Ne razumijem šta želiš reći, izvini.leo1946 je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:53Jesi sve ovo vrijeme smisljao tih pet recenica, ko ti pametan?BenWhite je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:47Ma ovaj lik je poremećena osoba. Napiši bilo šta što se ne slaže sa njegovim mišljenjem, za njega si bot. Odlika ljudi skučenih pogleda na život koji su odgajani u nekoj priprčini. Povrh svega, on piše takve nebuloze o stvarima o kojima nema blage veze da je to za priču. Nevjerovatan mentalni sklop.![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
41:34
- ASD
- Kontakt:
Ne nego lažni profil Jacka.Rajaz je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:40I @Otelo SDA botASD je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:10On je sda bot. Pusti ga.leo1946 je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:09A sta je cirkus molim te? Dubioza dosla da podrzi ljude, nisu dosli da pjevaju iz zajebancije, sami su rekli na pocetku da ovo nije nikakav koncert i show i tjerali su sve novinare da prestanu sa snimanjem za fejsbuke i instagrame. Al ne, vi sjedite za tastaturom i samo pljujte, to vam je vrhunac svakodnevnice.![]()
Ipak je momak glupBenWhite je napisao/la: ↑24 nov 2021, 14:00Ne razumijem šta želiš reći, izvini.leo1946 je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:53Jesi sve ovo vrijeme smisljao tih pet recenica, ko ti pametan?BenWhite je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:47Ma ovaj lik je poremećena osoba. Napiši bilo šta što se ne slaže sa njegovim mišljenjem, za njega si bot. Odlika ljudi skučenih pogleda na život koji su odgajani u nekoj priprčini. Povrh svega, on piše takve nebuloze o stvarima o kojima nema blage veze da je to za priču. Nevjerovatan mentalni sklop.![]()
1946-1987
- Marsal
- Kontakt:
Sve dok rade TE treba nam i ugalj.
Rudnici imaju budućnost u BiH još nekih 15 do 20 godina i već je vrijeme da se počne ulagat u rudare novac da se prekvalifikuju u druga zanimanja. Ko ne bude htio, nek se sam snalazi. To je sistemsko rješenje, ali od toga nema ništa ovo je ipak BiH.
Rudnici imaju budućnost u BiH još nekih 15 do 20 godina i već je vrijeme da se počne ulagat u rudare novac da se prekvalifikuju u druga zanimanja. Ko ne bude htio, nek se sam snalazi. To je sistemsko rješenje, ali od toga nema ništa ovo je ipak BiH.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Imao sam i ja isti problem od oktobra prosle godine, a nisam bio pozitivan na koronu tad... Prvih par dana je bilo katastrofa, sve smrdilo na leš a cevapi ko da jedes benzin. Skoro da se vratilo u normalu prije dva mjeseca, ali neke stvari vise nisu iste ko prije. Recimo hamburger vise ne mogu ocima, jedino Big Mac eventualno.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Nije samo njihovRajaz je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:40I @Otelo SDA botASD je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:10On je sda bot. Pusti ga.leo1946 je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:09A sta je cirkus molim te? Dubioza dosla da podrzi ljude, nisu dosli da pjevaju iz zajebancije, sami su rekli na pocetku da ovo nije nikakav koncert i show i tjerali su sve novinare da prestanu sa snimanjem za fejsbuke i instagrame. Al ne, vi sjedite za tastaturom i samo pljujte, to vam je vrhunac svakodnevnice.![]()
- ASD
- Kontakt:
O politiziranju sam i pričao.OsmaDolazi je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:59
Ja ti kao uposlenik Elektroprivrede kažem da je pripajanje rudnika EPBiH napravilo nemjerljivu štetu samo EPBiH i prijašnjim radnicima iste.
Pouzdano znam da tehničari i inžinjeri Rudnika vode kolo oko ovih protesta i da su rudari tu samo koloteralna šteta. Fino im je rečeno koliko treba uglja da bi se imalo neometano snabdijevanje el. energije i oni to nisu u stanju omogućiti. Kada im je rečeno da će zbog neispunjavanja obaveza da se ide na raskid ugovora i na smanjenje plaća, nastao je haos. I opet su isfrizirali da će se rudarima smanjiti plaće i izmanipulisali ih.
Andelija je katastrofa od direktora, poltron klasični koji nema pojma kako se dobija el. energija kamo li šta visše ali je EPBiH najjača firma u državi i firma sa najmanjim gubicima iste te el energije na balkanu. Naša el mreža je najstabilnija daleko sa gotovo nikako prekida u snabdijevanju korisnika. Najmanja nam je cijena el energije u evropi i opet se za domaćinstva neće podizati cijena energije a privrednici će imati poticaj od države za poskupljenja tako da i njima neće doći do poskupljenja.
