FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Fanimo ima ponudu iz Rusije.
Lose je poceo sezonu, medjutim u zadnjih ar utakmica je vrlo dobar.Nirton je napisao/la: ↑30 nov 2021, 09:41Đokanović je u sezoni 19/20 imao ulogu otprilike kao Palić sada. Prve utakmice počinjao zbog milion povreda, a kasnije imao onako minutažu.
Prošle sezone je bio baš dobar, a ove je doživio slobodan pad. Sve su prilike da smo mi njega trebali ljetos prodat, jer će mu cijena sve više i više padati.
- LutakSutko
- Kontakt:
Trebat ce ovdje vremena bas da dobijemo neku ekipu koja ce se boriti za titulu,dok se to desi ostat ce jedan ili dva igraca od ovih trenutnih jer ovi svi su za otpisa sem golmana.
Koliko ce Mirvic biti spreman da to sve istrpi da da odrijesi kesu vidjet cemo.
I jesmo li mi jedina ekipa gdje igrac moze tek tako da se ponasa u fazonu ne igra mu se i daj sta das za njega (trenutno Fanimo)
Koliko ce Mirvic biti spreman da to sve istrpi da da odrijesi kesu vidjet cemo.
I jesmo li mi jedina ekipa gdje igrac moze tek tako da se ponasa u fazonu ne igra mu se i daj sta das za njega (trenutno Fanimo)
- napoleon72
- Kontakt:
A jbg drug, ne doslovno BH Dinamo, al smo svi ocekivali dominaciju i prepisavanje lige. Dodje ti vlasnik Kardifa, rokne pare, dovede ti golmana Chelseaja, Jajala, Bilbiju, za trenera dodje bivsi igrac Reala i Juventusa, krene izgradnja kampa, osvojis kup, pa PO EL, Atromitos, Borusija (da smo u tom zrijebu dobili bilo koga osim Borusije i Sevilje, mogli smo se nadigravat, toliko smo bili jaki i nafurani), naredne godine trener bivsi igrac Barselone, Benko, na pripremama tuces Partizana, pa osvojis titulu, ostvaris najveci izlazni transfer iz lige... I raja je prepoznala tu euforiju, tad nas je kuci bilo 7-8 milja svaku, u goste islo po 2 hiljade, pripremne se pratile vise nego danas ligaske. Jbt igramo s Partizanom u Antaliji, otimacina za prenos, ko da igramo Ligu prvaka jbt. Da mi je opet onakvu euforiju dozivjet... I ko nakon toga svega nije pomislio da cemo dominirat i da cemo se izdic iz sivila lige?
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nosi ga odmah jer neće kod nas igrati očito
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
To da, ali je to i dalje daleko od onih partija između oktobra prošle i maja ove godine.Akta je napisao/la: ↑30 nov 2021, 10:56Lose je poceo sezonu, medjutim u zadnjih ar utakmica je vrlo dobar.Nirton je napisao/la: ↑30 nov 2021, 09:41Đokanović je u sezoni 19/20 imao ulogu otprilike kao Palić sada. Prve utakmice počinjao zbog milion povreda, a kasnije imao onako minutažu.
Prošle sezone je bio baš dobar, a ove je doživio slobodan pad. Sve su prilike da smo mi njega trebali ljetos prodat, jer će mu cijena sve više i više padati.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
Eh da, kakva gotivna vremena, a sto je najzalije to uopste nije bilo tako dalekonapoleon72 je napisao/la: ↑30 nov 2021, 11:13A jbg drug, ne doslovno BH Dinamo, al smo svi ocekivali dominaciju i prepisavanje lige. Dodje ti vlasnik Kardifa, rokne pare, dovede ti golmana Chelseaja, Jajala, Bilbiju, za trenera dodje bivsi igrac Reala i Juventusa, krene izgradnja kampa, osvojis kup, pa PO EL, Atromitos, Borusija (da smo u tom zrijebu dobili bilo koga osim Borusije i Sevilje, mogli smo se nadigravat, toliko smo bili jaki i nafurani), naredne godine trener bivsi igrac Barselone, Benko, na pripremama tuces Partizana, pa osvojis titulu, ostvaris najveci izlazni transfer iz lige... I raja je prepoznala tu euforiju, tad nas je kuci bilo 7-8 milja svaku, u goste islo po 2 hiljade, pripremne se pratile vise nego danas ligaske. Jbt igramo s Partizanom u Antaliji, otimacina za prenos, ko da igramo Ligu prvaka jbt. Da mi je opet onakvu euforiju dozivjet... I ko nakon toga svega nije pomislio da cemo dominirat i da cemo se izdic iz sivila lige?

