AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

robovi88
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la robovi88 » 28 jan 2011, 16:44

tony-mortale je napisao/la:bio je ely i sad u kupu u sastavu, a sutra će biti još 2 primaverca na klupi, a merkel možda i u prvom timu.
a za gansa na miannews imaš, nije on još potpisao ali načelno je sve dogovereno
Aha evo sad citam na milannews Auabameyang se vraca, valjda je nesto naucio :lol:
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 28 jan 2011, 16:57

Sluzbeno ! 8-)
slika

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 28 jan 2011, 17:11

Ljudi pa ja nevjerujem da se mi ovoliko pojacavamo. Do prosle sezone nismo nista ulagali a ove sezone buumm. Toliko dobrih igraca i evo ovaj sad momak za kojeg prvi put cujem moram priznati. Ali vijest koja mi je popravila dan,sedmicu,mjesec ma citavu godinu je ta da smo izgleda doveli Paula Henrique - Gansa. Ako se ovo ispostavi kao istina ja cu crknut od srece. Pa to je novi Kaka' i igrac koji nam bas treba.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 28 jan 2011, 21:20

Eto nam Marchettija u Junu 8-) :D Odlicna zamjena za ove penzionere, ima 28 godina, Talijan, Odlican. 8-) . Amelia ce valjda nazad u Genou a Flavio Romi istice ugovor 8-)
http://www.rossoneriblog.com/report-mar ... n-in-june/

Galliani jel dosta ?? :lol: Aferim Gallianiju i Raioli za sve !

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 28 jan 2011, 22:42

Marco Amelia, Ignazio Abate, Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini, Rino Gattuso, Filippo Inzaghi, Nesta, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Rodney Strasser and Gianluca Zambrotta su nedostupni zbog ozljeda.

GORI SMO OD JUVENTUSA!!
-RIVALDO-

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 28 jan 2011, 22:57

senad_flamin je napisao/la:Marco Amelia, Ignazio Abate, Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini, Rino Gattuso, Filippo Inzaghi, Nesta, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Rodney Strasser and Gianluca Zambrotta su nedostupni zbog ozljeda.

GORI SMO OD JUVENTUSA!!
ccc omG od ovih sto su OUT se moze napravit Ekipa koja bi mogla parirat s ovom sadasnjom (zdravi)

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 28 jan 2011, 23:22

od juna novi član milana je Marcelinho Lucas, plaćen je 4 M eura sao paolu, ima 18 god. i veznjak je :D
galijani je transfer guru :lol: , osladilo mu se i nemože čovjek stati, dovodi sve živo, ovim tempom roster će dogodine brojati preko 40 igrača jer zna se kako teško otpušta stare zvijezde
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 28 jan 2011, 23:27

Mino Raiola

Raiola je jedan unikat. Neobične metode, loše ponašanje i mnogo kontroverzi prate 41-godišnjaka koji osim Ibrahimovića zastupa mnoge poznate igrace.
Nerado se pojavljuje pred kamerama, izbjegava i fotografiranje. Oficijelne fotografije? Ne postoje. Ali o njemu se može puno toga čuti. Ima veliki medijski utjecaj, a kada želi plasirati svoje igrače, tada padaju rečenice kao što su: Ibrahimović vrijedi koliko Cristiano Ronaldo i Kaka zajedno. Ili: Pokušavam Nedveda ubaciti u jedan od najboljih klubova svijeta, iako je Čeh već objavio da završava karijeru.
Raiolina životna priča ima nešto bajkovito. Iz Angrija (grad južno od Napolija) Mino je još kao mali dječak otišao s roditeljima u Harlem, u Holandiju. Tamo je njegov otac vodio pizzeriju Palladium Restaurant koju su posjećivali Ajaxovi igrači. Mino se vrtio između stolova, i na taj način upoznao prve nogometaše, predstavljao se malo kao prevodilac, malo kao posrednik. Još uvijek ga neki zovu pogrdno Il pizzaiolo ili pizza majstor, kao što to radi Siniša Mihajlović.

