Nemoj da ti onda iko prepricava.I to ce ti uticati na intelekt.
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Pa da, to je sigurno i očekivano, na to i aludiram. Ipak šteta bi bila daleko manja nego da ga moram slušati, tako da bih istrpio.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Što da im ja reknem? Jel ti ideš i soliš doktorima pamet?Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 11:52Nista reci i doktorima koji pri operacijama nose maske i druge vrste zastite da ne sluze nicemu i pokreni revoluciju. Postoji izvjesna mogucnost da pomislie da nisi dobar al ne daj da te to pokoleba.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 11:41Stvarni su koliko je stvaran i bilo koji grip.Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 11:30Pa ako ti trebaju vlade i mass mediji da bi shvatio da su virus i pandemija itekako stvarni, da maske u zatvorenom sa velikom koncentracijom ljudi itekako pomazu i da vakcine itekako djeluju onda je supljoglavost blaga kvalifikacija.
Oj vidi ovih i dalje dijele Mirnesa je.benog Ajanovica hahahahaha
Samo što se nikad nije masovno testiralo kad ide epidemija gripa.
Živiš li ti u BiH? Jel padaju ljudi ko muhe po ulicama? Ne padaju? Što ne padaju?
Pa mi smo najgori u Evropi, tako kažu. Najmanje vakcinisani, najgori medicinski sistem, sve najgore.
Jah, puno svijeta umire. Od korone, dakako.
Ne može se više ni od čega biti bolestan osim od korone, tako se i umire samo od korone. Niko više ne umire ni prirodnom smrću.
Ove maske koje masovno nosimo su nikakva zaštita ne samo od korone nego od bilo kojeg virusa ili čestica.
I ok, nek se nosi u zatvorenim prostorijama, al kad vidim ulicom nekog s maskom ili recimo vozi se sam u autu, natuko masku....to su već ozbiljni znaci psihičkih poremećaja.
Tako je, nose pri operacijama. Znaš li što nose?
Da ti pomognem, ne nose sigurno kao zaštitu od teških zaraznih bolesti.
Bar ne ove maske koje nosimo ovo tokom korone.
Jel nisam dobar ili će da pomisle da nisam dobar?
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Ja i?
Bolje puno gledati filmove nego ih puno živjeti.
Koševo Zapad
Srela se dva znalca, Senad i Mirnes, i na početku priče spominje neku logiku i činjenice a onda svaka druga rečenica možda, ne znam, tako sam shvatio, pa onda intrepretira medicinu i pravila i uputstva, optužuje Bakira da želi da porobi narod da ne razmišlja, a Senad jedva čeka da neko popljuje Bakira i SDA.
Ima li ikakav razlog da iko sa dva grama mozga dopusti sebi da ga edukuje Mirnes Ajanovć po pitanju bilo čega u životu, a kamoli po pitanju medicinske tematike?
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
Ne znam cemu okretanje price? Volio ga ili ne, covjek nista nije rekao iz svoje glave, vec je citao zvanicne dokumente. Autori su proizvodjaci vakcina i ne vidim sta si se uhvatio Mirnesa?
Pa koji ku.rac uonda uopce nose maske ako ne stite ni od cega? Neka elementarna logika nalaze da ako imas virus koji se siri pljuvackom i respiratornim putem, koristenje bilo medicinske bilo FFP2 maske ima neke koristi u suzbijanju sirenja. Ne vidim potrebu za laganjem i izmisljanem. Na jednoj temi lazes i siris dezinformacije da vakcinisani nisu nista zasticeniji od zaraze u odnosu na nevakcinisane, ovdje lazes i izmisljas da maske nemaju nikakve koristi. Doista ne shvatam potrebu za takvim glupostima ako se volis dozivljavati kao normalna osoba.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
Što da im ja reknem? Jel ti ideš i soliš doktorima pamet?
Nasmrkanog debila je trebalo ukinut onog trenutka kad je doveo Semira Osmanagica da bulazni o negativnim jonima. Poremecena osoba koja bi supka dala da se zarati.sljivo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:01Srela se dva znalca, Senad i Mirnes, i na početku priče spominje neku logiku i činjenice a onda svaka druga rečenica možda, ne znam, tako sam shvatio, pa onda intrepretira medicinu i pravila i uputstva, optužuje Bakira da želi da porobi narod da ne razmišlja, a Senad jedva čeka da neko popljuje Bakira i SDA.
