NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

limvolikce1945
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la limvolikce1945 » 19 nov 2021, 07:31

Nama je svakako besmisleno ići u viši rang ako grad ne stoji iza nas, a da se ovo i uplati sada, upitno je za dalje sabotaže, jer, evo, ni svoje košarkaše ne isplaćuje kako treba, a da mi nešto očekujemo.
Ali eto, recimo da uplate od prostora idu regularno, s tim novcem otplaćivati dug i čekati kraj mandata ovog zla i nadati se da će naredna vlast imati više sluha za klub, jer bi se to dalo riješiti sa budžetom koji izdvajaju drugi gradovi slične veličine kao naš za svoje klubove.

Sad, mogu i neka manje realna brzopotezna rješenja:
1. prodati ime stadiona
2. prodati Alija za 2 miliona :)
3. ja bih pristao i na korekciju imena na određen period, tipa Čelik Red Bull, ili Čelik Sim Bau.

rz88
Kontakt:

Post Postao/la rz88 » 19 nov 2021, 07:42

prisonbreak je napisao/la:
19 nov 2021, 04:08
Dobili 2 miliona vise duga i opasno se suti, a za 200k od grada na godisnjem nivou halabuka..
Zasto se suti o ovom?
Možda zato što traje još uvijek spor pa se nije izašlo u javnost? Svakako da će se klub oglasiti po ovom pitanju
Život nema smisla ako teče bez tebe, mi smo ponos Zenice, Čelik ti si nama sve!

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 19 nov 2021, 07:50

Može li neko napisati koliki su stvarni dugovi, igračima, porezi, pozajmice itd...

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 19 nov 2021, 08:22

Zelten je napisao/la:
19 nov 2021, 07:50
Može li neko napisati koliki su stvarni dugovi, igračima, porezi, pozajmice itd...
Uclani se u klub pa ces znati. Uprava sigurno da ce se oglasit glede ovoga, ali hitno treba podignuti krivicne prijave, onaj smecar Nuhagic uvijek je debil bio sta od njega ocekivat
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 19 nov 2021, 08:40

Sacekati da se uprava oglasi, najpametnije u ovom trenutku.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 nov 2021, 09:07

19 nov 2021, 02:17
Ovo je ogroman teret za klub. Nek je milion i 400 k KM, na 10 godina to je jos 11.500 KM mjesecno. Grad ti sigurno nece povecati iznos rate, sa ovim bi znaci bilo 40 k KM. Jedna solucija otpada. Upitno je da li se uopste bez grada moze potpisati reprogram jer nemas garancije na izdvajanje rate. Da li garancija moze biti trenutni sporazum, tj. pare od poslovnih upitno je. Sa ovim dugom potrebna su 2 i vise miliona do odblokiranog racuna. :D KOJI HARAKIRI JE URADJEN U KLUBU, ZA OVO NEKO MORA ODGOVARATI!
Nema sanse da klub potpise na 10 godina reprogram za ovaj dug to je samo onim zakonom bilo dozvoljeno i prosli su svi rokovi oko toga,klub moze samo na 3 godine potpisat reprogram ali tu nema otpisa kamata.Situacija je losa skroz nikad mi necemo izaci na zelenu granu radi kriminalaca koji su bili u klubu.

Convicts1988
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la Convicts1988 » 19 nov 2021, 09:20

Jesil ti učinio išta konkretno pa da možeš da napišeš to "mi" ?

Najžalosnije je od svega da još uvijek niko nije odgovarao za kriminal i zločin nad Čelikom. I onda neko kaže država, **** moja. Ko nam garantuje da se neće nekad slično ponoviti za par godina i ako isplivamo iz blata ? Niko ne odgovara može da čini šta hoće i kako hoće u ovoj vukojebini.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 19 nov 2021, 09:32

Najbolje sačekati da se uprava oglasi,vjerujem da postoji i neko rješenje...

