Nije riječ o 100% nego o trajnom riješenju.
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Shategabri
- Kontakt:
- Ozymandias
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Onda vakcinisi ugrozene skupine i dovidjenja. Sta ces gurat vakcinu zdravom i pravom insanu u dvadesetim ili tridesetim godinama.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:23Vakcina nije nikakva mjera ublažavanja, vakcina je sredstvo da se smanji smrtnost od jedne bolesti. I to vakcine rade otkad je medicine i to radi i ova vakcina. Šta tebi i sličnima nije jasno, ja ne znam, ali je očito da vam fali sivih ćelija u mozgu.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:21Skoro dvije godine su kako je virus prisutan kod nas.
Mislim da nema tog čovjeka koji na neki način nije imao dodir sa virusom.
Da bi to bilo, trebao si živjeti u nekoj prašumi izolovan od ostatka ljudstva.
Ova vakcina je mjera za ublažavanje i to trenutno. Potvrđeno je da poslije 6 mjeseci treba booster. Šta poslije boostera? Pa opet booster.
Dugoročno gledano, virus neće nestati. Da bi održavao taj neki nivo zaštite, trebaš se vakcinisati svako 6 mjeseci.
Jao ovaj postavlja Hitlera, a u Austriji tu tezu o fasistickim mjerama najvise furaju upravo obozavaoci tog istog Hitlera 

- feniksptica
- Kontakt:
Nemas ti sinko pojma sta je medicina. Imali su i imat ce uvijek mogucnost svi da se lijece. Te podijele ti nece proci tu. Cuj zabraniti prizanje medicinskih usluga ahhahaha top.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:17Sve se svodi na to da se zaista nevakcinisanima treba zabraniti kretanje i ulazak u prostorije sa vakcinisanima.
Dati mogucnost izbora kada je metoda lijecenja u pitanju, ali nevakcinisani nemaju pravo ulaska u zdravstvenu ustanovu.
Ko prezivi, prezivi.![]()
Druga stvar zasto zabraniti nevakcinisanima ako i vakcinisani mogu imati koronu i teze simptome ?? Jednostavno pitanje i ocekuje se i jednostavan odgovor
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- Shategabri
- Kontakt:
Pa šta je drugo zatvaranje i nametanje odluka?
Hej, ti zatvorio u tvrdi lockdown vakcinisane...šta to govori o vakcinama?
Pogubilo se sve ako štovaoci Hitlera protestvuju protiv mjera koje bi i Hitler provodio.
Koševo Zapad
- Juventinissimo
- Kontakt:
Sve sto je potrebno samo da ne dolazimo u dodir sa nevakcinisanima. Moze i bodljikava zica, getoizacija, svejedno.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:23Šta predlažeš, odvojene šetnice?
Odvojene institucije?
Samo bi nešto dijelili...
Hoće na kraju biti dvije nacije, vakcinisani i nevakcinisani?
A može li i mogućnost izbora za plaćanje zdravstvenog?
Moze, das otkaz i ides zivjeti u sumu, pustinju, planinu... bilo gdje, gdje ti niko ne namece socijalne norme, pa ni zdravstvenu zastitu. Ili gdje kod privatnika koji daje sve na ruke, a ne samo 407KM.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
To je sasvim ok, i neka zatjera, nemam nikakav problem s tim. Ovoliku neukost i zatucanost jednostavno ne mogu mirno gledati i moram nazvati stvari pravi imenom. Cijena da me neko zatjera u p.m. je stvarno minorna.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:25Znaš šta tebi fali?Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:23Vakcina nije nikakva mjera ublažavanja, vakcina je sredstvo da se smanji smrtnost od jedne bolesti. I to vakcine rade otkad je medicine i to radi i ova vakcina. Šta tebi i sličnima nije jasno, ja ne znam, ali je očito da vam fali sivih ćelija u mozgu.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:21
Skoro dvije godine su kako je virus prisutan kod nas.
Mislim da nema tog čovjeka koji na neki način nije imao dodir sa virusom.
Da bi to bilo, trebao si živjeti u nekoj prašumi izolovan od ostatka ljudstva.
Ova vakcina je mjera za ublažavanje i to trenutno. Potvrđeno je da poslije 6 mjeseci treba booster. Šta poslije boostera? Pa opet booster.