- Shategabri
- Kontakt:
Ne čitaš. Štite se, ali ne sigurno od zaraznih bolesti.Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:15Pa koji ku.rac uonda uopce nose maske ako ne stite ni od cega? Neka elementarna logika nalaze da ako imas virus koji se siri pljuvackom i respiratornim putem, koristenje bilo medicinske bilo FFP2 maske ima neke koristi u suzbijanju sirenja. Ne vidim potrebu za laganjem i izmisljanem. Na jednoj temi lazes i siris dezinformacije da vakcinisani nisu nista zasticeniji od zaraze u odnosu na nevakcinisane, ovdje lazes i izmisljas da maske nemaju nikakve koristi. Doista ne shvatam potrebu za takvim glupostima ako se volis dozivljavati kao normalna osoba.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
FFP2 je već nešto drugo, ja pričam o običnim maskama koje nemaju nikakav filter.
Ne lažem, što se tiče mogućnosti zaraze ili prenosa, vakcina nema nikakve veze s tim.
Kako objašnjavaš 50 k + zaraženih dnevno u Njemačkoj koja ima 70% vakcinisanog stanovništva?
Zabijate glavu u pijesak pored činjenica.
I da, ja sam odmah nenormalan, antivakser, ravnozemljaš...****, jesam sve. Hajmo dalje.
Koševo Zapad
Covjek nije nista o medicini govorio. Nego o sistematskom, uzurbanom krsenju Ustava i zakona kroz donosenje kojekakvih restriktivnih mjera i jos gore, uzurbani represivni pristup prema nevakcinisanima. Pobogu, pa nije normalno da se u trznim centrima daju vakcine ljudima, od strane ko zna kakvog kadra i bez ikakvog uvida u zdravstveni status onoga kome se daje.
Zvucim kao da doslovno prepricavam Mirnesove stavove, ali u tim dijelovima se fakat slazem.
Nije to aman zaman niti njegovo autorsko djelo, svako sa iole pameti se obada na takve trendove.
Licno sam je primio, pokajao manje-vise.
Postoji li osoba koja moze dati odgovor na vrlo jednostavno, logicko pitanje:
Cemu toliki pritisak drzave da se stanovnistvo cijepi, ako i cjepljen moze zaglaviti dobro, i jos gore, prenositi drugima?
(Ono da su blazi simptomi kod vakcinisanog je aposlutno proizvoljna i pausalna tvrdnja. Nedokaziva. )
tz tz tz tz tz tz
Zato što vakcina drastično smanjuje smrtnost ljudi.slusalica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:20
Cemu toliki pritisak drzave da se stanovnistvo cijepi, ako i cjepljen moze zaglaviti dobro, i jos gore, prenositi drugima?
(Ono da su blazi simptomi kod vakcinisanog je aposlutno proizvoljna i pausalna tvrdnja. Nedokaziva. )
I da su blaži simptomi nije nikakva proizvoljna i paušalna tvrdnja nego čista naučna činjenica. Dokazana.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
Pa niko ti ne garantuje ništa. Ni da će ti biti bolje ako si vakcinisan ni da će ti eventualno biti gore.slusalica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:20Covjek nije nista o medicini govorio. Nego o sistematskom, uzurbanom krsenju Ustava i zakona kroz donosenje kojekakvih restriktivnih mjera i jos gore, uzurbani represivni pristup prema nevakcinisanima. Pobogu, pa nije normalno da se u trznim centrima daju vakcine ljudima, od strane ko zna kakvog kadra i bez ikakvog uvida u zdravstveni status onoga kome se daje.
Zvucim kao da doslovno prepricavam Mirnesove stavove, ali u tim dijelovima se fakat slazem.
Nije to aman zaman niti njegovo autorsko djelo, svako sa iole pameti se obada na takve trendove.
Licno sam je primio, pokajao manje-vise.
A na sve načine pokušavaju da ''motivišu'' nevakcinisane da se vakcinišu.
I šta onda? Ništa. Pojeo vuk magarca.
Koševo Zapad
Naravno da nose radi sprijecavanja sirenja bolesti, tj da smanje mogucnost kontaminacije hururske rane. Maske su jedna od osnova principa asepse i antisepse, a njih ti moze objasniti svako ko je ucio hirurgiju.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
Uostalom, nije ni tesko zakljuciti da su maske fizicka barijera i da smanjuju kontaminaciju iz usta, zbog cega su ih ovi i preporucivali da se nose u kaficima. Ako kome nije jasno kako rade, neka kihne sa maskom i bez nje, pa ce vidjeti efekat. Ili nadje na internetu koliko se sire cestice pljuvacke prilikom obicnog pricanja.