Kako sam prevario Berlusconija

Kada je Ibrahimovića u ljeto 2006. transferirao iz Juvea u Inter, kontroverzni je menadžer inkasirao čak pet miliona eura provizije. Do sada nezabilježeno u evropskom nogometu. Raiolino najveće remek djelo. Mino je od Ibrahimovića s godišnjim primanjima od oko 12 miliona eura napravio najbolje plaćenog nogometaša na planeti.

Uspješni transfer proslavio je u restoranu visoke klase zvanom Giannino. Slavlju su trebali prisustvovati i velikani Milana Silvio Berlusconi i Adriano Galliani. Zapravo je ovaj trio imao namjeru pregovarati u ovom restoranu. Ali kako je Raiola izigrao gazde Milana, lansirajući Ibrahimovića Interu, tako ni Berlusconi ni Galliani nisu željeli čuti za ovog Napolitanca.

Kako je Raiola odigrao majstorski "dupli pas" Berlusconiju, najbolje govori podatak da je s njima dogovorio sastanak u vezi sa Zlatanom u jednom elitnom hotelu u Milanu, a dok je talijanski premijer čekao, Raiola je na drugom mjestu s Massimom Morattijem zaključivao prelazak u Inter. Ovim je pokazao da je on puno više i puno opasnije od samog nogometnog menadžera.

Kako su se upoznali Zlatan Ibrahimovic i Mino Raiola

Raiola kaze:

Kad je došao u Ajax, Zlatan je brzo postao omiljen. To je bio tip čovjeka koji bi mogao biti prijatelj sa svakim. Ja sam u to vrijeme predstavljao Maxwella, koji je bio Zlatanov dobar drug. I znate kako to ide u svijetu, kad menadžer hoće nekog igrača, kupuje ga poklonima, ali s njim je sve bilo drugačije. Maxwell me jednom pitao da se sastanem sa Zlatanom. Odgovorio sam: Samo kad on mene pozove. Tako je i bilo: na sastanak je došao u kožnoj jakni Gucci, zlatni Rolex mu je bio na ruci, a vozio je najnoviji model Porschea. Gledao sam u Zlatana i pitao ga: Vi vjerojatno mislite da ste veliki nogometaš, zar ne? On je odgovorio: Ja sam Zlatan, sin Božiji.

Nakon prvog sastanka na kojem su se Ibrahimović i Raiola upoznali, uslijedio je drugi. Raiola priča:

Rekao sam mu: Zlatane?! Vjeruj mi, ne znači mi ništa tvoje ime. U Ajaxu si dao nekoliko golova, ali tvoja igra je više za cirkusa. Ibrahimović mi je onda rekao: Ako ja dam puno golova, onda mi i moja majka može biti menadžer. Složio sam se, malo sam se iznenadio, ali shvatio sam da Zlatan nije kao Nedved. Zlatanova uvijek mora biti zadnja. Dogovorili smo se da ga zastupam, ali sam mu rekao da mora prodati Porschea i početi voziti Fiata. Rekao sam mu da Rolex sat mora ostaviti u podrum. Ispričao sam mu kako se Nedved ponašao. Drugi dan Zlatan je došao na sastanak, dao mi je ključeve njegovog Porschea da ga prodam. Bio je to znak da se želi promijeniti i da želi početi razmišljati samo o nogometu. Zlatan je pitbull. Uvijek želi dominirati. Misli da je najbolji na svijetu i tako se ponaša.

pa recite da nema bosanske krvi u njemu :) :D

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 29 jan 2011, 00:13

tony-mortale je napisao/la:od juna novi član milana je Marcelinho Lucas, plaćen je 4 M eura sao paolu, ima 18 god. i veznjak je :D
galijani je transfer guru :lol: , osladilo mu se i nemože čovjek stati, dovodi sve živo, ovim tempom roster će dogodine brojati preko 40 igrača jer zna se kako teško otpušta stare zvijezde
Gledo sam njegove klipove na netu bit ce nam predobro pojacanje ufff kad samo pogeldam
Robinho-Ganso-Pato-Marcelinho-Thiago Silva ma bice Sambe :D 8-)

