao/la:
17 nov 2021, 16:35
Victor je napisao/la:
17 nov 2021, 12:12

Cinjenicno stanje je da nemamo kvalitet i tjt. Da ne bi sad neko rekao kako uzmemo bod francuizma a ne mozemo dobit finsku...pa dragi poznavoci upravo to i jeste odlika kvaliteta...konstantnost pruzanja dobrih partija. Kvalitet je nizak i sporadicno dolazi do izrazaja i nekad prebaci ocekivanja.

Nema ni Finska neki kvalitet (zapravo po TM su duplo jeftinija selekcija od nas), pa nas zapišavaju redovno ko zadnju bijedu.
Onaj Puki se iživljava nad Civicem, Sanicaninom i ostalim gownima kao da su zadnji amateri, neki Kamara nosi u zubima citav nas vezni red, izvjesni Uronen i Taivanen zatvore sve naše napade :shock: ko su ti ljudi ? kako to.
Njihov selektor cuveni i poznati Kanerva ispade Guardiola za bugarskog šarlatana.

I onda zakljucak sjednice - nemamo kvalitet i tjt :roll: pa eto, Sparv i Uronen imaju da se sprdaju sa nama.
Sta bolan zapisavaju...pa jesmo li ih raznijeli u Zenici prosle kvale? Jesmo li i u ovim bili duplo bolji u finskoj al
eto 2:2 zavrsi? De bgt ista varijanta ko i mi
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 17 nov 2021, 21:47

Nego Miske nam se nešto ne javlja. :D
Vidio i on koliko je sati i koga nam je doveo, valja sa Vicom i Tutom otić na bh fudbalsko smetljište.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 17 nov 2021, 21:48

DrFilgud je napisao/la:
17 nov 2021, 21:47
Nego Miske nam se nešto ne javlja. :D
Vidio i on koliko je sati i koga nam je doveo, valja sa Vicom i Tutom otić na bh fudbalsko smetljište.
Ziv je :bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

CevapiPrijeUtakmice
Kontakt:

Post Postao/la CevapiPrijeUtakmice » 17 nov 2021, 22:06

Petevu uopste nije bio cilj da pobjedi protiv Ukrajine. Napravio je 4 izjmene od 65. do 70. minute sto je potpuno umrtvilo nasu igru.

Da li je tekma prodana?
Asmir Begović - Najbolji golman u Bh. historiji

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 18 nov 2021, 01:07

Jel samo mene stid ili :crazy:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 nov 2021, 02:54

Ovo je 96-te izmodilo. Kakvi divljaci.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 18 nov 2021, 09:13

sagitarius je napisao/la:
18 nov 2021, 01:07

Gledaj ovog krezavog desno, što se najviše zadaje... Daj malo spida i ide ludilo, pravi primjer neandertalca.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 18 nov 2021, 09:15

zaostrog je napisao/la:
17 nov 2021, 13:41
Victor je napisao/la:
zaostrog je napisao/la:
Koliko je glupa priča o "najgorim kvalifikacijama" i "ko je od nas gori". Pa kakva je logika računati bodovni saldo ekipama koje su odigrale više utakmica? Kad već računate, onda oduzmite Crnoj Gori 6 bodova kontra Gibraltara, pa je gora. Isto uradite Latviji. Pa onda i Islandu.
Druga stvar, gleda li iko protivnike? Albanija je uzela 12 bodova protiv Andore i Gibraltara. Slovenija ili Slovačka su slično radile na Malti i Kipru. Austrija i Izrael na Faranima i Moldavcima. Generalno, glup način posmatranja :D

Dalje, ovo NISU naše najgore kvalifikacije, čak ni statistički. Imamo 7 bodova i gol razliku -3. U kvalifikacijama za Euro 2000. smo osvojili 11 bodova, ali u grupi sa 6 ekipa. Kada izuzmemo rezultate protiv ekipe iz posljednjeg šešira, jer takvu nismo imali u grupi ovaj put, imamo 7 bodova i gol razliku -4. Dakle, kvalifikacije za Euro 2000. su i dalje naše najgore kvalifikacije. A vidi čuda i dokaza gluposti ovakvom računanju, tada smo završili 3. u grupi :D

I konačno, kao što vam čovjek reče, šta ste očekivali? Da prođemo? Evo i da smo u baražu, šta? Ništa. Ekipu treba graditi, a ne biti blentavi balkanac koji očekuje da se stvari preko noći pokrenu i da se nešto novo stvori. Uostalom, evo ova Srbija, koja vam je sada so na ranu, prošle kvalifikacije je zaključila porazom 5-0 od Ukrajine. Hej, 5-0. Ali, ljudi su stvarali nešto novo i stvorili. To i nama treba biti putokaz za Euro 2024. na koji se puno lakše plasirati nego SP na koji ide samo 13 reprezentacija iz Evrope.