Evo opet izmisljas. Vakcinacija smanjuje sanse za zarazom. Dakle ne ukida ih (sto niko ko je pratio na casovima fizike u osnovnoj skoli nece pomislit) ali itekako smanjuje sanse. Vec dokazano, vec vise puta napisano ali ti iz ko zna kog razloga imas potrebu da lazes.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:18Ne čitaš. Štite se, ali ne sigurno od zaraznih bolesti.Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:15Pa koji ku.rac uonda uopce nose maske ako ne stite ni od cega? Neka elementarna logika nalaze da ako imas virus koji se siri pljuvackom i respiratornim putem, koristenje bilo medicinske bilo FFP2 maske ima neke koristi u suzbijanju sirenja. Ne vidim potrebu za laganjem i izmisljanem. Na jednoj temi lazes i siris dezinformacije da vakcinisani nisu nista zasticeniji od zaraze u odnosu na nevakcinisane, ovdje lazes i izmisljas da maske nemaju nikakve koristi. Doista ne shvatam potrebu za takvim glupostima ako se volis dozivljavati kao normalna osoba.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
FFP2 je već nešto drugo, ja pričam o običnim maskama koje nemaju nikakav filter.
Ne lažem, što se tiče mogućnosti zaraze ili prenosa, vakcina nema nikakve veze s tim.
Kako objašnjavaš 50 k + zaraženih dnevno u Njemačkoj koja ima 70% vakcinisanog stanovništva?
I da, ja sam odmah nenormalan, antivakser, ravnozemljaš...****, jesam sve. Hajmo dalje.
Njemacka ima 50k novozarazenih iako je 70% populacije vakcinisano? Hm, pa mozda ali samo mozda to ima veze sa cinjenicom da je tih 30ak posto populacije Njemacke oko 25 miliona ljudi i da je vec mjesecima skoro sve otvoreno uz 3G pravilo (2G tek nedavno uvedeno) bez ikakvih drugih restrikcija sem maski u javnom prevozu i supermarketa?
Da te odmah preduhitrim, naravno da nije svih 50k novozarazenih nevakcinisano ali sigurno je da je vecina. Uostalom nikakvih lockdowna i potreba za zatvaranjem ne bi bilo da su samo brojke novozarazenih visoke, problem nastaje kad se bolnicki kapaciteti preopterete a sa 25 miliona nevakcinisanih i ko zna koliko vakcinisanih sa narusenim zdravljem je i vise nego dovoljno da preoptereti zdravstveni sistem. Sve ove stvari su vec toliko puta ponovljene i objasnjene, elementarna logika zaista.
Nigerija 200 miliona stanovnika, bez restrikcija, bez vakcinacije, vakcinisano 5%. 3000 umrlih za 2 godine.
Rusija 300 miliona stanovnika, restrikcije, vakcinacija 40% vakcinisanih, 3000 umrlih za 2 dana

Rusija 300 miliona stanovnika, restrikcije, vakcinacija 40% vakcinisanih, 3000 umrlih za 2 dana

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- Shategabri
- Kontakt:
Jesu li adekvatna zaštita za atipični virus gripe?dscile je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:29Naravno da nose radi sprijecavanja sirenja bolesti, tj da smanje mogucnost kontaminacije hururske rane. Maske su jedna od osnova principa asepse i antisepse, a njih ti moze objasniti svako ko je ucio hirurgiju.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
Uostalom, nije ni tesko zakljuciti da su maske fizicka barijera i da smanjuju kontaminaciju iz usta, zbog cega su ih ovi i preporucivali da se nose u kaficima. Ako kome nije jasno kako rade, neka kihne sa maskom i bez nje, pa ce vidjeti efekat. Ili nadje na internetu koliko se sire cestice pljuvacke prilikom obicnog pricanja.
Preporučivane su FFP2 ili FFP3 (još bolje) kao neka konkretna zaštita.
Ok, slažem se da su one prije svega zaštita od onog ko nosi masku. Ne toliko i onog ko nosi masku. Ne u mjeri u kojoj bi bilo zadovoljavajuće.
Koševo Zapad
Kome?Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:23Zato što vakcina drastično smanjuje smrtnost ljudi.slusalica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:20
50+ i osobama sa komorbiditetima ? Donekle prihvatam, ali zasto se ostale kategorije toliko agresivno tjeraju na cjepljenje.
To je nemoguce dokazati.
Kako mozemo znati kakve je simptome MOGAO imati neko da se hipoteticki nije cjepio ???

tz tz tz tz tz tz
Pa da, na to i mislim, da su zastita od onog koji nosi masku. Dakle ti ako u inkubaciji izbacujes virus, daleko ces manje kontaminirati sa maskom, jer jednostavno imas fizicku barijeru. To je sve sto pokusavam reci.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:33Jesu li adekvatna zaštita za atipični virus gripe?dscile je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:29Naravno da nose radi sprijecavanja sirenja bolesti, tj da smanje mogucnost kontaminacije hururske rane. Maske su jedna od osnova principa asepse i antisepse, a njih ti moze objasniti svako ko je ucio hirurgiju.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 12:56
Preporučivane su FFP2 ili FFP3 (još bolje) kao neka konkretna zaštita.