Nažalost, ali pripajanje rudnika koncernu EPBiH je najgora stvar koja je mogla zadesiti ovu firmu. Rudnici su na izdisaju zbog ogromnog nepotizma i nekontrolu u zapošljavanju administracije. Pouzdano, od kako su pripojeni Rudnici EPBiH-e plata im je povećana, skoro za duplo, svima i rudarima i inžinjerima. Dok zaposlenicima EPBiH su posljednje povećanje dobili prije 20 godina (da, vjerovali ili ne).
Igre su puno veće nego sto se misli, a pojedinci se služe rudarima kao najosjetljivijim djelom naseg drustva.
Da se razumijemo kada rudar kaze da sada ima 1000 KM platu, to nije 1000 KM. To je 1000 KM plate(plus 0,3% od cifre plate na platu nakon svake godine provedene u firmi, plus 20 % na platu zbog uslova rada), 300 KM toplog obroka, 52 KM karta. Sada neka se izračuna kolika je to plata.
Ja kao inžinjer koji radim punih 9 godina u toj najjačoj firmi u državi imam 600 KM veću platu rudara i logično nemam procenat na uslove rada.
Ovo je smiješno kako se politizira sa ovom firmom koja sada mora i da uveže penziono i zdravstveno osiguranje svih onih radnika gdje imaju 70% višak ljudstva zbog nesavjesnog poslovanja idio.ta od prethodnih direktora rudara.
Dat ću primjer još jedan za kraj. EPBiH sa svim svojim podružnicama iz raznih gradova i sa svojim termo elektranama je imala prije pripajanja rudnika koncernu oko 3600 radnika. Nakon što su se rudnici pripojili a mnogi vidjeli šansu za uhljebljavanjem, EPBIH sada ima oko 5600 radnika.
Jadno, ali se ljudima predstavlja i servira jedna stvar a realnost je puno drugacija.
Lijep pozdrav.
Kada kažem da je Rudnicima bolje bez elektroprivrede, ne mislim na Elektroprivredu kao instituciju nego kao političko leglo.
Eto konkretno, za Elektroprivredu i Rudnike se zna da su nakon krojenja vlasti pripali Hodži iz Živinica, a Andelija je njegov potrčko u toj firmi.
Ono što je još loše da ta struja koja kontroliše Elektroprivredu je opozicija u SDA. Nemaju najbolji odnos sa vladom recimo.
-
OsmaDolazi
- Kontakt:
Znam ja da se ne može bez politiziranja i apsolutno sam apolitičan jer nema normalne opcije u našoj državi ali samo kažem kako neko sistematski uništava najjaču firmu u državi i kako je lahko manipulisati sa društvom koje manjka sa obrazovanjem. Puno su veći interesi ovdje. Rudari su mali dio toga svega.ASD je napisao/la: ↑24 nov 2021, 14:58O politiziranju sam i pričao.OsmaDolazi je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:59
Ja ti kao uposlenik Elektroprivrede kažem da je pripajanje rudnika EPBiH napravilo nemjerljivu štetu samo EPBiH i prijašnjim radnicima iste.
Pouzdano znam da tehničari i inžinjeri Rudnika vode kolo oko ovih protesta i da su rudari tu samo koloteralna šteta. Fino im je rečeno koliko treba uglja da bi se imalo neometano snabdijevanje el. energije i oni to nisu u stanju omogućiti. Kada im je rečeno da će zbog neispunjavanja obaveza da se ide na raskid ugovora i na smanjenje plaća, nastao je haos. I opet su isfrizirali da će se rudarima smanjiti plaće i izmanipulisali ih.
Andelija je katastrofa od direktora, poltron klasični koji nema pojma kako se dobija el. energija kamo li šta visše ali je EPBiH najjača firma u državi i firma sa najmanjim gubicima iste te el energije na balkanu. Naša el mreža je najstabilnija daleko sa gotovo nikako prekida u snabdijevanju korisnika. Najmanja nam je cijena el energije u evropi i opet se za domaćinstva neće podizati cijena energije a privrednici će imati poticaj od države za poskupljenja tako da i njima neće doći do poskupljenja.
Nažalost, ali pripajanje rudnika koncernu EPBiH je najgora stvar koja je mogla zadesiti ovu firmu. Rudnici su na izdisaju zbog ogromnog nepotizma i nekontrolu u zapošljavanju administracije. Pouzdano, od kako su pripojeni Rudnici EPBiH-e plata im je povećana, skoro za duplo, svima i rudarima i inžinjerima. Dok zaposlenicima EPBiH su posljednje povećanje dobili prije 20 godina (da, vjerovali ili ne).
