FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Probisvjet » 28 jan 2011, 11:09

fukara87 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Nista od prelaska Mesanovica u Dinamo,ponovo u juniorima Slobode.
bas sam naslutio onim gore postom da ce se Mesanovic vratit na Tusanj vrlo brzo ... ja ga sad nebi stavio ni u Juniore treba ga poslat u zivinice pa nek se kali u slavenu , **** ga Husaric :lol: :lol:
Nek igra kod Husarica oko kuce. Klempo treba ga u nemilost! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jan 2011, 11:15

Jos se ne zna da li ce ga kazniti,Malkocevic izjavio da ce to odlucit rukovodstvo kluba,al sad da su pametni napravit profesionalni ugovor sa njim,i ako dodje neka ponuda uzeti dobru lovu ;) ja sam ovo ocekivao da ce se vratit,mozete naci u jednom postu koji sam prije napisao,da se moze lako desit da se vrati u Slobodu.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 jan 2011, 11:18

Ma nista to profesionalni ugovor, vjeruj nama ovakvi igraci ne trebaju koji ne vole klub srcem i rade samo iza ledja...ja da sam na Malkocevicevom mjestu nebi on meni igro nikako, bio bi na klupi pa nek on ide sa Husaricem, pa nisu ovi u Dinamu glupi ljudi ...
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 28 jan 2011, 11:33

Jbg ne odlucujemo mi,ali po nas klub ne bi bilo lose da urade snjim profesionalni ugovor,jer se radi o dobrom napadacu i sigurno ce za godinu ili dvije ako bude dobro igrao,trazit ga bolji klubovi,i zasto bi se klub zadovoljio samo sa mrvicama,kada moze uzeti dobre pare za njegov transfer ?

EDIT: Maid Jaganjac nije zelio potpisat sa Slobodom profi ugovor,i vracen je u juniore,koliko se sjecam imao je dobru minutazu kod Glavasa,al kod Sadikovica mu je smanjena minutaza.

Glavas posjetio igrace Slobode na Kupresu .

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 28 jan 2011, 13:12

Jaganjac je odbio potpisati baš kao i Sućeska jer je Adem htio da se s njim potpiše neki hebeni ugovor ili u suprotnom ideš u juniore . Jaganjac je trenutno u Švicarskoj dok Sućeska još pravi društvo meni i Mešanoviću u juniorima . Jasko je rekao da ima još nekih stvari da se sredi ali nije siguran da ide , dok Čivić koji je takođe bio na probi u Dinamu mnogo prije Mešanovića , ne može ići jer njegov manager mora isplatiti 40000 KM Slobodi . Dražesno .
"If you can't beat them, join them" - Michael Owen

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jan 2011, 13:17

Pa koji je razlog njegovog ne ostanka u Dinamu? Kako ja znam u onoj prijateljskoj utakmici je zabio 4 gola i bio sam uvjeren da ce mu ovi ponuditi mjesto medju svojim juniorima.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 28 jan 2011, 13:21

Omerbavarac je napisao/la:Pa koji je razlog njegovog ne ostanka u Dinamu? Kako ja znam u onoj prijateljskoj utakmici je zabio 4 gola i bio sam uvjeren da ce mu ovi ponuditi mjesto medju svojim juniorima.
Najvjerovatnije njegov manager je zasrao stvar . Ne želi pričati o tome ali kaže da su bili zadovoljni onm što su vijdeli , tako šta ti drugo preostaje za pomislit . Isto su rekli i Mustafić i Čivić , Gogić koji su takođe odradili s njim par treninga u Dinamu a koji su njegove kolege iz Juniora .

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 28 jan 2011, 13:22

Ovo je samo dokaz kako menadžeri uništavaju djecu.Žalosno ali nadam se da će momci na vrijeme shvatiti da se sami o sebi brinu.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 28 jan 2011, 13:27

To je voema teško , vjeruj mi . Jednostavno moraš imati nekoga iza sebe ako već nemaš jakog Taju koji ti može priuštiti ono što treba i što zahtjeva određeni klub . Jasko je prošle sezone umalo promašio pripreme jer nije imao da plati , pa se nekako našlo da bi nedugo zatim i prihvatio ponudu Husarića . Govorim ovo iz prve ruke jer sam upoznat sa situacijom veoma , veoma dobro .

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 28 jan 2011, 13:47

Evo upravo sam pročitao Borogovac u Njemačkoj.Taj je momak bio najbolji strijelac,asistent i igrač svoje generacije.Nikad se nije predavao iako je prolazio kroz najgora poniženja ,a sve što nije imao nikoga iza leđa.Treba se boriti i raditi ,a ipak dođe tvoj dan i neko ko je za tebe zainteresovan.On treba biti primjer svim ovim momcima ,jer trčati nekome na noge je najgore.Strpljenje je svetinja,a suprotno je propast.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 jan 2011, 16:25

Gradimir Crnogorac napušta Kazahstan, naredna stanica Rusija ili Sloboda?