-Kavlifikacije za Euro 2000 su po meni bodovno najgore. U slabasnoj grupi sa estonijom,f.otocima,litvom i skotskom mi smo uzeli citavih 11 bodova. Koliko je grupa bila slaba najbolje govori podatak da je jedino u nasoj grupi jedna ekipa imala sve pobjede i to sa prosjekom od 3 gola po utakmici. Medjutim ja ne bih ovo okarakterisao kao nase najgore kval u svakom smislu jer i pored ocaja i kikseva sa otocima, eatonijom kuci, debakla u litvaniji ..zahvaljujuci ceskoj mi smo ostajali u zivotu. Prakticno do utakmice sa skotskom kuci imali smo sansu za baraz.

-Nase najgore kvalifilifikacije ikad po meni su one za SP 2002. Tad smo odigrali na kosevu protiv spanije dobru utakmicu i raspali se. U grupi sa austrijom i izraelom uzeli smo 8 bodova od
cega 6 protiv lihtenstajna...al na stranu bodovi, mi ni protiv izraela niti austrije nismo bili NI BLIZU ...ma ni u poksaju nekog rezultata, a koliko su to bile dobre repke govori podatak da je Austrija u barazu izgubila od turske ukupnim rezultatom od 6:0...
I na sve to dodaš kvalifikacije za Euro 2008. Novi sistem, 7 ekipa u grupi i 2 prolaze. Nadanja bila ogromna. Plus, dobijemo grupu bez favorita, sa Grcima, Turcima, Norvežanima, tada slabi Mađari i tanušni Moldavci i Malta. Nakon početne pobjede nad Maltom, u Zenici nas pregaze Mađarska i Grčka sa 1-3 i 0-4. U sve to se upetlja i remi s Moldavijom. Onda ide prelomni momenat u historiji reprezentacije, smjena generacija. Nastavljamo sa tri pobjede, Norveška, Turska i Malta i to je bilo sve. Onda nas je prvo u Fehervaru dobila Mađarska u utakmici u koju smo polagali sve nade, pa su na Koševu to isto uradili Moldavija i Norveška, a za kraj i u gostima Grčka i Turska. Osvojili smo samo 13 bodova, od toga 6 protiv Malte i tek jedan više od Moldavije, a Mađarska, kojoj nismo primirisali golu u dvije utakmice uspjela je izgubiti čak i od Malte :D
gluplje tekstove nisam procitao ima mnogo vremena,tacno da se covjek zapita jel to pise neobrazovan ili poluobrazovan covjek.
odnosno da li taj covjek uopste ima oci ili sere ovdje samo da bi bio u centru paznje ,kao eto on zna kako treba ici i kojim putem
oj milosni Boze :bow: :bow: :puke: :hmmmm:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

PatriceKwedi
Kontakt:

Post Postao/la PatriceKwedi » 18 nov 2021, 09:31

Majko moja koji neandertalci
🔹

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 18 nov 2021, 10:30

PatriceKwedi je napisao/la:
18 nov 2021, 09:31

Ta navijacka skupina je osnovana iz jednog razloga. Da mogu dobiti karte preko saveza. Isao sam tad na dosta utakmica i sjecam se da ih je bilo par momaka i navijanje cista nula. Pogotovo kad se igralo u gostima. BHF je tada komplet navijanje vodio i korteo kroz ulice a oni su stojali pokraj i gledali.
I na kraju su sebi gradili ime preko oni momaka sto su poginuli kad se vracalo iz litvanije.
Nit su tad bili bitna navijacka skupina niti su sada. Iskoristili na kretenski nacin smrt svoji drugova da pokupe popularnost na tome.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 18 nov 2021, 10:40

Maestro je napisao/la:
18 nov 2021, 10:30
PatriceKwedi je napisao/la:
18 nov 2021, 09:31

Ta navijacka skupina je osnovana iz jednog razloga. Da mogu dobiti karte preko saveza. Isao sam tad na dosta utakmica i sjecam se da ih je bilo par momaka i navijanje cista nula. Pogotovo kad se igralo u gostima. BHF je tada komplet navijanje vodio i korteo kroz ulice a oni su stojali pokraj i gledali.
I na kraju su sebi gradili ime preko oni momaka sto su poginuli kad se vracalo iz litvanije.
Nit su tad bili bitna navijacka skupina niti su sada. Iskoristili na kretenski nacin smrt svoji drugova da pokupe popularnost na tome.
Istinito i zalosno, oni decki sto su pogonuli i jos par njih su bili navijaci koji su srcem bodrili BiH i nikakva Navijacka Skupina. A ovi kao i vecina u Bosni sad zive i profitiraju na osnovu drugog.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 18 nov 2021, 10:45