Igre su puno veće nego sto se misli, a pojedinci se služe rudarima kao najosjetljivijim djelom naseg drustva.
Da se razumijemo kada rudar kaze da sada ima 1000 KM platu, to nije 1000 KM. To je 1000 KM plate(plus 0,3% od cifre plate na platu nakon svake godine provedene u firmi, plus 20 % na platu zbog uslova rada), 300 KM toplog obroka, 52 KM karta. Sada neka se izračuna kolika je to plata.
Ja kao inžinjer koji radim punih 9 godina u toj najjačoj firmi u državi imam 600 KM veću platu rudara i logično nemam procenat na uslove rada.
Ovo je smiješno kako se politizira sa ovom firmom koja sada mora i da uveže penziono i zdravstveno osiguranje svih onih radnika gdje imaju 70% višak ljudstva zbog nesavjesnog poslovanja idio.ta od prethodnih direktora rudara.
Dat ću primjer još jedan za kraj. EPBiH sa svim svojim podružnicama iz raznih gradova i sa svojim termo elektranama je imala prije pripajanja rudnika koncernu oko 3600 radnika. Nakon što su se rudnici pripojili a mnogi vidjeli šansu za uhljebljavanjem, EPBIH sada ima oko 5600 radnika.
Jadno, ali se ljudima predstavlja i servira jedna stvar a realnost je puno drugacija.
Lijep pozdrav.
Kada kažem da je Rudnicima bolje bez elektroprivrede, ne mislim na Elektroprivredu kao instituciju nego kao političko leglo.
Eto konkretno, za Elektroprivredu i Rudnike se zna da su nakon krojenja vlasti pripali Hodži iz Živinica, a Andelija je njegov potrčko u toj firmi.
Ono što je još loše da ta struja koja kontroliše Elektroprivredu je opozicija u SDA. Nemaju najbolji odnos sa vladom recimo.
- Juventinissimo
- Kontakt:
Popilo se, pojelo, poigralo, ostavilo smece iza sebe i otislo kuci.
Not great not terrible.
Not great not terrible.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
- Marsal
- Kontakt:
Kao i svaka veća firma, administracija pretrpana radnik obavlja posao za 5 radnih mjesta.
Strašno kakvo smeće se ostavilo izaJuventinissimo je napisao/la: ↑24 nov 2021, 16:17Popilo se, pojelo, poigralo, ostavilo smece iza sebe i otislo kuci.
Not great not terrible.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
OsmaDolazi
- Kontakt:
Da citiram jednu pametnu i od Andelije tj ono sto sam maloprije i napisao. Zbog rudnika samo ispasta EPBIH i građani. Da rudnici nisu pripojeni EPBIH, u narednih 5 godina nebi doslo do povecanja cijene el energije ni za privredu niti za domacinstva.
Rudnici u tome prednjace, vjeruj mi."Odluka je da se Blok 4 i Blok 6 stave van snage. Bolja situacija je u Kaknju, ali će zbog povećane potrošnje i on ispaštati. To je razlog zbog čega bi rudnici trebali što prije početi s proizvodnjom. Protiv sam da kompromis bude na teret Elektroprivrede. Ne mogu se rudnici finansirati samo iz Elektroprivrede, treba potražiti i druge izvore", zaključio je Andelija.
Ponovio je kako se po novim pravilnicima ne smanjuje plata radnika u proizvodnji, već samo režijskom osoblju te kako radnika u proizvodnji nedostaje.
Na 1 rudara ide 10 tehnicara/inzinjera. Katastrofa. I jos ih uvuklii u EPBIH da i to dokusure za sva vremena.
- Marsal
- Kontakt:
Vjerujem da je tako i žao mi je što rudari kopači ispadaju žrtve mada znam da nije ni njihovo maslo za ramazana ali oni su opet najugroženiji. Kod nas u rudnicima ima najmanje jamskih radnika, svi su na nekim održavanjima.OsmaDolazi je napisao/la: ↑24 nov 2021, 17:36Rudnici u tome prednjace, vjeruj mi.
Na 1 rudara ide 10 tehnicara/inzinjera. Katastrofa. I jos ih uvuklii u EPBIH da i to dokusure za sva vremena.
Isto je i u mojoj firmi. U odjelu gdje ja radim ima nas 16, 9 šefova i 7 radnika. Znam i za još jednu državnu firmu da radnici padaju s nogu i bukvalno umiru na radnim mjestima, fali ih stotine ali zato na protokolu sjede 4 hamše i dane provode igrajući pasijans.