Dugoročno gledano, virus neće nestati. Da bi održavao taj neki nivo zaštite, trebaš se vakcinisati svako 6 mjeseci.
Da te neko zatjera u pi.čku materinu.
Nauči se komunicirati bez da u svakom postu imputiraš nekom da je glup, da nema mozga i slično.
Eto nek si ti svu pamet svijeta pokupio.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Ozymandias
- Kontakt:
Ovakav tip osoba bi prvi letio da pali "vjestice" i bičuje crnce po plantazama. Da im vlast kaze da **** pojedu, poletili bi po kasiku.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:29Sve bi nešto zatvarali, ograničavali, provodili neku represiju.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:26Korona fanatici su postali izuzetno radikalni.
Jako lijepo bi se uklopili u partiju.
Jednostavno im je krivo sto se nismo pokleknuli njihovim vladarima.
Da osnuju i logore za nevakcinisane?
Korona ludilo je stvarno uzelo maha.
Utiče poput kravljeg ludila.
- Shategabri
- Kontakt:
Aha, a s koje strane žice si ti? Pretpostavljam one koja ima privilegije?Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:41Sve sto je potrebno samo da ne dolazimo u dodir sa nevakcinisanima. Moze i bodljikava zica, getoizacija, svejedno.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:23Šta predlažeš, odvojene šetnice?
Odvojene institucije?
Samo bi nešto dijelili...
Hoće na kraju biti dvije nacije, vakcinisani i nevakcinisani?
A može li i mogućnost izbora za plaćanje zdravstvenog?
Moze, das otkaz i ides zivjeti u sumu, pustinju, planinu... bilo gdje, gdje ti niko ne namece socijalne norme, pa ni zdravstvenu zastitu. Ili gdje kod privatnika koji daje sve na ruke, a ne samo 407KM.
Šta se odmah brecaš, pitam u kontekstu tvog pisanja kako treba nevakcinisanim zabraniti korištenje zdravstvenih ustanova...a i oni plaćaju zdravstveno.
Uskratio bi im znači ono što ih sljeduje.
Alternativa je opet neka represija, daj otkaz, seli u šumu.
Jes vas propaganda syebala u mozak.
Koševo Zapad
- Juventinissimo
- Kontakt:
Mozes se lijeciti nevakcinosan, ali da sam platis. Torabiju.feniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:39Nemas ti sinko pojma sta je medicina. Imali su i imat ce uvijek mogucnost svi da se lijece. Te podijele ti nece proci tu. Cuj zabraniti prizanje medicinskih usluga ahhahaha top.
Druga stvar zasto zabraniti nevakcinisanima ako i vakcinisani mogu imati koronu i teze simptome ?? Jednostavno pitanje i ocekuje se i jednostavan odgovor
Zato sto sa stokom ne mozes drugacije.
Da sam @admin ili makar @anell, sve bih vas banovao. I zakljucao temu. Ili trazio verifikaciju QR koda vakcine prije posta.
- Shategabri
- Kontakt:
Ne radi se o tome.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:41To je sasvim ok, i neka zatjera, nemam nikakav problem s tim. Ovoliku neukost i zatucanost jednostavno ne mogu mirno gledati i moram nazvati stvari pravi imenom. Cijena da me neko zatjera u p.m. je stvarno minorna.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:25Znaš šta tebi fali?
Nauči se komunicirati bez da u svakom postu imputiraš nekom da je glup, da nema mozga i slično.
Pokušao sam ti objasniti da je tvoj stepen konverzacije na niskom nivou jer u startu gledaš da diskredituješ sagovornika.
A nisi ništa nazvao pravim imenom.
Diskredituj argumentima, nemoj vidi mu glave.
Mislim možeš, forum je, al onda nisi ni ti ništa bolji.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Nisam siguran da se ti i u svojoj kući nešto pitaš.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:47Mozes se lijeciti nevakcinosan, ali da sam platis. Torabiju.feniksptica je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:39Nemas ti sinko pojma sta je medicina. Imali su i imat ce uvijek mogucnost svi da se lijece. Te podijele ti nece proci tu. Cuj zabraniti prizanje medicinskih usluga ahhahaha top.
Zato sto sa stokom ne mozes drugacije.
Da sam @admin ili makar @anell, sve bih vas banovao. I zakljucao temu. Ili trazio verifikaciju QR koda vakcine prije posta.