1946-1987
Kad je došao Tan ocekivao sam i ja da budemo Bh Dinamo naravno i to baš nešto slicno kao oni, al' sam se otrijeznio nakon 2 godine ili cak godinu cim sam vidio da daje mrvice da nije dovoljno za iskorak..
Ne pricam o tom periodu ima tome godina i godina pricam o periodu da smo osvojili ligu prošle sezone o tome pricam to bi bila 3 titula u nizu i dobra bi se podloga stvorila da budemo nešto slicno što je Dinamo u hrvatskoj.
Ocigledno ne mislimo na isto..
Ova Bh Dinamo prica je i pocela na polusezoni prošle sezone ili sam ja fulio i pricala se i ranije?
Ne pricam o tom periodu ima tome godina i godina pricam o periodu da smo osvojili ligu prošle sezone o tome pricam to bi bila 3 titula u nizu i dobra bi se podloga stvorila da budemo nešto slicno što je Dinamo u hrvatskoj.
Ova Bh Dinamo prica je i pocela na polusezoni prošle sezone ili sam ja fulio i pricala se i ranije?
Zadnja izmjena: 90minut, dana/u 30 nov 2021, 11:52, ukupno mijenjano 1 put.
Pozz Pitari. Nadam se da ce te doci u velikom broju u subotu jer dosta nas dolazi. Pa nek bolji pobjedi 

Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Meni se pristup, energija i stanje na terenu protiv Širokog jako dopao. Obzirom na kaljužu možda naša od boljih utakmica u polusezoni, čak i sa igračem manje smo bolje od njih izgledali, imali posjed i par zicera. Bodulova glupost je okrenula utakmicu u kontra smjeru.
Nije ok nazivati ružnim imenima ljude koji pokušavaju sagledati ovu polusezonu u širem kontekstu. Haman smo bili pred gašenjem, gnjev i frustracije od izgubljene haman dobijene titule, odlazak investitora, kostura ekipe, dugova prema igračima dolazi Sablić u sve to.
Ljudima je na vrh glave mijenjanje trenera na svaku lošiju polusezonu i dolazak trenera istog ranga ili vraćanje legendi kluba i tako 30 godina. To nas nigdje nije odvelo, niti će.
Loši smo, ponajviše zbog staračkog doma u ofanzivnom dijelu, nije se napravila adekvatna smjena generacija i to dolazi na naplatu.
Loši smo, ali opet smo tu negdje u vrhu, u 80% situacija bi se na proljeće borili za titulu, ali se desio prejka Zrinjski u ovom trenutku, tačnije Bilbija u životnoj formi koji je sam dao 16 a FKS 18 golova
Nije ok nazivati ružnim imenima ljude koji pokušavaju sagledati ovu polusezonu u širem kontekstu. Haman smo bili pred gašenjem, gnjev i frustracije od izgubljene haman dobijene titule, odlazak investitora, kostura ekipe, dugova prema igračima dolazi Sablić u sve to.
Ljudima je na vrh glave mijenjanje trenera na svaku lošiju polusezonu i dolazak trenera istog ranga ili vraćanje legendi kluba i tako 30 godina. To nas nigdje nije odvelo, niti će.
Loši smo, ponajviše zbog staračkog doma u ofanzivnom dijelu, nije se napravila adekvatna smjena generacija i to dolazi na naplatu.
Loši smo, ali opet smo tu negdje u vrhu, u 80% situacija bi se na proljeće borili za titulu, ali se desio prejka Zrinjski u ovom trenutku, tačnije Bilbija u životnoj formi koji je sam dao 16 a FKS 18 golova
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- napoleon72
- Kontakt:
Ma to je pocelo sa Tanom. Kad se sjetim prica tipa "imat cemo jednu ekipu za ligu a jednu za Evropu" i slicno. Tome su doprinijeli i seljacki komentari Dine Selimovica. Kako se sve obrnulo i kako nas je karma pokosila...90minut je napisao/la: ↑30 nov 2021, 11:51Kad je došao Tan ocekivao sam i ja da budemo Bh Dinamo naravno i to baš nešto slicno kao oni, al' sam se otrijeznio nakon 2 godine ili cak godinu cim sam vidio da daje mrvice da nije dovoljno za iskorak..
