Navijacki izvjestaji (PL BIH)

avenija
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la avenija » 19 nov 2021, 22:39

Očekujem od devedesetke da nas uputi sta se ovdje dešava?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 19 nov 2021, 23:01

Pashoni je napisao/la:
19 nov 2021, 20:43
Koliko se sjećam nekad prije fukare i manijaci su bili u prijateljskim odnosima, sjedilo se, druzilo se i prije utakmice svako na svoju stranu.
da, nekad prije. Ali ovo je bilo u jeku onog vaseg lajanja, mrznje i vrhunca iste poslije jos svjeze druge lige itd.
Ocekujes nesto, neku varnicu pogotovo jer ste imali brojku i koliko se sjecam prvu ekipu tadasnju ali bas suporotno docekas. Neshvatljivo :D Poenta je da su vam ti momci koji su tad vodili skroz pogubljeni bili sa minimalnim ultra mentalitetom. Nije ni cudno sta ste docekali danas s obzirom kakav build up ste imali. Mogu se zahvaliti sto ih tad niko nije smatrao ozbiljnim jer je bas pateticno izgledalo :D

Helem bilo je tu jos desavanja ali totalno nebitno, ovo napisano je ustvari samo jedan od mnogih razloga zasto vas niko nije gledao ozbiljno dugo vremena a nije da niste imali potencijala.
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 nov 2021, 23:19

Pisao sam ovdje da se i nama isto slicno desilo s Robijašima samo što je obrnuta situacija nas je bruku bilo, a Robije auto koje se odvojilo iz kolone taj dan je ludnica trebala biti na cesti jer smo se trebali sresti bukvalno robije 2 ili 3 autobusa nas isto slicno tako.
Sramežljivo nas pitali nešto deseto da razbiju tremu..
Toliko ih je bilo da smo sreli i par kombija pa kamenjali na drugoj lokaciji isto samo buseve nismo..

Inace mnogo vas ne zna da je jedan manijak sam otišao u Tuzlu i nakon utakmice upratio lika s ruksakom i uzeo trans neke podgrupe još kad dodaš na to Trebinje i prodaju utakmice gdje Sloboda ispala i dan danas prozivaju zbog toga po forumu i utakmicama ovo baš nerealno zvuci a ne cudi me sekunde totalno druga postava momaka opcenito u odnosu na ta dva perioda.

U isto vrijeme kad sam klikno šalješ pm :)
Ovo je 2006 ono masovno gostovanje RA ovdje RA zapravo i nema šabanica sve :)

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 19 nov 2021, 23:39

90minut je napisao/la:
19 nov 2021, 23:19
Pisao sam ovdje da se i nama isto slicno desilo s Robijašima samo što je obrnuta situacija nas je bruku bilo, a Robije auto koje se odvojilo iz kolone taj dan je ludnica trebala biti na cesti jer smo se trebali sresti bukvalno robije 2 ili 3 autobusa nas isto slicno tako.
Toliko ih je bilo da smo sreli i par kombija pa kamenjali na drugoj lokaciji isto samo buseve nismo..

Inace mnogo vas ne zna da je jedan manijak sam otišao u Tuzlu i nakon utakmice upratio lika s ruksakom i uzeo trans neke podgrupe još kad dodaš na to Trebinje i prodaju utakmice gdje Sloboda ispala i dan danas prozivaju zbog toga po forumu i utakmicama ovo baš nerealno zvuci a ne cudi me sekunde totalno druga postava momaka opcenito u odnosu na ta dva perioda.

Nas 4 bili u autu( jedan sa gipsom na nozi) u Sijama je to bilo...Vas 3-4 kombija isli ste u Prijedor,a mi u Gradacac...Malo poslije toga su vasi imali saobracajku kod Zepca,bilo je mrtvih, a za ranjene smo skupljali krv u Ze

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 19 nov 2021, 23:44

avenija je napisao/la:
19 nov 2021, 22:39

To ona glupa vremena gdje je bilo bas malo navijackog rivalstva, nego je bilo bitno odakle je koja skupina i tako su se sticali i odnosi..ne kazem da nije bilo belaja i mrznje, ali bas minimalno..al zato danas Borac vs Rudar mrznja i derbi, Siroki i Zrinja mrznja i derbi, a ovo drugo suvisno je govoriti sarajevski klubovi vs Celik, Sloboda i slicno.. :D i tako i treba biti u navijackom svijetu, da je svaka tekma naboj i neka draz, a ne ono sto su nedavno radili pitari i velezvovci lafo najava tekme pa zajedno skacu s mosta ovo ono, jos samo fali da se drze za rukice.. :rol: al pukla je i ta ljubav na kraju price haha

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 nov 2021, 23:47

FRLegioen je napisao/la:
19 nov 2021, 23:39
90minut je napisao/la:
19 nov 2021, 23:19

