soxx je napisao/la: ↑19 nov 2021, 15:50
Problem jebsto vakcina ne djeluje kako su zamisljali. Sad nakon 6 mjeseci od vakcine treba ici primit booster jer je vakcina izgubila dejstvo. Misljenja sam da ove vakcine nece rijesit problem, cak sta vise malo i zezaju.
Sad ak si vakcinisan, prebolio ne moras se testirat dok nevakcinisan insa testom ne moze uc u neke lokale.
A svi znaju da korona ne bira, pa tako ovi preboljeli, vakcinisani hodaju i sire virus a kao oni su cisti dok nevakcinisan a testiran ne smije nigdje. Testiran da nema koronu i opet ugrozava druge? Nema logike.
Po meni se trebaju svi redovno testirat brzim testovima, prije posla, firmama uvest takva pravila pa ako bude pozitivnih da ih odmah izoliramo jer ovo ovako nema smisla.
Pa ja sam sad prebolio trebao bi znaci hodat gdje hocu i kako hocu jer sam kao siguran.
Nije ni prva ni zadnja vakcina za koju trebaju više od dvije doze. Za sada su prvi rezultati iz Izraela sa boosterom veoma dobri i dalju kvalitetne rezultate nakon šest mjeseci. U Britaniji slučajevi su već dugo vremena visoki, oko 35 hiljada u prosjeku, već dugo, dugo vremena, ali smrtnost i hospitalizacije su niske. Problem je nestao što su očekivali veću djelatnost vakcina nakon šest mjeseci i veću zaštitu protiv zaraze.
Slučajevi su eksplodirali jer mjere nigdje faktički ni ne postoje + pad temperature. Vakcina pomaže da se ne razboliš i da li je moja krivica što se ti nisi vakcinisao, a možeš? Da li se ja trebam brinuti za tvoje zdravlje i sjediti kući jer nećeš da primiš vakcinu.
Danci sada, sa 4000 pozitivnih dnevno, imaju isto mrtvih kao kad su imali 500 slučajeva dnevno i u tome leži sva poenta.
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/
Pogledaj situaciju u UK bez ikakvih mjera. Slučajevi su tu i od sredine septembra nisu imali dan sa manje od 30 000 pozitivnih dnevno, mada nekad testiraju više, nekad manje, ali u prosjeku imaju između 3.5 % i 4.5% pozitivnih, ali i smrtnost dnevno im je konstantna, oko 100 -200 ljudi. Oni su donijeli odluku da mogu živjeti sa tim i to je to.
Ipak, već su podijelili preko 14 miliona treće doze i ako počne padati broj zaraženih skupa sa hospitalizacijama onda će to i biti neka smjernica za sve ostale.
Mislim, svi su sjebali ovdje u komunikaciji i pretjeralo se sa pričom, dvije doze, 70% i gotovo, ali ****. U Americi hoće da stave fully vacinnated status tek nakon tri doze.
Veliki je broj ljudi koju su se navukli na tih 70% i na čekanje drugih da prođe pandemija kako bi oni izbjegli da budu dio velikog plana nekih ljudi koji hoće da te čipuju i prate, dok ti u džebu držiš mobitel koji te prati

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."