Ovo su poslali jednoj skoli fudbala koja je bila gost danas, a naveo ih je spiker kad zavrsio svoje izlaganje o toj temi.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Ovo su poslali jednoj skoli fudbala koja je bila gost danas, a naveo ih je spiker kad zavrsio svoje izlaganje o toj temi.
Slazem se.
Brkooo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 00:01Najveca mana Durakovica je tromost i presporost. To moze proci u omladinskim kategorijama ali u seniorima je to velika mana. Mislim da zbog te mane i ne igra. Puno stvari ne moze da uradi u toku utakmice i puno zadataka da ispuni zbog te mane. Mekic je npr. puno okretniji od njega, moze ispratiti protivnickog veznjaka, napraviti pritisak, natjerati ga na gresku, oduzeti mu loptu itd Crncevic je puno sigurniji na lopti od njega. Bojo isto puno trci. Najveci kvalitet Durakovica je sut. On je nas veznjak sa najboljim udarcem. Prije jedne utakmice je izaslo da je bio u kafani do jutarnjih sati, tako da je on sam sebi najveci neprijatelj..
Mene su razocarali i Subasic i Gasal i Drina i Durakovic i Hrelja. Ocekivao sam puno od njih a klub je dobio jako jako malo, skoro nista. Svaki od njih ima neke mane koje je jako tesko ispraviti i zbog toga mislim da ce jako tesko napraviti nesto znacajno u seniorskom fudbalu.
Evo pojedinacno, Subasic je imao toliko sansi i sansi za igru i u 98% utakmica je bio katastrofalan i to katastrofalan je preblaga rijec.
Drina kao stoper je los u skoku a posebno je los sa loptom u nogama.
Hrelja- dovoljno je samo pogledati kup utakmicu protiv onog nizeligasa.
Gasal-Najvise izvikan od svih nabrojanih. Nista specijalno nije jos uvijek pokazao.
Jos nesto sto je vazno, evo u danasnjoj utakmici, mali Kocevic je napravio 2 poteza nakon kojih su svi oko mene na stadionu prokomentarisali da u njemu ima nesto, da je jako talentovan itd, a samo par minuta je bio na terenu..
Isto tako treba naglasiti da neko ko je bio talentovan u op ne znaci da ce to uvijek pokazati i u seniorskom fudbalu. Ogromna je razlika izmedju juniorskog i seniorskog fudbala. Evo primjer iz bliske proslosti, Mujic, strasan talenat je bio, najbolji strijelac juniorske lige i kapiten nasih juniora i nije se snasao u seniorskom fudbalu..
To ti je kad navijac glumi eksperta. I onda ima priliku da kaze "sta sam ti ja rekao", kao on ga nasao i predvidio mu neku karijeru prije ostalih. Kao da je Nostradamus. Nakon skromnih minuta igre navijac da definitivan i konacan sud da li ce momak od 19 godina napraviti neku karijeru. To samo ima u BiH. A u sustini je to duzi proces za mladog igraca, sad igras, sad ne igras, sad nesto pokazes, sad podbaci dok se ne razvije. Samo npr sto Drina sad ne igra ne bi trebalo da znaci da nece igrati za 6 mjeseci ili slicno. Na njima je da rade, to je dio procesa. Sjecam se npr Vrhovac je bio poprilicno los kad je tek dosao kod nas, a sad pruza sasvim solidne partije. Ne smijemo olahko davati konacan sud nekom mladom igracu, i rijesiti ga se, tako smo govorili i za Hirosa pa postade sasvim dobar igrac i na vecem nivou. Treba igrace pratititi stvoriti pozitivan ambijent za njihov razvoj i dati im vremena. Mozda npr Gasal bljesne sledece sezone jer si mu dao prostore ove sezone da dodje na svoje u glavi, ili Subasic. Valjda imamo iskusnu struku koja zna kako raditi sa mladim igracima.Mamba21 je napisao/la: ↑22 nov 2021, 08:23Sad pljujemo ostale, a Kocevica hvalimo koji je na terenu proveo 3 minute. Ovo nas ubi i navijače i mlade igrače.
Sjećam se kad je Gasal debitovao priča "Ima taj ulazak u sredinu ko Zakarić"
Duraković "Top u nogama, bit će mali mašina"
Subašić "Ima prvi korak, mlad, poletan"
Hrelja "Brz, dribling, bio najbolji u Goraždu"
Drina "Dobro se postavlja, ne boji se"
Osmanović "Novi Matić"
Šabanadzović "Novi Hadziahmetović, mali je vanzemaljac"
Sad za Kocevica "Ko Mbappe"
Ohanite malo, nijedan od njih nije igrač, od svih ovih igrača jedino Subašić je dobio priliku i čak viška minuta, par asistencija i par driblinga i to je to od njega. Daleko su oni još od igrača, mladi su, mogu i moraju još da napreduju!