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 nov 2021, 09:37

almir2018 je napisao/la:
19 nov 2021, 09:07
19 nov 2021, 02:17
Ovo je ogroman teret za klub. Nek je milion i 400 k KM, na 10 godina to je jos 11.500 KM mjesecno. Grad ti sigurno nece povecati iznos rate, sa ovim bi znaci bilo 40 k KM. Jedna solucija otpada. Upitno je da li se uopste bez grada moze potpisati reprogram jer nemas garancije na izdvajanje rate. Da li garancija moze biti trenutni sporazum, tj. pare od poslovnih upitno je. Sa ovim dugom potrebna su 2 i vise miliona do odblokiranog racuna. :D KOJI HARAKIRI JE URADJEN U KLUBU, ZA OVO NEKO MORA ODGOVARATI!
Nema sanse da klub potpise na 10 godina reprogram za ovaj dug to je samo onim zakonom bilo dozvoljeno i prosli su svi rokovi oko toga,klub moze samo na 3 godine potpisat reprogram ali tu nema otpisa kamata.Situacija je losa skroz nikad mi necemo izaci na zelenu granu radi kriminalaca koji su bili u klubu.
Kazes nema sanse, a kako je dosad potpisivao?
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2021, 09:53

Saznalo se kako se saznalo nije uredu ali nadam se da imaju dobro rjesenje kako rijesiti ovaj dug....juce na live sjednici komentarisemo prvi ja da je lazov kakva 2m na kraju smo ispali svi papci koji smo komentarisali zato sto je uspjeo saznati prije clanova kluba neodgovorno jeste ali nek bude to jedina greska

almir2018
Kontakt:

Post Postao/la almir2018 » 19 nov 2021, 09:56

Ovako poslije dobivenih informacija od ljudi koji poznaju stanje u klubu duzan sam uputit izvinjenje vama kao i svim navijacima zbog unosenja nemira tacno je da je dug iz 2015 ali nije toliko koliko je Fudo rekao manje je to dosta i kako su mi rekli moze uci dug u postojeci reprogram ali klub ce se danas o ovom oglasiti saopstenjem.Jos jednom molim za izvinjenje.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2021, 10:02

almir2018 je napisao/la:
19 nov 2021, 09:56
Ovako poslije dobivenih informacija od ljudi koji poznaju stanje u klubu duzan sam uputit izvinjenje vama kao i svim navijacima zbog unosenja nemira tacno je da je dug iz 2015 ali nije toliko koliko je Fudo rekao manje je to dosta i kako su mi rekli moze uci dug u postojeci reprogram ali klub ce se danas o ovom oglasiti saopstenjem.Jos jednom molim za izvinjenje.
Znamo i to da ce moc u postojeci reprogram samo sto ce rest rate uplacivat klub kako god okrenes to ce ic od para od prostora

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 nov 2021, 10:21

Ovakve stvari treba u ljudima da izazivaju kao reakciju jos vec inat! Teret proslosti koji se mora prevladati. I zato se potencira budjenje svijesti, da ljudi budu realni, jer Čelik na zdravom putu mora imati masu koja ga podrzava da bi se izvadio iz problema i na kraju dosao do uspjeha. Problemi su tu i s njima se mora nositi, ali treba i pamtiti svaki dusmanluk.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Zelten
Kontakt:

Post Postao/la Zelten » 19 nov 2021, 10:23

dinodino2019 je napisao/la:
19 nov 2021, 08:22
Zelten je napisao/la:
19 nov 2021, 07:50
Uclani se u klub pa ces znati. Uprava sigurno da ce se oglasit glede ovoga, ali hitno treba podignuti krivicne prijave, onaj smecar Nuhagic uvijek je debil bio sta od njega ocekivat
Za tvoju informaciju, član sam kluba i ne znam koliki nam je dug po svim potraživanjima...

