Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

doe78
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la doe78 » 28 jan 2011, 15:59

SaltCityAttack je napisao/la:
doe78 je napisao/la:

Meni licno je jasenko bio extra igrac za nase uslove..andila nije bio los,ali **** niko se nije probio od te generacije .Meni licno je bio najbolji onaj momak cini mi se da je se zvao sakic? nisam siguran ,bio strasan suter..
Azur Sakic?.. pa on je ona prva poslijeratna generacija sa Muminovicem,Damirom Osmanovicem,Korlatovic,Cola....Dobar je bio on, samo bolji je bio Hodzic?...to je onajHodzic sto je igrao i za repku, pa poslije je bio i u strucnom stabu repke...on je dobro sutao...ebiga u to vrijeme Dita je imala Terzica,Castla,Bosnica i Hodzica u ekipi i stvarno tesko je bilo i treneru opredjeliti se za startere :) i ako se znalo da su to Castle i Hodzic, ali svi su imali tu svoju minutazu ebiga i svi bili zadovoljni

Ehh,to je taj hodzic na njega sam mislio...majstor je bio,za korlatovica izmilsio basket..

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 28 jan 2011, 16:05

Kad pocinje Europsko prvenstvo u kosarci ?

Hoce li teletovic igrati , vasiljevic ikonic i ostali ?

Nisam u toku , hvala !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 28 jan 2011, 17:22

Bosnier je napisao/la:Kad pocinje Europsko prvenstvo u kosarci ?

Nisam u toku , hvala !
Pocinje 29. augusta 2011. godine...

A da li ce navedeni igrati, niko to ne zna...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 28 jan 2011, 17:30

neno#4 je napisao/la:

Nisam u toku , hvala !

dvojica od ovih su barem najavili da će se odazvati ali šta će biti kao što @neno kaže nikad se ne zna pogotovo kad malo razmisliš kako se ''krpila'' repka u zadnjih par okupljanja.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 jan 2011, 17:51

neno#4 je napisao/la:

Nisam u toku , hvala !

ko će prenositi ,možemo li do titule :lol: :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 jan 2011, 18:42

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

Nisam u toku , hvala !

Kazu prenosice jedna televizija,jos se ne zna koja. :lol:
A do titule,hm prvi favoriti. :lol:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 28 jan 2011, 21:23

Devil je napisao/la:

legendo osvajate sigurno :lol: :lol:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jan 2011, 00:27

alfarouqaminu je napisao/la:
Devil je napisao/la:

legendo osvajate sigurno :lol: :lol:
De kralju popusti malo topike koji se ne vezu za tebe...
Ne moras za dva mjeseca da imas 3000 postova, a nista ne reci..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 jan 2011, 13:31

doe78 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:

Meni licno je jasenko bio extra igrac za nase uslove..andila nije bio los,ali **** niko se nije probio od te generacije .Meni licno je bio najbolji onaj momak cini mi se da je se zvao sakic? nisam siguran ,bio strasan suter..
Azur Sakic?.. pa on je ona prva poslijeratna generacija sa Muminovicem,Damirom Osmanovicem,Korlatovic,Cola....Dobar je bio on, samo bolji je bio Hodzic?...to je onajHodzic sto je igrao i za repku, pa poslije je bio i u strucnom stabu repke...on je dobro sutao...ebiga u to vrijeme Dita je imala Terzica,Castla,Bosnica i Hodzica u ekipi i stvarno tesko je bilo i treneru opredjeliti se za startere :) i ako se znalo da su to Castle i Hodzic, ali svi su imali tu svoju minutazu ebiga i svi bili zadovoljni

Ehh,to je taj hodzic na njega sam mislio...majstor je bio,za korlatovica izmilsio basket..
ma Hodza je bio odlican zato sam ti ga i spomeno, kada si spomeno sutera iz Slobode Dite...doduse imali smo i boljeg, a to mislim na Zroana Kalpica :)...nesto se ne mogu sjetiti jeli i jedna utkamica prosla da nije ubacio bar 3 trojke...ono sto je Neno radio za repku, to je on radio za Ditu
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 29 jan 2011, 19:10

doe78 je napisao/la:
doe78 je napisao/la:

ma Hodza je bio odlican zato sam ti ga i spomeno, kada si spomeno sutera iz Slobode Dite...doduse imali smo i boljeg, a to mislim na Zroana Kalpica :)...nesto se ne mogu sjetiti jeli i jedna utkamica prosla da nije ubacio bar 3 trojke...ono sto je Neno radio za repku, to je on radio za Ditu[/quote]

mislim da je kalpić bio član one čuvene juniorske repke jugoslavije koja je bila prvak svijeta 1987.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 jan 2011, 23:40