Jer ti bi sve, a ništa ne možeš.
Što, jel se to virus počeo prenositi i preko foruma? Gluho bilo!
Bilo bi vam dosadno da ostanete samo vi klimači.
Bili bi poput nekih zombija koji samo klimaju glavom i viču - jes, jes.
Koševo Zapad
- Juventinissimo
- Kontakt:
Sta je jos propaganda u historiji covjecanstva? Koja pojava ili dogadjaj globalnog karaktera je propaganda i manjina od 10-20% je u pravu? Osim da je zemlja ravna, naravno, necemo komercijalu spominjat.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:45Aha, a s koje strane žice si ti? Pretpostavljam one koja ima privilegije?
Šta se odmah brecaš, pitam u kontekstu tvog pisanja kako treba nevakcinisanim zabraniti korištenje zdravstvenih ustanova...a i oni plaćaju zdravstveno.
Pa postoji trajno rješenje, da bi zarazu sveli na nivo lokalne epidemije, tipa gripe, a to je masovna vakcinacija s ciljem sticanja kolektivnog imuniteta. To moraju odraditi svi i u kratkom periodu, inače je neefikasno. Svako odlaganje toga, svako nećkanje produžava vijek trajanja pandemije, što je pogubno, u milion konteksta. Svaki dodatni procenat u vakcinaciji, mislim na pravovremenu vakcinaciju a ne godinu nakon prve, znači mnogo jer je pomoć vakcine u eksponencijalnom odnosu, također, i svako nećkanje ili čekanje odmaže također eksponencijalno. 65% u odnosu na 64% može značiti isto kao i 50% na 40% a mi svaki procenat ili čovjeka koji se ne vakciniše olahko shvatamo.
Odbojnost je prema tome što se i vakcinisani može zaraziti, da, ali niko nikad nije ni rekao da ne može, niti je pravilo i zakon da ne može. Problem trenutno je broj onih koji se mogu zaraziti, slažem se, a on je problem iz razloga što neke druge stvari utiču na njega, a za koje se tek moramo izboriti. Antivakseri ne žele uspjeh vakcine i rade da ne uspije, to je poenta, i sve što nije 100% uspjeh odmah proglašavaju kao neuspjeh. Ne žele da se bore, ne žele da pomognu, izmišljaju lažne neprijatelje, sve u cilju da bi opravdali svoja neka uvjerenja.
- Shategabri
- Kontakt:
Tako je, nisam ni sumnjao da ide argument ravnozemljaš.Juventinissimo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:51Sta je jos propaganda u historiji covjecanstva? Koja pojava ili dogadjaj globalnog karaktera je propaganda i manjina od 10-20% je u pravu? Osim da je zemlja ravna, naravno, necemo komercijalu spominjat.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:45Aha, a s koje strane žice si ti? Pretpostavljam one koja ima privilegije?
Koševo Zapad
- Juventinissimo
- Kontakt:
Vidjet ces sta mogu ako danas zaradim moderatorsko mjesto, a na dobrom sam putu.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:50Nisam siguran da se ti i u svojoj kući nešto pitaš.
Jer ti bi sve, a ništa ne možeš.
Što, jel se to virus počeo prenositi i preko foruma? Gluho bilo!
Bilo bi vam dosadno da ostanete samo vi klimači.
Bili bi poput nekih zombija koji samo klimaju glavom i viču - jes, jes.

- Juventinissimo
- Kontakt:
Nije argument, malo jeftinog sarkazma.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:53Tako je, nisam ni sumnjao da ide argument ravnozemljaš.
Ali pitanje je i dalje otvoreno? Kad se ispostavilo da je manjina bila u pravu za neki globalni dogadja ili pojavu sa odredjnom dozom kontroverze? Evo pored zemlje, eliminirajmo i misljenje da je Novak GOAT.

Kakvim argumentima na "mjera ublažavanja" ? Postavilo se nekoliko grafova u kojima je očigledna veza između vakcinacije i smanjene smrtnosti, čitav obrazovani, stručni medicinski svijet tvrdi jedno te isto i onda kažeš što ne diskreditujem argumentima. Pa diskreditovalo se argumentima jednom, dva puta, tri puta. Kada nakon svega nema efekta, nema druge nego nazvati stvari pravim imenom: glupanima.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:48Ne radi se o tome.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:41To je sasvim ok, i neka zatjera, nemam nikakav problem s tim. Ovoliku neukost i zatucanost jednostavno ne mogu mirno gledati i moram nazvati stvari pravi imenom. Cijena da me neko zatjera u p.m. je stvarno minorna.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:25
Znaš šta tebi fali?