Victor je napisao/la:
zaostrog je napisao/la:

Meni je čitava era od 2000- 2010 mučna (izuzev jednim dijelom Ćire), a posebno doba sa Blažom Sliškovićem koji je kroz reprezentaciju prošvercovao milion polovnih igrača, a u tom periodu smo u rosteru imali gotovo čitavu postavu iz liga 5 u prime-u sa Barbarezom, Hasanom, Hibićem, Misimovićem, Bajramovićem...

Čak mi je period i sa Papetom većinom mučan jer smo igrali kukavički protiv svake iole jače ekipe, tako da me niko ne može ubijediti da smo na SP otišli UPRKOS Papetu, a ne zahvaljujući njemu (a da ne spominjem ono se..ljačko uvaljivanje nećaka Tina Svena u reprezentaciju i guranje Avdije Vršajevića i svih igrača Germanie Sporta).

Žao mi je što smo potrošili generacije vrhunskih fudbalera, a ništa nismo napravili. Narednih 5 godina nam slijedi rang Albanije, Estonije, litvanije (očigledno nismo na nivou ekipa Finske, Škotske, Velsa, Norveške) i sličnih ekipa i što se prije naviknemo na tu ideju da ne očekujemo apsolutno ništa od naše ekipe, to ćemo se manje nervirati.

Nema sistema koji bi kreirao igrače, potrošeni su talenti iz dijaspore i automatski nema rezultata - od toga pate godinama npr. i Rumuni i Bugari i sve ove zemljice koje su domaći fudbal srozale na dno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 nov 2021, 11:32

Muk u NSBiH, bačena je koska u vidu Pjanića, a glavni akteri se sakriliObjavljeno prije 1 sat ,
18 Novembra, 2021 10:02Autor Edin Kadic
Foto: N/FSBiH

Šutnja se nadvila nad Savezom, glave su u pijesku, telefoni su utihnuli, kancelarije zaključane. Ništa se ne vidi. Valjda od magle.

Otprilike tako je svake jeseni, negdje pred kraj godine. Nakon svakog debakla, povlače se u sebe i probleme prebacuju na druge ili ih sklanjaju pod tepih.

Umjesto da se vijeća, razgovara, propituje i analizira, da se traže odgovori na pitanje: zbog čega se došlo na najnižu tačku od formiranja reprezentacije, odgovorni su nestali i uslijedio je muk.

Nogometna vlada ne vidi potrebu da upita savjetnika predsjednika Zvjezdana Misimovića, kakve informacije ima, šta se sve dešavalo oko Pjanića, jer on je najbolje obavješten. On zna sve. Da li planiraju neke poteze?

Šta kaže predsjednik Zeljković o tome da li je A tim ispunio zadatke? Da li je Petev zaslužio kritike ili pohvale? Šta smo dobili u ciklusu, a šta izgubili? Šta se desilo s U-21 reprezentacijom? Da li Starčević treba dobiti novu šansu ili ga treba ispratiti s kartom u jednom smjeru?

Puno pitanja, a umjesto odogovora poturena je “žvaka” u vidu Miralema Pjanića, za koju se javnost zalijepila.

Dobro, evo Pjanić može sutra poslati poruku da se oprašta od reprezentacije. I, da li su svi problemi riješeni?

Oni koji imaju glas, koji odlučuju, koji mogu postaviti i smijeniti, presjeći i zaključiti, ovoga puta šute. Nema slika s druženja kao u Kazahstanu i Ukrajini, jer ovoga puta nema se šta nazdraviti i proslaviti.

Članovi Izvršnog odbora pronaći će razlog da opravdaju i ovaj rezultatski i svaki drugi debakl. Neće se previše zamarati analizama, jer kome su one potrebne. Ne osjećaju odgovornost i nemaju trunke savjesti. Oni se pripremaju za atraktivno putovanje u “grad anđela” narednog mjeseca. Treba se spakovati za jedan fini izlet u Ameriku, gdje će u sred zime boraviti na ugodnoj temperaturi. S dnevnicama i paušalima. Daleko od našeg sivila

Probleme bh.fudbala ostaviće po strani, kao da ih neko drugi treba riješiti, a ne oni, bogato plaćeni neradnici.

Tako je, nismo valjda svi ovce

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.