Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

sljivo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la sljivo » 26 nov 2021, 15:51

StevieG8 je napisao/la:
26 nov 2021, 15:39
Rajaz je napisao/la:
Ali mora se ići dalje. Te serije su stare 40 godina. Late night show sa Oliverom i Colbertom je sjajan.

Rick and Morty je genijalan crtani. Imaju Amerikanci humora za razliku od Hrvata.
Rick and Morty je humor na visem intelektualnom nivou nije bas za your average joe.
Simpsoni su genijalni, bukvalno genijalni. Sva Američka kultura, historija, trenutni trendovi su prikazani u Simpsonima uz humor koji je dobrar, sadržaj je bogat, drži pažnju, jednostavno genijalno.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 nov 2021, 15:53

Britanski humor je nenadyebiv definitivno....
Mućke, Crna guja, Falični pansion, Monti Pajton, Beni Hil...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 26 nov 2021, 15:56

Otelo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:48
Rick and Morty je show sa najiritantnijim fanbaseom ikad, a i sama serija nije ništa posebno meni. Probao par puta gledati, ne znam da li sam ikad prvu epizodu završio.
Možda i nije za tebe, ali ako nisi barem par epizoda pogledao ne možeš biti 100% siguran.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 26 nov 2021, 15:59

MrPink je napisao/la:
26 nov 2021, 15:56
Otelo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:48
Rick and Morty je show sa najiritantnijim fanbaseom ikad, a i sama serija nije ništa posebno meni. Probao par puta gledati, ne znam da li sam ikad prvu epizodu završio.
Možda i nije za tebe, ali ako nisi barem par epizoda pogledao ne možeš biti 100% siguran.
Ma vidio sam i inserte neke, al' jednostavno nije to to. I kad sam gledao te inserte da vidim u čemu je farsa imao sam osjećaj da jedva čekam kraj, nego što uživam dok gledam. NIje sve za svakog :D ( a i možda nisam dovoljno pametan za Ricka i Mortyja :mrgreen: )
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

313
Kontakt:

Post Postao/la 313 » 26 nov 2021, 16:00

BiP me prate pola života pa su mi uvijek oni na jednu a ostale na drugu. To i Noćna mora su nešto najjače što su Hrvati izbacili. Ko malom mi je bila zanimljiva radnja, kvart zezancije, kako odrastaš kreneš kontat sve reference i fazone mada se dosta odnosi na samu Hrvatsku scenu, pogotovo Zagreb. Sam po sebi taj gore dio mi odudara od humora, dijalekt i taj izvorni govor su mi antonim za humor. Šta znam, al vjerujem da nisam jedini :D Svejedno su mi ostali najgenijalniji s ovih prostora, iz Hrvatske pogotovo :D sakatili su ih s terminima na početku zbog HTVovih produkta tipa Odmori se zaslužio si ili Luda kuća. Treš na treš, boli od pokušaja humora. Jbg, family friendly, jeftini fazoni, poskočice, doskočice; nešto što prosječna familija kad dođe s posla može pogledat u 8 naveče, ne razbijat glavu previše i poistovijetit se. Što Gazda kaže: 'naš ti se čovik voli opustit uz patnju domaćeg, običnog čovika' :D. NMK mi je bila dobra u tom periodu, Zadro :urnebes: mada ni oni realno ne bi bili ni pola što su bili bez Bešlagića.

Od ovih naših gdje će ko sa Vizom :D pogotovo dok je Kupusović režiro, i hajde tamo negdje do 60-70, napamet govorim. LZN pregledam ove nove, predvidljivo, standardne zavrzlame, ovaj izađe kroz vrata taman kad ovaj ulazi da mu kaže rješenje svega, naravno mimoiđu se. Al eto, tjeralo bi se i dalje i gledalo bi se da je Mustafa živ. Pavlović je bio gigant, Bašić je bio jak kasnije. Jbg nisu mogle ni Izetove ludosti i galama dovijeka iako vjerovatno dosta ih je i kasnije gledalo samo radi njega. Neupitno je da je bio glumčina. Još od tih humorističnih, iako mislim da se nije vodila tako, Đekna je pure gold. Autentičnost, glumci; nešto onako se više ne može snimiti
Zadnja izmjena: 313, dana/u 26 nov 2021, 16:00, ukupno mijenjano 1 put.
Walk on

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 26 nov 2021, 16:00

alan_kardec je napisao/la:
26 nov 2021, 15:53
Francuski je na istom nivou osim ako niste jedino gledali Taxi fransizu.

Vive La France je jedan od primjera

La tour montparnasse infernale drugi itd

Samo tesko je naci vecinu ovih filmova bilo gdje.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 26 nov 2021, 16:03

HVALA TEBI, DRAGI BOŽE, ROBI SE SADA, POSRAT MOŽE!
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 26 nov 2021, 16:03

meepo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:42

Pogledajte Red Dwarf ako niste. Odličan sitcom i slican kalup humora kao navedeno. Ne kazu dzaba old is gold. Novi humor je pun cenzura i uglavnom za snowflakes.Ne zaboravite ni na Ali G Show
Uh na ovo sam i zaboravio, serija koju sam gledao kasnih 90ih na HRT-u mislim. Odlična. :thumbup:
it's football day

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 26 nov 2021, 16:20

meepo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:42
Tekashi je napisao/la:
26 nov 2021, 15:34
Fawlty Towers i Blackadder :salut:
Rajaz je napisao/la:
26 nov 2021, 15:36
I meni su Mućke bolje od ovog. Najbolje ikad vjerovatno. Alo alo isto tako, ali Key and Peele me uvijek mogu nasmijati, pogotovo nakon treće buksne :mrgreen: :mrgreen:
Pogledajte Red Dwarf ako niste. Odličan sitcom i slican kalup humora kao navedeno. Ne kazu dzaba old is gold. Novi humor je pun cenzura i uglavnom za snowflakes.Ne zaboravite ni na Ali G Show

Čuo jesam, gledao nijesam.