U potpunisti se slazem sa gospodinom,dug je to proces za mladog igraca uz odreďenu minutazu skoro svaki put,to je davno dokazano,ne izmisljamo mi i nasa struka toplu vodu.Tristan10 je napisao/la: ↑22 nov 2021, 09:43To ti je kad navijac glumi eksperta. I onda ima priliku da kaze "sta sam ti ja rekao", kao on ga nasao i predvidio mu neku karijeru prije ostalih. Kao da je Nostradamus. Nakon skromnih minuta igre navijac da definitivan i konacan sud da li ce momak od 19 godina napraviti neku karijeru. To samo ima u BiH. A u sustini je to duzi proces za mladog igraca, sad igras, sad ne igras, sad nesto pokazes, sad podbaci dok se ne razvije. Samo npr sto Drina sad ne igra ne bi trebalo da znaci da nece igrati za 6 mjeseci ili slicno. Na njima je da rade, to je dio procesa. Sjecam se npr Vrhovac je bio poprilicno los kad je tek dosao kod nas, a sad pruza sasvim solidne partije. Ne smijemo olahko davati konacan sud nekom mladom igracu, i rijesiti ga se, tako smo govorili i za Hirosa pa postade sasvim dobar igrac i na vecem nivou. Treba igrace pratititi stvoriti pozitivan ambijent za njihov razvoj i dati im vremena. Mozda npr Gasal bljesne sledece sezone jer si mu dao prostore ove sezone da dodje na svoje u glavi, ili Subasic. Valjda imamo iskusnu struku koja zna kako raditi sa mladim igracima.Mamba21 je napisao/la: ↑22 nov 2021, 08:23Sad pljujemo ostale, a Kocevica hvalimo koji je na terenu proveo 3 minute. Ovo nas ubi i navijače i mlade igrače.
Sjećam se kad je Gasal debitovao priča "Ima taj ulazak u sredinu ko Zakarić"
Duraković "Top u nogama, bit će mali mašina"
Subašić "Ima prvi korak, mlad, poletan"
Hrelja "Brz, dribling, bio najbolji u Goraždu"
Drina "Dobro se postavlja, ne boji se"
Osmanović "Novi Matić"
Šabanadzović "Novi Hadziahmetović, mali je vanzemaljac"
Sad za Kocevica "Ko Mbappe"
Ohanite malo, nijedan od njih nije igrač, od svih ovih igrača jedino Subašić je dobio priliku i čak viška minuta, par asistencija i par driblinga i to je to od njega. Daleko su oni još od igrača, mladi su, mogu i moraju još da napreduju!
Imas ti dosta primjera mladih igraca u drugim ligama, klubovima koji su bili po nekim posudbama, pa su napravili dobre karijere. Nije svaki mladi igrac takav da odma upadne u prvu ekipu i nosi se sa svim tim. Isto tako, kriteriji su kod nas da si novi Dzeko ili Hadziahmetovic, ako nisi to, onda ne valja **** ga, neka ide bilo gdje. A fakticki je i ok imati i domace igrace koji su sasvim ok za nas klub, i za ovu ligu, iako nemaju kvalitet za nesto vise i nece nikad neku inostranu karijeru napraviti. Bolje imati takvog domaceg igraca koji ce ti u klubu biti vise godina, nego da si prinudjen da trazis i eksperimentises. Npr bolje je da je Sadikovic ostao kod nas vise godina iako to nije igrac za neku inostranu karijeru, kao Radovac u Sarajevo nego ih nogirati. Ali nekako mislim da imamo sad strucne ljude koji znaju da ocjene ko ima potencijal i da li je vrijedno trositi na njih.zeljodogroba je napisao/la: ↑22 nov 2021, 10:40Momak je jako favorizovan od strane navijaca i meni je to okej, cak sta vise super, mozda dobije jos vise elana. I da mozda ne mislite da navijaci napokon ocekuju da ce od mladog igraca vidjeti zrelost u seniorskom sportu. To bi bilo prvi put nakon Hadziahmetovica. To mozda nije dobro za Kocevica jer navijaci imaju neka ocekivanja od njega pa ce mozda imati presing neki ali sve je to dio fudbala.