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Baš tako, sve si upravu.Pad je usljedio nakon dvomeča sa Lehom, pa uskoro došao Ješić i najgori prelazni rok u historiji kluba i tako smo bili u kaljuži sve do ljeta 2018, kada se napravio tim za duplu krunu.Od tog ljeta 2018 pa sve do decembra prošle godine je bilo skoro sve bajno i krasno.Da mi je samo doživjeti da uvežemo nešto veci kontinuitet uspjeha, trofeja i bar jednu izborenu Konferencijsku ligu.Titula prošle ili ove sezone bi nam sigurno donijela grupe KL, zbog toga ovaj naš ovogodišnji sunovrat najviše boli i peče.napoleon72 je napisao/la: ↑30 nov 2021, 11:13A jbg drug, ne doslovno BH Dinamo, al smo svi ocekivali dominaciju i prepisavanje lige. Dodje ti vlasnik Kardifa, rokne pare, dovede ti golmana Chelseaja, Jajala, Bilbiju, za trenera dodje bivsi igrac Reala i Juventusa, krene izgradnja kampa, osvojis kup, pa PO EL, Atromitos, Borusija (da smo u tom zrijebu dobili bilo koga osim Borusije i Sevilje, mogli smo se nadigravat, toliko smo bili jaki i nafurani), naredne godine trener bivsi igrac Barselone, Benko, na pripremama tuces Partizana, pa osvojis titulu, ostvaris najveci izlazni transfer iz lige... I raja je prepoznala tu euforiju, tad nas je kuci bilo 7-8 milja svaku, u goste islo po 2 hiljade, pripremne se pratile vise nego danas ligaske. Jbt igramo s Partizanom u Antaliji, otimacina za prenos, ko da igramo Ligu prvaka jbt. Da mi je opet onakvu euforiju dozivjet... I ko nakon toga svega nije pomislio da cemo dominirat i da cemo se izdic iz sivila lige?
- BegovicRamiz
- Kontakt:
Nažalost iako nema Salčina protiv nas, ne možemo očekivati Kačavendu na golu ni u kakvoj kombinaciji
Ma prođe cijela vječnost od toga ovo je friško o cemu ti ja pricam i pocelo je na polusezoni kad je Rahman otišao..napoleon72 je napisao/la: ↑30 nov 2021, 12:22Ma to je pocelo sa Tanom. Kad se sjetim prica tipa "imat cemo jednu ekipu za ligu a jednu za Evropu" i slicno. Tome su doprinijeli i seljacki komentari Dine Selimovica. Kako se sve obrnulo i kako nas je karma pokosila...90minut je napisao/la: ↑30 nov 2021, 11:51Kad je došao Tan ocekivao sam i ja da budemo Bh Dinamo naravno i to baš nešto slicno kao oni, al' sam se otrijeznio nakon 2 godine ili cak godinu cim sam vidio da daje mrvice da nije dovoljno za iskorak..
Najveca usluga nama je ucinjena što titula nije osvojena uvjeren sam da bi Sabrina i ostali i dalje bili u klubu bar još ovu sezonu i bog zna kako bi prošli možda Ismir ne bi ni došao.
Sto rece da se nije desio Zrinjski mi bi opet bili u borbi za titulu sad ako bi bili u borbi s svim problemima ove sezone znaci može se nešto ocekivati narednu baš kvalitetno.
-
- Kontakt:
Jedini golman u ligi, koji je gori od KanurićaBegovicRamiz je napisao/la: ↑30 nov 2021, 12:31Nažalost iako nema Salčina protiv nas, ne možemo očekivati Kačavendu na golu ni u kakvoj kombinaciji

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
DERBI BOSNE I HERCEGOVINE NA KOŠEVU, SARAJEVO DOČEKUJE VELEŽ U SUBOTU
U 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase snage će odmjeriti FK Sarajevo i FK Velež iz Mostara, a riječ je o utakmici koja nosi epitet „Derbija Bosne i Hercegovine“.
Velež je jedan od klubova sa kojim Sarajevo ima najdužu tradiciju igranja. Svoj prvi međusobni duel, ova dva tima odigrala su u Mostaru, dalekog 10. novembra 1946. godine, u sklopu Republičke lige BiH, a Velež je bio bolji i slavio sa visokih 3:0. Bila je to tek druga zvanična utakmica, tadašnjeg Torpeda, koji je osnovan samo desetak dana ranije.
Prvi važniji duel između Sarajeva i Veleža odigran je još u takmičarskoj sezoni 1946/47. Nakon završetka Republičke lige, Velež i Sarajevo su zauzeli prva dva mjesta na tabeli, te ostvarili plasman u Savezni kvalifikacioni kup za plasman u Prvu ligu, sastavši se odmah u njegovom prvom kolu. Nakon prve utakmice u Mostaru u kojoj je ekipa Veleža slavila rezultatom 2:1, na stadionu "Šesti april" u Sarajevu, Sarajevo je golovima Švaljeka, Švrake i Lovrića, trijumfovao sa 3:1 i plasiralo se u iduće kolo kvalifikacija za Prvu ligu, a kasnije ostvario i sam plasman u najviši rang jugoslovenskog fudbala
Legenda bordo-bijelog kluba, Ibro Biogradlić, odigrao je najviše susreta za naš klub protiv Veleža, ukupno 23, a Safet Sušić je najviše puta zatresao mrežu kluba iz Mostara, čak 9 puta, a zanimljivo je da je sve golove postigao na našem stadionu. Posljednji duel na Koševu odigran u sezoni 2020/21 završen je rezultatom 1:1, a gol za Bordo klub je postigao Ivan Jukić.