Pokušao sam ti objasniti da je tvoj stepen konverzacije na niskom nivou jer u startu gledaš da diskredituješ sagovornika.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja
- Shategabri
- Kontakt:
I ti fakat vjeruješ da opstajanje virusa i širenje zaraze treba pisati isključivo na adresu nevakcinisanim?sljivo je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:52Pa postoji trajno rješenje, da bi zarazu sveli na nivo lokalne epidemije, tipa gripe, a to je masovna vakcinacija s ciljem sticanja kolektivnog imuniteta. To moraju odraditi svi i u kratkom periodu, inače je neefikasno. Svako odlaganje toga, svako nećkanje produžava vijek trajanja pandemije, što je pogubno, u milion konteksta. Svaki dodatni procenat u vakcinaciji, mislim na pravovremenu vakcinaciju a ne godinu nakon prve, znači mnogo jer je pomoć vakcine u eksponencijalnom odnosu, također, i svako nećkanje ili čekanje odmaže također eksponencijalno. 65% u odnosu na 64% može značiti isto kao i 50% na 40% a mi svaki procenat ili čovjeka koji se ne vakciniše olahko shvatamo.
Odbojnost je prema tome što se i vakcinisani može zaraziti, da, ali niko nikad nije ni rekao da ne može, niti je pravilo i zakon da ne može. Problem trenutno je broj onih koji se mogu zaraziti, slažem se, a on je problem iz razloga što neke druge stvari utiču na njega, a za koje se tek moramo izboriti. Antivakseri ne žele uspjeh vakcine i rade da ne uspije, to je poenta, i sve što nije 100% uspjeh odmah proglašavaju kao neuspjeh. Ne žele da se bore, ne žele da pomognu, izmišljaju lažne neprijatelje, sve u cilju da bi opravdali svoja neka uvjerenja.
Kako ja širim virus ako nisam prebolio koronu?
Kako širim virus ako nisam nosioc istog?
Kako sam bilo kome opasnost?
Kako ja remetim to sticanje kolektivnog imuniteta?
100% uspjeh odnosno perfekcionizam nije realno za očekivati i ko god to očekuje pretjeruje.
Isto kao i očekivati da će virus jednog dana nestati kao da ga nikad nije ni bilo.
Ja protiv vakcine nemam ništa.
Imam protiv toga da svi trebaju biti vakcinisani.
Imam protiv toga da nema kritičnih skupina, da nema veze da li je možda nečiji organizam potpuno imun na vakcinu.
Ko god tvrdi da nema načina da se to utvrdi ili da postoji opasnost da i takav oboli, nije ozbiljan.
Nego je lakše sve vakcinisati, jer ima dovoljno vakcina. Ko će se baviti analizom.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Nije argument hamo vidi mu glave.Balorda je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:58Kakvim argumentima na "mjera ublažavanja" ? Postavilo se nekoliko grafova u kojima je očigledna veza između vakcinacije i smanjene smrtnosti, čitav obrazovani, stručni medicinski svijet tvrdi jedno te isto i onda kažeš što ne diskreditujem argumentima. Pa diskreditovalo se argumentima jednom, dva puta, tri puta. Kada nakon svega nema efekta, nema druge nego nazvati stvari pravim imenom: glupanima.Shategabri je napisao/la: ↑22 nov 2021, 14:48Ne radi se o tome.
Problem je što ti recimo ne daješ prostora diskusiji.
Ok, vakcinacija bilježi uspjeh po pitanju smrtnosti, po pitanju blažih posljedica za vakcinisane.
A onda ja recimo kažem da postoje oni čiji je imuni sistem odgovorio na virus uspješno, tj. nema potrebe da se vakcinišu.
Ti onda kažeš da mi fali sivih ćelija zbog toga. Zašto? Zato što se ne priča o tome, zato što te time ne filuju. Što te ne filuju? Pa zato što im ne odgovara.
Sve bocu i nikako drugačije. Nema veze što nekom ne treba.
Koševo Zapad
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.