Nas 4 bili u autu( jedan sa gipsom na nozi) u Sijama je to bilo...Vas 3-4 kombija isli ste u Prijedor,a mi u Gradacac...Malo poslije toga su vasi imali saobracajku kod Zepca,bilo je mrtvih, a za ranjene smo skupljali krv u Ze
Jesi htio mene citirati? jer nije to to

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 19 nov 2021, 23:51

Azzuri je napisao/la:
19 nov 2021, 23:44
avenija je napisao/la:
19 nov 2021, 22:39

To ona glupa vremena gdje je bilo bas malo navijackog rivalstva, nego je bilo bitno odakle je koja skupina i tako su se sticali i odnosi..ne kazem da nije bilo belaja i mrznje, ali bas minimalno..al zato danas Borac vs Rudar mrznja i derbi, Siroki i Zrinja mrznja i derbi, a ovo drugo suvisno je govoriti sarajevski klubovi vs Celik, Sloboda i slicno.. :D i tako i treba biti u navijackom svijetu, da je svaka tekma naboj i neka draz, a ne ono sto su nedavno radili pitari i velezvovci lafo najava tekme pa zajedno skacu s mosta ovo ono, jos samo fali da se drze za rukice.. :rol: al pukla je i ta ljubav na kraju price haha
Prvo ovo nisu navijaci vec simpatizeri drugo na klipu se vidi da je šaban do šabana i da nema veze s navijackim svijetom.
A trece Horde i RA prve ekipe imaju prijateljstvo još od 2004.

FRLegioen
Kontakt:

Post Postao/la FRLegioen » 19 nov 2021, 23:57

Mozda nisi bio ti tu i nije "to'"to" ali se nama desilo na gostovanju za Gradacac kad smo naletili na vas 30-ak.Vjerovatno je bilo jos takvih dogadjaja na svim stranama

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 nov 2021, 00:04

FRLegioen je napisao/la:
19 nov 2021, 23:57
Mozda nisi bio ti tu i nije "to'"to" ali se nama desilo na gostovanju za Gradacac kad smo naletili na vas 30-ak.Vjerovatno je bilo jos takvih dogadjaja na svim stranama
Ja eto ja cuo od nekoga za neki događaj od prije minimum 10 godina i to mi ostalo u glavi. :rol:

Nije ni bitno na kraju krajeva nije bio prvi put ni zadnji da smo sreli i nismo nikoga dirali kad su takve brojke u pitanju.
Zamisli Robiju da je srela Horde u takvom omjeru. :)

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 20 nov 2021, 00:12

Sta bi s onim transom robijasa na kraju sto su manijaci uzeli, policija tamo vamo ovo ono

edosalko

Post Postao/la edosalko » 20 nov 2021, 00:38

BegovicRamiz je napisao/la:
20 nov 2021, 00:12
Sta bi s onim transom robijasa na kraju sto su manijaci uzeli, policija tamo vamo ovo ono
Nisu manijaci nego kopre nedri

Pashoni
Kontakt:

Post Postao/la Pashoni » 20 nov 2021, 01:10

dejavu je napisao/la:
19 nov 2021, 23:01
Pashoni je napisao/la:
19 nov 2021, 20:43
Koliko se sjećam nekad prije fukare i manijaci su bili u prijateljskim odnosima, sjedilo se, druzilo se i prije utakmice svako na svoju stranu.
da, nekad prije. Ali ovo je bilo u jeku onog vaseg lajanja, mrznje i vrhunca iste poslije jos svjeze druge lige itd.
Ocekujes nesto, neku varnicu pogotovo jer ste imali brojku i koliko se sjecam prvu ekipu tadasnju ali bas suporotno docekas. Neshvatljivo :D Poenta je da su vam ti momci koji su tad vodili skroz pogubljeni bili sa minimalnim ultra mentalitetom. Nije ni cudno sta ste docekali danas s obzirom kakav build up ste imali. Mogu se zahvaliti sto ih tad niko nije smatrao ozbiljnim jer je bas pateticno izgledalo :D

Helem bilo je tu jos desavanja ali totalno nebitno, ovo napisano je ustvari samo jedan od mnogih razloga zasto vas niko nije gledao ozbiljno dugo vremena a nije da niste imali potencijala.

Da su napali sigurno bi bilo prozivanja da smiju samo kad ih je više ko sto ide to inace kad bude bilo kakva tuča. Da su sreli vecu grupu manijaka mislim da bi tu doslo itekako do veceg sukoba.
"Pobjeda je blizu. Bit će opet naša BiH"
moSa bodaSlo

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 nov 2021, 01:24

Minimalan ultra mentalitet jer minimum 30 fukara nije napalo jedno auto?
Jesam li ja dobro ovo procitao?

Ne trebali su skakati po glavama manijaka kao što je nas bruku trebalo skakati po robijašima pa da se poslije prica kako nemamo ultra mentalitet.

Sto je najgore i mi smo progovorili isto koju s tim momcima...