Azur Sakic?.. pa on je ona prva poslijeratna generacija sa Muminovicem,Damirom Osmanovicem,Korlatovic,Cola....Dobar je bio on, samo bolji je bio Hodzic?...to je onajHodzic sto je igrao i za repku, pa poslije je bio i u strucnom stabu repke...on je dobro sutao...ebiga u to vrijeme Dita je imala Terzica,Castla,Bosnica i Hodzica u ekipi i stvarno tesko je bilo i treneru opredjeliti se za startere :) i ako se znalo da su to Castle i Hodzic, ali svi su imali tu svoju minutazu ebiga i svi bili zadovoljni[/quote]

Ehh,to je taj hodzic na njega sam mislio...majstor je bio,za korlatovica izmilsio basket..[/quote]

ma Hodza je bio odlican zato sam ti ga i spomeno, kada si spomeno sutera iz Slobode Dite...doduse imali smo i boljeg, a to mislim na Zroana Kalpica :)...nesto se ne mogu sjetiti jeli i jedna utkamica prosla da nije ubacio bar 3 trojke...ono sto je Neno radio za repku, to je on radio za Ditu[/quote]

mislim da je kalpić bio član one čuvene juniorske repke jugoslavije koja je bila prvak svijeta 1987.[/quote]

Kako je taj igrao i sarao trojke , uuuu uz Dragana Aleksića moze se svrstati medju najbolje igrace Slobode koje su igrali poslije rata .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

mmmirza
Kontakt:

Post Postao/la mmmirza » 30 jan 2011, 09:37

zamislite danas grupu na izvlacenju
SRBIJA
HRVATSKA
GRNA GORA
MAKEDONIJA
BIH
UKRAJINA

NEPROCJENLJIVO I VRHUNSKI UZITAK

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 30 jan 2011, 12:42

mmmirza je napisao/la:zamislite danas grupu na izvlacenju
SRBIJA
HRVATSKA
GRNA GORA
MAKEDONIJA
BIH
UKRAJINA

samo sto smo mi tu najslabiji :D
nekako mene manje boli kad izgubimo recimo od francuske nego od hrvatske...
You are someone else I am still right here

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 jan 2011, 14:59

Znaci bice 4 grupe sa po 6 ekipa, i koliko onda prolazi dalje, kakav je sistem takmicenja :roll:
nema potpisa

dacco
Kontakt:

Post Postao/la dacco » 30 jan 2011, 17:08

Iako do euro basketa ima jako mnogo osvrnuo bih se na trenutnu formu naših igrača i kogabih ja pozvao u ovom trenutku:
Play
1 Gordić
1 Vasiljević
1 eventualno Amer Draper i sl... mislim da je ovo najbolje trenutno sto imamo.
Bek-nisko krilo
2-3 Djedović
2-3 Kojadinović(zašto Felix pa dugo je već u repki svestran igrač )
2-3 Teletović zašto ne ionako u Caji samo ispucAVA 3 ON i igra leđina zaboravite
2-3 Eventualno amer Henry mozda i najbolje jel već je igrao i to sa srce a može pokriti poziciju 1 i 2
Krilni centri
4 Bajramović
4 Hođžić
4 Krupalija

centri
5 Varda
5 Bavčić (iskreno u zadnjim kval. me je pozitivno iznenadio pogotovo skakačkom igrom a i čini sa da je "malo " dobio na kilazi :)

Za poziciju pet jos bih dodao da možda bih i bilo najbolje da dovedemo amera centra ako na ovim nizim pozicijama ne pronađemo adekvatnog a u slučaju ne daj bože otkaza Varde zašto ne i razmisliti i io Ovčini.