Ali G show nekad davno dok je još pićio na tv-u.
sljivo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:51
StevieG8 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:
Ali mora se ići dalje. Te serije su stare 40 godina. Late night show sa Oliverom i Colbertom je sjajan.

Rick and Morty je genijalan crtani. Imaju Amerikanci humora za razliku od Hrvata.
Rick and Morty je humor na visem intelektualnom nivou nije bas za your average joe.
Simpsoni su genijalni, bukvalno genijalni. Sva Američka kultura, historija, trenutni trendovi su prikazani u Simpsonima uz humor koji je dobrar, sadržaj je bogat, drži pažnju, jednostavno genijalno.
Simpsoni su preteča South Parka, Rick and Mortija i ostalih. Definitivno jedan od najboljih.

Starija raja većinom ima averziju prema svemu novom što se pojavi. Ja ti kažem daj šansu Riku i Mortiju i shvatit ćeš da su genijalni.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 26 nov 2021, 16:25

meepo je napisao/la:
26 nov 2021, 16:00
26 nov 2021, 15:53
Francuski je na istom nivou osim ako niste jedino gledali Taxi fransizu.

Vive La France je jedan od primjera

La tour montparnasse infernale drugi itd

Samo tesko je naci vecinu ovih filmova bilo gdje.

pa dobro, možda si i u pravu.
Od francuskih komedija sjećam se Posjetilaca, sa Žan Renoom, a onim žandarmima iz Sent Tropea, sam se kao osnovac pišao od smijeha.

slika

Ima nekoliko nastavaka, kolko se sjećam.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 26 nov 2021, 16:30

@ RollingPaper

Pa recimo da skoro trecinu glumaca iz te serije licno poznajem :kafa:
Sa mojim Berancem Ljubom sedeo u kafani x-puta, znam Bjelu, Koju (obojicu povrsno), Raku malo bolje (i iz pozorista sa predstava, Raka je fanatik u poslu, cista dusa, jako dobar covek), Leku zna svako u Beogradu, sa Krivokapicem sam sedeo pre 15-ak godina, znam Miru, pokojnog Tomu Kuruzovica sam takodje bolje poznavao itd. Velika "mudrost" poznavati glumce i filmsku umetnost :D Glumci, to je neozbiljna sorta ljudi, sto na umu to na drumu, vole ljudi da ih malo podje*avaju uvek u tom pravcu kada ih sretnes...

Nego kad smo kod humora, svi smo rasli uz britanski humor koji ima ono "nesto". Nas humor na Balkanu je tzv. mutavi humor, meni ne bas zanimljiv. U RL se srecu daleko bolje scene nego i u jednom ekranizovanom obliku.
Kada smo kod bosanskog, vama ni ne treba filmska traka :mrgreen:
Od 10:33 do 13:51 :rol:
Legenda! Nadam se da je ziv i zdrav. Ima veliki pozdrav od tadasnje ekipe SOS-a :cool:

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 26 nov 2021, 16:38

26 nov 2021, 16:25
pa dobro, možda si i u pravu.
Od francuskih komedija sjećam se Posjetilaca, sa Žan Renoom, a onim žandarmima iz Sent Tropea, sam se kao osnovac pišao od smijeha.

slika

Ima nekoliko nastavaka, kolko se sjećam.
Francuzi imaju kvalitetnih stvari samo eto nekako su vecinom te stvari nepristupačne. Komedije sam skoro batalio jer zadnjih 10-ak godina vecina stvari sto izadje su glupe, nema tu onog dobrog starog humora. Horore sam pregledao sve u zadnjih 30 godina i to mi je mozda najdrazi zanr, ali činjenica je da danas svako ziv moze snimiti film i plasirati ga tako da je u fokusu kvantitet a ne kao kvalitet i u moru stvari tesko je naci onu pravu.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 26 nov 2021, 17:03

Treba znati i kad prestati sa snimanjem serije.
"We need to suffer. And we need to fight."

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 nov 2021, 17:21

Kad onaj Kucher kako vec pokusava biti smijesan,to je vec humor :urnebes: :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 nov 2021, 17:24

Ima ona francuska komedija iz 90-ih kad su tražili najvećeg idiota pa da ga ismijavaju. :urnebes:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 nov 2021, 17:29

sljivo je napisao/la:
26 nov 2021, 15:51
StevieG8 je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:

South park dosta jači.

Ma ne može se generalizirati.
Ima toliko dobre američke komedije.

Od animirane, do serija kao što je recimo ITs aways sunny in Philadelphia do recimo filmova kao što su Jay and Silent Bob.

Ja lično sam volio gledati taj žanr sex comedy koji je jako slabo zastupljen van Amerike. Doduše, to je izumirući žanr.

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 26 nov 2021, 22:09

Kraj je blizu :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 26 nov 2021, 22:16

ASD je napisao/la:
26 nov 2021, 17:24
Ima ona francuska komedija iz 90-ih kad su tražili najvećeg idiota pa da ga ismijavaju. :urnebes:

https://m.imdb.com/title/tt0119038/
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

jolicnikola
Kontakt:

Post Postao/la jolicnikola » 26 nov 2021, 22:20

evo sretan rođendan i Riti Ori :ljepota:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Goalgetter, Venom i 79 gostiju.