U tekućoj sezoni, pet mjesta na tabeli stoji između subotnjih protivnika. Naše Sarajevo je treće, dok je Velež na osmom mjestu, za 10 bodova zaostatka u odnosu na Bordo ekipu.
Duga tradicija između Sarajeva i Veleža ogleda se i kroz veliki broj fudbalera koji su nastupali za oba kluba. Tako su, primjera radi, Numan Kurdić i Anel Hebibović nosili dres Veleža, a Samir Zeljković i Samir Radovac, sadašnji prvotimci Veleža, ponikli su u FK Sarajevo. Naš prvotimac, Đani Salčin, ove sezone kao posuđen fudbaler nosi dres „Rođenih“.
Nadolazeća utakmica između Sarajeva i Veleža igrat će se u subotu 4. decembra 2021. godine sa početkom u 13 sati. Kapije Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović-Hase“ bit će otvorene dva sata uoči početka susreta, a cijene ulaznica su sljedeće:
- Sjever Vedran Puljić – 5 KM,
- Zapad – 10 KM,
- Junior – 2 KM.
Podsjećamo, karte možete kupiti u Bordo Fan Shop-u od četvrtka, a na dan utakmice i na prodajnim mjestima na koševskom stadionu.
U 19. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase snage će odmjeriti FK Sarajevo i FK Velež iz Mostara, a riječ je o utakmici koja nosi epitet „Derbija Bosne i Hercegovine“.
Velež je jedan od klubova sa kojim Sarajevo ima najdužu tradiciju igranja. Svoj prvi međusobni duel, ova dva tima odigrala su u Mostaru, dalekog 10. novembra 1946. godine, u sklopu Republičke lige BiH, a Velež je bio bolji i slavio sa visokih 3:0. Bila je to tek druga zvanična utakmica, tadašnjeg Torpeda, koji je osnovan samo desetak dana ranije.
Prvi važniji duel između Sarajeva i Veleža odigran je još u takmičarskoj sezoni 1946/47. Nakon završetka Republičke lige, Velež i Sarajevo su zauzeli prva dva mjesta na tabeli, te ostvarili plasman u Savezni kvalifikacioni kup za plasman u Prvu ligu, sastavši se odmah u njegovom prvom kolu. Nakon prve utakmice u Mostaru u kojoj je ekipa Veleža slavila rezultatom 2:1, na stadionu "Šesti april" u Sarajevu, Sarajevo je golovima Švaljeka, Švrake i Lovrića, trijumfovao sa 3:1 i plasiralo se u iduće kolo kvalifikacija za Prvu ligu, a kasnije ostvario i sam plasman u najviši rang jugoslovenskog fudbala
Legenda bordo-bijelog kluba, Ibro Biogradlić, odigrao je najviše susreta za naš klub protiv Veleža, ukupno 23, a Safet Sušić je najviše puta zatresao mrežu kluba iz Mostara, čak 9 puta, a zanimljivo je da je sve golove postigao na našem stadionu. Posljednji duel na Koševu odigran u sezoni 2020/21 završen je rezultatom 1:1, a gol za Bordo klub je postigao Ivan Jukić.
U tekućoj sezoni, pet mjesta na tabeli stoji između subotnjih protivnika. Naše Sarajevo je treće, dok je Velež na osmom mjestu, za 10 bodova zaostatka u odnosu na Bordo ekipu.
Duga tradicija između Sarajeva i Veleža ogleda se i kroz veliki broj fudbalera koji su nastupali za oba kluba. Tako su, primjera radi, Numan Kurdić i Anel Hebibović nosili dres Veleža, a Samir Zeljković i Samir Radovac, sadašnji prvotimci Veleža, ponikli su u FK Sarajevo. Naš prvotimac, Đani Salčin, ove sezone kao posuđen fudbaler nosi dres „Rođenih“.
Nadolazeća utakmica između Sarajeva i Veleža igrat će se u subotu 4. decembra 2021. godine sa početkom u 13 sati. Kapije Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović-Hase“ bit će otvorene dva sata uoči početka susreta, a cijene ulaznica su sljedeće:
- Sjever Vedran Puljić – 5 KM,
- Zapad – 10 KM,
- Junior – 2 KM.
Podsjećamo, karte možete kupiti u Bordo Fan Shop-u od četvrtka, a na dan utakmice i na prodajnim mjestima na koševskom stadionu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️