Ja fkt ne kontam sta mi to trebamo da ocekujemo? Mi ovdje pricamo velika razlika izmedju juniora i seniora, nema tu razlika. Ili znas ili ne znas. Odma se vidi hoce li neko napravit karijeru ili nece. Amir kad je presao u seniorski fudbal odma se isticao, nije bitno iskustvo, bitan je talenat, trud, rad, disciplina. To ovi momci koje ste gore naveli nemaju. Nazalost, ali nemaju. Ne znam ni da li Kocevic ima to sve, ali se nadam da cemo to ubrzo vidjeti. Naravno da ne treba suditi po ovih 2-3 minute koje je proveo na terenu.
Prosto, ili znas ili ne znas, ili si za ovog sporta ili nisi. Ako se neko ne uspije nametnuti pored ovih igraca koje trenutno imamo i igraju u prvoj, ja evo ne znam onda fkt. Ovo je samo moje laicko misljenje i to je to.
Tako je druze, slazem se ! I ja mislim da je najveci problem sto imamo previse hrvata u ekipi, a muslimani su postali manjina...i za sve je to kriv tomo iz hrvacke, a pogotovo sto forsira igrace iz hrvacke a ne nase megatalente...i znamo mi svi sto njemu smeta dino merlin, al mu zato ne smetaju novi fosili..OdbrambeniOP je napisao/la: ↑21 nov 2021, 22:48Postovani,cestitke svima na pobijedi.
Javljam se prvenstveno zbog manijaka i odmah KAPA DO PODA kako za audio efekat vrlo grlato tako i za vizualni dekor,vjerovatno ce nas kostati po dzepu ali jos jednom
KAPA DOLE kad je bal nek je maskenbal.
Drago mi je sto je bivsi regionalni golman a nas SEF dobio pjesmu sa posvetom jer nema ucjene JUGA I OSTALIH,taj segment ZELJE je svetinja i jedini dio koji ne zna izdati od
jedne do sto godina.
PS.MANIJACI su davno prevazisli regionalne okvire i ko god hoce zamoliti ili kritikovati mora do poda biti ponizan.
Osvrnuo bih se na danasnju utakmicu i moram Vam priznati da me citavo vrijeme bilo strah,nema taktike nema sigurnosti,ovi na momente nisu izgledali kao levati,takav sam dojam bar imao,golman odbranio sve,imao srece,sacuvao mrezu,kako je to radio,nije za komentara,sacuvao mrezu,stoperi isto nisu za komentara,ne bih zelio da radim pritisak na njihovu intiligenciju radi tereta koji su podnijeli u prethodnim kolima,kad najvise kritikujemo Blazevica on asistira i isprati cijelu duzinu terena,o njegovom kolegi na kontra strani nemam komentar,smaterm da ova dva beka nisu za nasu sredinu,
vezni red isto ne bih komentarisao na nacin prozivanja dobar nije dobar,oni ce se sami prepoznati,ali ja vidim vrlo malo kreativnosti i moram priznati da ovi veznjaci ne mogu dati gola nijednoj ozbiljnoj ekipi,mislim da nas Mate nije pojacanje,uporedite ga sa Blagojevicem koji je gotovo u isto vrijeme lutao za klubom a kao da nije htio u Zelju ili je nas SEF ......iskljucivo htio sunarodnjaka, ja tvrdim da mi imamo ovakvog igraca u nasoj djeci do kadeta......pioniri su samo premladi,napad je odradio zadacu,zabili su dva gola ELHAMDU LILAHI ILI HVALJEN ISUS,Mujezinovic jos je vjerovatno pod dojmom porodicnog slavlja,Gasal za nijansu bolji.