Još bih pomenuo neka imena:
Ikonić-po meni ne nikako po meni prosječan igrač nikad mi se nije sviđao a i u Krki baš ne blista mislim da su u ovom trenutkU Nihad i Felik bolje rješenje.
Princ zašto ne back-Up u slučaju otkaza malo sam se razočarao u Nešu očekivao sam više.

Milošević Jazvin ne nikako hvala.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jan 2011, 17:45

dacco je napisao/la: 2-3 Teletović zašto ne ionako u Caji samo ispucAVA 3 ON i igra leđina zaboravite

2-3 Eventualno amer Henry mozda i najbolje jel već je igrao i to sa srce a može pokriti poziciju 1 i 2

Za poziciju pet jos bih dodao da možda bih i bilo najbolje da dovedemo amera centra ako na ovim nizim pozicijama ne pronađemo adekvatnog a u slučaju ne daj bože otkaza Varde zašto ne i razmisliti i io Ovčini.

Ikonić-po meni ne nikako po meni prosječan igrač nikad mi se nije sviđao a i u Krki baš ne blista mislim da su u ovom trenutkU Nihad i Felik bolje rješenje.
ako smijem primjetiti
da si rekao teletovic 4 na 3, pa hajde i nekako, ali reci za covjeka od 205 cm i 117 kg da igra 2 je malo neozbiljno, jos kazes samo puca i nema ledjnu tehniku, onda ga ocigledno nisi pogledao ni jednom ove godine jer je upravo poceo igrati ledzima, npr. kada je caja igrala protiv partizana izbacio je sve partizanove centre iz reketa tako da je po meni najbolje da on igra 4

zatim domercant sa svojih 192 cm da igra 3 je opet malo pretjerano, on moze igrati ili cistog sutera ili moze malo, ali bas malo igrati 1

sto se tice ikonica, prije 2 sezone je on igrao i bosna bila 7 u NLB, felix prosle sezone igrala i bosna bila 13, zar to nesto ne govori, inace on je u krki motor ekipe, igrac koji tjera protivnika da vise paznje posvjecuje njemu zato drugi igraci dobijaju vise prostora, a inace u NLB ima 10,5 koseva, a u Eurochaleng-u ima 13,8 po utakmici

sto se tice ovcine, u slucaju da vrada preskoci, a mislim da nece, stvarno nam nebi trebao centar koji je mekan u odbrani, a u napadu glumi pleja, vise bi volio da da na pozicijama 4 i 5 rotiraju teletovic-bajramovic-bavcic-hodzic-krupalija

inace slazem se sa tobom da bi se krupalija MORAO naci na spisku od 14 igraca jer on to stvarno zasluzuje

a inace nadam se da ce suton zaigrati za BiH jer bi on bio svjetlosna godina napredka naspram jazvina

inace bi jos dodao da niko ne pominje masica, a po meni on moze pruziti dobre partije na 3 pogotovu u odbrani, on je po meni jedna poboljsana verzija kovacevica jer za razliku ovoga iz najboljih dana zna igrati i u napadu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 jan 2011, 18:35

inace sto se tice jazvina:
U grčkom Iraklisu ovaj centar (1980., 210) izdržao je manje od dva mjeseca. Jazvin je napustio Solun zbog, kako prenose grčki mediji, kašnjenja plaća. U sedam odigranih utakmica za ovaj klub Mostarac je imao solidan prosjek od oko 11 poena i 6 skokova.

Podsjećamo, Jazvin je sezonu počeo u ukrajinskom Dniprou gdje je ekspresno dobio otkaz.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 30 jan 2011, 19:58

u pobjedi LOTOMATICE veceras DJEDOVIC postigao 23 poena za 35 minuta a GORDIC 5 poena za 24 minute :D
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jan 2011, 20:10

SRBIJA
HRVATSKA
GRNA GORA
MAKEDONIJA
BIH
UKRAJINA

skoro pa je tako ispalo :).. ebeno, ali zanimljivo nema sta
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 30 jan 2011, 20:20

SRBIJA
HRVATSKA
GRNA GORA
MAKEDONIJA
BIH
UKRAJINA

skoro pa je tako ispalo :).. ebeno, ali zanimljivo nema sta
skoro si naslutio, kapa dole :), rano je pricati, ako se svi najbolji odazovu, mozemo se nositi sa svima, ali o tom po tom.
Cuva Bog Zelju svog!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Proximic i 9 gostiju.