Gradimir Crnogorac nekadašnji A reprezentativac i nogometaš Slobode prema svemu sudeći neće ostati u Kazahtasnu naredne dvije godine kako je bilo najavljeno. Odlazak iz momčadi Atyraua je dolazak novog trenera koji u svojoj ekipi ne želi strance, nego isključivo domaći igrački kadar.

- Došao je novi trener koji u svojoj ekipi ne želi strane igrače, nego isključivo samo domaći kadar. Ja imam ugovor sa klubom, ako se dogovorimo oko isplate novca sigurno ću napustiti Kazahstan- potvrdio je za vidiportal Gradimir Crnogorac koji se vratio sa priprema iz Antalije i trenutno odmara u Tuzli.

Prema nezvaničnim informacijama interes za Crnogorca je pokazao jedan klub iz Rusije, dok je aktuelan i njegov povratak na Tušanj.

Bilo bi dobro kad bi se vratio Crnogorac onda bi bili jos jaci pred pocetak sezone.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 jan 2011, 16:30

Sloboda: Sadiković traži stopera, uprava nove ljude!

Puni dojmova stečenih tijekom osmodnevnih priprema u snijegom zavejanom Kupresu, nogometaši Slobode vratili su se u Tuzlu, gdje su nastavili pripreme za proljetni dio prvenstva.

Šef Stručnog štaba Denis Sadiković kaže kako su imali izvanredne uvjete za rad i pripreme.

- Bilo je dosta snijega, imali smo na raspolaganju igralište, saunu i teretanu, osoblje je bilo iznimno pažljivo, hrana veoma kvalitetna. Držim da smo ovaj dio priprema odradili vrlo dobro, mada smo Mirsad Dedić i ja pali s nogu – kazao je Sadiković.

Nakon što su Marijan Đurić i Enver Hukić odbili ići u Kupres zbog neisplaćenih dugova , Sadiković i trener vratara Dedić sami su obavili cjelokupni posao pripremanja momčadi.

- Nismo imali izbora. U međuvremenu, čuo sam se s Đurićem, koji je bio gripozan. Dogovoreno je da se priključi momčadi.

Sloboda će nastaviti u Tuzli do 4. veljače, kada bi trebali otputovati u Medulin. U ponedjeljak je zakazano novo testiranje na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport, u subotu je dvostruki program, rad na Tušnju i u teretani.

Sadiković je ohrabren oporavkom Tarika Okanovića i Senada Mujića.

- Okanović je bio nastrljiv da se uključi u rad s ostalim igračima, pa sam popustio. Trčanje i igra s loptom ne smetaju mu, što me raduje. Senadu Mujiću to nisam dozvolio, jer je poslije operacije meniskusa još ranjiv, pa radi po posebnom programu.

Nešto lakši program imao je i Alen Mešanović.

- Trenira nešto lakšim tempom, da se ne ozlijedi. Trebat će nam itekako u prvenstvu.

Sadiković ne zna što će biti sa Damirom Smajlovićem i Samirom Efendićem. Prvi je odbio ići u Kupres zbog neizmirenih obveza, Efendić je tražio dozvolu za probu u Karlsruheu.

- Smajlovića je odbilo Sarajevo, ne znam hoće li još pregovarati s ljudima iz Slobode. Efendić se javio i rekao da putuje na probu u Nizozemsku. To je sve što znam o tome.

Sadiković je zatražio od uprave da pronađu još jednog stopera. Ponudio se izvjesni Miloš Jovančević iz Topole (21), koji se vratio iz Grčke.

- Darko Aleksić će na operaciju, jedini stoperi su Samir Jogunčić, koga mogu koristiti i na boku, te Darko Raca. Dejan Drakul još nije sanirao ozljedu koljena. Plašim se da se netko ne ozlijedi, onda bismo bili na mukama. Tim prije što u prvom kolu protiv Slavije zbog tri žuta kartona neće nastupiti Stefan Gavarić i Mersed Malkić.

Iz Dubrovnika je vraćen Adnan Zukić, koji također igra u obrani. Vratio se s neuspjelih putešestvija po Zagrebu i Jasmin Mešanović, ali nije poznato hoće li zbog samovoljnog odlaska i nepojavljivanja na prozivci, biti kažnjen. priključio se pripremama juniora.

Nogometaše je u Tuzli dočekala vruća situacija u klubu. Previranja oko izbora nove uprave u punom su jeku. Pojedini članovi sadašnje, krnje uprave bi po svaku cijenu ostali, što odbija neke poslovne ljude koje bi ljudi iz SD Sloboda rado vidjeli u klubu.

Tako je poziv da sudjeluju u radu nove uprave odbio direktor Rudnika “Kreka” Rešad Husagić, a vjejrovatno zbog bremenite situacije u klubu, nisu raspoloženi da uđu u UO ni ostali rukovodioci Rudnika.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 29 jan 2011, 16:39

Eto nama Ferdinanda opet u odbranu :D on bi nam bio dobro pojacanje,al ostaje da vidimo sta ce biti.Ovo za upravu ce se jos rastegnut,nadat se da ce doci neki ljudi koji su spremni pomoci Slobodi,a ne neki koji ce je krasti.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 01:25

Novi stoper odradio prvi trening, Đurić ponovo sa ekipom

Nakon povratka sa Kupresa, igrači Slobode već dva dana treniraju na Tušnju.