Odredzene izmjene dobre u tajmingu bar po postizanju gola prvog,promjena u ritmu ekipe,a drugi gol kreacija rezervista,igra svih rezervista moze biti predmet komentara,starije igrace necu da komentarisem jer oni su vec legende kluba i mislim da im pola sezone dole gore nece donijeti nista,ako misle da pomazu bujrum,ali samo nemojte bacati mrlje na dosadasnji svoj rad,ima ZELJO dosta mladih igraca,ostali rezervisti koji su igrali nisu zasluzili pomen jer imali su dobru minutazu a ne znam jesu li 1-2 puta dodirnuli loptu, bez obzira sta nas SEF kaze ,odnosno kad mu odgovara mladi smo kad ne ekipa ima karakter a ne kvalitet vjerujte sve nas vrijeďa,jer ispadne da smo ih Mi redali a ON ih ko bajagi vodi i polaze nam racune,sto meni ispadne komedija zvana "STRUCNJAK".Da dovrsim klupu pro forme po onoj"HAJMO ALIJA DA JE VISE VOJSKE" Drina,Hrelja,Durakovic,prvi nesto dobio minutaze,napravio kiks nema te Alija(nase dijete kako PREDSJEDNIK kaze),Hrelja na kasikicu minutaza(nije nase dijete po kriteriju PRIJESEDNIKA ali mlad je....)Durakovic u naj losijoj situaciji ni minute od prvog kola kada je dobio 7 min.i poslije toga zaboravio igrati bar po SEFOVOM ,u zadnje vrijeme gledam treninge vidim da odredzeni forumasi to isto rade i odgovorno Vam tvrdim Durakovic radi trening odlicno usudio bih se reci bolje 60% od ukupnog rostera,SEF ako ima karaktera ce to i potvrditi a Vi ozbiljni FORUMASI mozete to vrlo lahko provjeriti na treningu.Ovo naglasavam zato sto je Durakovic 100% nase dijete,13 godina u OMLADINSKOM POGONU,ima briljantnu karijeru kao omladinac,dvije titule kadeti juniori u kojima je ucestvovao sa hejbet golova, takodje reprezentativna karijera briljantna (sve navedeno dostupno na TRANSFER MARKTU)
Na sve ovo je nas SEF zazmirio i obustavio naseg omladinca u razvoju ne uvazacajuci KVALITET nego KARAKTER njegove konkurencije i stavio ga na zadnje mjesto ljestvice bez ispaljenog metka,ovog naseg omladinca pratim od pionira i nista Vam nisam napamet napisao ali me iznenaďuje da nas skoro najbolji omladinac u dvije generacije zaboravi na ovaj nacin igrati fudbal,prosudite ko gubi ili....ili...,da je Zeljo ranije na ovaj nacin karakterisao svoju djecu ne bi bilo svih onih koji su doprinijeli klubu u zadnje vrijeme da ih ne nabrajam vjerujem da Vi svi znate njihova imena.Smatram da ste se i Vi FORUMASI olako odrekli ovog omladinca kako njega tako i svih onih koje mi vec imamo u OMLADINSKOM POGONU,svima njima poruka je bas poucna.
Lp
Nas omladinski pogon je u katastrofalnom stanju i nadam se da ce se nesto uraditi po tom pitanju. Ne zelim da budem bezobrazan, ali pitam se sta je npr Haris Alihodzic konkretno uradio a vec je tu duzi niz godina. Svi znamo da neki treneri u omladinskom pogonu favorizuju odredjene igrace za novac ili zbog drugih veza. Jedan od njih je Zeric.Brkooo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 10:59Mi se vec odavno glupiramo sa pricom nasa djeca, Zeljina djeca i to patetisanje, umjesto da su igrali i da igraju uvijek najbolji igraci.
Ako se mlad igrac moze izboriti za mjesto u prvih 11, treba da igra, ako ne moze, onda treba da pokaze i dokaze treneru da zasluzuje mjesto u prvih 11. Mujagic, Osmanovic itd su primjeri, na silu guranja mladih igraca, plus se radi o igracima koji su vise bili posveceni stvarima van terena nego treninzima..
Mi guramo sad npr. Gasala ne zato sto je mega giga talentovan nego zato sto nemamo normalnih krila. Prosle sezone sam napisao da je bolje gurati Gasala nego Veselinovica i slicne. Gasal igra za 5 puta manje novca i ima bar neku sansu za napredovanje i nije Gasal kriv sto igra, to samo pokazuje gdje se mi kao klub trenutno nalazimo..
Nama je omladinski pogon vec godinama u qrcu. Puno amaterizma, javasluka itd. Mi od Bajica i Hadziahmetovica nismo izbacili iz op igraca koji moze da dominira u jednoj od najlosijih liga u evropi, pa da onda takve igrace guramo u prvih 11.
Nas mladi igrac, Kocevic, brutalno je izdominirao u kadetskom uzrastu, 25 golova, 17 asistencija i presao u juniore i tamo ga je doceka "strucnjak" u vidu Joldica. Sreca za Kocevica je ta, da je trener seniorske ekipe prepoznao njegov talenat.
Nastupi u omladinskim selekcijama nase reprezentacije za mene licno, nisu puno relevantni, jer je vecina svjesna kako se do poziva dolazi kod npr. Starcevica, koji poziva u mladu reprezentaciju ubjedljivo najlosijeg napadaca u ligi, gdje i navijaci Veleza cirkuzaju sa tim i ne mogu ni oni sami da vjeruju..
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Levin, Lokomotifa, perodeformero i 59 gostiju.