Pisao sam baš stranicu ranije isto na tu temu samo nisam ni procitao kako treba nije valjda da tvrdiš da bruku Fukara nije smjelo napasti auto?
Doduše trebali su barem obilježja pokupiti. :)

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 nov 2021, 02:34

90minut je napisao/la:
19 nov 2021, 23:51
.
Možeš li nam malo pobliže objasniti kako je došlo do toga i koje ekipe su bile uključene?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 nov 2021, 02:52

Balorda je napisao/la:
20 nov 2021, 02:34
90minut je napisao/la:
.
Možeš li nam malo pobliže objasniti kako je došlo do toga i koje ekipe su bile uključene?
Ne znam tacno kako je pocelo, al' znam da od 2004 minimum prijateljstvo postoji među hajmo reci ultrasima dvije grupe i svaka utakmica u Mostaru u ta doba se noc prije utakmice nocilo i cugalo kod momaka iz RA i družilo i obratno kad su oni u Sarajevo dolazili.

Najveca enigma je ta da se to prijateljstvo nikad nije ozvaničilo transom na nekoj od tribina.

Ekipe koje su vodile tadašnje tribine su bile ukljucene danas je situacija ista samo akteri drugi.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 nov 2021, 05:59

90minut je napisao/la:
20 nov 2021, 02:52
Balorda je napisao/la:
90minut je napisao/la:
.
Ne znam tacno kako je pocelo, al' znam da od 2004 minimum prijateljstvo postoji među hajmo reci ultrasima dvije grupe i svaka utakmica u Mostaru u ta doba se noc prije utakmice nocilo i cugalo kod momaka iz RA i družilo i obratno kad su oni u Sarajevo dolazili.

Najveca enigma je ta da se to prijateljstvo nikad nije ozvaničilo transom na nekoj od tribina.

Ekipe koje su vodile tadašnje tribine su bile ukljucene danas je situacija ista samo akteri drugi.
Ne lupaj bgt
ISTINA ZA VEDRANA!

Heisenberg1946
Kontakt:

Post Postao/la Heisenberg1946 » 20 nov 2021, 09:09

Balorda je napisao/la:
19 nov 2021, 13:47
antisisoja1919 je napisao/la:
19 nov 2021, 13:26
tersnakvadrat je napisao/la:
19 nov 2021, 12:32
Ovih nema ni kuci ni na strani. Ne postoje. Smijesna diskusija. Ne kacite slike bez potrebe, ne trebate se dokazivati nikome.
Hajde ne pravi se glup. De prvo malo vidi sta se prethodno pisalo. Sa ljudima sam pricao o stanju od prije 5g+, gdje su i sta su Fukare bile. Za RA tad institucija bili. O trenutnom stanju u Fukarama necu da raspravljam
To sto ti i Balorda glumite pametnjakovice, svoju pricu mozete nekom drugom prosipat. Ovdje iskljucivo mogu raspravljat sa normalnim likovima, a vi to niste
Fukare nikada, ni u jednom momentu svog postojanja nisu bile institucija ni za jednu ozbiljnu grupu u državi, pa tako ni RA. Nemaš pojma o čemu pričaš i sa tom pričom bacaš na tešku šabančinu koja pamti dvije utakmice u sezoni i misli da je to standard jedne grupe.
I to dvije domace protiv sarajevskih timova. Treba navesti i ono kad su jedva spasili udarni pa su policijsku intervenciju proglasili svojom pobjedom.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 20 nov 2021, 09:12

90minut je napisao/la:
Balorda je napisao/la:
90minut je napisao/la:
.

Imaš li nam išta tačno reći, neku anegdoticu, događaj, neko iskustvo iz prve ruke. Ovo mi je sve nešto uopšteno, kao da priča neko ko je gledao to sve sa strane, a ne bio dio toga.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 nov 2021, 09:14

Balorda je napisao/la:
20 nov 2021, 09:12
90minut je napisao/la:
Balorda je napisao/la:

Imaš li nam išta tačno reći, neku anegdoticu, događaj, neko iskustvo iz prve ruke. Ovo mi je sve nešto uopšteno, kao da priča neko ko je gledao to sve sa strane, a ne bio dio toga.
Vidiš da nema pojma, izmišlja lik.
ISTINA ZA VEDRANA!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 20 nov 2021, 09:28

:mrgreen:
Poželio sam te prozivanje je urodilo plodom.

Baaderu teroristo kakvu anegdotu hoces kad ne znam kako je sve pocelo daleke 2004 i to je minimum od 2004 jer se na nekom derneku bruku godina unazad to spomenulo gdje je momak pricao kad su u grad izašli pa se olešili u Mostaru s nekom od ekipa RA.

Zbog toga kazem minimalno 2004 da postoje kontakti i momci iz ekipe koji su išli i nocili noc prije utakmice u Mostaru.

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, N3R3D, supervizor i 18 gostiju.