Jutros im se priključio i Miloš Jovančević, mladi stoper iz Srbije. On bi se u narednim danima trebao nametnuti Stručnom štabu, te ukoliko zadovolji njihove ukuse i pojačati odbrambenu liniju Slobode.

Dvojici povrijeđenih kolega (Aleksić i Drakul), od povratka sa Kupresa se priključio i Samir Jogunčić.

- Već nekoliko dana ne trenira zbog povrede noge. Nije ništa ozbiljno i nakon kraće pauze će nam se ponovo priključiti – potvrdio nam je Denis Sadiković, koji je jučer ponovo kompletirao Stručni štab.

Nakon što je propustio dio priprema na Kupresu, sa ekipom ponovo radi trener Marijan Đurić. On je prebolio gripu, ali i izgladio nesporazume sa rukovodstvom kluba. Enver Hukić je definitivno bivši kondicioni trener, a njegovu ulogu u protekla dva dana je preuzeo prof. Muris Đug koji je učestvovao u kreiranju plana priprema.

Ekipa će u Tuzli trenirati do odlaska na završni dio priprema, gdje ih očekuju i prve utakmice. Za sada nije tačno određen niti datum polaska, niti destinacija. Najbliža opcija je odlazak u Medulin sredinom naredne sedmice.

Valjda bude sta od ovog stopera,al bolje da su nekog od nase djece ubacili,ovaj je 1990 godiste,nezz po cemu je on ispred njih ?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 30 jan 2011, 12:28

Šef Stručnog štaba, FK Sloboda Denis Sadiković još uvijek traga za pojačanjem na štoperskoj poziciji. Od sutra (ponedeljak) ekipi će se priključiti još jedan igrač koji će doći na probu, a radi se o devetnaestogdišnjem Harisu Bajramoviću koji je prošao omladinske kategorije u ekipi Sevojno (Srbija).

deset
Kontakt:

Post Postao/la deset » 30 jan 2011, 14:54

Ogorčen sam na Sadikovića koji je izgleda zaboravio našu djecu,a dovodi tuđu.Nemam zaista ništa protiv ovih momaka,ali toliko naših potencijala čekaju ko zapete puške,ali nemaju im babe izgleda love.Zbog toga smo tu gdje jesmo.Pa neka neko opet kaže što nam djeca bježe.

Sir Matt
Kontakt:

Post Postao/la Sir Matt » 30 jan 2011, 15:45

deset je napisao/la:Ogorčen sam na Sadikovića koji je izgleda zaboravio našu djecu,a dovodi tuđu.Nemam zaista ništa protiv ovih momaka,ali toliko naših potencijala čekaju ko zapete puške,ali nemaju im babe izgleda love.Zbog toga smo tu gdje jesmo.Pa neka neko opet kaže što nam djeca bježe.
Potpis . Konačno shvaćena poenta navijača Slobode , bez extrem fanboy sindroma . Sadiković jestjedanko ogavni kravlji otprdak .

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 30 jan 2011, 17:07

@ Sir Matt i @deset da vam ja kazem nesto iskreno, vi previse pametujete stvarnoo ... daj te vise sta samo spominjete Sadikovic ono Sadikovic ovo pa koji vam je racku stvarnoo...pustite covjeka da radi kako on zna a u ostalom on je trener i ja vise vjerujem njemu nego vama balavcima cccc koji ste vi kreteni stvarno pa nikad pameti necete doci ...pljujete po klubu a nikad da se pojavite i da navijate nego samo preko neta tu nesto pametujete...Jasmin Mesanovic je otisao u zagreb i sta je postigao ? menadjeri su ti koji prave probleme igracu , Sadikovic nema nikakve veze o dovodjenju igraca tu je ipak uprava za to da se dovede koji igrac i da se eventualno s nekim juniorom potpise profesionalni ugovor ...Ja licno vjerujem u trenera Sadikovica a mene libo racku sta vi mislite...nemojte ba laprdat ovdje bezveze...

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 30 jan 2011, 17:10

U krajnjem slučaju sigurno je da bi svaki navijač i Tuzlak radije gledao naše juniore (pa ako treba i komplet tim samo promovirat' u seniore) kako ispade u 2 ligu ali da se bore svaku utakmicu nego da se sa polovnjacima mučimo i na kraju uvijek se nekome duguje novac. Uz to bi nas manje koštali a dobili bi vjerovatno i par dobrih pravih igrača jer je nemoguće da nemaju kvalitet kad su zadnjih par sezona manje više uvijek među prve 3 ekipe.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2011, 17:19

stani ba da vidimo prvo ta dva mlada igraca koji su dosli, pa cemo onda pricati... neznam kakva je situacija u nasim juniorima sto se tice tih odbranbenih igraca, vjerovatno nema niko ko bi jos mogao prikljuciti se ekipi i imati te prave izazove ....ovi su dovedeni na probu i ako se pokazu ostace tu, ako ne nece ni biti tu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.