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2021, 10:28

Steelman je napisao/la:
19 nov 2021, 10:21
Ovakve stvari treba u ljudima da izazivaju kao reakciju jos vec inat! Teret proslosti koji se mora prevladati. I zato se potencira budjenje svijesti, da ljudi budu realni, jer Čelik na zdravom putu mora imati masu koja ga podrzava da bi se izvadio iz problema i na kraju dosao do uspjeha. Problemi su tu i s njima se mora nositi, ali treba i pamtiti svaki dusmanluk.
Drug to je nas klub i bit cemo uz njega do kraja ali slazes li se da u izvjestaju treba obavjestit clanove kluba koliko se kome duguje poimenicno i isto da li se vodi bilo kakav sudski postupak protiv Celika jer bolje da saznamo od kluba nego od nekog drugog

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2021, 10:38

Za postene ljude je tesko govoriti na osnovu poluinformacija, za nepostene nije. Fuad je takav, nacuo negdje, neki mu jaran rekao, i onda to koristi protiv kluba.
Celik!3,2,2.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 19 nov 2021, 10:42

Steelman je napisao/la:
19 nov 2021, 10:21
Masu koja podržava se drži povjerenjem, a ne šutnjom. Ako već rezultati i teren nisu mjerilo, onda uprava mora govoriti o istini, a ne da se za dugove saznaje od političara. Jer u suprotnom se čini da neko nešto krije, bježi od odgovornosti pogotovo što se u javnosti iz kluba mogu ćuti samo pozitivne stvari već dvije godine. Traži se strpljenje a nema konkretnih poteza, već samo prepucavanja sa politikom i bježanje od odgovornosti.
Koliko treba vremena ovoj upravi pa da se zapitamo da li su oni sposobni voditi klub ? Ovdje ne govorim o ljubavi prema klubu, nego kvalitetu i sposobnosti kadrova.
Zadnja izmjena: zona072, dana/u 19 nov 2021, 10:51, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 19 nov 2021, 10:49

Trazenje ispunjenje potpisanog sporazuma je za neke "prepucavanje sa politikom". I onda ce jos reci "nisam ja Fuadov bot" i "ja volim Celik"...

Ukoliko stvarno nisi bot i stvarno volis Celik, moras shvatiti da to sto pises nije ni malo korektno. Momci i djevojke su se pokazali izuzetno sposobnim u ovih godinu dana koliko su na celu kluba. Svako ko iole prati Celik to moze vidjeti.

Svakog dana dobivamo odgovor na pitanje "jesu li sposobni voditi klub?". I svakog dana je odgovor "JESU".
Celik!3,2,2.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 19 nov 2021, 10:59

Niko ne moze rec da nisu sposobni ili da ne vole klub ali gresku su napravili sto nisu obavijestili i to stoji nadamo se da je to jedini spor protiv Celika bio....ocekujemo u sljedecem izvjestaju tacnu cifru i imena Franjo 10k Mujo 40k Rade 15k neka se zna kome koliko a ako uspiju to sve vracat uz dogovor manju cifru super ali se bar zna...i isto tako nikad ne znas ko koga poznaje i da li moze pomoc da se dug otpise

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 19 nov 2021, 11:00

@ samoposteno

Transparentnost, dostupnost i demokraticnost su temelji kojih se klub uvijek mora drzati pod svaku cijenu. Povjerenje je najbitnije, jer samo s povjerenjem se mogu prevladati svi problemi. Klub vec jest i transparentan i dostupan i demokratican, ali uvijek se treba truditi dizati na jos visi nivo, posebno kad ti dusmani traze feler.

Ne sumnjam ni najmanje da su vec imali namjeru ovo objaviti, ali ima tu jos detalja pa su vjerovatno cekali da tajming bude u skladu s tim. Sve ovakve stvari su podsjetnik koliko sve mora biti zategnuto pod konac i koliko su gorenavedene postavke najbitnije.

@ Zona072

Ako ulica vodi klub i prvi put od rata klub pozitivno posluje i vraca dugove onda sta su svi ovi prije toga?
Realnost je da uvijek moze bolje, ali bar po meni i posebno s obzirom na sve okolnosti rezultati rada kluba su iznad ocekivanja.

Na koji nacin bjeze od odgovornosti? Napredak se vidi u svim segmentima rada i kazes nema konkretnih poteza, a koji bi to bili?

Prije godinu dana se moglo komotno staviti kljuc u bravu, a sad se osjeti da klub napreduje. U ovakvom klubu turbulencije su ocekivane, jer problemi su ogromni, ali ne shvatam o cemu pricas?

I nisi ranije odgovorio na sta si mislio kao neciju gresku za Brekala?
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, nebeskasila i 9 gostiju.