-
OsmaDolazi
- Kontakt:
Kazem ti da je katastrofa u Rudnicima od kako su se prikljucili EPBIH. Uzas jedan sta se uradilo i iako bi neko trebao krivicno da odgovara za to, zna se da nece nikada.Marsal je napisao/la: ↑24 nov 2021, 17:43Vjerujem da je tako i žao mi je što rudari kopači ispadaju žrtve mada znam da nije ni njihovo maslo za ramazana ali oni su opet najugroženiji. Kod nas u rudnicima ima najmanje jamskih radnika, svi su na nekim održavanjima.OsmaDolazi je napisao/la: ↑24 nov 2021, 17:36Rudnici u tome prednjace, vjeruj mi.
Isto je i u mojoj firmi. U odjelu gdje ja radim ima nas 16, 9 šefova i 7 radnika. Znam i za još jednu državnu firmu da radnici padaju s nogu i bukvalno umiru na radnim mjestima, fali ih stotine ali zato na protokolu sjede 4 hamše i dane provode igrajući pasijans.
Dobijam informacije da se velika vecina rudara vratila kuci jer su shvatili da su izmanipulisani i da ce odmah od sutra krenuti sa punim pogonom.
Kao sto sam i rekao prosjecan rudar sa 10-15 godina staza uzme oko 1800 KM. Jeli moguce da je to nekome malo? Ne obezvrijedjujem ni jedan posao, ali da neko sa osnovnom ili srednjom skolom ima ta primanja i da mu je malo.
Ipak mislim da su shvatili da su izmanipulisani i da ce se to vratiti u normalu vrlo brzo.
neki dan pricam sa nekom rajom iz elektroprivrede kazu da im se godinama smanjuje broj radnika prije 10 g.bilo je oko 5,5 danas je ta brojka vec oko 4 miljeOsmaDolazi je napisao/la: ↑24 nov 2021, 13:59[
Lijep pozdrav.
al opcenito ta prica oko rudnika traje od rata realno doslo je do tacke gdje ne moze vise tako pa naravno protestuj, mislim svako ima pravo da protestuje ha ja da li je realno ili nije to je druga stvar, konkretno za rudnike posto s nekim stvarima sam upoznat mislim da nisu nikako upravu rudnici i ako je pola tacno da tu pravnici imaju dosta posla
Pa malo im je to. Kaže onaj juče 'Imam 600 kredita'. Pa izvini majstore što ti država ne plaća kredit.
I najače, njih predvodi lik koji mlati 3 milje mjesečno a koji ne zna dva broja sabrati.
Moj prijatelj dole zavrće i odvrće neke pumpe u jami. Završio jedva neku srednju stručnu, svaki mjesec milja i po sa toplim. Eskivira kad god može da mu neko drugi provuče karticu, subotom i nedjeljom ako ga smjena poklopi ne radi ni 3 sata... I opet se žali.
Jedino za šta mislim da je tačno je fakt da kopači ne zarađuju onoliko koliko bi trebali. Dakle ljudi koji su svaki dan u čelu jame.
I najače, njih predvodi lik koji mlati 3 milje mjesečno a koji ne zna dva broja sabrati.
Moj prijatelj dole zavrće i odvrće neke pumpe u jami. Završio jedva neku srednju stručnu, svaki mjesec milja i po sa toplim. Eskivira kad god može da mu neko drugi provuče karticu, subotom i nedjeljom ako ga smjena poklopi ne radi ni 3 sata... I opet se žali.
Jedino za šta mislim da je tačno je fakt da kopači ne zarađuju onoliko koliko bi trebali. Dakle ljudi koji su svaki dan u čelu jame.
41:34
- alan_kardec
- Kontakt:
StevieG8 je napisao/la: ↑24 nov 2021, 16:54Strašno kakvo smeće se ostavilo izaJuventinissimo je napisao/la: ↑24 nov 2021, 16:17Popilo se, pojelo, poigralo, ostavilo smece iza sebe i otislo kuci.
Not great not terrible.![]()
da jbte.
Ja danas oko 3 vozio kolegu s posla kući na Pofaliće, gledam ondje pored onog kružnog toka kamara razbacanog smeća, deponija. Kontam reko da nije neka frka bila možda.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- ASD
- Kontakt:
predvodi ih lik koji ima 2700. A na drugoj strani milioneri.BenWhite je napisao/la: ↑24 nov 2021, 17:59Pa malo im je to. Kaže onaj juče 'Imam 600 kredita'. Pa izvini majstore što ti država ne plaća kredit.