Ok, slažem se da su one prije svega zaštita od onog ko nosi masku. Ne toliko i onog ko nosi masku. Ne u mjeri u kojoj bi bilo zadovoljavajuće.
1. Čuj donekle prihvataš. Nemaš ti šta prihvatati ili ne prihvatati, činjenice koje su dostupne apsolutno svakome ko ima pristup internetu govore da vakcina smanjuje smrtnost. Upravo iz razloga kojeg si sam naveo da ne znaš kako će ko reagovati na virus, sasvim logičnije je vakcinisati se, nego kockati se.slusalica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:35Kome?Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:23Zato što vakcina drastično smanjuje smrtnost ljudi.slusalica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:20
50+ i osobama sa komorbiditetima ? Donekle prihvatam, ali zasto se ostale kategorije toliko agresivno tjeraju na cjepljenje.To je nemoguce dokazati.
Kako mozemo znati kakve je simptome MOGAO imati neko da se hipoteticki nije cjepio ???
![]()
2. Naravno da je moguće dokazati. Broj hospitalizovanih osoba na određen broj zaraženih je lako izračunati prije ili poslije vakcinacije.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
A šta je 3G pravilo? Oni koji nisu vakcinisani, moraju biti testirani, je li tako?Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:30Evo opet izmisljas. Vakcinacija smanjuje sanse za zarazom. Dakle ne ukida ih (sto niko ko je pratio na casovima fizike u osnovnoj skoli nece pomislit) ali itekako smanjuje sanse. Vec dokazano, vec vise puta napisano ali ti iz ko zna kog razloga imas potrebu da lazes.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:18Ne čitaš. Štite se, ali ne sigurno od zaraznih bolesti.Epidaurus je napisao/la: ↑22 nov 2021, 13:15
Pa koji ku.rac uonda uopce nose maske ako ne stite ni od cega? Neka elementarna logika nalaze da ako imas virus koji se siri pljuvackom i respiratornim putem, koristenje bilo medicinske bilo FFP2 maske ima neke koristi u suzbijanju sirenja. Ne vidim potrebu za laganjem i izmisljanem. Na jednoj temi lazes i siris dezinformacije da vakcinisani nisu nista zasticeniji od zaraze u odnosu na nevakcinisane, ovdje lazes i izmisljas da maske nemaju nikakve koristi. Doista ne shvatam potrebu za takvim glupostima ako se volis dozivljavati kao normalna osoba.
Njemacka ima 50k novozarazenih iako je 70% populacije vakcinisano? Hm, pa mozda ali samo mozda to ima veze sa cinjenicom da je tih 30ak posto populacije Njemacke oko 25 miliona ljudi i da je vec mjesecima skoro sve otvoreno uz 3G pravilo (2G tek nedavno uvedeno) bez ikakvih drugih restrikcija sem maski u javnom prevozu i supermarketa?
Da te odmah preduhitrim, naravno da nije svih 50k novozarazenih nevakcinisano ali sigurno je da je vecina. Uostalom nikakvih lockdowna i potreba za zatvaranjem ne bi bilo da su samo brojke novozarazenih visoke, problem nastaje kad se bolnicki kapaciteti preopterete a sa 25 miliona nevakcinisanih i ko zna koliko vakcinisanih sa narusenim zdravljem je i vise nego dovoljno da preoptereti zdravstveni sistem. Sve ove stvari su vec toliko puta ponovljene i objasnjene, elementarna logika zaista.
Oni koji jesu...ne moraju? Koji su preboljeli u određenom roku....ne moraju?
Znači logično je da su nevakcinisani najmanja prijetnja jer se jedino oni provjeravaju jesu li nosioci.
Ništa ja ne lažem. Zemlje sa visokim stepenom vakcinacije imaju ogroman broj zaraženih na dnevnoj bazi.
I naravno za sve se okrivljuju nevakcinisani.
Znači, 25 miliona ilitiga 30 % je krivo za bar 90% zaraze, a ostalih 60 miliona je odgovorno za nekih 10%?
Ne vjeruješ ni ti sam u to.
To ni struka ne bi potvrdila, međutim javnosti se diktira da se pumpaju takve informacije i onda struka samo klima glavom.
I to trpanje nevakcinisanih sa ljudima kojima je narušeno zdravlje, a vakcinisani su....ne znam šta reći.
Utuvili ste sebi u glavu da onaj ko se ne vakciniše je neka hodajuća mašina virusa.
Uzite puške, maljeve, sjekire, pobijte one koji se nisu vakcinisali i riješeno.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.