Sad citam hoce i Astorija ali da dodje do kraja ovog prijelaznog roka da moze igrat u LP 8-) :lol:

Galliani, Galliani 8-) :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 jan 2011, 02:18

Nafurao se Galliani na manager. :lol:

Cim Silvio krade po Italiji, ima i pojacanja. :D Neka, neka.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 29 jan 2011, 03:28

opa padaju pojacanja emanuelson i bomel...dobar posao 8-)

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 29 jan 2011, 14:29

2000-2011 Zimska pojacanja Milana

Svake godine pocinje zimiski mercato koji traje mjesec dana i od 2000 god Rossoneri su gotovo svaki put barem doveli jednog igraca.
Tekući prijelazni rok nije zavrsen ali Milan kao sto je u skladu sa izjavom Adriana Galliania nece vise kupovati za vrijeme ovog prijelaznog roka. Ovdje se nalazi svi transferi od 2000 - 2011 god i u to vrijeme Milan je doveo 25 igraca.

2000: José Chamot, Taribo West, Fabricio Coloccini, Josè Mari.
2001: Kakha Kaladze, Pablo Garcia.
2002: Ibrahim Ba.
2003: /
2004: Nicola Pozzi.
2005: Marek Jankulovski.
2006: Márcio Amoroso.
2007: Ronaldo, Massimo Oddo, Marco Storari, Leandro Grimi.
2008: Alexandre Pato.
2009: David Beckham, Felipe Mattioni, Thiago Silva.
2010: David Beckham, Amantino Mancini, Domenic Adiyiah.
2011: Antonio Cassano, Urby Emanuelson, Mark van Bommel, Didac Vila,

patinho7
Kontakt:

Post Postao/la patinho7 » 29 jan 2011, 14:38

FORZA MILAN !
Zemljo tisucljetna, na vjernost ti se kunem, od mora do Save, od Drine do Une.
Jedna si, jedina, moja domovina, Jedna si jedina, Bosna i Hercegovina !!!

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 29 jan 2011, 20:33

Abbiati, Bonera :roll: , Yepes, Thiago Silva, Antonini :roll: , Ambrosini, Van Bommel, Merkel :D , Robinho, Ibrahimovic, Cassano.
džaba se kupuju igrači kad ćemo još godinama izgleda gledati boneru i antoninija, mali merkel dobio prednost nad emanuelsonom, pato na klupi iako je bio najbolji protiv sampdorije.
ovo se mora dobiti

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 jan 2011, 20:42

Koliko se golova ocekuje od Ibre veceras ?! :D

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 29 jan 2011, 20:50

Yebo ga Bonera u pakas vise :evil: ,pa dokle :roll:
1921-2011

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 29 jan 2011, 21:30

Gluplju utakmicu do sad nisam gledo.Jbt ta igra kad je nama Yepes Playmaker :roll:

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 29 jan 2011, 21:36

kako loše prvo pol.
najbolja šansa odma u 26 sekundi, naravno robinjo ga nije zabio.
merkel loš noćas, trebao bi emanuelsona ubaciti, a možda i pata, slabo je ovo ovako.
bomel jedan mesarski start đonom u stajnu nogu :roll: nije mu puno trebalo, catania ništa specijalno takođe

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 jan 2011, 21:59

To je taj Van Bommel. Ne može on da ne napravi kojekakve gluposti, a ovo više nije Njemačka gdje mu se gleda kroz prste. Izgleda da je ipak njega treb'o Alegri zamijeniti na poluvremenu, al' ko će ga znat. Iskreno se nadam da nećete izgubiti, jer će se sada Catania osokoliti i pokušati doći do sva 3 boda.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 29 jan 2011, 22:00

HAHAHAHA, e moj Bommele. :lol:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.